Tysklands 'Alpenstrasse'

6 skønne dage langs de tyske Alper

Tag på en panoramisk rejse igennem de sydtyske Alpers storslåede natur ad den berømte Deutsche Alpenstrasse. Dette syv dages kør-selv-forslag tager jer forbi krystalklare bjergsøer, middelalderlige borge og pompøse slotte, idylliske alpine landsbyer og knitrende bjergtinder.

Her midt i Alpernes spektakulære landskab vil I blive mødt af bayersk gæstfrihed og charme i ølhaver og beværtninger. På denne fantastiske rejse får I mulighed for at opleve Alperne fra deres absolut smukkeste side.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske alpelandskaber.

Fra 2.995 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 5 nætter sommer 2020

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
Ca. 450 km  

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Velkommen til Friedrichshafen

Velkommen til Zeppelinbyen Friedrichshafen. Byen ligger smuk ved Bodensøen nordlige bred og byder bl.a. på et fremragende klima, foruden de mange andre seværdigheder. F.eks rager et tårn ved havnen hele 22 m op i luften, hvorfra man har en herlig udsigt over Bodensøen og de schweiziske og østrigske alper. Herfra får man også et godt indtryk af regionen omkring Bodensøens, der er som en mægtig have for foden af alperne, velsignet med en overflod af frugtplantager, vinbjerge og fredede naturområder. 

Fra havnen bør man unde sig en lille spadseretur på søpromenaden, som er en af de smukkeste og længste ved hele Bodensøen, men måske ser det hele endnu skønnere ud fra en af de mange restauranter, der byder på schwäbiske specialiteter og ædle lokale dråber.

Men Friedrichshafen byder også på fx  Zeppelin Museum med verdens største samling af luftskibsfartens historie, Dornier Museum, der også er vigtig i luftfartssammenhæng samt mange andre større eller mindre attraktioner, ikke mindst den imponerende Schlosskirche.

Overnatning i Friedrichhafen

Alternativ: Ringhotel Krone (4*+) i udkanten af byen omgivet af en stor have.

Alpeidyl: Lindau - Füssen (120 km)

Første stop er smukke Lindau, der ligger på en lille ø i en af Tysklands smukkeste søer, Bodensøen. Den charmerende bayerske by med karakteristiske købmandshuse fra det 16. og 17. århundrede med dekorative kviste og charmerende bindingsværk er det perfekte sted at komme i ægte bayersk stemning til jeres kommende rejse.

Nyd de mange middelalderbygninger ved byens smukke pladser som St. Stephanskirken, Münster Unserer Lieben Frau med det insisterende himmelmaleri, Peterskirken, det sylespidse Mangturm og det gamle rådhus. Fra en af cafeerne i havnen kan I nyde den betagende udsigt over Bodensøen og de tre lande, Tyskland, Østrig og Schweiz, der grænser op til søen. Her finder I også det karakteristiske fyrtårn og den bayerske løve, der standhaftigt beskytter havneindsejlingen.

Jeres videre rejse i dag tager jer forbi små idylliske landsbyer som Oberstaufen med de tre omkringliggende vandfald, Buchenegger, Krebs og Grosser Osterdorf. Turen går videre gennem de små byer Immenstadt (herfra kan I lave en udflugt sydpå og nyde den panoramiske udsigt fra toppen af Hochgrat), Sonthofen, Bad Hindelang og Wertheim. På vej til Wertheim passerer I Oberjoch Passet, der er en af Bayerns smukkeste kørestrækninger, inden turen slutter i den hyggelige by Füssen.

Byen Füssen, Bayerns højest beliggende by, ligger for foden af de majestætiske bjerge, der dypper deres top i dunlette skyer. Den smukke middelalderby ligger på bredden af den mælkeblå Lech, der elegant smyger sig ned ad vandfaldet i udkanten af byen. Denne vidunderlige by gemmer på mange arkitektoniske skatte som St. Mang klostret og Hohe Schloss, der tårner sig over byens røde tage. De mange smukke pladser har et italiensk touch og indbyder til formålsløse slentreture. Tager I svævebanen til toppen af Tegelberg vil den panoramiske udsigt over dalen få hjertet til at banke.

Overnatning i Füssen
 

På sporet af Ludwig II: Füssen - Garmisch-Partenkirchen (60 km)

I dag begiver I jer ud på Deutsche Alpenstrasses mest begivenhedsrige strækning, når rejsen tager jer ind i Ludwig II af Bayerns magiske og eventyrlige verden. Besat af eventyr brugte han landets formue på at bygge pompøse slotte, der i dag står som unikke blik ind i den gale konges royale liv. Eventyrslottet Neuschwanstein, der skyder op af klippen på den ufremkommelige bjergside, bringer mest af alt tankerne hen på middelalderlige riddereventyr. Slottet, der er noget af de det smukkeste Tyskland kan præstere, kan I beundre i hele sin naturskønne kulisse fra den adrenalinfremkaldende Marienbrücke. Ikke langt derfra ligger Hohenschwangau, der stråler solgult i de grønne omgivelser.

Senere passerer I byen Steingaden, der både er en del af Deutsche Alpenstrasse og Romantische Strasse på strækningen fra Füssen til Würzburg, inden turen igen drejer sydpå til Oberammergau og Linderhof. Schloss Linderhof, der ligger i det frodige Ettaler Forst-område, er et mindre, men overdådigt slot med en farvestrålende og dekorativ barokhave. Slottets mest fantastiske syn er dog Venus Grotten, en kunstig stalaktitgrotte, hvor en gylden svanebåd driver rundt i en lille sø og elektrisk lys og de kunstneriske malerier skaber en helt speciel stemning. Rejsen fortsætter til det ekstravagante kloster i Ettal, inden aftenen spenderes i Garmisch-Partenkirchen.

Overnatning i Garmisch
 

På verdens tag: Garmisch-Partenkirchen - Bad Reichenall (171 km)

Brug morgenen på at udforske skønne Garmisch-Partenkirchen og glid igennem de historiske områder med udsmykkede balkoner, kirker og biedermeiernuancer, før I sætter af sted på en naturskøn rejse. I dag kan I opleve den bjergtagende udsigt fra verdens tag, Zugspitze, der med 2.964 meter er Tysklands højeste bjerg, inden I fortsætter gennem de frodige alpedale flankeret af grønplettede klippesider og spidse bjergtinder.

Mellem Walchensee og Kochelsee bugter og snor vejen sig over Kellselberg Pass og åbenbarer det unikke alpine landskab i al sin pragt med de tætte grantræer om de blå og dybgrønne søer, mens bjergene kaster deres skygger over marker og idylliske landsbyer. Efter Tegernsee, Schliersee og Bayrischzell, hvor I kan tage bjergbanen op til Wendelstein i 1.838 m højde med fantastiske udsigter til Alperne og forbjergene, kan I vælge at lægge vejen forbi det brusende Tatzlwurm vandfald.

Videre med et besøg i Nussdorf, Europas smukkeste landsby inden turen går videre gennem Rohrdorf og endnu engang i Ludwig II af Bayerns overdådige fodspor. Ved Bayerns største sø Chiemsee finder I Schloss Herrenchiemsee, der er et eventyrligt, ekstravagant palads, skabt i Versailles’ billede. Blandt prangende gyldne ornamenter, overdådige lysekroner og hvælvede lofter med himmelske malerier og ikke mindst en skøn park, kan I ikke andet end at føle jer kongelige.

Besøg også den idylliske landsby Reit im Winkel, der emmer af sommer i Tyrol og alpin skønhed. Byens karakteristiske kirke står i smuk kontrast til den grønne bjergside, og de blomstertunge træbalkoner pryder de hvide facader. I slutter passende jeres rejse på det smukkeste sted i Tyskland, Berchtesgaden, hvor der venter verdensberømte monumenter og fascinerende naturlige scenarier.

Overnatning i Bad Reichenhall
 

Königssee naturreservat (50 km)

Nåede I det ikke i går, bør I bruge dagen på at opleve historiske Berchtesgaden og det fantastiske naturområde, der omkranser byen. Tag f.eks. en fascinerende rejse igennem kunsthistoriske æraer på Berchtesgaden slot, der både har været kloster og kongeligt sommerresidens, besøg den barokke franziskanerkirche eller kirkegården og snus byens historie til jer. Det er dog et must at lægge turen forbi Königssee, hvis krystalklare vand risler igennem den alpine nationalpark.

Den smaragdgrønne sø ligger omkranset af stejle bjergvægge og dominerende klippeknolde med struttende grønne plamager. I kan tage en bådtur på søen ud til det tidligere jagtslot St. Bartholomä eller vandre i det smukke område. Som en smuk afslutning kan I nyde den sidste alpine udsigt fra restauranten i Kehlsteinhaus i 1.834 m højde, også kendt som Ørnereden, der var en del af Hitlers sommerresidens. Stedet holder lukket for renovering i 2020.

Overnatning i Bad Reichenall.
 

Hjemrejse

Hjemrejse eller andre eventyr i Sydtyskland eller Østrig. Eller måske hjemad via Romantische Strasse og Deutsche Märchenstrasse (Eventyrvejen). 

Kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 2.995 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 5 nætter i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter
  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

1 overnatning i Friedrichshafen
1 overnatning i Füssen
1 overnatning i Garmisch-Partenkirchen
2 overnatninger i Bad Reichenhall
 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Berchtesgaden til Friedrichshafen, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. Fra Riesling til Pinot eller Romantische Strasse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
  • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
  • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011