Kør-selv-ferie Gran Canaria

Oplev Gran Canarias mange sider på en kør-selv-ferie

Gran Canaria, den tredjestørste af de Kanariske Øer, er en eksotisk perle. Selvom Gran Canaria ikke er meget større end Lolland, så er denne smukke vulkanø nærmest et minikontinent med fire klimazoner, solrige strande, skyindhyllede bjergtoppe og imponerende frodige dale. Gran Canaria har i mange år været kendt som et solrigt ferieparadis, og der findes mange pulserende kystbyer, mens den bjergrige midte byder på idylliske landsbyer og spektakulære naturoplevelser.

Gran Canaria er med 350 solskinsdage om året ideel til en kør-selv-ferie både sommer og vinter. Badevejret begynder i marts og fortsætter helt hen i november, så der god mulighed for at kombinere strandferie med kør-selv-oplevelser i bjergenes frodige natur. Hvis I lader os stå for billejen, kan I hente jeres lejebil og starte bilferien direkte i lufthavnen.

Inspiration

Vis på kort

Frodige nord på gran canaria

Temperaturerne på den nordlige del af Gran Canaria er gerne lavere end på sydsiden, og derfor er der dejligt frodigt og tillokkende grønt. Kysterne er mere dramatiske, og I skal ikke køre langt i lejebilen, før I støder på spændende arkæologiske sites, mageløse klippestande og naturparker.

Idylliske byer på nordlige gran canaria

Las Palmas

Las Palmas er en spændende storby, der byder på lækker shopping, restauranter og underholdning. Vil I opleve byens unikke stemning, så bør I besøge den lokale markedshal Mercado de Vegueta eller forvilde jer ind i det charmerende gamle kvarter med fine småhuse og farverige skodder og træbalkoner. I kan også gå i Christoffer Columbus’ fodspor og besøge kirken Ermita de San Antonio Abad og huset Casa de Colón, hvor han boede under sit ophold på øen. Langs stranden Las Canteras og den lange strandpromenade myldrer det med mennesker, butikker og hyggelige cafeer.

Arucas

Kirken Iglesia de San Juan Baptista knejser over landsbyen, og den massive mørke bygning står i stor kontrast til de farverige småhuse. I kan gå på opdagelse i de charmerende gader og besøge det berømte romdestilleri. Ikke langt fra Arucas ligger det smukke naturområde Montaña de Arucas ved et frodige vulkankrater.

Firgas

På en kør-selv-ferie kan I svinge lejebilen op ad snoede bjergveje til denne charmerende perle, der er kendt som Villa de Agua på grund af sit naturlig mineralvand. I kan her opleve et kunstige vandfaldet, der løber ned igennem gaden, der er pyntet med farverige mosaikker, eller se den 400 år gamle vandmølle.

Agaete

Denne skønne by er mere end 500 år gammel, og de fine hvide huse står i smuk kontrast til de farverige skrænter. Byen har været et foretrukket sted for mange kunstnere og kan derfor bryste sig af flere gallerier. Naturparken Valle del Agaete, der ligger tæt ved, er et af de smukkeste landskaber på Gran Canaria og bugner af appelsintræer, frugter og subtropiske planter. Det er et paradis af frodighed og fred, som I bør besøge, hvis I ønsker naturskønne vandreture på jeres kør-selv-ferie.

Spændende udflugter

Arkæologiske udgravninger

Ønsker I at krydre jeres bilferie med historiske seværdigheder, kan I ved byen Gáldar opleve de spændende arkæologisk områder, Cueva Pintada og Túmulo de la Guancha. Sammen med det arkæologiske museum fortæller de den fascinerende historie om guancherne, Gran Canarias urfolk, når I går på opdagelse blandt hulerne og kongelige gravpladser. En kort køretur fra Gáldar ligger Cenobio de Valerón, der er et af de mest fascinerende levn fra guancherne. 

Naturparken Tamadaba

Tamadaba naturpark på den vestlige bred er et af de mest uberørte områder på Gran Canaria. Parkens 7500 hektar byder på tætte skove, dramatiske klippevægge og frodige kløfter. Området er udnævnt til biosfærereservat af UNESCO, og I kan både opleve den uberørte strand Playa de Faneroque og stå på kanten af verden ved udsigtsposten el Balcón.

Vulkanen Bandama

På den nordøstlige del af Gran Canaria ligger det imponerende vulkankrater Caldera de Bandama. De fleste kører til Pico de Bandama, der er det højeste punkt på vulkanen, for at beundre det panoramisk vue over øen. Men snyd ikke jer selv for den spændende tur langs kanten af krateret eller gå på opdagelse nede i selve krateret blandt palmetræer, olivenlunde og eksotiske planter.

Byer i bjergene

Det vrimler med charmerende landsbyer på Gran Canarias bjergrige midte. Artenara er den højst beliggende landsby, omgivet af et råt og barskt landskab, der byder på mange fascinerende naturoplevelser. Ikke langt herfra kan I besøge det arkæologiske site Acusa, hvor der venter et spændende blik tilbage i tiden. Teror er Gran Canarias nok smukkeste by, og de bilfri gader flankeret af smukke palæer udgør en billedskøn ramme om hyggelige spadsereture.

Aktiv ferie

Gran Canarias skyindhyllede bjergtoppe og spændende natur er ideel, hvis jeres kør-selv-ferie skal krydres med bjergvandring og mountainbiking. Start lejebilen og oplev det sagnomspundne naturområde Presa de las Niñas eller Los Tolos de Moyas uberørte naturscenarie, der danner ramme om fantastiske vandreture. Lomo Magullo tæt på byen Telde og området ved Roque Noblo, en af verdens største naturlige sten, er ligeledes spektakulære udflugtsmål. Med godt 800 km vandrestier i alle sværhedsgrader er det ikke svært at finde ruter, der kan passe til hele familien.

Feriebyerne i syd

Den sydlige del af Gran Canaria har flest solskinstimer, varmere temperaturer og roligere kyster end resten af øen og huser derfor alle de populære feriebyer. Landskabet er mere råt, men strandene slænger sig perlehvide og indbydende langs det azurblå hav, så på en kør-selv-ferie er det nemt at finde et sted, I kan slappe af i solen.

St. Augustín, Playa del Inglés, Maspalomas og Costa Meloneras

Frodige St. Augustín er kystens ældste ferieby, hvor strand og palmer længe har lokket turisterne til. Playa del Inglés kan bryste sig af en kilometerlang sandstrand, golfbaner og store shoppingcentre samt et pulserende natteliv, hvorimod Maspalomas er mere afslappet og oplagt til familier. Lækre Costa Meloneras er et eksklusivt ferieparadis centreret omkring en smuk promenade og lækre strande.
 

Arguinerguin, Patalvaca, Puerto Rico og Puerto de Morgán

Byerne Arguinerguin og Patalvaca er i dag nærmest vokset sammen og byder på flotte, mørke lavastrande, afslappet stemning og masser af hyggelige restauranter. Her findes alt, hvad solhungrende familier kan ønske sig på en sommerferie. Solsikre Puerto Rico er også et fuldbyrdet paradis for børnefamilier med bløde sandstrand og lavt vand. Her findes desuden masser af aktiviteter som bådudflugter, vandland og legepladser, der kan fornøje børn og barnlige sjæle.

Puerto Morgán med sine hvidkalkede huse og små kanaler er en af de mest idylliske byer langs kysten. De bilfri og blomstrede gader skaber en skøn atmosfære. Ønsker I et afbræk fra kør-selv-eventyret, så kan byen nås med båd fra flere af kystens øvrige byer

Gran Canaria for børn

Gran Canaria er med rette en populær destination for børnefamilier, da der ikke er langt imellem strand, vandland og smukke landskaber. De fleste aktivitetsparker ligger på sydkysten, hvor I også nemt kan bytte lejebilen ud med en lejebåd og få skønne oplevelser på havet.

  • Dyreparken Palmitos Park
  • Aqualand
  • Holiday World
  • Angry Birds Activity Park
  • Sioux City
  • Mundo Aborigen

Lokal cuisine

De mange solskinstimer på Gran Canaria kan smages i øens mange saftige råvarer. Kører I en tur til de landsbymarkederne, vil I møde velsmag i overflod bland lokalbøndernes mange produkter. Mange restauranter tilbyder også tapas med øens mange specialiteter. Ved kysten er fisk og skaldyr særdeles populært, og I kan prøve nogle af de mange delikate fiskeretter som caldo de pescado, fiskesuppe, og vieja sancochada, fiskestuvning. Skal den søde tand forkæles, så prøv chokolademandelkagen Príncipe Alberto sammen med den søde dessertvin Mavasia, der er øens mest berømte vin.

Kontakt