Vidunderlige Harzen

5 dages kør-selv-ferie til det bjergrige Harzen

Kun få timers kørsel fra Danmark kan I fordybe jer i Harzens store mangfoldighed. Blandt dramatiske bjerge, skove og søer ligger hyggelige og charmerende byer som Goslar, Bad Harzburg og Wernigerode. Rejser I til Harzen efter ekstraordinære naturoplevelser finder I alt fra stille vandreture i bjergene til udfordrende klatring på de stejleste klippesider eller hæsblæsende nedkørsler på overdimensionerende løbehjul.

Udforsk fx den smukke Nationalpark Harz, der byder på masser af skønne vandre- og cykelture. UNESCO har sat nogle af de attraktive gamle bykerner i Harzen på deres liste over verdens kulturarv, f.eks. Goslar i det vestlige Harzen og Quedlinburg i øst. Quedlinburg er specielt kendt for sine mere end 1.000 fredede bindingsværkshuse.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Harzen's smukke natur.

Fra 2.925 kr.
pr. person i 4 nætter inkl. morgenmad i Classic Dobbeltværelse juni-august

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober + december (med hyggelige julemarkeder bl.a. i Goslar og Wernigerode)

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Turens længde:
1.150 km fra Flensborg
1.120 km fra Puttgarden
1.020 km fra Rostock

Klimapåvirkning:
189 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

Vælger I motorvejen fra Rostock vest om Berlin er der 425 km, men køretiden er cirka den samme som den kortere tur ad landevejene.  

Danmark - Braunlage (430 km/415 km/365 km )

Afstand: 430 km fra Flensburg/415 km fra Puttgarden/365 km fra Rostock.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Harzen, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og et stop i byen ved Elben er en oplagt mulighed, hvad enter det er for et par timer eller en overnatning.  Fra Hamburg går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide og nede ved Hannover drejer I fra og kører via Braunschweig og Bad Harzburg for at komme til Braunlage.

Hotellet ligger i Harzens herlige natur i udkanten af Braunlage, ca. 1,5 km fra byens centrum. Under jeres ophold her i Braunlage er det oplagt at prøve byens største seværdighed, Nordtysklands længste svævebane.

Overnatning i Braunlage

Tur til Bad Grund - Hahnenklee - Goslar - Bad Harzburg (110 km)

Dagen starter med en herlig køretur gennem den smukke natur til HöhlenErlebnisZentrum Iberger Tropfsteinhöhle. Her kan I besøge de fantastiske drypstenshuler og på museet fortælles om Harzens lange og spændende historie.

Næste stop på turen er den lille ferieby Hahnenklee, hvor I kan besøge "Gustav-Adolf-Stabkircke", der på en hver måde ligner en norsk stavkirke. Hahnenklee har også en bjergbane, der tager jer op på det 727 m høje Bocksbjerg (ikke af forveksle med Bloksbjerg, der på tysk er Brocken). 

Nu venter et besøg i den tusind år gamle Kejserby Goslar, en spændende by med en god historie og mange kulturelle skatte, der gør den til en attraktion for alle besøgende. De smalle middelalderlige gyder med deres unikke atmosfære og det livlige torv og dets caféer indbyder til en afslappet slentretur og måske lidt shopping.

På vej tilbage til Braunlage, kører I gennem kurbyen Bad Harzburg, der er en fredelig wellness oase. Tag en tur med svævebanen Burgberg Seilbahn til Grosser Burgberg eller besøg Baumwipfelpfad Harz i byens dejlige kurpark, hvor I kan få lidt luft med en spadseretur i trækronerne. 

Overnatning i Braunlage

Tur til Wernigerode - Brocken - Quedlinburg (100 km)

Start dagen med et besøg i den hyggelige lille by Wernigerode, hvor specielt torvet og det smukke rådhus tiltrækker sig opmærksonhed. 'Over' byen troner det eventyrlige Schloss Wernigerode, der kan besøges.

Wernigerode er også hjemsted for Harzer Schmalspurbahn, en smalsporsjernbane med damplokomotiver og et jernbanenet på ca. 140 km omkring Wernigerode, Quedlinburg og Brocken. Og netop et besøg på Brocken er næsten et must. Turen fra Wernigerode til Brocken tager ca. halvanden time, så der går nemt en halv dag frem to tilbage. En anden mulighed er at tage toget fra Drei Annen Höhe eller fra Schierke og derved spare over en times kørsel hver vej. 

Fortsæt til den romantiske by Quedlinburg, bindingsværkets moderby. Eller sådan opleves det i hvert fald, når man ser byens 1.300 bindingsværkshuse i skiftende stilarter. 

Overnatning i Braunlage

Tur til Elbingerode - Rübeland - Sorge - St. Andreasberg (80 km)

Idag går turen til Elbingerode, hvor Tyskland ældste besøgsgrotte Rübeländer Baumannshöhle ligger. I kan besøge drypstenshulen og nyde de fantastiske stalagmitter og stalaktitter.

Fortsæt nu til Rappbodetal, hvor I ved siden af den imponerede dæmning finder Tysklands længste hængebro, Hängeseilbrücke Titan RT, hvorfra I har en fantastisk udsigt over området. 

Efter disse under- og overjordiske oplevelser går turen tilbage mod Braunlage. Undervejs kører I gennem byen Sorge, hvor I kan besøge Grenzmuseum Sorge, der giver et spændende indblik i, hvordan man delte Tyskland i to, og hvad man gjorde for at holde landet adskilt.

Kort inden I når Braunlage, kan I dreje fra og lave en afstikker til St. Andreasberg. Også her findes et bjergværksmuseum Grube Samson, der er på UNESCO Verdenarvsliste, hvor I kan kommen en tur ned i 190 m dybde og få et indblik i sølvminens historie. 

Alternativt kan I køre til Osterode og vandre lidt ad Harzer-Hexen-Stieg, der er en af Tysklands smukkeste vandreruter.

Overnatning i Braunlage

Braunlage - Danmark (430 km/415 km/365 km)

Afstand: 430 km til Flensburg / 415 km til Puttgarden / 365 km til Rostock.

Auf Wiedersehen - efter morgenmaden er det blevet tid til at køre hjemad. Der er meget mere at opleve i Harzen, men I kan jo altid komme igen!

I kan naturligvis tage motorvejen, der er den hurtigste vej hjem, men I kan også vælge at køre ad landevejen op til Lüneburger Heide og byen Lüneburg, der kunne være et godt frokoststop på vejen. Ruten er ca. 20 km kortere, men forvent at brug lidt længere tid. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.925 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 4 x overnatning i Classic-værelse på "Relexa Waldhotel Braunlage"
 • 4 x morgenbuffet
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen:

Dette tilbud er beregnet på 2 personer i et Classic-værelse. Kontakt os for pris på andet antal personer og andre værelsestyper.

Tilkøb:

Halvpension (aftensmad) pr. person ved 4 overnatninger:

 • Voksen: 1.080 kr. 
 • Barn 13-17 år: 655 kr. 
 • Barn 6-12 år: 490 kr.

Dobbeltværelser:

 • Economy: 21 m2 på 3. etage. 
  Skråvægge. Overdækket balkon.
 • Dobbeltseng (140 x 200)
   
 • Classic: 24 m2 på 1. og 2. etage.
  Overdækket balkon.
  Dobbeltseng (180 x 200)
   
 • Komfort: 32 m2. Siddehjørne med sovesofa. Overdækket balkon.
  Dobbeltseng (180 x 200)
   
 • Studio: 39 - 47 m2.
  Separat sove- og opholdsrum
  med tv i begge.
 • Dobbeltseng (180/200 x 200).

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011