Vidunderlige Harzen

5 dages kør-selv-ferie til det bjergrige Harzen

Kun få timers kørsel fra Danmark kan du fordybe dig i Harzens store mangfoldighed. Blandt dramatiske bjerge, skove og søer ligger hyggelige og charmerende byer som Goslar, Bad Harzburg og Wernigerode. Rejser du til Harzen efter ekstraordinære naturoplevelser og aktiv ferie finder du alt fra stille vandreture i bjergene til udfordrende klatring på de stejleste klippesider eller hæsblæsende nedkørsler på overdimensionerene løbehjul. 

Udforsk fx den smukke Nationalpark Harz, der byder på masser af skønne vandre- og cykelture. UNESCO har sat nogle af de attraktive gamle bykerner i Harzen på deres liste over verdens kulturarv, f.eks. Goslar i det vestlige Harzen og Quedlinburg i øst. Quedlinburg er specielt kendt for sine mere end 1.000 fredede bindingsværkshuse.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Harzen's smukke natur.

Fra 2.095 kr.
pr. person i 4 nætter inkl. morgenmad i Classic Dobbeltværelse søndag-fredag i juni-august

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober + december (med hyggelige julemarkeder bl.a. i Goslar og Wernigerode) 

Startdag:
Daglig (laveste pris med ankomst søndag eller mandag)

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
Ca. 725 km
Fra/til Hamborg  

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

Fra den danske grænse er der ca. 435 km til Braunlage, fra Puttgarden ca. 415 km og fra Rostock ca. 350 km af den dirkete vej. Vælger man motorvejen fra Rostock vest om Berlin er der 440 km, men køretiden er cirka den samme. 

Ankomst Braunlage

Allerede når I har passeret Bad Lauterberg (hvis I vælger udkørsel Rhüden/Harz og kører via Osterrode am Harz og Herzberg am Harz) begynder Harzens bakker og bjerge at tårne sig op på begge sider af vejen. Det første indtryk er skov og sø til I nærmer jer den hyggelige lille by for foden af Wurmberg. Her følger i Harzburgerstrasse gennem byen til hotellet.   

Inden middagen er det en god idé at ryste kilometerne af sig, enten med en tur i hotellets swimmingpool eller en rask travetur til Braunlages centrum, hvor der vil være flere muligheer for også at få skyllet den vejfarendes støv af sig.

Overnatning på relexa hotel Harz-Wald

Hahnenklee - Bad Grund - Goslar og Rammelsberg - Baumwipfelpfad (125 km)

Dagen starter med en herlige køretur gennem den smukke natur til den lille ferieby Hahnenklee, hvor I kan besøge "Gustav-Adolf-Stabkircke", der på en hver måde ligner en norsk stavkirke. Hahnenklee har også en bjergbane, der tager jer op på det 1.142 m høje Bocksbjerg (ikke af forveksle med Bloksbjerg, der på tysk er Brocken). Her findes også en Sommerrodelbahn, så I hurtigft kan komme ned igen!

Næste stop er HöhlenErlebnisZentrum Iberger Tropfsteinhöhle. Her kan I besøge de fantastiske drypstenshuler og på museet fortælles om Harzens lange og spændende historie.

Efter disse naturoplevelser går turen videre til den smukke bindingsværksby Goslar. Byns centrum omkring Marktplatz er et eventyrligt virvar af bindingsværkshuse, restauranter, knejper og butikker. I udkanten af centrum ligger det imponerende Kaiserpfalz, et royal paladskompleks fra det 11. århundrede, benyttet af kejsere fra Det Tysk-Romerske Rige.  Lige syd for Goslar ligger også det berømte Rammelsberg, et 635 m højt bjerg, der især er kendt på grund af minen. Her har været minedrift i over 3.000 år, og Rammelsberg Museum und Besucherbergwerk er da også på UNESCO's Verdenarvsliste.

På vej tilbage til Braunlage kan I lægge vejen forbi Baumwipfelpfad Harz ved Bad Harzburg. Her kan I få sus i håret med en spadseretur i trækronerne. Stien ligger midt i Bad Harzburgs kurpark, er ca. 1 km lang og fører op i ca. 26 m højde midt i træernes kroner. Undervejs fortælles om træindustrien, naturen og miljøet.

Overnatning på relexa hotel Harz-Wald

Wernigerode - Brocken - Quedlinburg (100 km)

Start dagen med et besøg i den hyggelige lille by Wernigerode, hvor specielt torvet og det smukke rådhus tiltrækker sig opmærksonhed. 'Over' byen troner det eventyrlige Schloss Wernigerode, en middelalderborg, der var kejsernes bolig under deres jagtudflugter i Harzen. Under Trediveårskrigen blev slottet svært beskadiget, men blev restaureret af Graf Ernst zu Stolberg-Wernigerode i slutningen af det 17. århundrede. I dag kan over 40 delvist originale rum ses på en rundvisning.

Wernigerode er også hjemsted for Harzer Schmalspurbahn, en smalsporsjernbane med damplokomotiver og et jernbanenet på ca. 140 km omkring Wernigerode, Quedlinburg og Brocken. Og netop et besøg på Brocken er næsten et must. Turen fra Wernigerode til Brocken tager ca. halvanden time, så der går nemt en halv dag frem to tilbage. En anden mulighed er at tage toget fra Drei Annen Höhe eller fra Schierke og derved spare over en times kørsel hver vej. 

Når man er i Harzen, bør man absolut også besøge den romantiske by Quedlinburg, bindingsværkets moderby. Eller sådan opleves det i hvert fald, når man ser byens 1.300 bindingsværkshuse i skiftende stilarter. Byens centrum er UNESCO Verdensarv og byen er da også en af Tysklands best bevarede middelalderbyer.

Overnatning på relexa hotel Harz-Wald

Elbingerode - Rübeland - St. Andreasberg (70 km)

Idag går turen til Elbingerode og Rappbodetal hvor I ved siden af den imponerede dæmning finder Europa's længste hængebro, Hängebrücke Titan RT. Turen kræver faste sko og lidt mod, da I går i 75 m højde over søen. Og vejer man mellem 40 og 120 kg og har lyst til et større adrenalin-kick, kan man prøve Harzdrenalin Megazipline, en svævebane der sender dig flyvende af sted på tværs af søen. Bagefter kan man i ro og mag vandre de 25 min. tilbage til udgangspunktet. Det er en god idé at bestille tid på forhånd. 

Nær Elbingerode ligger Rübeland Baumannshühle, Tyskland ældste besøgsgrotte. Her har været besøgende siden 1646, hvor ikke mindst Goethe var imponeret af de gigantiske drypsten, og han har da også lagt navn til den største grotte, der idag rummer et naturlig teater, Goethesaal. Hulen blev oprindelige opdaget af en bjergmand Friedrich Baumann på jagt efter jernmalm, og idag kan alle nyde de fantastiske stalagmitter og stalagtitter.

Efter disse underjordiske oplevelser kan I lægge vejen tilbage mod St. Andreasberg, evt. over Sorge og Benneckenstein. Også her findes et bjergværksmuseum Grube Samson, der er på UNESCO Verdenarvsliste, hvor I kan kommen en tur ned i 190 m dybde og få et indblik i sølvminens historie. Har I efterfølfgende lyst til lidt frisk luft og lidt sjov og ballade kan I tage en tur i den 550 m lange Soimmerrodelbahn, der har et fald på 130 m ned ad Matthias-Schmidt-bjerget.

Overnatning på relexa hotel Harz-Wald

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 2.095 kr.

Prisen inkluderer

 • 4 nætter i Classic Dobbeltværelse
 • 4 x morgenbuffet
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen
 

4 overnatninger i standard dobbeltværelse inkl. morgenbuffet på relexa hotel Harz-Wald i Braunlage.

ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet eller kombinere med en anden kør-selv-tur, f.eks. 'Den Tyske Eventyrvej' eller 'Tyskland oversete juveler'.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Bestilles direkte på hotellet hos:

relexa hotel Harz-Wald
Katl-Röhrig-Strasse 5
38700 Braunlage
Tel.: +49 5520 8070
braunlage@relexa-hotel.de
www.relexa-hotel-braunlage.de


Værelsestyper:

 • Economy Dobbeltværelse: Ca. 21 m2 på 3. etage. Hyggelige skråvægge. Overdækket  balkon. Dobbeltseng (140 x 200)
 • Classic Dobbeætværelse: Ca. 24 m2 på 1. og 2. etage. Overdækket  balkon. Dobbeltseng (180 x 200)
 • Komfort Dobbeltværelse: Ca. 32 m2. Siddehjørne med sovesofa. Overdækket  balkon. Dobbeltseng (180 x 200)
 • Studio: Ca. 39 - 47 m2. Separat sove- og opholdsrum med tv i begge. Dobbeltseng (180/200 x 200).

Frapris pr. værelse pr. nat inkl. morgenmad: 129 € - 15% = 109,65 € + 25% = 137 € x 7,5 = 1028 kr./2 = 525 kr. x 4 = 1.00 = 1.095 kr. 

OBS: Priserne i skemaet er bruttopriser pr. VÆRELSE PR. NAT 2019 (15% provision):

Priser relexa 2019

Halvpension 26 € pr. person (børn u/6 år 0 kr., børn 6-12 år  9,50 €, børn 13-17 15 €)
Opredning: Voksen 49 €,  børn u/12 0 kr., børn 12-17 år 25 €.

Hund ok mod gebyr på 20 € pr. nat - ikke tilladt i restauranten!