Eventyr i det sydlige Australien

21 dages kør-selv-ferie i det sydlige Australien - Storbyer, nationalparker og dyreliv

Oplev de smukke kyststrækninger langs sydøst og sydkysten, og den afvekslende natur og de små havnebyer. Tag på eventyr i bl.a. Wilsons Promontory, Great Ocean Road, Grampians National Park og på unikke Kangaroo Island samt ikke mindst byerne Sydney, Melbourne og Adelaide. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i Australien

Fra 35.232 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 20 nætter, inkl. 20 dages billeje og færgebillet

Rejseperiode:
Hele året.
Vi anbefaler oktober - marts

Startdag:
Daglig

Varighed:
21 dage/20 nætter

Længde:
Ca.2.754 km

Klimapåvirkning:
11.702 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Kør-selv-forslaget kan skræddersyes til dine ønsker.
 
Du vælger selv:

•    Fly med lejebil/autocamper
•    Rejserute
•    Antal dage
•    Hotelstandard
•    Oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Sydney, New South Wales

Sydney er ikke bare Australiens største by, og et overflødighedshorn af store oplevelser og spændende indtryk.
Historien om Sydney starter med ankomsten af de første straffefangers ankomst til kyststrækningen som i dag huser byen, og her kan I gå på opdagelse i kolonihistorien ved The Rocks, nyde Jørn Utzons fabelagtige operahus, og i det hele taget lade jer forføre af stemningen ved havneområdet Circular Quay med udsigt til Harbour Bridge. Byen byder på en skøn blanding af gamle sandstensbygninger og moderne højhuse. Oplev og nogle af de mange forstæder, tag bussen eller en færge og nyd stemningen blandt Sydney Siders.

Overnatning: Sydney

Sydney - Jervis Bay, New South Wales (200 km)

I afhenter bilen og kører sydpå ud af Sydney langs kysten, gennem Royal National Park og ud på Grand Pacific Drive, med det ene spektakulære udkigspunkt efter det andet. Fortsæt over den imponerende Sea Cliff Bridge og gennem regnskoven til hyggelige kystbyer og Wollongong. Tag vejen mod Huskisson og Jervis Bay, og gør et stop ved Hyams Beach, kendt for sin fine hvide sandstrand. Dagens mål, Jervis Bay, er kendt for sin faste bestand af delfiner, og et delfin cruise er næsten et "must".

Overnatning: Jervis Bay.

Jervis Bay - Batemans Bay - Merimbula, New South Wales (316 km)

Det mest af dagen idag vil I have udsigt til nationalparker mod vest og flot kystlinje mod øst. Området er perfekt til vandring i Clyde Valley og i de mange andre bakkede nationalparker.
I følger Princes Highway gennem en perlerække af landsbyer og smukke skovstrækninger. På vej mod grænsen til delstaten Victoria kommer I igennem landbyen Tilba Tilba ud på den flotte Sapphire Coast. Ved byen Merimbula vil I opleve sammensmeltningen af søer, lagune og hav, kun adskilt af hvidt sand og omkranset af bushland, som strækker sig op mod bjergene.

Overnatning: Merimbula.

Merimbula - Lakes Entrance, Victoria (267 km)

Fortsæt oplevelserne via Princes Highway. I krydser nu grænsen ind til delstaten Victoria. På vej mod Lakes Entrance passerer I Cann River og Orbost som ligger på kanten af Snowy River National Park. Dagens mål Lakes Entrance er et helt unikt vådområde og ferieparadis med floder, søer, laguner og strande.

Overnatning: Lakes Entrance.

Lakes Entrance - Wilsons Promontory, Victoria (276 km)

I dag kører I igennem det klassiske og smukke australske bushland. Sydøst for byen Sale i Gippsland regionen  finder I Holey Plains State Park, men et stort plante og dyreliv. Fortsæt nu sydpå via Yarram og Foster til Wilsons Promontory, eller bare "The Prom", et fantastisk naturområde med mængder af smukke haver, grønne skove, bjerge, levende floder og hyggelige landsbyer, ete paradis for vandreture i bushen og ved havet.

Overnatning: Ved Wilsons Promontory.

Wilsons Promontory

Dagen er afsat til oplevelser i Wilson Promontory. Denne unikke kyst nationalpark er fuld af spændende skovområder, bjerge, floder og hyggelige landsbyer. Og kysten fremviser en lang række dejlige strande. Her finder I afmærkede vandreruter af forskellige længer og sværhedsgrader, smukke udsigtspunkter og et mangfoldigt dyre- og fugleliv. 

Overnatning: Ved Wilsons Promontory.

Wilsons Promontory - Melbourne, Victoria (214 km)

I dag går nordpå ind i landet gennem landbrugsområder og spredte vinmarker. Turen til Victoria´s hovedstad og Australiens andenstørste by Melbourne er ikke lang, så der tid til stop undervejs. I kan vælge at tage en lille omvej forbi Philip Island, kendt for sine små pingviner, eller fortsætte nord om Western Port Bay og French Island, hvorefter i så småt begynder at møde storbyens forstæder og fortsætter ind i centrum af Melbourne.

Overnatning: Melbourne.

Melbourne - Apollo Bay, Victoria (196 km)

I forlader storbyen og krydser West Gate Bridge mod Geelong, den største provinsby i Victoria. Fra Geelong kører I videre til Torquay, som er kendt som Australiens surfer centrum og, som starten på den berømte kyststrækning, Great Ocean Road, Fortsæt gennem Anglesea til den lille hyggelige by Lorne. Gør tid til at se det smukke vandfald Erskine Falls, før I tager den sidst kyststrækning, med rette beskrevet som en af de smukkeste i verden, frem til Apollo Bay.

Overnatning: Apollo Bay.

Apollo Bay - Port Fairy, Victoria (185 km)

Afgangen fra Apollo Bay sker via Cape Otway Nationalpark og ikke mindst den berømte strækning, Great Ocean Road. Nyd de fascinerende klippeformationer der rejser sig i havet langs kysten frem til Port Cambell. Den mest kendte klippe er London Bridge - the broken arch. Herefter fortsætter I på Schipwreck Coast til Warrnambool og Port Fairy.

Overnatning: Port Fairy.

Port Fairy - Halls Gap, Victoria (156 km)

Så går turen væk fra sydkyst og mod nord. Dagens mål er den imponerende Grampians National Park med vild natur, store skove, vandfald og klippeformationer. Turen går via Penhurst til Dunkeld lige syd for nationalparken. Herfra kommer I ud på en smuk rute gennem parken til Halls Gap. Højdepunkterne  er bl.a. McKenzie Falls, Reids Lookout og The Balconies.

Overnatning: Halls Gap.

Halls Gap

The Grampians har nogle af de bedste bush stier stier i landet. Brug dagen på at udforske denne unikke nationalpark, på en af de mange mærkede vandreruter - husk kameraet. Eller kast jer ud i nogle af de mere adrenalinfremkalden aktiviteter som klatring og sejlads.

Overnatning: Halls Gap.

Halls Gap - Mount Gambier, South Australia (280 km)

Nu går turen igen sydover tilbage gennem Dunkeld og videre mod sydvest ad Glenelg Highway. Fortsæt nu vestpå gennem Victoria´s landbrugsland til i passerer grænsen til South Australia, turen tredje og også mindste stat. Dagen sidst stop er byen Mount Gambier opkaldt efter områdets gamle vulkanbjerg, og kendt for bl.a. Crater Lakes og Kilsby Sinkhole. 

Overnatning: Mount Gambier.

Mount Gambier - Coonawarra - Victor Harbor, South Australia (453 km)

Fortsæt nu videre ind i skønne South Australia. Den direkte vej til dagen mål er kun ca. 453 km, som fører jeg mod nordvest rundt om bugten, Great Australian Bight og Lake Alexandrina, og herefter tilbage til kysten og den hyggeligste lille by, Victor Harbor.

Vil I på eventyr kan I også tage den sydlige rute langs kysten, som fører jer gennem de unikke vådområde Coorong National Park, kendt for et vildt fugleliv og specielt for pelikaner. Vælger I turen langs kysten bliver dagen køretur på ca. 465 km. 

Overnatning: Victor Harbor.

Victor Harbor - Kangaroo Island, South Australia (164 km)

Dagens køretur er ganske kort, men husk at møde op i god tid til færgen. Turen Fra Victor Harbor til Cape Jervis hvorfra I skal sejle til Kangaroo Island er kun ca. 65 km. 
Sejltiden til Kangaroo Island er kun 45 minutter, men det lille stræde kan til tider være ganske livligt så forsinkelser kan forekomme. Med ankomst til Penneshaw på Kangaroo Island, er I også kommet til en ø med fokus på kæmpe naturoplevelser og et mangfoldig dyreliv med en stor koncentration af koala, kænguruer og får.  

Overnatning: Kangaroo Island.

Kangaroo Island

Så er det tid til oplevelser i dyreriget og den smukke natur. Uanset om I selv begiver jer rundt på øen, eller I vælger en guidet rundtur så er oplevelserne store.
Oplev f.eks. Seal Bay og bugtens bestand af sæler og søløver. Her kan det være en fordel med en guidet dagstur, da man her får mulighed for at komme tættere på dyrene.  

Overnatning: Kangaroo Island.

Kangaroo Island

Oplev mere af denne skønne ø med Flinders Chase National Park og de imponerende klippeformationer Admirals Arch omkring det sydlige fyrtårn.

Overnatning: Kangaroo Island.

Kangaroo Island - Adelaide, South Australia (210 km)

Det er blevet tid til at forlade øen, og I tager færger tilbage til det australske fastland. Fortsæt nu den korte men kønne tur langt kysten nordpå mod Adelaide. Inden I når helt til den lille storby er der tid til stop i bl.a. MacLaren Vale kendt for sine lækre vine, lige inden i rammer byen også strandbyen Glenelg med mulighed for en dukkert eller en gåtur langs stranden.
I fortsætter nu ind i centrum af Adelaide, South Australia grønne hovedby.

Overnatning: Adelaide.

Adelaide og hjemrejse

Sidste dag er kommet, og efter nogle spændende uge i det sydlige Australien, kan I aflevere bilen i Adelaide lufthavn og påbegynde hjemrejsen, eller måske fortsætte i andre gene af dette dejlige land.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 35.232 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup-Sydney og retur fra Adelaide
 • 20 nætters ophold i dobbeltværelse
 • 20 dages billeje i valgte kategori
 • Færge til Kangaroo Island t/r
 • Lokale skatter
   

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

 

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller.
Ønsker I Budget, Superior hoteller eller unikke overnatninger undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker. 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Sydney , i de sydlige nationalparker eller på en af de mange andre destinationer undervejs. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011