Den Tyske Eventyrvej

5 dage i Brødrene Grimms fodspor

”Der var engang… ” bliver til virkelighed, hvis du tager familien med på en rejse ad Deutsche Märchenstrasse, Eventyrvejen, og Brødrene Grimms eventyrlige verden. Lad jer tryllebinde af de magiske fortællinger, der kommer til live for øjnene af jer, når I møder rottefængeren fra Hameln, Tornerose, Askepot og mange flere.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands eventyrlige landskaber.

Fra 2.350 kr.
Pris pr. person i dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller i 4 nætter (juni 2020)

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
Ca. 430 km 


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

 

”Der var engang… ” bliver til virkelighed, hvis du tager familien med på en rejse ad Deutsche Märchenstrasse, Eventyrvejen, og Brødrene Grimms eventyrlige verden. Lad jer tryllebinde af de magiske fortællinger, der kommer til live for øjnene af jer, når I møder rottefængeren fra Hameln, Tornerose, Askepot og mange flere.

De charmerende middelalderbyer med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse, romantiske slotte og frodiggrønne omgivelser, vil sørge for, at hele familien får en fantastisk kør-selv-ferie i det tyske eventyrland.

Eventyrvejen snor sig 600 km langs Weserfloden mellem Bremen og Hanau, og hvis I har lyst til at udforske endnu mere af Tyskland, kan I fortsætte rejsen ad Der Romantische Strasse hele vejen til de storslåede Alper. Og måske videre derfra ad Deutsche Alpenstrasse til Lindau ved Bodensee. Mulighederne er uendelige. Vores forslag her er lagt op med fire overnatninger, men det naturligvis op til jer, om I vil bruge mere eller mindre tid på turen.

God tur!

Dagsprogram

Stadsmusikanternes by

Jeres eventyr begynder i skønne Bremen, der for mange tyskere er uløseligt forbundet med Grimm eventyret ”De bremer stadsmusikanter”, hvor et æsel, en hund, en kat og en hane i en umage alliance forsøger sig som spillemænd og jagter en flok røvere på porten. På markedspladsen ved byens pragtfulde rådhus kan I finde bronzestatuen af de fire berømte eventyrfigurer og fra maj til september kommer eventyret til live på Domshof plads foran den prægtige domkirke St. Petri.

Den lille hyggelige gågade Böttcherstrasse er sjov at gå på opdagelse i, og de middelalderlige bindingsværkshuse og smalle brostensbelagte gader i det romantiske kvarter Schnoorviertel vil give jer følelsen af at være trådt lige ind i Brødrene Grimms eventyr.

Overnatning i Bremen

Rottefængerbyen (225 km)

I bliver lokket til byen Hameln af lyden af den samme lumske rottefænger, der i 1284 ifølge sagnet lokkede byens børn afsted med sit fortryllende fløjtespil, hvorefter de forsvandt. Hver dag kan I høre hans fortryllende melodi, når figurerne og klokkespillet ved Hochzeitshaus beretter den gamle historie, eller I kan opleve det hele blive bragt til live, når det fængende og imponerende omfattende Rottefængerspil fylder byens torv hver søndag fra maj til september.

Rottefængersagnet runger også mellem byens blomsterprydede bindingsværks- og renæssancehuse, hvor I kan lade de små rotter guide jer til byens seværdigheder eller besøge det smukke Rattenfängerhaus.For at I kan opleve så meget som muligt i charmerende by Hameln, har vi lagt en overnatning ind i Schwalenberg, ca. 38 km fra Hameln. Schwalenberg er en lille smuk bindingsværksby, hvor stemningen falder fint i tråd med eventyret.

Overnatning i bindingsværksbyen Schwalenberg.

Prinsessehistoriernes byer (85 km)

Fortsæt jeres rejse videre til Askepots charmerende landsby Polle, hvor I kan lade fantasien få frit spil på ruinerne af den borg, hvor Askepot var til bal og fandt prinsen på den hvide hest. Her kan I også se den famøse sko, og fra maj til september kan I opleve Askepotfortællingen opført lige der, hvor den romantiske historie fandt sted. I byen Trendelburg står Rapunzels tårn højt oppe på en bakketop, og her lod hun ifølge Grimms eventyr sin lange fletning hænge ud, så prinsen kunne kravle op til hende. I kan svælge i slottets romantiske atmosfære, inden I besøger det elegante slot Sababurg, hvor Tornerose derimod sov i 100 år, inden også hun fik sin drømmeprins her i hjertet af den fantastiske eventyrskov Rheinhardswald.

Eventyrvejens hjerte og Rødhætteland
Kassel er eventyrrutens bankende hjerte. Det var i Kassel, at brødrene Grimm første gang hørte mange af de eventyr, som de senere er blevet så berømte for, og på Brødrene Grimm Museet i Kassel kan I få et indblik i brødrenes liv og livsværk. I dag er Kassel dog mindst lige så berømt for at være en pulserende kulturby, hvor kunstværker pryder gadebilledet, teatret trives og den årlige kunstfestival tiltrækker berømtheder. Et andet kunstværk er barokparken Wilhelmshöhe, der med det elegante Wilhelmshöhe slot, den eventyrlige neogotiske Löwenburg og de imponerende springvandsanlæg er en oplevelse for sig.

Overnatning i Kassel

Rødhættes hjemstavn (110 km)

I Hessisch Lichtenau venter Mor Hulda i sit fine hus på at drysse de flittige med guld, inden I møder en af de mere berømte karakterer i Schwalmstadt, hovedstaden i Schwalm-regionen, der i dag går under navnet Rødhætteland. Det var her, at brødrene Grimm stødte på fortællingen om Rødhætte, og i dag minder især regionens rød-hvide-sorte folkedragt om egnes berømte fortælling. I den charmerende by kan I nyde udsigten over floden til Knüll-bjergene eller besøge det prægtige torv Treysa, fæstningen Ziegenhein og Schwalm-museet med kostbare folkedragter.

Grimm-brødrenes barndom
Næste stop er i Brødrene Grimms hjemby Steinau an der Strasse, hvor I kan opleve den charme, som byen havde på Grimm-brødrenes tid, da byen kun har forandret sig ganske lidt siden de to drenge legede i de brostensbelagte gader. I dag kan I besøge Brødrene Grimms hus, som indeholder en udstilling om brødrenes liv og arbejde, men også det smukke renæssanceslot med løbende udstillinger om Grimm og deres eventyr bidrager til den charmerende oplevelse. Eventyrruten ender i brødrene Grimms fødeby Hanau på markedspladsen, hvor det nationale mindesmærke over brødrene Grimm står. Det prægtige Philipsruhe slot med sit historisk museum og amfiteatret, hvor I fra maj til juli kan opleve Grimms eventyrverden i populære festspil, er den perfekte ramme om jeres sidste aften på eventyrruten.

Overnatning i Fulda

Afrejse

Efter nogle eventyrlige dage i det tyske eventyrland kan I vælge at fortsætte jeres kør-selv-rejse ad den romantiske rute, Der Romantische Strasse, der går igennem maleriske landsbyer med middelalderidyl og romantiske slotte hele vejen fra Würzburg til de imponerende tyske Alper.

Hvis jeres tur derimod går tilbage til Danmark, kan I besøge nogle af de mange andre byer på Eventyrvejen som Marburg, hvor I kan gå ad Grimm Ruten, Bad Wildungen, hvor I finder Snehvide, Lügde, hvor I kan vandre ad Lügde Mythenweg (myternes rute) og Bodenwerder, hvor Baron von Münchhausen stadig fortæller sine fantasifulde historier.

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.350 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 4 overnatninger i dobbeltværelse på gode 3-stjernede hoteller
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Bremen
 • 1 overnatning i Schwalenberg (nær Hameln)
 • 1 overnatning i Kassel
 • 1 overnatning i Fulda

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra fra syd mod nord, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. Romantische Strasse eller Tyskland oversete Juveler.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011