Irlands 'Wild Atlantic Way'

8 dages kør-selv-forslag langs Irlands vilde vestkyst

Irlands 'Wild Atlantic Way' er én af de mest fortryllende kystruter, som kan tilfredsstille selv de mest eventyrlystne sjæle. Sæt ud på en rejse, som tager dig igennem den dramatiske irske natur til gemte perler, autentiske landsbyer og overvældende panoramaer.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Irlands storslåede landskaber.

Fra 6.347 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 7 nætter inkl. irsk morgenmad samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1.155 km

Klimapåvirkning:
1.186 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Ankomst Dublin Airport - Galway (216 km)

Når I har hentet udlejningsbilen går turen vestpå mod Athlone. Undervejs er det værd at besøge The Kilbeggan Distillery, Irlands ældste destilleri. Et besøg byder både på det gamle destilleri, der nu er museum og den nye del hvor den fremragende whiskey stadig fremstilles. Hvis tidspunktet passer med frokost er den tilhørende The Pantry Restaurant et glimrende valg.

En anden mulighed er Tullamore Visitor Centre, der ligger ca. et kvarters kørsel syd for Kilbeggan. Besøgscentret, der fortæller alt hvad er er værd at vide om den berømte whiskey Tullamor Dew, ligger i det gamle lager ved Tullamores Grand Canal, hvorfra al wiskey blev udskibet til hele verden.

I nærheden af Kilbeggan og Tullamore finder I også Clara Bog Nature Reserve & Visitor Centre. Clara Bog er en urgammel og sjælden højmose på over 460 hektar, og i besøgscentret kan I lære alt om dens fascinerende tilblivelse og lange historie. Der findes en del bevarede højmoser i Irland, hvis historie går helt tilbage til sidste istid, hvor dannelsen af spagnum begyndte. Igennem årene har moserne haft stor betydning for Irland, og spagnum har været anvendt til senge, bandager og ikke mindst til at fyre med i kakelovnen.

Overnatning i Galway

Galway - udflugt til Connemara (242 km)

Det vestlige Irland og specielt County Galway byder på noget af de mest spektakulære naturscenerier i Irland. Brug hele dagen på at opleve dette fantastiske, smukke og uspolerede område med bjergtinder, smukke dale, åbne vidder med grønne moser og brune hedestrækninger, tørvegrave og får. Oplev den lille, charmerende by Clifden ved Owerglin-flodens udløb i Atlanterhavet (er I til skaldyr, er det et godt sted at holde frokostpause), byen Roundstone ved Bertraghboy Bay, Aughanure Castle nær Oughterard, den fascinerende Connemara National Park, Kylemore Abbey med kirke og pigeskole og det naturskønne Maam Valley. 

For at opleve lidt af hvert, kunne turen se sådan ud: Fra Galway mod Maam Cross, et vejkryds med et landbrug og et hotel, hvor der ofte er marked med får eller husgeråd og grøntsager. Herfra kører I gennem et fascinerende landskab over Maum til Leenaun, hvor I passende kan holde en lille pause. Her kan måske overtales til at købe en lækker uldtrøje eller et tæppe og nyde en kop kaffe, mens I indsnuser den herlige luft og smukke udsigt over fjorden. Herfra går turen videre til Kylemore Abbey, der absolut er en pause værd, inden I når frem til Connemara's hovedstad Clifden. Her kan i slentre en tur gennem det lille bycentrum med de smukke huse og måske indtage frokosten på en af byens mange pubber eller restauranter. Fra Clifden går turen tilbage mod Maam Cross, evt. afbrudt af en afstikker sydpå til Roundstone.

Overnatning i Galway.

Galway – Killarney (207 km)

Fra Galway går det nu sydpå mod Ballyvaughan, en lille flække på den anden side af Galway Bay. Herfra kan I vælge kystvejen til Lisdoonvarna, en del af "The Wild Atlantic Way" med klipper og havudsigt, eller I kan køre over land gennem det enestående landskab The Burren i County Clare, et stort område med kalkstenssletter og en spændende flora. Her kan I besøge den interessant Aillwee Cave syd for Ballywaughan og nyde en guidet tur på en halv times tid gennem grotterne med historier om bjørne, frosne vandfald og meget mere. Butikken byder også på en lækker hjemmelavet fudge til den videre køretur.

Fra Ailwee Cave går turen videre gennem the Burren til Lisdoonvarna, hvor det nok er blevet tid til frokost, evt. med noget pragtfuld nyrøget laks på The Burren Smokehouse, hvis værtinde er svensk. Efter frokosten vídere mod Cliffs of Moher, en imponerende 8 km klippestrækning, hvor klipperne falder op til 200 m lodret ned i det brusende Atlanterhav. Således blæst godt igennem kan I køre videre mod Killarney, evt. med Shannon-færgen Killimer-Tarbert (ca. 20 € for bil og passagerer). I kan også vælge de større veje over Limerick, en tur der er ca. 50 km længere, og måske knap så charmerende. 

Overnatning i Killarney-området.

 

Killarney - udflugt til Ring of Kerry (162 km)

I dag går turen ud på en af de smukkeste naturstrækninger i Irland, hvor I på den smukke  halvø Iveragh skalskal opleve turen rundt på den spektakulære vejrute Ring of Kerry,

Et kortere men også spændende alternativ til The Ring er at pændende mulighed er at skyde "genvej" tilbage ad de små veje over halvøens indre efter Waterville eller "nøjes" med Turen forbi Ladies View og Molls Gap til Sneem og derfra tage kystvejen retur langs Kenmare Bay til Kenmare, Loo Bridge og Killarney. Og så har I også mere tid til at nyde den hyggelige by. 

Overnatning i Killarney.

 

Killarney - Dingle - Limerick (110 km)

Halvøen Dingle er kendt for at have et imponerende antal historiske sights, så som irske ringfort, stenkrusefixer og gamle religiøse monumenter, der ligger spredt ud i det dramatiske landskab. Byen Dingle er i sig selv et stop værd, da en blanding af boheme og irsk folkesjæl skaber en hyggelig atmosfære.

Det er et must at opleve den storslåede udsigt over Blasket Islands ved Slea Head på øens vestligste spids. Stranden, havet og udsigten her besidder én rå skønhed, som er svær at matche. Et besøg til Dingle Whiskey Distillery, Celtic and Prehistoric Museum eller Dingle Ocean World kan være fine afbræk på turen. 

På vej mod Limerick kan I besøge det utraditionelle men spændende Foynes Flying Boat Museum, der fortæller en spændende historie om flyving over Atlanterhavet. Om aftenen kan I evt. besøge Bunratty Castle, der ligger ca. 17 km nord for Limerick i Bunratty Castle & Folk Park, en slags frilandsmuseum med gamle irske huse, landbrug, butikker mm. Og her kan I vælge mellem en irsk hyggeaften med musik og dans i Bunratty Folk Park eller den underholdene Bunratty Castle Medieval Banquet, med sang og musik fra middelalderen og en rustik men velsmagende 'middelaldermiddag'. I kan bestilles plads til begge shows her). Inden forestillingen kan I evt. fordrive ventetiden på pubben "Durty Nellies".

Overnatning i Limerick
 

Limerick - Dublin (202 km)

Turens sidste lange stræk mod Dublin byder på mange spændende muligheder, men sæt også lidt tid af til at opleve Limerick. Mest kendt er nok King John’s Castle, hvor 800 års dramatisk lokalhistorie iscenesættes ved hjælp af moderne teknologi. Har I mod på en lille smuttur sydpå ligger den oldgamle keltiske bosættelse Lough Gur ca. 20 km uden for byen.

En lidt alternativ rute tilbage til Dublin går over Glendalough; et pittoresk område, der også kaldes for ”the garden of Ireland” og har et af de bedst bevarede rundtårne i landet. Herfra kan man besøge Enniskerry og Johnny Fox’ Pub fra 1798, Irlands højst beliggende pub, der med sin kitschede indretning og autentiske stemning er en hver pub-entusiasts drøm.

Overnatning i Dublin

Dublin

Dagen bruges på at udforske denne pulserende storby, som har noget for en hver smag, uanset om I ønsker luksuriøs storbyshopping, historiske oplevelser eller vil udforske den irske pubkultur.

Besøg fx shopping-gaderne Henry Street og O’Connell Street, nyd en øl på bryggerimuseet Guinness Storehouse, bliv klogere på whiskyens historie på Old Jameson Distillery eller bliv overvældet af den smukke arkitektur og det imponerende bibliotek på Trinity College.

Dublin har et væld af seværdigheder og attraktioner, så det er med at vælge fra, så I får det bedste med. Dagen kan evt. afsluttes i byen forlystelseskvarter Temple Bar, hvor mange pubber og restauranter byder sig til, ofte akkompagneret af 'live music'. 

Er man til det mere stille og fredelige er The Church et godt tilbud. Den gamle kirke har både et afslappet bar & brasserie i stueetagen, men deres Gallery Restaurant byder på fremragende mad i specielle og flotte omgivelser, ikke mindst det smukke restaurerede orgel, der blev benyttet ved Alfred Guiness's bryllup i 1761.  

Overnatning i Dublin

Dublin - Afrejse Dublin Airport

Så er det de sidste timer i Dublin inden afrejse. Hvis I da ikke vælger et par ekstra nætter!

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.347 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Dublin retur
 • 7 overnatninger på B&B inkl. irsk morgenmad
 • 8 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om rejsen

3- og 4-stjernede hoteller ligger oftest i byområdet, mens B&B oftest vil være i udkanten/omegnen af byen.

 • 2 overnatninger i Galway 
 • 2 overnatninger i Killarney
 • 1 overnatning i Limerick
 • 2 overnatninger i Dublin

Full Irish Cooked Breakfast:  Bacon, pølser, baked beans, røræg/spejlæg, champignon, grillet tomat, hash browns (kartoffel), blackpudding (blodpølse) samt toast, smør, marmelade samt kaffe/te (med variationer).

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Galway, Killarney eller Dublin eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I  skaber jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011