Irlands 'Wild Atlantic Way'

8 dages kør-selv-forslag langs Irlands vilde vestkyst

Wild Atlantic Way er én af de mest fortryllende kystruter, som kan tilfredsstille selv de mest eventyrlystne sjæle. Sæt ud på en rejse, som tager dig igennem den dramatiske irske natur til gemte perler, autentiske landsbyer og overvældende panoramaer.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Irlands storslåede landskaber.

Fra 4.495 kr.
pr. person i dobbeltværelse 7 nætter med irsk morgenmad samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1.155 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

VELKOMMEN 

 

FDM travels kør-selv ferie er et oplæg til hvordan en 8-dages tur kan forløbe. FDM travel reserverer jeres overnatninger, men dagene fylder I selv efter egne interesser og temperament. I det følgende har vi givet et forslag til hvordan turen kan se ud og vi har fremhævet nogle seværdigheder og attraktioner vi synes er interssante. Men måske har I helt andre interesser.

Vi anbefaler, at I med et godt kort og en guide over området forbereder jer godt hjemmefra, så I udnytter dagene bedst.

God tur!

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: Ankomst til Dublin 
Dag 2: Dublin til Galway
Dag 3: Connemara Regionen 
Dag 4: Galway – Kerry 
Dag 5: Ring of Kerry 
Dag 6: Dingle Peninsula & Limerick 
Dag 7: Limerick til Dublin 
Dag 8: Farvel til Dublin

Ankomst til Dublin

Velkommen til Irlands største by, Dublin.  Den pulserende storby bugner af attraktioner og pubkultur, så her er noget for en hver smag. Eftermiddagen kan fx bruges på at nyde en øl på bryggerimuseet Guinness Storehouse, at få whiskyens historie serveret på Old Jameson Distillery, eller at gå på opdagelse i Dublin Castle. Vil I hellere slappe af oven på rejsen, kan det hyggelige område Temple Bar, med et stort udvalg af pubs og restauranter, være værd at spendere aftenen i.
Overnatning i Dublin-området

Dublin til Galway (210 km)


Brug det første af dagen på at udforske lidt mere af Dublins mange kulturelle tilbud. Besøg fx Trinity College og se den legendariske Book of Kells, tag en tur på Irlands nationalmuseum eller gå på jagt i de mange butikker på shopping-gaderne Henry Street og O’Connell Street.

Hen ad eftermiddagen begynder rejsen mod den charmerende by Galway, der er kendt som Irlands kulturelle hjerte med et stort udvalg af events og festivaler hele året rundt. Byen siges også at være hovedsæde for den irske musik og dans, så forbered dig på en autentisk irsk aften.

Overnatning i Galway-området

Connemara Regionen (200 km)

Connemara er et storslået naturområde, som I bør bruge det meste af dagen på at udforske. Det kontrastfyldte bjerglandskab, som primært bebos af får, brydes af hundredvis af små søer, gårde, stråtækte bondehuse og lyngdækkede bakketoppe, hvilket ikke kan udgå at tage pusten fra jer.

Dagens rejse tager jer fra Galway til Maam Cross og videre til den farverige by Clifden, som også er kendt som Connemara’s hovedstad. Læg evt. vejen forbi det imponerende Kylemore Abbey lidt uden for Clifden, som bringer tankerne hen imod eventyrenes slotte. Dagen afsluttes i det irsk-talende sydlige Connemara; et område, som er kendt for sine mange smukke søer.

Overnatning i Connemara-området.

Galway – Kerry (220 km)

Dagens rejse tager jer ind i hjertet af County Clare til regionen Burren, hvor I finder Burren nationalpark. Dette geologiske paradis har en imponerende flora, og der findes intet mindre end 2.000 plantearter og sjældne blomster i området. Fortsæt langs Clare’s kyst og oplev et af turens absolutte højdepunkter, det spektakulære Cliffs of Moher. Denne otte kilometer lange klippevæg, der falder over 200 meter ret ned i det brusende atlantiske ocean, får hjertet til at banke lidt hurtigere. På en klar dag er udsigten usammenlignelig. 

I den historiske by Kilrush, der er kendt for sin stærke maritime tradition og imponerende kyststrækning, skal I krydse floden Shannon med færge for at komme til County Kerry, hvor I skal tilbringe aftenen. Færgen er ikke inkluderet.

Overnatning i County Kerry
 

Ring of Kerry (50-100 km)

Dagen er afsat til at indtage den spektakulære halvø Iveragh, (Iveragh Peninsula); en rute på godt 170 km, som tager jer igennem et varieret landskab af bjergformationer, tørvemoser, floder og fængslende udsigter langs øens kyst. Start turen i Killorglin, som er kendte for deres ”gedemarked”, en festival, hvor geden fejres og krones, og kør videre til byen Glenbeighs, som har en imponerende udsigt til halvøen Dingle og Dingle Bay.

Ballycarbery Castle og de gamle irske ringfort et besøg værd i byen Cahersiveen, mens det kan være hyggeligt at lægge frokosttoppet i Kystbyen Waterville, som er rig på skaldyr, eller Sneem med sine farvestrålende huse. Turen tilbage til Killarney fortsætter igennem et kuperet landskab med floder og søer.  

Overnatning i Killarney-området
 

Dingle Peninsula & Limerick (150-200 km)

Halvøen Dingle er kendt for at have et imponerende antal af historiske sights så som irske ringfort, stenkrusefix og gamle religiøse monumenter, der ligger spredt ud i det dramatiske landskab. Byen Dingle er i sig selv et stop værd, da en blanding af boheme og irsk folkesjæl skaber en hyggelig atmosfære. Byens mest berømte indbygger er nok delfinen Fungie, som har bosat sig i havet ved byens fod.

Det er et must at opleve den storslåede udsigt over Blasket Islands ved Slea Head på øens vestligste spids. Stranden, havet og udsigten her besidder én rå skønhed, som er svær at matche. Et besøg til Dingle Whiskey Distillery, Celtic and Prehistoric Museum eller Dingle Ocean World kan være fine afbræk på turen. 

Overnatning i Limerick-området
 

Limerick til Dublin (225 km)


Turens sidste lange stræk mod Dublin byder på mange spændende muligheder, men sæt også lidt tid af til at opleve Limerick. Mest kendt er nok King John’s Castle, hvor 800 års dramatisk lokalhistorie iscenesættes ved hjælp af moderne teknologi. Har I mod på en lille smuttur sydpå ligger den oldgamle keltiske bosættelse Lough Gur ca. 20 km uden for byen.

En lidt alternativ rute tilbage til Dublin går over Glendalough; et pittoresk område, der også kaldes for ”the garden of Ireland” og har et af de bedst bevarede rundtårne i landet. Herfra kan man besøge Enniskerry og Johnny Fox’ Pub fra 1798; Irlands højst beliggende pub, der med sin kitschede indretning og autentiske stemning er en hver pubentusiasts drøm.
Overnatning i Dublin-området

Farvel til Dublin

Dagen kan bruges på at svælge i den hyggelige irske atmosfære i Dublin, inden turen går mod lufthavnen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.495 kr.

Prisen inkluderer

  • 7 hotelovernatninger
  • Billeje

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter

 

Om rejsen

Standard, fra 4.495 kr.
pr. person i dobbeltværelse
 

1 overnatning Dublin området
2 overnatning Galway området
2 overnatninger Killarney området
1 overnatning Limerick området
1 overnatning Dublin området

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fomvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Galway, Killarney eller Dublin eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Salgsinfo: Wild Atlantic Way

Reservation direkte hos Abbey Ireland: Elisa Munaro, FIT Market Executive - Abbey Ireland

Contact: +353 1 6486231 eller +353 1 6486100, elisam@abbey.ie.  Website: www.abbeytours.ie

Wild Atlantic Way er baseret på 

  • 1 night Dublin
  • 2 nights Galway
  • 2 nights Killarney
  • 1 night Limerick
  • 1 night Dublin

Hotelkategori: B&B eller Hotel (3 eller 4*). Angiv kategori tydeligt på bookingen. MUP 25%.

Priser ( € ) 2018 pr. person pr. nat i dobbeltværelse:
3*/4* Hotel: April, oktober 419 €, maj, juni, juli, august, september 480 €

OBS: Vær opmærksom på regler for lejere på 75 år eller mere. Se AVIS betingelse!!!


Book online hos Abbey Tours:        https://bookings.abbey.ie/         
Login: FDMTravel. Password: FDM001Motorveje i Irland er betalingsveje, der betales ved anlæg eller online.
OBS: M50 rundt om Dublin kan kun betales online
 på dette link https://www.eflow.ie/i-want-to/pay-a-toll/  senest kl. 20 den efterfølgende dag eller via "M50 Quick Pay" app'en. 
En almindelige personbil koster pt € 3.10