Irlands Wild Atlantic Way

9 dages kør-selv ferie på kanten af atlanterhavet

Irlands 'Wild Atlantic Way' er én af de mest fortryllende kystruter, som kan tilfredsstille selv de mest eventyrlystne sjæle. Sæt ud på en rejse, som tager dig igennem den dramatiske irske natur til gemte perler, autentiske landsbyer og overvældende panoramaer, der tager jer rundt i Connemare's dramatiske natur, The Burren og Cliffs of Moher til Ring of Kerry's fascinerende kystlandskaber. Og undervejs passerer I spændende og hyggelige byer som Galway, Limerick og Killarny.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Irlands storslåede landskaber.

Fra 10.991 kr.
pr. person inkl. flybillet, 8 nætters ophold i dobbeltværelse på gode hoteller med morgenmad samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
1.600 km

Klimapåvirkning:
1.204 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Dublin Airport - Ballinasloe/Athlone (131 km)

Efter I har hentet udlejningsbilen i Dublin Airport går turen vestpå mod Athlone. Undervejs er det værd at besøge The Kilbeggan Distillery, Irlands ældste destilleri. Et besøg byder både på det gamle destilleri, der nu er museum og den nye del, hvor den fremragende whiskey stadig fremstilles. Hvis tidspunktet passer med frokost er den tilhørende The Pantry Restaurant et glimrende valg.

En anden mulighed er Tullamore Visitor centre, der ligger ca. et kvarters kørsel syd for Kilbeggan. Besøgscentret, der fortæller alt hvad er er værd af vide om den berømte whiskey Tullamor Dew, ligger i det gamle lager ved Tullamores Grand Canal, hvorfra al whiskey blev udskibet til hele verden.

I nærheden af Kilbeggan og Tullamore finder I også Clara Bog Nature Reserve and Visitor Centre. Clara Bog er en urgammel og sjælden højmose på over 460 hektar, og i besøgscentret kan I høre alt om dens fascinerende tilblivelse og lange historie. Der findes en del bevarede højmoser i Irland, hvis historie går helt tilbage til sidste istid, hvor dannelsen af spagnum begyndte. Igennem årene har moserne haft stor betydning for Irland, og spagnum har været anvendt til senge, bandager og ikke mindst til at fyre med i kakkelovnen.

Overnatning i Athlone-området.

Athlone - Sligo (114 km)

Idag går turen nordpå fx gennem Knockcroghery og Tulsk, County Roscommon, hvor I kan besøge Rathcroghan Mound og Rathcroghan Visitor Centre, hvor 'The legend comes to life'. Her finder I også den legendariske Cave of Cruachan – Oweynagat (Cave of the Cats), der af frygtsomme kristne skriverkarle blev beskrevet som Irlands 'Hellsmouth'.

Herfra videre til den pittoreske by Carrick-on-Shanon, der som navnet antyder ligger ved Shannon-flodens bredder. Den lille hyggelige by, der er et paradis for vandsportsudøvere, er omgivet af smukke scenerier og lokker med en spændende historie og en gastro-pub lidt ud over det sædvandlige, The Oarsman Bar & Restaurant. 

Næste stop er Sligo, en af Irlands største byer og 'hovedstad' i det nordvestlige Irland. Og Sligo byder da også på mange attraktioner og seværdigheder. Er I til rovfugle har Eagles Flying to daglige shows med de imponerende ørne og falke. Her finder I også Lissadell House & Gardens med en spændende historie og fantastisk haveanlæg. 25 km fra Sligo ved landsbyen Mullaghmore finder I en af Irlands smukkeste strande og selve landsbyen byder på flere caféer og tearooms. Lige syd for Sligo ligger Carrowmore Megalithic Cemetery, der med over 60 stencirkler og grave er en af Europa's største stenaldergravpladser. 

Overnatning i Sligo

Sligo - udflugt til Donegal området (288 km)

I dag skal I udforske den nordlige del af Wild Atlantic Way - og når I er disse kanter, så får i rigtig brug for jeres vandresko.

Det er ved Londonderry at de to spændende kystvejen, The Causeway Coastal og The Wild Atlantic Way mødes, og turen går videre sydpå Wild Atlantic Way med den smukke og dramatiske natur. Herfra strækker ruten sig 2.500 km langs Irlands vestkyst fra Mail Head i Donegal til Kinsale ved Cork, og byder på det ene fascinerende skue efter det andet.

Mod nord finder I Glenveagh National Park, Irlands største nationalpark. Glenveagh er et næsten skræmmende smukt landskab med rå bjerge, uberørte søer, brudende vandfald og eventyrlig egeskov i hjertet af Derryveagh Mountains i det nordvestlige Donegal. Midt i parken ligger Glenveagh Castle, der blev bygget som et jagtslot sidst i 1800-tallet.  Slottets have regnes for et af Irlands ekseptionelle mesterværker indenfor havebrug. I parkens Visitor Centre kan I få brochurer over parkens forskellige vandrestier.

På vejen retur til Sligo kan I fx køre helt ud til Glencolmbcille, og besøge Glencombcille Folk Village, en stråtækt kopi af en typisk landsby, der giver et billede af livet i forrige århundrede. Landsbyen ligger på en skråning  med udsigt over den sandede Glen Bay Beach i det sydvestlige Donegal. 

Overnatning i Sligo

Sligo - Clifden (176 km)

Fra Sligo går turen sydpå via Ballina, Co. Mayo's største by, nok mest kendt for laskefiskeriet i River Moy og den berømte Ridge Pool. Herfra videre sydpå gennem Ballycroy National Park og Mayo's smukke natur til Mallaranny og videre til Newport ved Clew Bay. Tag en tur ned af hovedgaden i den lille charmerende by, der var fødested for Princesse Grace af Monaco. Tag evt. en lille spadseretur ad Newport Heritage Loop Walk, der tager jer rundt til byens historiske højdepunkter.

Herfra over Newport Viaduct og videre til Westport, der også er en livlig by med masser af restauranter og barer, historiske seværdigheder, badestrande,  ørnecenter og meget mere. Og vest for byen finder I bjerget Croagh Patrick, Irland pilgrimsbjerg, hvor St. Patrick i år 441 fastede i 40 dage.

En anden berømthed knyttes også til Westport, nemlig Granuaile, Piratdronningen af Connacht. Hun blev født i 1531 som datter af en lokal gælisk høvding. Efter et langt og turbulent liv og trods næsten utallige anklager fra Den Engelske Krone sejlede hun i 1593 fra Clew Bay til Greenwich Palace, hvor hun forhandlede fred med sin største fjende, Dronning Elisabeth I. Her lykkedes det hende at bevare ikke bare sit hoved men også sit og familiens liv, til hun døde naturligt i 1603.

Det vestlige Irland og specielt County Galway byder på noget af de mest spektakulære naturscenerier i Irland. Brug hele dagen på at opleve dette fantastiske, smukke og uspolerede område med bjergtinder, smukke dale, åbne vidder med grønne moser og brune hedestrækninger, tørvegrave og får. Oplev den lille, charmerende by Clifden ved Owerglin-flodens udløb i Atlanterhavet (er I til skaldyr, er det et godt sted at holde frokostpause), byen Roundstone ved Bertraghboy Bay, Aughanure Castle nær Oughterard, den fascinerende Connemara National Park, Kylemore Abbey med kirke og pigeskole og det naturskønne Maam Valley. 

Overnatning i Clifden

Clifden - Galway (77 km)

Herfra går det videre den korte tur til Galway, bedst kendt som Irlands kulturelle hjerte. Her findes et stort udvalg af events og festivaler hele året rundt, og der er ofte en festlig stemning i byens labyrintiske brostensgader. Ikke mindst en tur op og ned af byens gågade Quay Street og High Street byder på liv og glade dage, ofte med optrædende gademusikanter og andre underholdene indslag, vejr og tidspunkt taget i betragtning, naturligvis. Gaden tilbyder også mange pubber, caféer og restauranter.

Overnatning i Galway.

Galway - Killarney (264 km)

Fra Galway går det nu sydpå mod Ballyvaughan, en lille flække på den anden side af Galway Bay. Herfra anbefaler vi at I vælge kystvejen til Lisdoonvarna, en del af "The Wild Atlantic Way" med klipper og havudsigt, og ellers I kan køre over land gennem det enestående og dramatiske landskab The Burren i County Clare, et stort område med kalkstenssletter og en sjælden flora. Her kan I besøge den spændende Aillwee Cave syd for Ballywaughan og nyde en guidet tur på en halv times tid gennem grotterne med historier om bjørne, frosne vandfald og meget mere. Butikken byder også på en lækker hjemmelavet fudge til den videre køretur.

Fra Ailwee Cave går turen videre gennem The Burren til Lisdoonvarna, hvor det nok er blevet tid til frokost, evt. med noget pragtfuld nyrøget laks på The Burren Smokehouse, hvis værtinde er svensk.

Efter frokosten vídere mod Cliffs of Moher, en imponerende 8 km klippestrækning, hvor klipperne falder op til 200 m lodret ned i det brusende Atlanterhav. Således blæst godt igennem kan I køre videre mod Killarney, evt. med Shannon-færgen Killimer-Tarbert (ca. 20 € for bil og passagerer). I kan også vælge de større veje over Limerick, en tur der er ca. 50 km længere, og måske knap så charmerende. 

Overnatning i Killarney-området.

Killarney - udflugt til Ring of Kerry (158 km)

I dag går turen ud på en af de smukkeste naturstrækninger i Irland, hvor I på den smukke halvø Iveragh skal opleve turen rundt på den spektakulære vejrute Ring of Kerry, 

I skal forvente at turen rundt på Ring of Kerry tager jer hele dagen, når I skal se alt fra de smukke udsigter, Kerry Cliffs og de spændende historiske minder. Men så har i også fået en helt unik naturoplevelse, som er essensen af Irland.

Et kortere men også spændende alternativ til The Ring er at skyde "genvej" tilbage til Killarney ad de små veje over halvøens indre efter Waterville eller "nøjes" med turen forbi Ladies View og Molls Gap til Sneem og derfra tage kystvejen retur langs Kenmare Bay til Kenmare, Loo Bridge og Killarney. Og så har I også mere tid til at nyde den hyggelige by. 

Overnatning i Kilkenny

Killarney - Kilkenny (261 km)

Nu går det østpå mod Cork, men undervejs kan I besøge Blarney Castle nordvest for Cork og kysse The Blarney Stone, der giver veltalenhedens gave. Kysseriet kræver dog en vis smidighed, da man skal ligge på ryggen og lade sig glide bagover for at komme til stenen.

I kan også køre til Midleton små 25 km øst for Cork til Jameson Heritage Center. Et besøg bør inkludere en guidet tur, der tager jer rundt på hele destilleriet, the cooperage, hvor der laves tønder, og lagerhallen inden besøget afsluttes med en smagsprøve på en Jameson whiskey. Hele turen tager et par timer.

Cork er øens tredje største by efter Dublin og Belfast og blev grundlagt tilbage omkring år 915 under vikingernes invasion. Men sine 125.000 indbyggere er Cork en pulserende storby med mange butikker, restaurantent og cafeer. En af byens top attraktioner er The English Market, et spændende indendørs marked, hvor ikke mindst fiskehandlere udbyder et væld af spændende varer. Besøg også Shandon Church, et af Corks vartegn og Cork City Goal, et berygtet fængsel, der i midten af 1800-tallet havde op til 1.000 fanger.

Syd for Cork kan I i byen Cobh besøge The Queenstown Story @ Cobh Hertiage Centre (Cork hed Queenstown fr 1849 til 1920). Her fortælles historien om den irske emigation, ligesom historien om Cork og Titanic og Lusitania nok kan give jer gåsehud.

Dagen ender i Kilkenny , som i Middelalderen var Irlands hovedstad. Det kan man tydeligt se i arkitekturen, som blandt mange andre bygninger rummer Kilkenny Castle og Katedralen Saint Canice, som umiddelbart virker alt for store til en by af den nuværende størrelse. Visse steder kan I stadig se den originale bymur, og én af byens helt store fordele er, at så mange attraktioner, pubber, cafeer og restauranter er samlet på et meget koncentreret sted. Og da byens historie går tilbage til det 6. århundrede, hvor St. Canice (som  har givet byen sit navn), er her nok at tage fat på.

Vikingerne siges også at have sat sit præg på byen. Lige nord for byen ligger de imponerende Dunmore Caves og det fortælles at vikinger i 928 skulle have massakreret over tusinde personer, mest kvinder og børn fra en lokal stamme. Senere har man fundet en vkiningeskat i sølv og bronze, der synes at underbygge historien. 

Overnatning i Kilkenny

Kilkenny - afrejse Dublin Airport (136 km)

Turen går nu mod Dublin og hjemrejse til Danmark, men har I tid er der stadig et par steder, som I kan opleve undervejs. Eller tage en dag eller to ekstra i Dublin, så I også får stemningen med fra den Irske hovedstad

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.991 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Dublin retur med SAS
 • 9 overnatninger inkl. morgenmad
 • 9 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om rejsen

3-stjernede hoteller ligger oftest i byområdet, mens B&B oftest vil være i udkanten/omegnen af byen.

 • 1 overnatning i Athlone området
 • 2 overnatninger i Sligo området
 • 1 overnatning i Clifden området
 • 1 overnatning i Galway området
 • 2 overnatninger Killarney området
 • 1 overnatning Kilkenny området
   

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten den anden vej rundt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Galway eller Dublin eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011