Sydvestlige Island

6 dages kør-selv-forslag i det sydvestlige Island

Denne korte tur er beregnet på rejsende der vil bruge god tid på nogle af Islands største og mest ikoniske seværdigheder. Turen er afslappende og I har masser af tid til at udforske de forskellige områder. Og er vejret imod jer, kan I nemt bytte rundt på udflugterne.   

Turen begynder med et besøg i det sydligste Island, efterfulgt af et ophold i vest, hvor provinsen Borgarfjörður og halvøen Snæfellsnes udforskes. Og naturligvis er store attraktioner som Geysir og Gullfoss på programmet, ligesom I også har tid tid at kigge lidt på Reykjavik. 

Vil I have mere tid undervejs tilbyder FDM travel også rundture på henholdsvis 8, 11 og 15 dage, hvor I har mulighed for at komme tættere på mange af Islands vidundere. 

Fra 10.989 kr.
pr. person inkl. flybillet. Ophold i dobbeltværelse på standard hotel i 5 nætter inkl. morgenmad samt 6 dages billeje.

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj - oktober
Hele året er muligt.

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
Ca. 1.250 km

Klimapåvirkning:
1.889 kg CO2 samlet for 2 person - læs mere

 

Dette er blot et kør-selv-forslag , der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Keflavík - Blå Lagune - Selfoss (110 km)

På denne tur kan I leje en ganske almindelige bil. Vejene rundt om Island kræver ikke firhjulstræk, men I skal naturligvis overholde de regler der gælder for hvor I må køre i en lejebil. I vil blive orienteret om forholdene ved afhentning af bilen.

Start evt. dagen med en tur gennem det bemærkelsesværdige lavalandskab og et besøg i den berømte Blå Lagune, og oplev fornemmelse af at bade i det mineralholdige vand. I bør bestille plads på forhånd på www.bluelagoon.com.

Derfra går turen, evt. via Reykjavik, til Selfoss. Hvis I kommer med en sen ankomst bør I udsætte Blue Lagoon til afrejsedagen.

Overnatning i Selfoss

Selfoss - Sydkysten - Vík - Selfoss (260 km)

Idag starter I med at køre østpå langs sydkysten, gennem landsbyerne Hella og Hvolsvöllur. Stop ved Seljalandsfoss, et smukt vandfald som er ganske specielt. Man kan gå om bag vandfaldet, hvis man ikke er bange for at blive lidt våd. 

Dernæst bør I besøge Skógar Folk Museum, der byder på en fantastisk udstilling af gamle redskaber og kunsthåndværk. I samme landsby finder også Skógafoss, et smukt 60 m højt vandfald.

Herfra kan I køre op til gletschertungen Sólheimajökull og få en imponerende oplevelse her. En anden mulighed er at køre ud til Dyrhólaey klipperne og se de mange lunder (i sæsonen maj - midt august). Og hvis vejret er godt, har I en fantastisk udsigt ind over land til gletscheren Mýrdalsjökull.

Kort herfra ligger Reynisdranger og Reynisfjara - den berømte sorte strand med basaltsøjler!

Efter at have kigget lidt nærmere på byen Vík, går turen tilbage til Selfoss.

Overnatning i Selfoss

 

Selfoss - Gullfoss - Geysir - Þingvellir - Borgarnes (250 km)

Dagens første besøg er den smukke kirke i Skálholt, inden I fortsætter til Islands mest berømte vandfald Gullfoss, der af mange også betragtes som Islands smukkeste vandfald.

Herfra går turen videre til Geysir's varme kilde med med spydende Strokkur og en masse sydende og boblende kilder. Ca. hvert 5. minut spyder Strokkur en vand- og dampsøjle ca. 20 meter i vejret.

Herfra går turen over Laugarvatn til Þingvellir National Park, hvor det urgamle parlament blev grundlagt i år 930. Dette område er også geologisk interessant, eftersom det ligger på toppen af den Midtatlantiske højderyg, hvor to af Jorden's tektoniske plader langsomt rykker fra hinanden (den Nordamerikanske Plade og den Eurasiske Plade). Af samme grund kan man vandre ned gennem en kløft, kaldet Almannagjá, der er skabt mellem de to plader.

Fra Þingvellir kører I videre til fjorden Hvalfjörður og Borganes-området.

Overnatning i Borgarnes-området

Borgarnes - Snæfellsnes - Stykkisholmur - Borgarnes (300 km)

Idag er dedikeret til Snæfellsnæs halvøen. Først går turen ud langs halvøens sydkyst til Arnarstapi fuglefjeld. Vi anbefaler at I tager en spadseretur langs de smukke basaltformationer og nyder de mange fugle, bl.a. rider og havterner.

På halvøens 'spids' er der mange pittoreske steder at gør fotostop, som f.eks. Þúfubjarg fuglefjeldet (kræver en kort spadseretur fra vejen) og Djúpalónssandur strand, hvor en klippesti fører jer ned til den imponerede sorte strand. På en klar dag kan I se Snæfellsjökull Gletscheren, en gammel vulkan omgivet af lavamarker.

Derefter kører I langs halvøens nordkyst gennem forskellige fiskerlandsbyer som Ólafsvík, Grundarfjörður og Stykkishólmur. I Stykkishólmur er det muligt at købe en sejltur på fjorden Breiðafjörður, hvor I kan opleve det spændende fugleliv og de fantastiske basaltformationer og på en af turene fiskes friske kammuslinger (på Seatours "Viking Sushi Adventure Tour" www.seatours.is).

Nyd evt. frokosten på Restaurant Narfeyrarstofa og prøv deres fantastiske muslinger, laksen eller dagens friske fisk. Bedre bliver det næppe.

Overnatning i Borgarnes

Husafell - Hraunfossar - Reykholt - Deildartunguhver - Reykjavik (260 km)

Idag kører I til sommerområdet Húsafell, hvor I kan lade jer friste af en dejlig swimmingpool. Næste mål er Hraunfossar vandfaldene, en række små vandfald der tumler direkte ud af lava'en. Et anderledes og spektakulært syn.

Herfra kører I til landsbyen Reykholt, hvor den berømte historiker Snurri Sturluson levede i det 13. århundrede. Det er stadig muligt at se hans lille minipool i den lille landsby, ligesom her også findes et lille museum om ham.

Dernæst kører I til Islands største varme kilde Deildartunguhver, som leverer varmt vand til opvarmning af huse så langt væk som 60 km. Herfra går turen rundt om den sceniske fjord Hvalfjörður til Reykjavík, hvor I har tid til at udforske byen og slutte turen af med en middag på en af byens mange fremragende restauranter.    

Overnatning i Reykjavik

Afrejse (50 km)

Hvis I har en eftermiddagsafgang kan I brugen dagen i Reykjavik eller nå et besøg i Den Blå Lagune (husk at bestille plads), hvis I ikke nåede det på ankomstdagen.

Det er også muligt at købe ekstra nætter i Reykjavik, hvis i f.eks har mod til en udflugt. Fra Reykjavik arrangerer Elding forskellig ture (maj - august):

 • Classic Whale Watching
 • Evening Whale Watching under midnatssolen
 • Express Whakle Watching fra en RIB
 • Classis Puffin Tour (Lunde)
 • Express Puffin Tour med en RIB
 • Nordlys Tur (vinter)

Når I har købt kør-selv-turen hos FDM travel får I en adgangskode til Elding's hjemmeside, der giver 10% rabat på alle udflugter 


Også Reykjavik Excursion tilbyder en lang række dagsudflugter med bus fra Reykjavik. Se mere på www.re.is/day.tours/

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.989 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Reykjavik retur med Icelandair
 • 5 nætter på standard overnatning inkl. morgenmad
 • 6 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om hotellerne

Superior hoteller er områdernes bedste hoteller, ikke nødvendigvis på grund af hotellets standard, men på grund af en fantastisk beliggenhed, en særlig charme eller lignende.
Værelser med bad/toilet m.m. 

Standard overnatning kan være alle former for hoteller. Almindelige hoteller, en værelsesfløj på en bondegård, en hytte eller en skole der er indrette som hotel om sommeren. Men altid med privat badeværelse og altid med restaurant på stedet eller lige i nærheden.

Gæstehuse m.m. Det vil også være muligt at bo på gæstehuse, privat indkvartering o.l. uden eget bad/toilet.

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt eller forlænge turen med nogle ekstra nætter i Akureyri eller Reykjavik, hvis I fx vil kombinere med hvaludflugter eller andet. 

I forbindelse med rundturen kan I også bestille udflugter som hvalsafari, gletschervandring, ishuler og meget mere...

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011