Kør-selv-ferie i Ontario

velkommen til canadas frodige hjørne

I Ontario er de tre stærkeste turistmagneter Toronto, Niagara Falls  og hovedstaden Ottawa. Natur er her også rigeligt af: Når du rejser til Ontario, finder du seks nationalparker og hele 265 provinsparker – bl.a. den populære Algonquin Provincial Park, der er større end Sjælland og har et rigt dyreliv med vilde bjørne, ulve og elge. På grænsen mellem Ontario og USA ligger St. Lawrence-floden med Niagara Falls enorme vandmasser og de tre Niagaravandfald, som er et must at besøge. Ontario rummer også Canadas frugtkurv i det frugtbare hjørne ned mod Niagara Falls og leverer op mod 90 % af landets vinproduktion. Der er smagfulde stunder, stor natur og spændende kultur for alle aldre i Ontario.

En kør-selv-ferie i Ontario kan passende starte i storbyen Toronto, hvorfra der er rig mulighed for at udforske Ontarios frodige natur og vinproduktion og køre videre ud på oplevelser i Canada - eller USA.

inspiration

Vis på kort

Kør videre fra Toronto

Med en lejebil i Toronto er det nemt at udforske Ontario og den østlige del af Canada.

Sydpå til Niagara Falls

Du kører i ’den gyldne hestesko’ – ét af verdens rigeste områder. I den sydligste del af Ontario ligger Canadas ’frugtkurv’. Kør væk fra motorvejen og tag på vinsmagning eller spis dig mæt i ferskner og kirsebær, inden du møder suset fra de store vandfald. Glæd dig over, at vandfaldene er flottest fra den canadiske side.

Nordøstpå til Ottawa, Montréal og Québec

Kør langs Ontario-søen og oplev, hvordan den tætbebyggede ’gyldne hestesko’ langsomt forsvinder bag dig og naturen tager mere over. Kort efter Kingston kan du besøge Thousand Islands, de utallige små øer spredt i St. Lawrence floden. Og jo – salatdressingen har fået navn efter dem! Upper Canada Village kort efter Morrisburg er et godt sted at gøre holdt på din rejse. Et levende friluftsmuseum med herlige guider.

Nordpå til Algonquin Provincial Park

Du kan købe vildmarksture til Algonquin Provincial Park, der er på størrelse med Sjælland, og blive kørt dertil fra Toronto. Du kan også tage turen på egen hånd. Den mest direkte vej går ad Highway 400 nordpå fra Toronto. Alternativet er at følge Ontario-søen til Belleville og dér snuppe 62’eren nordpå. Nogle timer senere er du fremme i vildnisset.

 

Kør videre fra Ottawa

Med en lejebil i Ottawa er det nemt at udforske Quebec og den østlige del af Canada.

Sydvestpå til Toronto og Niagara Falls

Canadas største by lokker med sine mangfoldige tilbud kun 400 km væk. Følg St. Lawrence floden og den enorme skibstrafik mellem Atlanterhavet og De store Søer. Tag en sejltur blandt Thousand Islands syd for Kingston.

Vestpå til Algonquin Provincial Park

Ovenpå museumsbesøg og storby gælder det nu natur og dyreliv i fredelige omgivelser. Her giver den velvoksne naturpark dig de bedste rammer. Lej en kano og læg civilisationen bag dig i nogle dage – eller følg en markeret vandresti i et par timer på udkig efter vilde dyr og planter.

Østpå til Montreal og Quebec City

På mindre end to timer er du i den livlige og forførende millionby, Montreal. Glæd dig til den franskprægede stemning, der er så unik i Nordamerika. Herfra er der kun ekstra tre timers rejse til Quebec City - hjertet i det fransktalende Canada.

kontakt