Kent og Sussex for livsnydere

7 dages kør-selv-forslag i det smukke Sydøstengland

I det sydøstlige England finder I de smukke områder Kent, Sussex og Hampshire. Hvor I end kører hen, lokker spændende oplevelser, fantastiske naturscenerier, historiske byer, overraskende vinområder og lækker, lokal gastronomi. Vi guider jer til de bedste oplevelser og sørger for overnatninger på unikke hoteller undervejs.

Kent byder på smukt landskab, der med rette bærer tilnavnet "The Garden of England", og her finder I alt fra mystisk marskland og dramatiske hvide klinter til bølgende bakkedrag med små søvnige landsbyer, historiske slotte og himmelstræbende katedraler. Gastronomisk står der blandt andet østers og lokalproducerede oste på menuen.

Sussex bærer derimod betegnelsen "Area of Outstanding Natural Beauty" med blandt andet nationalparken South Downs, hvor der på de sydvendte skråninger dyrkes og fremstilles nogle af verdens bedste mousserende vine. I Sussex finder I også trendy Brighton.

Hampshire  byder på historiske katedralbyer som Winchester og Salisbury, samt neolitiske fortidsminder i Stonehenge og Avebury.  Vi har også inkluderet et besøg på Bombay Sapphires nye destillerioplevelse i fraprisen.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Englands storslåede landskaber.

Fra 7.681 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 6 nætter samt 7 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
890 km

Klimapåvirkning:
978 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Fly til London - Canterbury (182 km)

Ved ankomsten til London Gatwick sørger vi for, at der står en lejebil klar til jer. Vi foreslår, at turen går direkte mod Kent med et stop på historiske Leeds Castle undervejs mod Canterbury. Leeds Castle, der ligger i landsbyen Leeds kun ca. 10 km syd for Maidstone, er et af de bedst bevarede historiske slotte i Sydøstengland og et af de mest ikoniske. Køreturen fra Gatwick til Canterbury via Leeds Castle tager knap 1,5 time.

Vel fremme ved hotellet foreslår vi at I udforsker historiske Canterbury, hvor et besøg i den imponerende katedral er obligatorisk. Tag eventuelt også en vandretur på den gamle bymur, hvorfra I har en god udsigt over byen og området. Canterbury har kun 50.000 indbyggere, men som hovedbyen i Kent er det historiske centrum fyldt af hyggelige restauranter, cafeer, speicalbutikker og stormagasiner.

Overnatning i Canterbury
 

Canterbury og omegn (75 km)

Vi foreslår, at dagen benyttes til at udforske det gastronomiske Kent. 20 minutter nord for Canterbury finder I den hyggelige østersby Whistable, som byder på masser af fisk og skaldyr, både i uformelle rammer på havnen og på en af byens restauranter. Fortsæt eventuelt køreturen langs kysten til de historiske badebyer Herne Bay og Margate og eventuelt videre til havnebyen Ramsgate. 

På vej tilbage mod Canterbury ligger flere af Kents mange vingårde, blandt andet Barnsole Vineyard. Med et klima, som ligner det, man finder i Frankrig lige på den andre side af kanalen, har Kent udviklet en betydelig vinproduktion. Tjek vingårdens hjemmeside for information om åbningstider, inden I tager af sted. Hele rundturen tager kun knap 2 timer, men sæt også tid af til stop undervejs.

Vi kan også anbefale et besøg i markedshallen The Good's Shed i Canterbury, hvor lokale oste, vin, øl og andre specialiteter sælges i hyggelige rammer. Markedshallen har også en restaurant baseret på lokale råvarer, og den er åben både til frokost og aften.

Overnatning i Canterbury

Canterbury - Dover - Brighton (177 km)

I dag går turen sydpå til Dover. Når man siger Kent tænker de fleste måske på 'The White Cliffs of Dover', der er et af England mest spektakulære naturfænomener. Denne eventyrlige kystlinje skuer ud over Den Engelske Kanal, og under 2. Verdenskrig blev de hvide klinter nærmest et ikonisk symbol på håb og frihed. Her kan I slentre en tur på klinterne og opleve deres dramatiske skønhed, mens I nyder den fantastiske udsigt over den travle Engelske Kanal til Frankrigs kyst i det fjerne. Besøg også Dover Castle (the Key to England), et fantastiske royalt middelalderslot, eller vov jer ned i de underjordiske 'Secret Wartime Tunnels' dybt i de ikoniske hvide klinter.

Fra Dover kører I videre vestover, hvor vi foreslår et stop i middelalderbyen Rye, som byder på en unik stemning med sine brostensbelagte gader og bindingsværkshuse. Vi foreslår, at I følger vej A259 hele vejen fra Dover til Brighton. Denne tur tager 20 minutter længere end vejen længere inde i landet, men går helt ud til kysten og gennem flere historiske badebyer og forbi kalkstensklipperne Seven Sisters. Samlet køretid fra Canterbury til Brighton er ca 3 timer og 15 minutter via kystvejen. Der er mange oplevelser undervejs, så I må nok foretage nogle valg. Alternativt kan man dele etapen i to med en overnatning i den historiske badeby Eastbourne.

Brighton er med sine 300.000 indbyggere, historie som royalt feriested og livlige bycentrum den største by, I besøger på denne kør-selv-ferie. Brighton er de sidste 20 år genopstået som en af de mest attraktive og trendy byer i England, og når I går rundt i restaurant- og shopping-gaderne og langs havnefronten, forstår I, at det er noget om snakken.

Overnatning i Brighton.

Brighton - South Downs (73 km)

Start dagen med et besøg i den smukke Royal Pavilion i Brighton, et eksotisk palads i indiske-gotisk stil bygget som feriested for King George 4. i 1797 og ændret i 1815 og 1823 af John Nash. Herfra kan I slentre gennem det eksotiske shoppingområde The Brighton Lanes med smalle gader og passager ned til stranden og tage en tur op i Britsh Airways i360. Det er et imponerende tårn, hvor den futuristiske udsigtsplatform i glas tager jer op i 160 meters højde, hvorfra I har en helt fantastisk udsigt 360o over Brighton og omegn.

Tag så nordover og besøg en af de mange vingårde i Sussex, der har specialiseret sig i mousserende vine. Et godt sted at besøge er The Bolney Wine Estate i Bolney, Haywath Heath ca. 14 km nord for Brighton i West Sussex. Her tilbydes forskellige ture, hvor I kommer rundt i vinmarkerne og på vingården og har mulighed for at smage de gyldne dråber. Går I 'all in' kan I tage en 'Sparkling Afternoon Tea and Tour', der inkluderer en guidet rundtur inde og ude samt en traditionel Afternoon Tea. Turene starter almindeligvis kl. 14, og I skal nok sætte tre timer af til oplevelsen: I bør så afgjort bestille plads på forhånd.

På vej videre kan I evt. tage en lille omvej og besøge Leonardslee Gardens i Lower Beeding nær Horsham i West Sussex. Her kan I opleve en verden af skønhed i Leonardslee Lakes & Gardens. Haven blev først tilplantet i 1801 og er senere beskrevet som 'The Finest Woodland Gardens in England'. Den 240 ha store ejendom lokker til vandreture i den smukke natur. Her er også det berømte "Dolls' House Museum".

Alternativt til at tage nordover fra Brighton er at køre vestover mod Arundel Castle og dereftre nordover ind i South Downs.

Turen går så videre vestover gennem nationalparken South Downs, som med sin smukke natur og sine historiske markedsbyer er en favorit blandt englændere på ferie i deres eget land. Tag  eventuelt vejen via den historiske markedsby Midhurst - 10 minutters omvej gennem hyggelige landsbyer og forbi historiske slotte.

Overnatning i Liphook.

South Downs - Winchester (79 km)

Dagens køretur er kort, så vi foreslår at I på vej til Winchester besøger det spændende gindestilleri Bombay Sapphire Distillery i Whitchurch. Destilleriet ligger ved floden Test og her kan I besøge de eksotiske urter i de kuplede glashuse, og lære alt om Bombay Sapphire og historien bag Laverstoke Mill. Det er naturligvis også muligt at smage den unikke gin, f.eks Bombay London Dry Gin produceret med de mange spændende 'botanicals' som enebær, korianderfrø, angelikarod, mandler, citronskræl, irisrod, lakrids og cassia-bark. Vi har inkluderet entreen til destilleriet i fraprisen på dette kør-selv-forslag, men da vi skræddersyr hver enkelt tur efter jeres behov, kan det sagtens vælges fra.

Har I mod på en lille omvej kan I køre nordpå til Highclere Castle, kendt fra tv-serien Downton Abbey. Her kan I komme bag facaden på "the Real Downton Abbey", da familien har åbnet slottet for besøgende. Tjek deres hjemmeside www.highclerecastle.co.uk for åbningstider. 

Herfra går turen til Winchester, Hamsphires historiske by med Winchester Cathedral. Byen er en af de ældste i England og var engang landets hovedstad. Byen domineres af den store katedral, der stammer helt tilbage fra 1067, og som er en af de største i Europa. I den nordlige del af skibet findes Jane Austens grav, en af Englands mest fremtrædende litterære personligheder. I Winchester Castle kan I finde endnu en ikonisk figur, nemlig King Arthur (hvis statue står midt i byen) hvor en 1300-tals udgave af det runde bord kan ses. Slottet, der blev bygget af Wilhelm Erobreren i 1067, er blevet ødelagt gennem årene, men Henrik VII's  "great hall" står der endnu.

Overnatning i Winchester

 

 

 

Winchester og omegn (110 km)

I kan vælge at slappe af i hyggelige Winchester eller at kan tage turen til en eller flere oplevelser i nærheden. 45 minutter i bil mod vest ligger katedralbyen Salisbury, som på samme måde som Winchester byder på en af Europas mest imponerende katedraler. Lige nord for Salisbury finder I ikoniske Stonehenge. Samlet køretid til disse to oplevelser og tilbage til Winchester er knapt 2 timer.

I kan også tage til det store neolitiske området i Avebury, som er et udmærket alternativ eller supplement til mere kendte Stonehenge. Her finder I store stencirkler, gigantiske menneskeskabte bakker og gravkamre, som blev bygget for 5000 år siden, samtidig med Stonehenge og pyrmiderne i Egypten.

Overnatning i Winchester.

Fly hjem fra London (191 km)

I dag har I to muligheder. I kan afslutte turen som beskrevet nedenfor - eller I kan fortsætte vestover på vores kør-selv-forslag "Devon og Cornwall for livsnydere".

Rejser I hjem, går vejen nordøster i retning London. Hvis der er tid, inden I skal møde i lufthavnen, kan vi foreslå et besøg på slottet Hampton Court i det sydlige London. Er til flere vinoplevelser, anbefaler vi vingården Denbies Wine Estate, der ligger ca. en halv time nordvest for Gatwcik. Udover smukke vinmarker finder I her både en vinbutik og en god restaurant, som holder åben både til frokost og aften.

Afrejse fra London Gatwick.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 7.681 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London Gatwick retur
 • 6 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernede unikke hoteller
 • 7 dages billeje gruppe A
 • Guidet tur på Bombay Sapphire Distillery
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 2 overnatning i Canterbury
 • 1 overnatning i Brighton
 • 1 overnatning i Liphook-South Downs
 • 2 overnatning i Winchester 

 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Brighton eller London eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, helt eller delvist, fx 'Devon & Cornwall for livsnydere'.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011