Kør-selv-ferie med cykeltur langs Mosel-floden

7 dages kør-selv-ferie med 5 dages cykeltur langs Mosel-floden fra Trier til Koblenz

En tur langs Mosel-floden er en helt fantastisk oplevelse med eventyrlige naturscenerier, hyggelige byer og borgruiner på hveranden bakketop. Hele tiden flankeres floden af smukke vinbjerge med tusinder af vinstokke i snorlige rækker. Og i hver stor og lille by lokker vinbønderne med smagsprøver ligesom vinstuer og restauranter serverer lokale vine til de mosel-typiske retter.

Turen fra Trier til Koblenz er en afslappende tur uden de store strabadser, eftersom veje og cykelstier jo følger floden det meste af vejen. 

 

Fra 4.420 kr.
pr. person i dobbeltværelse 6 nætter i mellemsæson 2020 inkl. arrangement.

Rejseperiode:
30. april til 11. oktober 2020
(ingen ankomst 2-5. august)

Sværhedsgrad
O O O O

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Cykelturens længde:
208 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Trier

Trier er Tysklands ældste by og med sin romerske og middelalderlige fortid sikkert også den by, der er rigest på historie. Det var romerne der grundlagde byen i år 17 f.Kr. under navnet Augustus Treverorum, og byen fik hurtig stor betydning for romerne, og de har efterladt enestående mindesmærker som Porta Nigra, Palastaula, Amphiteater og Kaiserthermen, der alle vidner om byens tidligere storhed. Byen har været regeringsby for det vestromerske rige og i middelalderen blev byen kaldt en hellig stad. Senere overlevede den som grænseby mellem Tyskland og Frankrig med mange krigeriske fortrædeligheder, men er i dag en fredelig universitetsby i hjertet af Europa.

Parkeringsplads ved eller nær hotellet. Evt. udlevering af lejede cykler og turinformation.

Overnatning i Trier (Hotel Deutscher Hof eller tilsvarende)

Trier - Neumagen-Dhron (45 km)

Idag starter turen mod Koblenz. I cykler ud af Trier langs floden og passerer Schweich, hvis vartegn er det tidligere Fährturm, som nu er mindesmærke for den tidligere færgetrafik over Mosel-floden.  

Fortsæt til Trittenheimer Moselsløjfle og videre til Neumagen-Dhron. Det er Tysklands ældste vinområde, med god vin, moseltypiske specialiteter og romersk kultur. Byen og egnen byder på et væld af vinbønder, og det er muligt at smage forskellige vine.

Overnatning i Neumagen-Dhron 

Neumagen-Dhron - Traben-Trarbach (53 km)

Fortsæt langs Mosel-floden med de mange Moselsløjfer. Forbi Brauneberg der nærmeste er hjemstavn for Riesling-druen og berømt for nogle af de fineste vine. Det vidste romerne allerede for 2.000 år siden, da de plantede de første vinstokke. Idag er det ikke bare den traditionelle sødlige vin der fremstilles, men elegante tørre vine af Riesling, Eldling, Weiss- og Grauburgunder. Og her er mange vinbønder, der byder sig til med smagsprøver, så hold igen, dagen er lang endnu.

Derfra går det videre til Mülheim, der som andre småbyer er et paradis for vinelskere, inden I når frem til den noget større by Bernkastel-Kues. Den hyggelige bindingsværksby byder på smukke huse, smalle brostensbelagte gyder og en hel masse hygge. Den maleriske Altstadt er absolute et par timer værd, mange vinbønder lokker med vinsmagninger og de hyggelige vinstuer lokker med herlig lokal mad og godt øl og god vin.  

Fra Bernkastel-Kues går turen videre til dagens slutdestination, Traben-Trarbach. Også denne dobbeltby. der ligger på begge sider af Mosel-floden, emmer af charme og romantik, vin og god og kraftig moseltypisk mad. Byen er et eldorado for vinelskere, og i Traben-Trarbach kan I finde nogle af de fremmest vine. Prøv f.eks Weingut Storck i Grabenstrasse, der tilbyder nogle vidunderlige vine, f.eks. deres Riesling Spätlese Trocken eller Storck's Rieslingsekt Trocken.

Overnatning i Traben-Trarbach.

Traben-Trarbach - Ediger (36 km)

Inden dagens etape for alvor går igang, er det muligt at besøge Grevenburg-ruinerne, der knejser højt over byen. Slottet blev bygget i år 1350 men har levet med megen tumult, f.eks. skiftede slottet ejer 13 gange i det 17. oh 18. århundrede. Til sidst ødelagde franskmændene slottet, men man har fremdeles en fabelagtig udsigt over floden heroppe fra. 

Så går det langs Mosel gennem små vinbyer, bl.a. Zell, der er et af de største vinområder langs Mosel med over 400 hektar vinstokke. Byen er måske mere kendt for sin søde vin,der blev kendt verden under navnet "Zeller Schwarze Katz", en vin der idag måske ikke rammer så bredt, som da vinen for alvor kom på de danske borde. Herfra går det videre til Bullay, en idyllisk og malerisk lille vinby og dages mål, Ediger-Eller, en lidt større en af slagsen.

Overnatning i Ediger/Eller.

Ediger - Treis-Karden (34 km)

Dagens tur går forbi de små vinbyer Senheim og Beilstein, der stadigvæk har en lille romantisk Altstadt omkring den maleriske Marktplatz og med ruinerne af Burg Metternich rugende over byen. 

Videre til Cochem, en noget større by med flere seværdigheder og attraktioner. Vigtigst er det imponerede bygningsværk Reichburg, der knejser over byen, og som nok er et af egnes aller flotteste og mest imponerede slotte. I byen ses også resterne af den historiske bymur med Endertor-Turm fra 1332. Også rådhuset fra 1739, bygget i barok-stil, Marktplatz med Martinsbrunnen og de gamle bindingsværshuse er værd at kigge på.

Efter lidt sightseeing i Cochem går turen viderer over Klotten og den romantiske vinby Pommern, der ligger på Mosel-flodens længste "Südhang". Også her dyrkede romerne vin og anlagde frugtplantager, deraf navnet Pommeren, fra frugthaverne "Pomaria". Videre til dagens slutdestination Treis-Karden. 

Overnatning i Treis-Karden

Treis-Karden - Koblenz (40 km)

Turens sidste etape går ad venstre flodbred til Moselkern og videre forbi Burgen med Burg Bischofstein, Hatzenport, Alken med Burg Thurat til de små vinbyer Kobern-Gondorf og Güls. Herfra videre til Koblenz.

Byen Koblenz, der jo ligger hvor de to floderRhinne og Mosel mødes, er en af Tysklands ældste og smukkeste byer, omgivet af bjerge med skov og vinmarker. Her er en charmerende Altstadt med små stræder,  romantiske kroge og hyggelige pladser med mange vinstuer, traditionelle bierstuber og restauranter. Koblenz har naturligvis også sine museer, bl.a. Mittelrhein-Museum med både permanente og vekslende udstillinger. En anden og lidt utraditionel interaktiv oplevelsesudstilling finder I på Romanticum, hvor I kan opleve Rhinens mangfoldighed.

Overnatning i Koblenz
 

Retur til Trier

Transfer fra Koblenz til Trier:

 • Hver lørdag i juli/august med bus og direkte afhentning ved hotellet i Koblenz.
 • Transfer af egen cykle 24 € (SKAL forudbestilles).
 • Øvrige dage med tog (afg. 10:22, ank. Trier ca. 11:46)
 • OBS: Der er ikke bagagetransfer fra hotel i Koblenz til banegård.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.420 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 6 x overnatning med morgenmad
 • Baggagetransfer fra hotel til hotel inkl. forsikring på 700 €.
 • Parkeringsplads ved ankomsthotel
 • Returtransfer Koblenz-Trier med tog
 • Dobbelt saddeltaske (også til medbragte cykler)
 • Udførligt kort og info-materiale (udleveres ved ankomst, engelsk/tysk)
 • 7 dages servicetelefon

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Retur-transfer af egen cykel (skal forudbestilles)
 • Bagagetransfer fra hotel i Koblenz til banegård
 • Cykelleje
 • Cykelhjelm (kan ikke lejes)
 • Lokale turistskatter (1-3 € pr. person pr. nat)

 

Flere priser 2020

 • Tillæg for enkeltværelse:     980 kr.
 • Tillæg for halvpension:     1.150 kr.

Ekstranat inkl. morgenmad og cykel

 • I Trier:         i dob.vær. 525 kr., i enk.vær. 780 kr.
 • I Koblenz:   i dob.vær. 510 kr., i enk.vær. 790 kr.

OBS: Hotelliste fremsendes ca. 2 uger før ankomst.

Leje af cykler

 • Almindelig cykel med 7 Shimano-gear og hånd- og trædebremse samt saddeltasker: 595 kr.
 • Leje af Elcykel. 23 kg, 21/24 gear, 60-80 km.
 • Personhøjde 160-190 cm: 1.230 kr. 

returtransfer til trier

Returtransfer til Trier med tog er inkluderet. Der er frit togvalg, fx fra Koblenz  ca. kl.10:00 med ankomst Trier ca. kl. 11:30.

Cykler afleveres i Koblenz. Egne cykler kan transporteres for egen risiko mod 250 kr. pr. cykel (skal forudbestilles).

Alternativt er det gratis at medtage cykler med toget hverdage fra kl. 09:00 samt lørdag og søndag. Bemærk at der ikke er bagagetransfer på afrejsedagen.
 

ekstra oplevelser

Cykelturen langs Mosel (6 nætter) ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse. 

I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage f.eks. i Trier eller Koblenz, med en hyggelig ferie i på det dejlige Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen ved Rüdesheim eller med en af vores andre kør-selv-forslag.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011