Skønne dage ved Rhinen

5 dages pragtfuld kør-selv-ferie til rhinen

Tag på en herlig 5 dages ferie ved Rhinens bredder, hvor vinrankerne står på lige rækker på de smukke bjergskråninger og hvor slotte og borge knejser på hver en bakketop. Her venter spændende oplevelser i det smukke vinland og med udgangspunkt i det dejlige Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen ligger det hele for jeres fødder. 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Rhinen's vidunderlige verden.

Fra 2.790 kr.
pr. person i komfort dobbeltværelse (ankomst søndag eller mandag) 4 nætter inkl. program

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Turens længde:
1.420 km fra Flensburg
1.380 km fra Puttgarden

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Assmannshausen (710 km / 690 km)

Afstand: 710 km fra Flensburg / 690 km fra Puttgarden.

Fra Danmark vil den hurtigste rute til Rhinen være de tyske motorveje, og nær Hamburg mødes vejene fra Flensburg og Puttgarden. Herfra går turen mod syd og et stop i vidunderlige Hildesheim kunne være et godt forslag til en pause undervejs. Synes I det er lidt langt at køre hjemmefra til Assmannshausen i et stræk, kan vi anbefale en overnatning på det hyggelige Hotel Schwalenberger-Malkasten, en lille omvej på bare 30 km. 

Velkommen til Assmannshausen, der ligger lige ned til “Vater Rhein“. Byen imponerer med sine gamle, snoede gader, de frodige vinterrasser og den smukke Rhinpromenade, hvor Hotel Zwei Mohren ligger i første parket til l Rhinen.

Her i Assmannshausen begynder Rhindalen med sine stejle bjergskråninger, utallige borge og slotte. På skråningerne vokser vin så langt øjet rækker, og langs flodbredderne i de små, pittoreske byer tilbydes vinsmagning og -salg i charmerende bindingsværkshuse. Og som alle andre byer ved Rhinen ligger Assmannshausen, og dermed hotellet, klemt inde mellem floden og jernbanen, hvilket kan være til gene for enkelte.

Om aftenen kan I lade jer forkæle af hotellets ambitiøse chefkok, Torsten Schamback, der glæder sig til at servere en lækker 3-retters Rheingauer Menu for jer. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen

Niederwald & Rüdesheim

Efter hotellets dejlige morgenbuffet kan I tage stoleliften fra Assmannshausen op til Jagdschloss og vandre gennem skoven Niederwald til monumentet  Niederwald Denkmal. Herfra tager I kabineliften ned over vinmarkerne til Rüdesheim. 

Rüdesheim er en af de mest berømte byer langs Rhinen, og forlystelsesgaden Drosselgasse lokker med de mange vinstuer og en hyggelige stemning. Besøg også Asbach, den tyske brandy, hvor I kan komme på rundvisning og både smage og købe nogle af deres produkter. 

Herefter tager I skibet fra Bingen-Rüdesheim tilbage til Assmannshausen, hvor en herlig 3-retters menu runder dagen af.

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen
 

Sejltur på Rhinen

Efter den store morgenbuffet er det til til at gå ombord på skibet, der sejler til Loreley. Turen tager ialt ca. 6 timer og I har mulighed for at gøre stop i to skønne vinbyer undervejs. 

Skibet fra Bingen-Rüdesheimer afgår fra Assmannshausen Brücke 3 f.eks. kl. 11 og sejler ned ad Rhinen gennem Oberes Mittelrheintal, der er på UNESCO's Verdensarvsliste, til Loreley. Ved Loreley kan I evt. stå af i St. Goar kl. 12:30. St. Goars er en fortryllende by omgivet af vinmarker, og med en charmerede middelalderlig bykerne og ikke mindst et væld af vinbønder, hvor I både kan smage og købe de herlige dråber.

Kl. 14 går det videre med skibet til Bacharach, hvor I ankommer kl. 15:20. Også Bacharach er en smuk by omgivet af borge og slotte på hver en bakketop. Omkring byen er bakkerne dækkede af snorlige rækker af vinstokke og i byen snor brostensbelagte gader sig mellem de smukke bindingsværkshuse. Er I stået af i Bacharach må I forberede jer på at bruge de næste par timer i byen, idet skibet næste gang afgår kl. 17:20. Men når I ikke skal køre bil, hvad kan så være mere passende end at tage en vinsmagning eller to. I er tilbage i Assmannshausen kl. 18:20 og har tid til at blive frisket op inden middagen venter. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannahausen

Burg Rheinstein og Riesling-ruten

Efter dages store morgenbuffet er det igen tid til at gå ombord på et skib. Denne gang en ganske kort tur på 5-10 min til Burg Rheinstein, der ligger påden anden side af Rhinen. Og I har naturligvis entre til slottet, der i al sin pomp og pragt knejser over Rhinen.

Tilbage i Assmannshausen kan I bruge eftermiddagen på en køretur ad Rheingauer-Riesling-Ruten, der strækker sig hele vejen til Wiesbaden. Her ligger vinbyerne som perler på en snor, og I vil få rig mulighed for at smage den lækre, gyldne drik på vinslotte og -klostre, der ligger og pynter i det kuperede landskab (kan være Covid-19 lukkede). Besøg smukke Eberbach Kloster og charmerende middelalderbyer som Mittelheim og Hallgarten. Sagn, legender og spændende historie giver en ekstra dimension, og uanset, hvor I kommer hen, emmer det af dejlig lokal atmosfære. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen

Assmannshausen - Danmark (710 km / 690 km)

Afstand: 710 km til Flensburg / 690 km til Puttgarden.

Efter morgenmaden er det desværre tid til at køre videre; men mindre har besluttet at blive et par nætter mere. Her er nok at opleve.

Hvis I ønsker en anden rute hjem til Danmark, end den hurtigste, kan vi anbefale jer Den Tyske Eventyrvej, en tur der i bogstavlig forstand går i Brødrene Grimms fodspor. Turen kan køres fra nord til syd, men også fra syd til nord. 

 

 

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 2.790 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 4 x overnatning i Komfort dobbeltværelse
 • 4 x overdådig morgenbuffet
 • 4 x tre-retters Rheingauer menu
 • 1 x Niederwald tour: Svævetur med stolelift fra Assmannshausen til Jagdschloss. Vandretur gennem Niederwald til momumentet Niederwald Denkmal. Derfra med kabinelift til Rüdesheim. Ophold i Rüdesheim med bl.a. Drosselgasse og herefter sejltur tilbage til Assmannshausen.
 • 1 x Sejltur til Loreley med mulighed for stop ved i smukke vinbyer (Der kan være ændringer pga Covid-19).
 • 1 x Færgefart fra Assmanshausen til Burg Rheinstein, besøg på borgen og færgefart retur til Assmanshausen.
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Flere priser 2020

Ankomst søndag eller mandag:
Enkeltværelse komfort      fra 3.430 kr. 
Dobbeltværelse komfort   fra 2.790 kr.

Ankomst øvrige dage:
Enkeltværelse komfort     fra 3.535 kr. 
Dobbeltværelse komfort   fra 2.890 kr.

ekstra oplevelser

Undervejs til Assmannshausen kan vi anbefale en overnatning, f.eks på Hotel Schwalenberger Malkasten, der ligger ca. halvvejs mellem grænsen og Assmannshausen. 

Ønsker I at forlænge opholdet med en eller flere nætter - se priserne her.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011