Cykelferie i det centrale skotland

8 dages kør-selv-ferie med 6 dages cykeltur mellem slotte og søer i skønne skotland 

Perthshire er sandsynligvis en af de smukkeste regioner i Skotland. Højlandet, der blev dannet under istidene, løber diagonalt vest-øst gennem regionen. Mod nord ligger højlandets bjerge og de mange søer og mod syd det flade agerland.

Cykelturen byder på dagsetaper på 45 km med mulighed for alternative ruter på op til 70 km. Generelt cykler I på flade strækninger omkring søerne på cykelstier eller stille biveje. På tredjedagen er der en lidt længere, men ikke stejl stigning. Dag fire er der en stigning på den alternative rute på omkring 500 m i højden. Ruten er dog kort og blødt varierende.

Fra 8.813 kr.
pr. person inkl. flybillet og ophold i dobbeltværelse 8 nætter

Rejseperiode:
1. april til 30. september

Sværhedsgrad
O O O O

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Cykelturens længde:
Ca. 315 km

Klimapåvirkning:
893 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Edinburgh Airport - Callander (72 km)

Efter ankomsten til Edinburgh Airport anbefaler vi, at I anvender offentlig transport videre til Callander, hvorfra cykelturen starter. Callander ligger ca. 60 km nord for Edinburgh, og med blot en omstigning i Sterling kan I komme direkte fra lufthavnen til Callander.

Turen tager ca. 2,5 time og koster fra ca. 150 kr. pr. person. I skal med bus 909 fra Edinburgh Airport til Stirling Bus Station og bus 59/160/S60/1 videre til Callander.

Hvis I ønsker at forlænge jeres tur med et par dage på kør-selv ferie kan I leje en bil fra Edinburgh Airport, som I kan benytte til Callander, men her bliver den parkeret den kommende uge, hvorefter I skal retur fra Pitlochry til Callander. Såfremt I ønsker en forlængelse af turen, så anbefaler vi, at I i stedet tager toget fra Pitlochry til Edinburgh, lejer en bil og begynder jeres kør-selv ferie herfra. Det er både lettere transportmæssigt og billigere.

Overnatning i Callander

Rundtur i Trossachs (55 km på cykel)

I cykler langs Loch Venachar med bakkerne spejlende sig i søen. Videre til Loch Katrine, en smuk isoleret sø, hvor I kan tage en tur med en dampbåd fra 1872 inden I vender næsen tilbage mod Callander.

Overnatning i Callander

Callander - Doune - Dunblane - Callander (40 km på cykel)

I cykler sydpå til den gamle landsby Doune med det berømte slot middelalderslot Doune Castle. TV-serien Outlander blev filmet her på Doune Castle. Herfra via Dunblane tilbage til Callander

Overnatning i Callander

Callander - Killin (40-55 km på cykel)

I dag cykler I ad National Cycle Network nordpå langs Loch Lubnaig mod Strathyre og dejligt sted til en kaffepause. Derefter videre mod nord over den blide stigning i Glen Ogle, inden I kører ned til Killin. Vandfaldet Falls of Dochart her er virkelig spektakulært, og mange besøgende tilbringer tid på klipperne, mens vandet fosser forbi.

Overnatning i Killin.

Killin - Aberfeldy (40 km på cykel)

I cykler langs den 27 km lange sø Loch Tay til Kenmore. Måske bliver der tid til et besøg i det skotske Crannog Center, der viser livet på søen i bronzealderen. Forbi Castle Menzies til Aberfeldy. Lige inden I kommer ind i Aberfeldy krydser I en berømt bro, der er bygget af general Wade og en del af det vejnet, som den engelske hær anlagde i det 18. århundrede.

Overnatning i Aberfeldy

Aberfeldy - Pitlochry (20-50 km på cykel) (50 km)

Start dagen med et besøg i Aberfeldy Distillery. I dag har I en kortere tur for at få tid til at udforske byen Pitlochry. Når I drejer mod nord mod Pitlochry cykler I ind Tay-dalen. Senere venter der et par korte bakker før I når Pitlochry.

Overnatning i Pitlochry

Pitlochry rundtur (15-60 km på cykel)

Der er der nok at se og lave i Pitlochry med hele to whiskydestillerier, bl.a. verdens mindste. Og laksetrappen, der giver laks mulighed for at springe op ad floden, er et besøg værd. Pitlochry har også mange butikker og pubber.  Det er værd at cykle ud til Blair Castle, et af Skotlands storslåede slotte og hjemsted for Duke of Athol og hans familie. I cykler derefter tilbage mod Pitlochry, hvor I kan besøge Killiecrankie Visitor Centre, der fortæller historien bag Jacobite-oprøret.

Pitlochry - afrejse Edinburgh Airport (109 km)

Cykelturen er nu kommet til sin afslutning, og i dag går turen enten tilbage mod Danmark eller måske mod flere oplevelser i Skotland.

Hvis I har en lejebil holdende i Callander kan I tage toget fra Pitlochry via Perth til Dunblane og derfra videre til Callander med bus. Turen tager mellem 2 og 3 timer og koster fra ca. 400 kr. person.

Anvendte I offentlig transport kan I tage toget fra Pitlochry til Edinburgh. Turen varer ca. 2 timer og koster fra ca. 200 kr. pr. person.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 8.813 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Billund/Kastrup - Edinburgh retur
 • 7 x overnatninger i kategori A
 • 7 x morgenmad
 • Bagage-transfer fra hotel til hotel
 • Udførligt kort og info-materiale (på engelsk, udleveres ved ankomst)
 • Personlig overdragelse af cykel, på engelsk
 • 7 dages servicetelefon

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Eventuel billeje
 • Transport til/fra cykelturens start/slutsted 
 • Cykelleje
 • Cykelhjelm (kan ikke lejes)
 • Evt. lokale turistskatter (1-3 € pr. person pr. nat)
 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

  cykelleje

  • 21-gear   119 € =    800 kr.
  • Elcykel    239 € = 1.425 kr.
   (depositum 350 £ på credit card)
   Inkl. saddeltasker
    

  Hoteller 

  • Kategori A:
   1 x 3* og 4* hotel og guesthouses
    
  • Kategori B:
   3* hoteller, guesthouses, B&B

  ekstra oplevelser

  Cykelturen ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse. 

  I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage f.eks. i Pitlochry eller Edinburgh eller med en af vores andre kør-selv-forslag i Skotland

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011