Imponerende bjergtinder og vidunderlige vine

10 dages Kør-selv-forslag gennem canadas imponerende nationalparker og et enestående vinområde i Okanagan-dalen

Det bedste af det vestlige Canada. Start i Vancouver og kør så af sted mod bjørne og bjergtinder i to af Canadas smukkeste nationalparker, Banff og Jasper - inklusive den fantastiske Icefields Parkway. Inden I returnerer til Vancouver kører I via Okanagan Valley, der er kendt for sine vingårde og frugtplantager. En pragtfuld tur med lækkerier til både øjne og mave.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 23.788 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 10 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode:
Primo maj - medio oktober.

Startdag:
Daglig

Varighed: 
10 dage/9 nætter

Længde:
Ca. 2.100 km


Klimapåvirkning:
6.696 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Vancouver - Whistler, British Columbia (122 km)

Velkommen til Vancouver. Efter at have hentet jeres lejebil sætter I kurs mod Whistler. Turen går ad den maleriske Sea to Sky Highway. Lav et par stop undervejs og se fx de brusende Shannon Falls og Stawamus Chief Rock, hvor man støder på klatrere fra hele verden, der kommer hertil med det ene formål at bestige granitklipperne. Her finder I også Sea to Sky-gondolen, der bringer op i højderne og giver jer fugleperspektiv over Howe Sound. På toppen er der adgang til en række afmærkede vandrestier, nogle udsigtsplatforme og en restaurant.    

Tilbage på jorden igen fortsætter I køreturen mod Whistler, der er et charmerende skisportssted smukt placeret placeret mellem de to verdenskendte Whistler og Blackcomb Mountains.

Overnatning i Whistler

Oplevelser i og omkring Whistler

Hele dagen er sat af til oplevelser i vidunderlige Whistler, og her er nok at tage fat på. Om sommeren er her en lang række aktiviteter lige fra mountainbiking, golf og vandsport på de fem søer eller utallige floder til et vidunderligt måltid mad på en bjergtop, eller I kan slet og ret bare slappe af og nyde nogle af de mange fine cafeer og restauranter på det europæisk inspirerede skisportssted.

I kan også nyde skønheden af Whistler Blackcombs europæiske omgivelser fra Peak Adventure på Whistler Mountain eller tage med svævebane op i højden, hvor I fra Peak Chair har en helt forrygende udsigt over gletsjere, udslukte vulkaner, snedækkede tinder og meget mere. Åbningstiderne varierer efter årstid, vind og vejr.

I dag kan I vælge én af disse fire oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Guidet frokosttur i Whistler. Oplev byens eklektiske kulinariske scene. I vil  besøge nogle af de bedste lokale frokoststeder hvor I vil smage flere lækre retter - den søde tand bliver også forkælet. 
 • Kanotur. Tag med på en fortryllende kanotur fra Alta Lake til Green Lake, hvor I undervejs kan nyde den varierede fauna og det lokale dyreliv.
 • Guidet cykeltur i Whistler Valley. Oplev nogle af Whistlers bedste cykelområder. Undervejs får I information om Whistlers historie, geografi og den imponerende natur. 
 • Whistler Peak 2 Peak Gondol. Hop ombord på gondolen, der bringer jer den mere end 4 km lange tur mellem Whistler Mountain og Blackcomb, mens I nyder udsigten over gletsjere, bjerge og snedækkede tinder.

Tilbage i Whistler er det vist på sin plads at finde et hyggeligt sted i den lille by, hvor I kan nyde turens sidste aften.    

Overnatning i Whistler

Whistler - Sun Peaks, British Columbia (357 km)

Første del af turen i dag, fra Whistler til Lillooet, går ad Lake Road. Lillooet, der var kendt som området med ”the Gold Rush Trail”, var ”Mile Zero” for ”the Old Caribou Wagon Road” i guldgravertiden. I dag er området hjemsted for den største canadiske produktion af ginseng.

I fortsætter turen mod nord og kommer til guldgraverbyen Cache Creek, hvor der er mulighed for et besøg på den historiske Hat Creek Ranch, som i bogstaveligste forstand tager jer tilbage til guldgravertiden. Herfra sætter I kurs mod Kamloops og følger ruten langs Kamloops-søen. Fra Kamloops kører I dagens sidste strækning frem til feriestedet Sun Peaks.

Overnatning i Sun Peaks 

Sun Peaks - Jasper, Alberta (444 km)

Turen til Jasper foregår ad den maleriske Yellowhead Highway, hvor I kan nyde synet af de imponerende, bratte kløfter og buldrende vandfald ved North Thompson River.  På venstre hånd passerer I Wells Gray Provincial Park.

I fortsætter turen og kører mod Mount Robson Provincial Park. Er I rigtig heldige, kan I få et glimt af Mount Robson, der med sine 3.954 meter er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. Herefter forlader I British Columbia, krydser grænsen til Alberta og kører ind i Jasper National Park.

Fremme i Jasper kan I glæde jer til at opleve den hyggelige stationsby, der bærer præg af sin funktion som serviceby for alle turisterne, der vil nyde skønheden i Jasper National Park. Gå en tur ad hovedgaden i Jasper, der ligger så smukt i midten af nationalparken omgivet af fem små søer og fantastiske naturscenerier.

Overnatning i Jasper

Oplevelser i og omkring Jasper

I har hele dagen til rådighed til at udforske de imponerende omgivelser. I Jasper Nationalpark er der en stor bestand af bjørne, elge, hjorte og bjerggeder - det gælder blot om at holde øjnene åbne.

Mulighederne er mange, men I kan fx tage en tur med svævebanen Jasper Tramway op til Whistler Mountains, hvorfra I har en ganske unik udsigt over den imponerende nationalpark eller besøge Maligne Canyon eller Maligne- og Medicine Lake - nogle af de mest fotograferede søer i verden.

I dag kan I vælge én af disse tre oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • 1½ times sejltur på Maligne Lake, hvor I kan beundre de imponerende postkortomgivelse langs søen bredder og Spirit Island.
 • En stille raftingtur på Athabasca-floden, hvor I vil få en unik indsigt i Jasper Nationalpark. Alle fra ung til gammel kan deltage på turen, der tager ca. 2½ time.
 • Guidet naturvandring på ca. 3½ time er en enestående mulighed for at komme helt tæt på naturen. I vil her opleve bølgende bakker, takkede bjergtinder, skove, enge, moser, vandløb og fantastiske gletsjersøer.

Når aftenen falder på, kan I lade jeres trætte kroppe dykke ned i bassinerne ved Miette Hot Springs, mens I nyder solnedgangen over Pyramid og Patricia Lake. Jasper Nationalpark er helt enkelt fyldt med oplevelser.

Overnatning i Jasper

Jasper - Lake Louise - Banff, Alberta (292 km)

Strækningen mellem Jasper og Lake Louise er en af de mest spektakulære og går ad den berømte og imponerende Icefields Parkway, rygraden af Canadian Rockies, langs det ene mere fantastiske sceneri efter det andet. Gigantiske bjerge med evig sne på toppen, dybe floder, brusende vandfald, turkisgrønne bjergsøer og hvide gletsjertunger udgør dagens intense bombardement af indtryk. 

Undervejs kommer I til Columbia Icefield, hvor I kan tage en tur ud på gletsjeren med en såkaldt Ice Explorer. I samme område kan I besøge SkyWalk, en glasbro der hænger på klippevæggen små 300 meter oppe, og I ser direkte ned i dybet. Både køreturen på Athabasca Gletsjeren og tur på Glacier Skywalk er inkluderet i rejsens pris.

I fortsætter turen og fremme i Lake Louise "Jewel of the Rockies" må I vælge om I vil direkte til Banff eller en tur forbi søen Lake Louise, der nok den mest berømte glacial sø i de Canadiske Rockies og en af de smukkeste søer på den vestlige halvkugle. 

Fra Lake Loiuse er der ikke langt til Banff. I bør vælge Bow Valley Parkway, der løber langs Bow River, og I kan stoppe ved Johnston Canyon. Her kan I tage på en vandretur op gennem den smalle kløft, hvor vandrestien flere steder er anlagt som ”hængende fortov” på den lodrette klippeside. 

Sidst på dagen ankommer I til den hyggelige Banff by med masser af restauranter, barer og butikker med friluftsudstyr. Banff minder lidt om en europæisk alpeby og er et af Canadas største skisportssteder. De næste to dage har I base i Banff by.

Overnatning på Buffalo Mountain Lodge i Banff

Oplevelser i og omkring Banff

Hele dagen er afsat til at nyde Banff og omegn og I kan vælge én af disse fire oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Tag svævebanen Banff Gondola op i højderne til toppen af Sulphur Mountain, hvor I kan se ud over hele Banff og gå en tur rundt ad naturstien Banff Skywalk på toppen af bjerget.
 • På Lake Minnewanka kan I komme ud og sejle 1 time på det turkisfarvede vand, mens I nyder udsigten over de canadiske bjerge.
 • I kan tage med på en guidet kanotur på Bowfloden. Turen vares ca. 1½ time. 
 • I kan komme højt til hest på et 1 times guidet eventyr gennem det berømte landskab i Banff Nationalpark.

Tilbage i Banff by kan I dyppe kroppen i en omgang mineralrige varme kilder, Upper Hot Springs. 

Overnatning på Buffalo Mountain Lodge i Banff

Banff - Kelowna, British Columbia (482 km)

Efter en masse store og smukke oplevelser i Banff National Park sætter I kursen videre mod Yoho National Park, der er fyldt med perlefarvede gletsjersøer og vandfald, snedækkede tinder og tætte skove. I fortsætter gennem Glacier National Park og nogle af de mest spektakulære områder i Canada, hvor I bl.a. følger Kicking Horse Pass til Rogers Pass. I fortsætter ad Trans-Canada-Highway, passerer byen Revelstoke og kommer til Craigellachie, hvor den 'sidste nagle' blev slået i og dermed markerede færdiggørelsen af Canadian Pacific Railway tilbage i 1885.

Herfra går det mod syd gennem Shuswap-regionen til byen Kelowna i den frugtbare Okanagan-dal, der er kendt for sine vingårde og frugtplantager.

Overnatning i Kelowna

Oplevelser i og omkring Kelowna

Byen Kelowna, der er et kendt feriested, ligger ved bredden af Lake Okanagan. Om aftenen er det oplagt at nyde en lille tur til bredden af den mere end 90 km lange sø, der har givet Kelowna stempelet som en stor badeby med lange, varme somre. 

Nyd dagen og tag en tur ud i det smukke landskab, der kombinerer det bedste fra søen, dalen og vinstokkene. Besøg en eller flere af områdets mange vingårde og prøv nogle af Okanagans fineste vine.

Overnatning i Kelowna

Kelowna - Vancouver og afrejse - Danmark (371 km)

I dag kører I ad Coquihalla Highway og klatrer op til 1.244 m o.h., hvor der i gennemsnit falder 10 m sne i løbet af en vinter! Her vil I se formidabel ingeniørkunst, når I kører gennem Great Bear tunnellen og over Dry Gulch Bridge (mere end 280 m lang og 175 m høj). Når I atter kører ned fra toppen, kommer I igennem noget af det smukkeste landskab i provinsen.

Denne dramatiske ændring i omgivelserne er altid spændende, når man i løbet af bare en halv time går fra en skyfri himmel og flot solskin på toppen til de tågede kystnære områder med cedertræer og høje grantræer. Når I nærmer jer kysten afløses bjergene af den store, åbne Fraser Valley.,

Fremme i Vancouver er der mulighed for at forlænge turen med et par dage, så I får tid til også at opleve denne spændende by, der ligger som en smuk perle ud mod Stillehavet. Tag en tur op på Grouse Mountain, hvorfra I kan se ud over byen – og for alvor fornemme byens beliggenhed. Er I til treewalking og hængebroer, så besøg Capilano Suspension Bridge og se højdeskrækken i øjnene – oppe fra trætoppene eller ude over dybe kløfter.  

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 23.788 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Vancouver retur
 • 9 hotelovernatninger (standard)
 • Tur med Sea to Sky Gondola i Squamish
 • Én af følgende udflugter i Jasper: Sejltur på Maligne Lake, raftingtur på Athabasca-floden eller en guidet naturvandring
 • 2 udflugter ved Icefield Parkway: Ice Explorer tur på Athabasca Glacier + Glacier Skywalk
 • Én af følgende udflugter i Banff: Banff Gondola, sejltur på Lake Minnewanka, guidet kanotur på Bow-floden eller 1 times guidet ridetur i Banff Nationalpark.
 • En vintur i Okanagan vin-området
 • 9 dages billeje gruppe B inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Måltider 
 • Entré til nationalparker
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Superior eller Deluxe hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Forlæng rejsen
Det vil være oplagt at starte eller slutte turen med en nat eller to i Vancouver. I kan også vælge at lægge en ekstra overnatning ind undervejs på ruten, hvor I ønsker mere tid.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

ekstra oplevelser

Vi tilbyder en række ekstra udflugter, som kan give jer endnu flere oplevelser undervejs. 

Vi anbefaler gerne:

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011