The Rockies pragtfulde panoramaer med tog og bil

9 dages kombineret kør-selv-ferie og togrejse med legendariske Rocky Mountaineer train

Med start i Vancouver, den smukke by på Canadas Stillehavskyst, går turen tværs gennem det bedste af de canadiske Rocky Mountains, hvor I besøger både Jasper og Banff National Parks. Undervejs venter natur i verdensklasse, høje bjergtoppe, gletsjere, smaragdgrønne søer, alpin udsigt og et spændende dyreliv.

Ved at kombinere kør-selv-ferien med et par dage ombord på Rocky Mountaineer Train får I helt optimale muligheder for at komme tæt på de majestætiske bjerge, de brusende vandfald og flotte bjergsøer. Dertil lægger I de charmerende byer og en ægte guldgraverstemning, når I kører gennem det gamle guldgraverområde. Velkommen til de Canadiske Rockies.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker ift. tid, steder og oplevelser m.m., så I får jeres helt personlige drømmerejse gennem Canadas smukke landskaber.

Fra 32.169 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 8 dages ferie inkl. 6 dages kør-selv med Superior hoteller, billeje og et udvalg af udflugter samt 2 dages togrejse med Rocky Mountaineer Train (SilverLeaf Service).

Rejseperiode: 
Primo maj - primo oktober.

Turen starter:
Søndag, onsdag og torsdag

Varighed: 
9 dage / 8 nætter

Længde:
Ca. 1.215 km i bil

Klimapåvirkning:
6.626 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Vancouver - Whistler, British Columbia (122 km)

Velkommen til Vancouver. Efter at have hentet jeres lejebil sætter I kurs mod Whistler. Turen går ad den maleriske Sea to Sky Highway. Lav et par stop undervejs og se fx de brusende Shannon Falls og Stawamus Chief Rock, hvor man støder på klatrere fra hele verden, der kommer hertil med det ene formål at bestige granitklipperne. Her finder I også Sea to Sky-gondolen, der bringer op i højderne og giver jer fugleperspektiv over Howe Sound. På toppen er der adgang til en række afmærkede vandrestier, nogle udsigtsplatforme og en restaurant.    

Tilbage på jorden igen fortsætter I køreturen mod Whistler, der er et charmerende skisportssted smukt placeret placeret mellem de to verdenskendte Whistler og Blackcomb Mountains. Om sommeren er her en lang række aktiviteter lige fra mountainbiking, golf og vandsport på de fem søer eller utallige floder til et vidunderligt måltid mad på en bjergtop, eller I kan slet og ret bare slappe af og nyde nogle af de mange fine cafeer og restauranter på det europæisk inspirerede skisportssted. I kan også tage med svævebane op i højden, hvor I fra Peak Chair har en helt forrygende udsigt over gletsjere, udslukte vulkaner, snedækkede tinder og meget mere. 

Overnatning i Whistler

Oplevelser i og omkring Whistler

I dag kan I vælge én af disse fem oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Guidet frokosttur i Whistler. Oplev byens eklektiske kulinariske scene. I vil  besøge nogle af de bedste lokale frokoststeder hvor I vil smage flere lækre retter - den søde tand bliver også forkælet.
 • Kanotur. Tag med på en fortryllende kanotur fra Alta Lake til Green Lake, hvor I undervejs kan nyde den varierede fauna og det lokale dyreliv.
  Guidet cykeltur i Whistler Valley. Oplev nogle af Whistlers bedste cykelområder. Undervejs får I information om Whistlers historie, geografi og den imponerende natur. 
 • Whistler Peak 2 Peak Gondol. Hop ombord på gondolen, der bringer jer den mere end 4 km lange tur mellem Whistler Mountain og Blackcomb, mens I nyder udsigten over gletsjere, bjerge og snedækkede tinder.
 • Bjørnesafari i Whistler Olympic Park. Oplev Olympic Parks uberørte vildmark, der huser talrige sorte bjørne, så chancerne er gode for at se nogle af de imponerende dyr i deres eget habitat. I ender på toppen og får en imponerende udsigt over Whistler og omegn. (Deltagelse på denne tur kræver en ekstra betaling på ca. 750 kr. pr. person). 
   

  Tilbage i Whistler er det vist på sin plads at finde et hyggeligt sted i den lille by, hvor I kan nyde turens sidste aften.    
   

Overnatning i Whistler

Whistler - Sun Peaks, British Columbia (357 km)

Første del af turen i dag, fra Whistler til Lillooet, går ad Lake Road. Lillooet, der var kendt som området med ”the Gold Rush Trail”, var ”Mile Zero” for ”the Old Caribou Wagon Road” i guldgravertiden. I dag er området hjemsted for den største canadiske produktion af ginseng.

I fortsætter turen mod nord og kommer til guldgraverbyen Cache Creek, hvor der er mulighed for et besøg på den historiske Hat Creek Ranch, som i bogstaveligste forstand tager jer tilbage til guldgravertiden. Herfra sætter I kurs mod Kamloops og følger ruten langs Kamloops-søen. Fra Kamloops kører I dagens sidste strækning frem til feriestedet Sun Peaks.

Overnatning i Sun Peaks 

Sun Peaks - Jasper, Alberta (444 km)

Turen til Jasper foregår ad den maleriske Yellowhead Highway, hvor I kan nyde synet af de imponerende, bratte kløfter og buldrende vandfald ved North Thompson River.  På venstre hånd passerer I Wells Gray Provincial Park. I fortsætter turen og kører mod Mount Robson Provincial Park. Er I rigtig heldige, kan I få et glimt af Mount Robson, der med sine 3.954 meter er det højeste bjerg i de canadiske Rocky Mountains. I forlader nu British Columbia og krydser grænsen til Alberta og kører ind i Jasper National Park. Fortsæt frem til byen Jasper, hvor I skal bo de næste 2 nætter. 

I kan glæde jer til at opleve den hyggelige stationsby, der bærer præg af sin funktion som serviceby for alle turisterne, der vil nyde skønheden i Jasper National Park. Gå en tur ad hovedgaden i Jasper, der ligger så smukt i midten af nationalparken omgivet af fem små søer og fantastiske naturscenerier.

Overnatning i Jasper

Oplevelser i Jasper

I har hele dagen til rådighed til at udforske de imponerende omgivelser. I Jasper Nationalpark er der en stor bestand af bjørne, elge, hjorte og bjerggeder - det gælder blot om at holde øjnene åbne.

Mulighederne er mange, men I kan fx tage en tur med svævebanen Jasper Tramway op til Whistler Mountains, hvorfra I har en ganske unik udsigt over den imponerende nationalpark eller besøge Maligne Canyon eller Maligne- og Medicine Lake - nogle af de mest fotograferede søer i verden.

I dag kan I vælge én af disse tre oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • 1½ times sejltur på Maligne Lake, hvor I kan beundre de imponerende postkortomgivelse langs søen bredder og Spirit Island.
 • En stille raftingtur på Athabasca-floden, hvor I vil få en unik indsigt i Jasper Nationalpark. Udflugten tage ca. 2½ time.
 • Guidet naturvandring på ca. 3½ time er en enestående mulighed for at komme helt tæt på naturen. I vil her opleve bølgende bakker, takkede bjergtinder, skove, enge, moser, vandløb og fantastiske gletsjersøer.

Når aftenen falder på, kan I lade jeres trætte kroppe dykke ned i bassinerne ved Miette Hot Springs, mens I nyder solnedgangen over Pyramid og Patricia Lake. Jasper Nationalpark er helt enkelt fyldt med oplevelser.

Overnatning i Jasper

Jasper - Lake Louise - Banff, Alberta (292 km)

Strækningen mellem Jasper og Lake Louise er en af de mest spektakulære og går ad den berømte og imponerende Icefields Parkway, rygraden af Canadian Rockies, langs det ene mere fantastiske sceneri efter det andet. Gigantiske bjerge med evig sne på toppen, dybe floder, brusende vandfald, turkisgrønne bjergsøer og hvide gletsjertunger udgør dagens intense bombardement af indtryk. 

Undervejs kommer I til Columbia Icefield, hvor I kan tage en tur ud på gletsjeren med en såkaldt Ice Explorer. I samme område kan I besøge SkyWalk, en glasbro der hænger på klippevæggen små 300 meter oppe, og I ser direkte ned i dybet. Både køreturen på Athabasca Gletsjeren og tur på Glacier Skywalk er inkluderet i rejsens pris.

I fortsætter turen og fremme i Lake Louise "Jewel of the Rockies" må I vælge om I vil direkte til Banff eller en tur forbi søen Lake Louise, der nok den mest berømte glacial sø i de Canadiske Rockies og en af de smukkeste søer på den vestlige halvkugle. 

Fra Lake Loiuse er der ikke langt til Banff. I bør vælge Bow Valley Parkway, der løber langs Bow River, og I kan stoppe ved Johnston Canyon. Her kan I tage på en vandretur op gennem den smalle kløft, hvor vandrestien flere steder er anlagt som ”hængende fortov” på den lodrette klippeside. 

Sidst på dagen ankommer I til den hyggelige Banff by med masser af restauranter, barer og butikker med friluftsudstyr. Banff minder lidt om en europæisk alpeby og er et af Canadas største skisportssteder. De næste to dage har I base i Banff by.

Overnatning i Banff

Oplevelser i og omkring Banff

Hele dagen er afsat til at nyde Banff og omegn og I kan vælge én af disse fire oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Tag svævebanen Banff Gondola op i højderne til toppen af Sulphur Mountain, hvor I kan se ud over hele Banff og gå en tur rundt ad naturstien Banff Skywalk på toppen af bjerget.
 • På Lake Minnewanka kan I komme ud og sejle 1 time på det turkisfarvede vand, mens I nyder udsigten over de canadiske bjerge.
 • I kan tage med på en guidet kanotur på Bowfloden. Turen vares ca. 1½ time. 
 • I kan komme højt til hest på et 1 times guidet eventyr gennem det berømte landskab i Banff Nationalpark.

Tilbage i Banff by kan I dyppe kroppen i endnu en omgang mineralrige varme kilder, Upper Hot Springs. 

Overnatning i Banff

Banff – med Rocky Mountaineer Train til Kamloops, British Columbia

I dag starter turen med det luksuriøse Rocky Mountaineer Train, der på 2 dage vil føre jeg til Vancouver.

Den første strækning er en meget naturskøn togtur til Kamloops i det indre af British Columbia. Fra Banff kører i til Yoho National Park, hvor I kommer gennem Tunnel Mountain, et fascinerende ingeniørarbejde. Når et af de lange godstog kører ind i de spiralformede tunneller et sted i bjerget, kan man ved selvsyn se, at det kommer ud af bjerget et andet sted, SAMTIDIG med at den sidste del af toget er på vej ind i den første tunnel. 

Herfra fortsætter I videre gennem Rogers Pass i Glacier National Park, hvor der er endeløse udsigt over snedækkede bjerge og fantastiske gletschere. Senere på dagen passerer I Craigellachie, hvor de sidste jernbaneskinner blev lagt i 1885 og hermed færdiggjorde jernbaneforbindelsen tværs over det store land. Fremme i Kamloops bliver I afhentet på stationen og kørt til aftenens hotel. (Morgenmad og frokost inkluderet på toget)

Overnatning i Kamloops

 

Kamloops – med Rocky Mountaineer Train til Vancouver og afrejse - Danmark

Om morgenen bliver I afhentet på hotellet og kørt til stationen. Med "All Aboooooooard" forlader I Kamloops og fortsætter med at følge Thompson-floden gennem Ashcroft, en af Canadas tørreste byer, med en gennemsnitlig nedbør på bare 18 centimeter om året.

Turen går gennem Fraser Canyon og I kommer til Hells Gate. Kløften er på dette sted kun 34 meter bred men hele 180 meter dyb, og landskabet er både dramatisk og bjergtagende på en og samme tid. Området kaldes også for "Gold Rush Trail" for man fandt guld her i 1858, og mange guldgravere har forsøgt at finde lykken i netop dette område.  

Det sidste del af togrejsen tager jer gennem det frugtbare landbrugsområde i Fraser Valley. Sidst på eftermiddagen ruller det elegante Rocky Mountaineer Train ind på banegården i Vancouver - helt ude ved Stillehavet på Canadas vestlige kyst.
(Morgenmad og frokost ombord på toget er inkluderet)

Denne spændende 8 dages rundrejse tager nu sin afslutning. Der er naturligvis mulighed for, at I kan forlænge rejsen med at par dage i Vancouver, så I får noget tid til at opleve den vidunderlige by.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 32.169 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Vancouver retur
 • 7 hotelovernatninger på kør-selv turen (Superior hoteller)
 • Tur med Sea to Sky Gondola i Squamish
 • Én af følgende udflugter i Whistler: Guidet frokosttur, kanotur, guidet cykeltur, Peak 2 Peak gondoltur eller bjørnesafari i Olympic Park (bjørnetur er mod ekstra betaling på ca. 750 kr. pr. person)
 • Én af følgende udflugter i Jasper: Sejltur på Maligne Lake, raftingtur på Athabasca-floden eller en guidet naturvandring
 • 2 udflugter ved Icefield Parkway: Ice Explorer tur på Athabasca Glacier + Glacier Skywalk
 • Én af følgende udflugter i Banff: Banff Gondola, sejltur på Lake Minnewanka, guidet kanotur på Bow-floden eller 1 times guidet ridetur i Banff Nationalpark.
 • 1 uges billeje gruppe B (compact) inkl. forsikring
 • Transfer mellem hotel og tog i Banff
 • Rocky Mountaineer Train fra Banff til Vancouver (SilverLeaf Service)
 • 1 hotelovernatning i Kamloops på togrejsen (Moderate hotel)
 • 2 x morgenmad og 2 x frokost på toget 

   

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider ud over nævnte
 • Entré til nationalparker
 • Gebyr for envejsleje af bil (ca. 75 CAD + skatter og afgifter)
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på Superior hoteller på kør-selv turen og SilverLeaf Service på Rocky Mountaineer.
Ønsker I standard, Deluxe eller Deluxe Plus hoteller, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Standard og Superior inkluderer SilverLeaf Service på Rocky Mountaineer. Det er dog muligt, mod et tillæg, at opgradere til GoldLeaf Service. 

Deluxe og Deluxe Plus inkluderer GoldLeaf Service på Rocky Mountaineer.

 

 

Ekstra oplevelser

Vi tilbyder en række ekstra udflugter, som kan give jer endnu flere oplevelser undervejs. 

Vi anbefaler gerne:

Forlæng rejsen
Det vil være oplagt at starte eller slutte turen med en nat eller to i Vancouver. I har også mulighed for at lægge en ekstra nat ind undervejs.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011