Den gamle Saltvej

3 dages kør-selv-forslag til Den Gamle Saltvej

Har I lyst til en lille, men oplevelsesrig kør-selv-ferie i vores tyske naboland, så er Den Gamle Saltvej perfekt for jer. Denne 100 km lange historiske handelsvej mellem Lüneburg og Lübeck slænger sig igennem Tysklands maleriske landskab og er en fascinerende kør-selv-tur mellem de skønne Hansestæder, der bugner af farverigt bindingsværk, blomster og masser af middelalderidyl.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Lüneburger Heides storslåede landskaber.

Fra 795 kr.
Pr. person i dobbeltværelse i to nætter juli 2020

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
3 dage/2 nætter

Længde:
Ca. 350 km 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

 

Tag på en fascinerende tre dages rejse i fodsporene på middelalderens handelsfolk, når I følger Den Gamle Saltrute fra Lüneburg til Lübeck. De smukke middelalderbyer, der stadig emmer af fortidens charme, vidner om fordums magt og rigdom; dengang det hvide guld, saltet fra Lüneburg, forgyldte området. Fra det 12. til det 16. århundrede var saltet nemlig grundlag for fjernhandel med fisk, kød og andre fordærvelige varer, og I kan på denne tur få et spændende indblik i, hvad det har betydet for området, men også middelalderen generelt.

I middelalderen blev saltet transporteret fra Lüneburg til Lübeck på en tur, der dengang tog i omegnen af 20 dage, men I dag kan klares på et par timer. Turen kan naturligvis køres både syd- og nordfra, og uanset hvilken vej I vælger at sætte afsted på jeres kør-selv-rejse, kan I kombinere turen med et stop i urbane Hamburg på ud- eller hjemvejen.

Rigtig god tur.

Dagsprogram

Lüneburg - Kilden til saltet

Jeres kør-selv-ferie på den Gamle Saltrute starter i skønne Lüneburg, der ligger smukt i det bohemeagtige lilla lynglandskab, Lüneburger Heide. Byen væltede sig i sin tid i stor rigdom på grund af saltet, populært kaldet det ”hvide guld”; en rigdom, der stadig fornemmes her i én af

Tysklands smukkeste og mest atmosfærefyldte middelalderbyer. Sagnet fortæller, at en jæger nedlagde et vildsvin, der havde væltet sig i saltet og dermed opdagende det værdifulde mineral. En knogle fra den legendariske saltso hænger i dag som minde på det enestående gamle rådhus, der rejser sig majestætisk for enden af byens torv. Ønsker I et indblik i, hvad saltet har betydet for Lüneburg og omegn er Deutsches Salzmuseum et besøg værd.
Overnatning i Lüneburg

Rejsen langs Elben (150 km)

Denne formiddag vil I se det sylespidse tårn fra Maria-Magdalene-Kirken strække sig højt over den smukke røde by Lauenburg, der klynger sig til Elbens bred. Spankulér igennem Elbstrasse, hvor de smukke købmandshuse med takkede, dekorative gavle smyger sig op ad hinanden, besøg byens gamle slot og Tysklands ældste sluse Plamschleuse, inden I fortsætter jeres kør-selv-rejse til Mölln. Med sine prægtige bygninger og snoede stræder vidner den gamle bydel i Mölln om en forgyldt periode under saltæraen, og fra det gamle vandtårn kan I nyde udsigten over rådhuset og den prangende Nicolaikirke smukt omkranset af sø og skov. Sørg også for at sætte lidt tid af til at besøge den lille bemærkelsesværdige øby Ratzeburg med den romanske domkirke fra 1100-tallet, og nyd en eftermiddagsdrink ved søens bred.

I dag ankommer I til saltets endestation, Lübeck, også kaldet ”Porten til Østersøen”. Herfra blev det hvide guld handlet lystigt videre og forgyldte byen med rigdom og magt. I denne charmerende gamle Hansestad summer det stadig af middelalderens storhedstid i de snørklede gader i Altstadt. Den gamle by, der ligger omfavnet af floden Trave, lokker med fine byporte, Marienkirche det gamle rådhus og ikke mindst pakhusene Salzspeicher, der blev brugt til at lagre saltet. Ved floden kan I både begive jer afsted på hyggelige spadsere- og sejlture, hygge jer på restauranterne og selvfølgelig er der ualmindelig gode shoppingmuligheder med både moderne og historiske butikker.
Overnatning i Lübeck

Afrejse

Eller nye eventyr. F.eks Luksus i Rostock & Lübeck eller Historiske byer ved Østersøen, som også kan køres både øst-vest og vest-øst eller måske Shopping i Nordtyskland.

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 795 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 2 overnatninger i dobbeltværelse
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter
  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

1 x overnatning i Lüneburg
1 x overnatning i Lübeck
 

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Lübeck til Lüneburg, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f. eks Eventyrvejen eller Tysklands oversete Juveler.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
  • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
  • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011