Den Irske Republik rundt

8 dages kør-selv ferie hele vejen rundt i Irland

Denne 8-dages tur gennem den smukke og dramatiske irske republik, tager jer rundt i Connemare's dramatiske natur, The Burren og Cliffs of Moher til Ring of Kerry's fascinerende kystlandskaber. Og undervejs passerer I spændende og hyggelige byer som Galway, Limerick og Killarney.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Irlands storslåede landskaber.

Fra 6.197 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse B&B 7 nætter med irsk morgenmad samt 8 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
1.300 km

Klimapåvirkning:
1.204 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Dublin Airport - Ballinasloe/Athlone (155 km)

Når I har hentet udlejningsbilen i Dublin Airport går turen vestpå mod Athlone. Undervejs er det værd at besøge The Kilbeggan Distillery, Irlands ældste destilleri. Et besøg byder både på det gamle destilleri, der nu er museum og den nye del, hvor den fremragende whiskey stadig fremstilles. Hvis tidspunktet passer med frokost er den tilhørende The Pantry Restaurant et glimrende valg. En anden mulighed er Tullamore Visitor centre, der ligger ca. et kvarters kørsel syd for Kilbeggan. Besøgscentret, der fortæller alt hvad er er værd af vide om den berømte whiskey Tullamor Dew, ligger i det gamle lager ved Tullamores Grand Canal, hvorfra al whiskey blev udskibet til hele verden.

I nærheden af Kilbeggan og Tullamore finder I også Clara Bog Nature Reserve and Visitor Centre. Clara Bog er en urgammel og sjælden højmose på over 460 hektar, og i besøgscentret kan I høre alt om dens fascinerende tilblivelse og lange historie. Der findes en del bevarede højmoser i Irland, hvis historie går helt tilbage til sidste istid, hvor dannelsen af spagnum begyndte. Igennem årene har moserne haft stor betydning for Irland, og spagnum har været anvendt til senge, bandager og ikke mindst til at fyre med i kakkelovnen.

Overnatning i Athlone-området.

Athlone - Sligo (120 km)

Idag går turen nordpå f.eks gennem Knockcroghery og Tulsk, County Roscommon, hvor I kan besøge Rathcroghan Mound og Rathcroghan Visitor Centre, hvor 'The legend comes to life'. Her finder I også den legendariske Cave of Cruachan – Oweynagat (Cave of the Cats), der af frygtsomme kristne skriverkarle blev beskrevet som Irlands 'Hellsmouth'.

Herfra videre til den pittoreske by Carrick-on-Shanon, der som navnet antyder ligger ved Shannon-flodens bredder. Den lille hyggelige by, der er et paradies for vandsportsudøvere, er omgivet af smukke scenerier og lokker med en spændende historie og en gastro-pub lidt ud over det sædvandlige, The Oarsman Bar & Restaurant. 

Næste stop er Sligo, en af Irlands største byer og 'hovedstad' i det Nordvestlige Irland. Og Sligo byder da også på mange attraktioner og seværdigheder. Er man til rovfugle har Eagles Flying to daglige shows med de imponerende ørne og falke. Her finder I også Lissadell House & Gardens med en spændende historie og fantastisk haveanlæg. 25 km fra Sligo ved landsbyen Mullaghmore finder I en af Irlands smukkeste strande og selve landsbyen byder på flere caféer og tearooms. Lige syd for Sligo ligger Carrowmore Megalithic Cemetery, der med over 60 stencirkler og grave er en af Europa's største stenaldergravpladser. 

Overnatning i Sligo

Sligo - Galway (250 km)

Fra Sligo går turen sydpå via Ballina, Co. Mayo's største by, nok mest kendt for laskefiskeriet i River Moy og den berømte Ridge Pool. Herfra videre sydpå gennem Ballycroy National Park og Mayo's smukke natur til Mallaranny og videre til Newport ved Clew Bay. Tag en tur ned af hovedgaden i den lille charmerende by, der var fødested for Princesse Grace af Monaco. Tag evt. en lille spadseretur ad Newport Heritage Loop Walk, der tager jer rundt til byens historiske højdepunkter.

Herfra over Newport Viaduct og videre til Westport, der også er en livlig by med masser af restauranter og barer, historiske seværdigheder, badestrande,  ørnecenter og meget mere. Og vest for byen finder I bjerget Croagh Patrick, Irland pilgrimsbjerg, hvor St. Patrick i år 441 fastede i 40 dage.

En anden berømthed knyttes også til Westport, nemlig Granuaile, Piratdronningen af Connacht. Hun blev født i 1531 som datter af en lokal gælisk høvding. Efter et langt og turbulent liv og trods næsten utallige anklager fra Den Engelske Krone sejlede hun i 1593 fra Clew Bay til Greenwich Palace, hvor hun forhandlede fred med sin største fjende, Dronning Elisabeth I. Her lykkedes det hende at bevare ikke bare sit hoved men også sit og familiens liv, til hun døde naturligt i 1603.

Overnatning i Galway 

Galway - udflugt til Connemara (200 km)

Det vestlige Irland og specielt County Galway byder på noget af de mest spektakulære naturscenerier i Irland. Brug hele dagen på at opleve dette fantastiske, smukke og uspolerede område med bjergtinder, smukke dale, åbne vidder med grønne moser og brune hedestrækninger, tørvegrave og får. Oplev den lille, charmerende by Clifden ved Owerglin-flodens udløb i Atlanterhavet (er I til skaldyr, er det et godt sted at holde frokostpause), byen Roundstone ved Bertraghboy Bay, Aughanure Castle nær Oughterard, den fascinerende Connemara National Park, Kylemore Abbey med kirke og pigeskole og det naturskønne Maam Valley. 

For at opleve lidt af hvert, kunne turen se sådan ud: Fra Galway mod Maam Cross, et vejkryds med et landbrug og et hotel, hvor der ofte er marked med får eller husgeråd og grøntsager. Herfra kører I gennem et fascinerende landskab over Maum til Leenaun, hvor I passende kan holde en lille pause. Her kan måske overtales til at købe en lækker uldtrøje eller et tæppe og nyde en kop kaffe, mens I indsnuser den herlige luft og smukke udsigt over fjorden. Herfra går turen videre til Kylemore Abbey, der absolut er en pause værd, inden I når frem til Connemaras hovedstad Clifden. Her kan i slentre en tur gennem det lille bycentrum med de smukke huse og måske indtage frokosten på en af byens mange pubber eller restauranter. Fra Clifden går turen tilbage mod Maam Cross, evt. afbrudt af en afstikker sydpå til Roundstone.

Overnatning i Galway.

Galway - Killarney (225 km)

Fra Galway går det nu sydpå mod Ballyvaughan, en lille flække på den anden side af Galway Bay. Herfra kan I vælge kystvejen til Lisdoonvarna, en del af "The Wild Atlantic Way" med klipper og havudsigt, eller I kan køre over land gennem det enestående og dramatiske landskab The Burren i County Clare, et stort område med kalkstenssletter og en sjælden flora. Her kan I besøge den spændende Aillwee Cave syd for Ballywaughan og nyde en guidet tur på en halv times tid gennem grotterne med historier om bjørne, frosne vandfald og meget mere. Butikken byder også på en lækker hjemmelavet fudge til den videre køretur.

Fra Ailwee Cave går turen videre gennem The Burren til Lisdoonvarna, hvor det nok er blevet tid til frokost, evt. med noget pragtfuld nyrøget laks på The Burren Smokehouse, hvis værtinde er svensk. Efter frokosten vídere mod Cliffs of Moher, en imponerende 8 km klippestrækning, hvor klipperne falder op til 200 m lodret ned i det brusende Atlanterhav. Således blæst godt igennem kan I køre videre mod Killarney, evt. med Shannon-færgen Killimer-Tarbert (ca. 20 € for bil og passagerer). I kan også vælge de større veje over Limerick, en tur der er ca. 50 km længere, og måske knap så charmerende. 

Overnatning i Killarney-området.

Killarney - udflugt til Ring of Kerry (150 km)

I dag går turen ud på en af de smukkeste naturstrækninger i Irland, hvor I på den smukke  halvø Iveragh skalskal opleve turen rundt på den spektakulære vejrute Ring of Kerry,

Et kortere men også spændende alternativ til The Ring er at pændende mulighed er at skyde "genvej" tilbage ad de små veje over halvøens indre efter Waterville eller "nøjes" med Turen forbi Ladies View og Molls Gap til Sneem og derfra tage kystvejen retur langs Kenmare Bay til Kenmare, Loo Bridge og Killarney. Og så har I også mere tid til at nyde den hyggelige by. 

Overnatning i Killarney området.

Killarney - Cork (90 km)

Nu går det østpå mod Cork, men undervejs kan I besøge Blarney Castle nordvest for Cork og kysse The Blarney Stone, der giver veltalenhedens gave. Kysseriet kræver dog en vis smidighed, da man skal ligge på ryggen og lade sig glide bagover for at komme til stenen.

I kan også køre til Midleton små 25 km øst for byen til Jameson Heritage Center. Et besøg bør inkludere en guidet tur, der tager jer rundt på hele destilleriet, the cooperage, hvor der laves tønder, og lagerhallen inden besøget afsluttes med en smagsprøve på en Jameson whiskey. Hele turen tager et par timer.

Cork er øens tredje største by efter Dublin og Belfast og blev grundlagt tilbage omkring år 915 under vikingernes invasion. Men sine 125.000 indbyggere er Cork en pulserende storby med mange butikker, restaurantent og cafeer. En af byens top attraktioner er The English Market, et spændende indendørs marked, hvor ikke mindst fiskehandlere udbyder et væld af spændende varer. Besøg også Shandon Church, et af Corks vartegn og Cork City Goal, et berygtet fængsel, der i midten af 1800-tallet havde op til 1.000 fanger.

Syd for Cork kan I besøge The Queenstown Story @ Cobh Hertiage Centre (Cork hed Queenstown fr 1849 til 1920). Her fortælles historien om den irske emmigation, ligesom historien om Cork og Titanic og Lusitania nok kan give den besøgende gåsehud.

Overnatning i Cork 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.197 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Dublin retur med SAS
 • 7 overnatninger på B&B inkl. irsk morgenmad
 • 8 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om rejsen

3-stjernede hoteller ligger oftest i byområdet, mens B&B oftest vil være i udkanten/omegnen af byen.

 • 1 overnatning i Athlone området
 • 1 overnatning i Sligo området
 • 2 overnatninger i Galway området
 • 2 overnatninger Killarney området
 • 1 overnatning Cork området

Full Irish Cooked Breakfast:  Bacon, pølser, baked beans, røræg/spejlæg, champignon, grillet tomat, hash browns (kartoffel), blackpudding (blodpølse) samt toast, smør, marmelade samt kaffe/te (med variationer).

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten den anden vej rundt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Galway eller Dublin eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011