Fjordnorge for livsnydere

11-dages kør-selv-forslag med førsteklasses natur og hoteller

Storslået natur, små og større byer og masser af kvalitet hele vejen igennem på denne 11-dages kør-selv-ferie. Har I specifikke ønsker, skræddersyr vi rejsen lige efter jeres ønsker.

Fra de hyggelige kystbyer i Sørlandet tager vi jer dybt ind i fjordriget, og giver jer både de kendte og mindre kendte oplevelser undervejs. Hotellerne er specielt udvalgt for deres kvalitet, charme og unikke historie.

Bortset fra første og sidste dag på turen, hvor turen går til og fra Norge, er der lagt op til overkommelige dagsetaper, som giver tid til masser af oplevelser undervejs. Har I et par dage ekstra, så kan vi anbefale at udvide turen med den vilde kyst fra Ålesund til Trondheim.

Fra 6.856 kr.
pr. person i dobbeltværelse

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
1.700 km samt t/r Danmark


 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Udrejse Danmark-Farsund (93 km)

Fra Danmark går der færger til Kristiansand flere gange dagligt med henholdvis Fjordline og Color Line. Overfarten tager lige over 3 timer.

Hvis I ikke ankommer til Kristiansand alt for sent, foreslår vi at I kører de 1 1/2 time det tager at køre til smukke Farsund, hvor der gemmer sig en perle af et hotel og venter på jer. Alternativt finder vi et godt hotel i Kristiansand.

Overnatning i Farsund.

Farsund-Stavanger (343 km)

Dagens køretur tager jer til "oljehovedstaden" Stavanger. I kan vælge den hurtige vej via E39, som frem til Sandnes går som landevej væk fra kysten. De ca. 180 km tager lige under 3 timer.

Alternativt kan I følge Rigsvej 44 dele af vejen - denne vej følger i større grad kysten. I kan dreje af til Rigsvej 44 ved Flekkefjord eller ved Egersund. Fra Flekkefjord går kystvejen via flere mindre fjorde, blandt andet smukke Jøssingfjord. En lille fjord, som spillede en central rolle i optakten til 2. verdenskrig.

Fra Egersund går kystvejen over Jærens flade landbrugsområder med hvide sandstrande og klitter, som man kender det fra Danmark. Følger I Rigsvej 44 hele vejen fra Flekkefjord, skal I regne med 1 times ekstra køretid.

Stavanger er kontrasternes by med en blanding af gammel træhusbebyggelse og moderne højhuse. Byen har blandt andet adskillige museer, som dækker de forskellige epoker i byens historie. Norsk Hermetikkmuseum og Norsk Oljemuseum er begge værd at besøge.

Er I mere til natur, så læg ind en ekstra dag til at besøge Preikestolen i smukke og smalle Lysefjorden lige vest for Stavanger.

Overnatning i Stavanger

Stavanger-Bergen (209 km)

Turen nordover fra Stavanger tager jer over flere fjorde og indebærer to færger: Fra Mortavika til Arsvågen (ca. 25 min) og fra Sandvikvåg til Halhjem (ca. 45 min) samt den undersøiske tunnel Bømlafjordtunnelen på ca. 8 km fra Dalshovda på fastlandet øen Føyno. Beregn ca. 5 timer i transporttid. Brug færgeturene til at nyde en svele - en tyk pandekage, som er indbegrebet af en færgetur i Norge.

Hvis I ønsker det, kan I tage en omvej via Karmøy, som ligger helt ud mod Atlanterhavet. Her finder I både historiecenteret Nordvegen samt sejlskudebyen Skudneshavn. I kan også udvide turen med overnatning i Haugesund på vejen.

Overnatning i Bergen.

Bergen-Voss (101 km)

Fra Bergen kan I tage hovedvejen E16, som via en uendelig række af korte og længere tunneller tager jer til Voss på ca. 1,5 time.

En lidt mere interessant rute er Hardangervejen - officielt Rigsvej 7 via Nordheimsund.

Byen Voss, eller Vossevangen som den lille by officielt hedder, er et friluftsmekka af de helt store. Uanset om I er til kajak, rafting, vandreture eller mountainbike, så er Voss stedet. I kan også vælge at tage gondol-banen som på 8,5 minut tager jer op til 820 m.o.h., hvor I kan nyde en god frokost akkompagneret af en eminent udsigt.

Overnatning i Voss.

Voss-Solvorn (151 km)

Dagens køretur tager jer fra Hardanger til Sognefjorden. På vejen kommer I forbi Flåm, hvor I kan tage den ikoniske jernbanestrækning Flåmsbanen fra fjorden og op til højfjeldet.

I passerer også gennem Lærdalstunnelen, som med sine 24 km er verdens længste vejtunnel. En halv times færgetur fra Fodnes til Manheller over imponerende Sognefjorden og I er snart fremme ved hotellet.

Overnatning i Solvorn.

Solvorn-Geiranger (230 km)

Inden I forlader Solvorn, kan vi anbefale at I lader bilen stå ved hotellet, og tager færgen fra Lustrabaatene over til Ornes på den anden side af fjorden. Her er der 1 km at gå til Urnes stavkirke, som står på UNESCOs verdensarvliste. Tilbage ved hotellet er det på tide at begive sig nordpå mod Geiranger.

Køreturen mod Geiranger indeholder utrolig nok ingen færger, men derimod en uendelig række af dale og fjorde. Nok en dag med førsteklasses natur.

Overnatning i Geiranger

Geiranger

Efter et par dage på vejene gennem Fjordnorge er det på tide med reflektion og afslapning. Og intet sted kan være bedre til dette end ved Geirangerfjorden.

I kan udforske vandfald og området til fods, tage en båd ud på fjorden eller blot slappe af på hotellet med en god bog og n yde de fantastiske panoramaer.

Overnatning i Geiranger.

Geiranger-Lillehammer (336 km)

Fra Geiranger kan I tage Rigsvej 15 mod Gudbrandsdalen og være i Lillehammer på ca. 4 timer. Vi har dog lagt op til, at I kører nordover for dermed opleve den unikke bjergvej Trollstigen. Når I først er på disse kanter, ville det være en skam ikke at bruge godt og vel en times ekstra køretur på denne storslåede oplevelse.

Køreturen til Trollstigen tager ca. 1,5 time inklusiv en kort færgetur på ca. 15. min. fra Eidsdal til Linge. Sæt tid af til at nyde udsigten på toppen af Trollstigen. Fra Trollstigen følger I Romsdalen over mod Dombås og Gudbrandsdalen.

Har I mod på det kan i dreje af ved Vinstra mod Skåbu. Herfra mod Dalseter og derfra Peer Gynt vejen ov Fefor Gålå, Fagerhøy til Skeikampen. En eventyrlig flot vej kaldet "Højfjeldets hovedvej gennem Gudbrandsdalen".

Overnatning i Lillehammer.

Lillehammer-Drøbak (216 km)

I er nu tilbage i den mere befolkede del af Norge, og fra Lillehammer er der gode motortrafikveje og motorveje mod Oslo. Vi kan anbefale en række oplevelser i Oslo, men det kan måske også opleves på en anden rejse. Så vi foreslår at I slår et sving udenom Oslo og lander i hyggelige Drøbak ved Oslofjorden. Nok den by nær Oslo, der mest ligner sejlskudebyerne på Sørlandet. På den måde er ringen sluttet.

Overnatning i Drøbak.

Hjemrejse til Danmark

Til Sjælland og Fyn er der en kort dags køretur på gode motorveje hele vejen fra Oslo gennem Sverige. Det er 600 km og ca. 7 timer til København, og starter du I tidlig kan I også lægge et stop ind på en af de historiske fæstninger lige inden grænsen til Sverige. I kan også vælge natsejlads med Oslobåden.

Til Jylland vil færgen fra Larvik til Hirtshals være den mest optimale rute. Færgeturen tager knap 4 timer, og til Larvik er der kun 130 km på god motorvej fra Oslo-området. Fra Drøbak er der forøvrigt en tunnel til den anden side af Oslofjorden i retning mod Larvik.

kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 6.856 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 10 overnatninger i dobbeltværelse
  • Morgenmad er inkluderet på de fleste hoteller

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Eventuelt færge til/fra Norge
  • Lokale færger i Norge
  • Kørselsafgifter i større byer, på nyere motorveje samt ved større tunneller og broer
  • Entréer mm.

FÆRGER OG VEJAFGIFTER

Pris på færger, tunneller, broer og nyere motorveje afhænger af om I har benzin/diesel eller el-bil. I tillæg er vejafgift ind til byerne afhængig af tid på døgnet. Vejledende pris for lokale færger og vejafgifter på denne ruten er 1.100 norske kroner, mens el-biler vil være billigere og autocampere dyrere.

Få rabat på færger og vejafgifter ved at bruge din Brobizz.

Læs mere om færger, vejafgifter og Brobizz i Norge her.

Om priser og hotelkapacitet

Uden for Oslo og Stavanger er priserne i højsæsonen juli og august væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. I Oslo og Stavanger er en stor del af hotel-markedet baseret på erhvervsrejsende, og ferieperioder samt weekender er derfor normalt billigere.

Færger
Færger i Fjord-Norge sejler ofte og man kan ikke bestille plads.

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten "omvendt", forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx fjordene eller Bergen, eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
  • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
  • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011