Smagen af Tyskland

8 dages kør-selv-forslag med tyske øl- og vinoplevelser

Tag på en spændende otte-dages rejse i det sydtyske vinland fra Rheinland-Pfalz til Franken. Her vil storslået natur og maleriske middelalderbyer spækket med kulturelle skatte sætte en unik scene for en smagsrejse uden lige. Imødekommende vinbønder og smilende ølpiger i dirndl-kjoler på de frankiske bryggerier skaber ægte sydtysk stemning, når I by for by udforsker det tyske vin- og øllandskab.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands herlige vinregion.

Fra 2.895 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 7 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Turens længde:
1.730 km fra Flensburg
1.700 km fra Puttgarden

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

 

Området fra Assmannshausen/Rüdesheim ved Rhinen over Frankfurt til Würzburg og Bamberg byder på en uendelig række hyggelige byer, natur, fantastiske vine og fremragende gastronomi. Om I vælger at køre turen i egen bil eller måske flyve til Frankfurt og leje en bil, er op til jer selv. I bestemmer også selv, hvor mange nætter I vil have i hver by.

Som beskrevet her er turen fra Rüdesheim til Bamberg kun på ca. 275 km, plus naturligvis de kilometer, I kører på udflugter i vinområderne. Alligevel har vi valgt syv nætter, så der er tid til at opleve de mange spændende ting undervejs, men I kan naturligvis selv vælge til eller fra, som I ønsker det.

God tur!

Dagsprogram

Danmark - Rüdesheim (700 km / 685 km)

Afstand: 700 km fra Flensburg / 685 km fra Puttgarden

Inden i ankommer til Rüdesheim bør I aflægge visit i den lille by Assmannshausen, placeret ved floden Rhein midt i det tyske vinland og omringet af grønne bakker og frodige vinmarker. Denne utroligt charmerende lille by ligner mest af alt noget fra de gamle folkeeventyr med fine bindingsværkshuse, træbalkoner og spidse spir. Her produceres også nogle af de mest karakterfyldte tyske vine som Pinot Noir og Riesling, så I bør selvfølgelig besøge vinhuset Weingut Krone eller en af de mange hyggelige vinbarer i byen. 

Overnatning i Rüdesheim

Romantiske Rüdesheim

I dag kan I udforske Rüdeseim, hvor I kan slentre igennem den berømte Drosselgasse og forbi 1500-talshuset Klunkhardshof samt de aristokratiske huse på Oberstrasse

Besøg også den hyggelige nabo-by Assmannshausen, som I kan sejle til. Efter en lille tur rundt i byen  tager I stoleliften op over vinmarkerne til toppen for at vandre en lille tur gennem skoven til Niederwald-monumentet, og herfra tager I så svævebanen ned til Rüdesheim. Undervejs vil I opleve den smukkeste udsigt over det romantiske tyske landskab af byer og vinmarker. En hyggelig tur på et par timer.  

Alternativt kan I bruge dagen på en dejlig afslappende sejltur på Rhinen, hvor I fra skibet kan nyde synet af de mange vinmarker, små byer, en lang række gamle borge samt Loreley-klippen, som I passerer undervejs. 

Tilbage i Rüdesheim er det nu blevet tid til at besøg på Asbach, hvor der er mulighed for at smage den tyske brandy.  

Overnatning i Rüdesheim

Rüdesheim - Würzburg (175 km)

I begiver jer afsted fra Rüdesheim og det vil være oplagt at køre langs 'Rheingau Riesling Route', der bl.a. løber fra Rüdesheim til Wiesbaden og som tager jeg forbi nogle af Tysklands fornemste vine. Her kan I også besøge Kloster Eberbach, der byder på et imponerende Vinothek med tilhørende butik.

På strækningen fra Wiesbaden mod den frankiske perle, Würzburg, kan I krydre jeres rejse med storby eller landidyl. Hvis I ønsker storbyvibes er Frankfurt am Main et ideelt stop for jer. Den kontrastfyldte og internationale metropol rummer både glasbeklædte skyskrabere, eminent shopping, ægte tysk charme i det historiske centrum og ikke mindst kultur i særklasse. Ønsker I derimod landsbycharme og tysk idyl, så tag vejen langs Main floden, der godt nok er ca. 100 km længere, men så meget smukkere, for her kan I nyde udsigten til de mange vinmarker og gøre et stop i en eller flere af de mange hyggelige vinlandsbyer, I passerer undervejs.  

Når I ser tårnene på domkirken St. Kilians i horisonten, nærmer I jer Würzburg. Byen, der ligger på bredderne af Mainfloden blandt ranke vinmarker, danner rammen om en hyggelig aften.

Overnatning i Würzburg

Würzburg - Frankens perle

Würzberg, en historisk og atmosfærefyldt perle fuld af store seværdigheder og smagsoplevelser, ligger for jeres fødder i dag. Det overdådige bispeslot Residenz er et UNESCO-beskyttet vidnesbyrd om byens storhedstid, og den imponerende Alte Mainbrücke, Festung Marienberg og de mange fremragende museer, vil fylde jeres dag med spændende kulturelle oplevelser. Besøg også Residenz Würzburg, hvis imponerede sale nok kan tage pusten fra de fleste. Og dybt i det indre langt under Residenzen ligger den imponerede store Staatlicher Hofkeller med over 4.500 kvm lagerplads og plads til ca. 600.000 liter.

Og netop den berømte frankiske vin i de karakteristiske bochksbeutel-flasker, er nok byens største attraktion, som I selvfølgelig kan nyde på nogle af de mange traditionelle værtshuse eller traditionelle Weinstuben sammen med solid mad fra det franksiske køkken. Alternativt finders der også masser af gourmetrestauranter og internationale toprestauranter, hvis kvaliteten lige skal lidt i vejret, f.eks. Alte Meinmühle, lige ved Alte Mainbrücke, eller Bürgerspital Weinstuben i Theaterstrasse.

Overnatning i Würzburg

De frankiske vinbyer (50-100 km)

Her i hjertet af det frankiske vinland venter en hel dag med fantastiske smagsoplevelser på jer i dag. I Frankens mange vinbyer og på de charmerende vingårde, der ligger spredt omkring Würzburg, møder I nemlig et passioneret univers centreret omkring de dyrebare og velsmagende dråber. Vinbønderne viser gerne rundt, og mange steder kan I smage på deres egne vine.

Glæd jer især til at smage på Silvaner, Müller-Thurgau, Risling og Bacchus, imens I suger charmen og lokallivet til jer i byer som Kitzingen, Volkach og Iphofen. Besøg også byen Sommerach, hvor Winzer Sommerach Genossenschaft byder på et moderne og spændende smage- og dufterum, en dejlig butik og en fascinerende vinkælder. I kan også bytte bilen ud med den tohjulede – eller tobenede - og udforske de mange cykel- og vandreruter, der forbinder byerne. En smuk oplevelse, både sommer og efterår. Prost!

Overnatning i Würzburg

På grænsen mellem øl og vin: Würzburg – Bamberg (100 km)

Når jeres rejse i dag går mod den charmerende Bamberg, kan I benytte chancen til at opleve en smule af den populære Romantische Strasse. Dagens køretur bliver hermed ca. 100 km længere, men I kan opleve nogle af Sydtysklands idylliske middelalderbyer, hvor bindingsværkshuse og farveladeglade blomstergader sætter en smuk scene. Besøg f.eks. middelaldercentrummet i Tauberbischofsheim, slottet i Weikersheim og den aldeles eventyrlige Rothenburg ob der Tauber. I kan naturligbis også vælge at lægge turen ad de små veje langs floden Main over Schweinfurt til Bamberg.

Overnatning i Bamberg

I Tysklands ældste kongesæde: Bamberg

Nyd dagen i Bamberg. I befinder I jer i en af øllets hovedstæder, hvor der hverken er mangel på bryggerier, værtshuse eller specialøl. Smag på den specielle Rauchbier, røgede øl, og de mange andre spændende sager. Men Bamberg er meget mere end øl, og her i Tysklands ældste kongesæde knejser domkirken Kaiser med sine fire tårne over byens tage.

Overnatning i Bamberg

Bamberg - Danmark (705 km / 690 km)

Afstand: 705 km til Flensburg / 690 km til Puttgarden 

Brug en hyggelig morgen og formiddag på at indsnuse det sidste af Bambergs byggelige atmosfære og stoppe bilen med vin og andre gode sager, inden I begiver jer hjem eller videre på flere eventyr i Sydtyskland fx Fra Riesling til PinotRomantsiche Strasse eller Skønns Schwartzwald.

 

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.895 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 nætter i dobbeltværelse
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 2 overnatning i Rüdesheim/Assmannshausen
 • 3 overnatninger i Würzburg
 • 2 overnatninger i Bamberg

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Bamberg til Rüdesheim, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. Fra Riesling til Pinot eller Romantsiche Strasse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 4 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011