Skønne Schwarzwald for livsnydere

9 dages kør-selv-forslag til Schwarzwalds vidunderlige verden

Schwarzwald (direkte oversat til den sorte skov) er et 11.100 kvadratkilometer stort bjerg- og skovområde i det sydvestlige Tyskland og er Tysklands største lave bjergkæde. Schwarzwald var tidligere domineret af bøg og ædelgran, som begge giver meget skygge, hvilket gjorde skoven tæt og mørk - heraf navnet Schwarzwald. I dag er den dominerende art i de højereliggende dele af Schwarzwald rødgran, mens de lavereliggende områder stadig domineres af blandingsskov med bøg og ædelgran og den indførte douglasgran, som nu har en betydelig rolle i blandingsskoven.

Schwarzwald byder på vidt forskellige landskaber fra de langstrakte skovbjerge i nord, de brede engdale i det centrale Schwarzwald og det sydlige Schwarzwald med nøgne bjergtoppe, hvor det højeste bjerg, Feldberg, rejser sig 1.493 meter.

På denne tur bor I på de hyggelige og charmerende 4-stjernede Romantik Hotels, både i Schwarzwald og på vej ud og hjem.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget til jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske natur og spændende byer.

Fra 7.425 kr.
pr. person i dobbeltværelse 8 nætter med morgenmad på Romantik Hotels

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Turens længde:
2.135 km fra Flensburg
2.095 km fra Puttgarden

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Göttingen (430 km/410 km)

Afstand: 430 km fra Flensburg / 410km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Göttingen, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen. I fortsætter mod syd forbi Hannover og Hildesheim til Göttingen, hvor det charmeredne Romantik Hotel Gebhards venter.

Overnatning på Romantik Hotel Gebhards i Göttingen

Weingarten - Baden-Baden - Baiersbronn (100 km)

Efter en afslappende overnatning på det dejlige Romantik Hotel Walk'sches Haus i Weingarten går turen videre sydpå med næste stop i Baden-Baden. Køreturen tager kun ca. en halv time, så I er hurtigt fremme og har tid til at kigge nærmere på den fornemme og elegante by. 

Efter frokost går turen videre, og I har mulighed for f.eks at besøge den imponerende Baumwipfelpad (skovtårn) i Bad Wildbad, inden turen går sydpå gennem det smukke landskab til Baiersbronn, der ligger midt i Schwarzwald, omgivet af maleriske landsbyer.

Overnatning på Romantik Hotel Sackmann i Baiersbronn

Udforsk det Sydlige Schwarzwald

Så er det tid til at udforske det sydlige Schwarzwald. Tag evt. en tur på Schwarzwald Panoramastrasse, der giver jer et fantastisk indtryk af hele regionen. Besøg også Todtnauer Wasserfall, et af Tyskland højeste vandfald, og det lille hjemstavnsmuseum Hüsli, der fortæller om de gode gamle dage.

I har også mulighed for at slappe af på en køretur med et af områdets historiske damptog, og forhåbentlig bliver der også tid til at kigge lidt på de lokale kukure, der om noget er et af Schwarzwalds kendetegn.

Overnatning på Romantik Boutique Hotel Mühle Schluchsee i Schluchsee

Schluchsee - Glottertal - Münstertal (115 km)

Start dagen med et besøg Glottertal og nyde den smukke dal og smage evt. på den berømte Roter Bur i den lokale vinforretning. Nyd evt. frokosten i  den charmereden by Freiburg. Efterfølgende kan I tage op på det smukke bjerg Belchen og nyd den fabelagtige udsigt hele kompasset rundt, inden turen går til Münstertal og det dejlige Romantik Hotel Spielweg, hvor det er tid til at gøre status over de mange indtryk fra Schwarzwald.

Overnatning på Romantik Hotel Spielweg i Münstertal

Münstertal - Goslar (595 km)

I dag slutter besøget i Schwarzwald. Men måske har I lyst til et par ekstra overnatninger, eller I kan vælge at forlænge ferien med nogle Skønne dage ved Rhinen, hvor I bor i Assmannshausen og vil opleve hyggelige byer, knejsende borge og vinstokke så lange øjet rækker. Eller I kan fortsætte rejsen ad Tysklands Alpenstrasse for livsnydere, der starter i Meersburg. Fra Münstertal til Meersburg ved Bodensee er der kun ca. 155 km.

Vælger I at køre hjem, sættes kursen mod nord, og hurtigste rute er motorvejen forbi Karslruhe, Frankfurt, Kassel og Göttingen, hvoerfter I drejer fra mod Goslar og turen sidste overnatning.

Overnatning på Romantik Hotel Alte Münze i Goslar

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 7.425 kr.. person

Prisen inkluderer

8 overnatninger i dobbeltværelse Romantik Hotels

 • 1 nat i Göttingen: Romantik Hotel Gebhard
 • 1 nat i Weingarten: Romantik Hotel Walk'sches Haus
 • 2 nætter i Baiersbronn: Romantik Hotel Sackmann
 • 2 nætter i Schluchsee: Romantik Boutique Hotel Mühle Schluchsee
 • 1 nat i Münstertal: Romantik Hotel Spielweg
 • 1 nat i Goslar: Romantik Hotek Alte Münze

   
 • Prisen INKLUDERER IKKE

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 nat i Göttingen
 • 1 nat i Wingarten
 • 2 Nætter i Baiersbronn
 • 2 nætter i Schluchsee 
 • 1 nat i Münstertal
 • 1 nat i Goslar

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i Schwarzwald eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011