Klassiske Island

11 dages kør-selv-forslag Island rundt

Denne tur på 11 dage giver jer tid til at fordybe jer lidt mere i lokalområderne end 8-dages turen. Turen følger hovedvejen rundt om Island inkl. Snæfellsnes-halvøen og tager jer dermed rundt til Islands mest spektakulære seværdigheder og attraktioner.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget, så antallet af dage og nætter passer til jeres personlige drømmerejse gennem Island.

Fra 18.781 kr.
pr. person inkl. flybillet. Ophold i dobbeltværelse på standard hoteller i 10 nætter inkl. morgenmad samt 11 dages billeje.

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj - start oktober
Hele året er muligt.

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
Ca. 2.000 km

Klimapåvirkning:
2.027 kg CO2 samlet for 2 person - læs mere

 

Dette er blot et kør-selv-forslag , der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Keflavík - Blå Lagune - Reykjavk (75 km)

På denne tur kan I leje en ganske almindelige bil. Vejene rundt om Island kræver ikke firehjulstræk, men I skal naturligvis overholde de regler der gælder for hvor I må køre i en lejebil. I vil blive orienteret om forholdene ved afhentning af bilen.

Herfra kører I gennem det måneagtige lavalandskab til Reykjavik, hvor I kan bruge resten af dagen til at udforske byen. Reykjavik og forstæder har tilsammen ca. to tredjedele af hele Islands befolkning på godt 330.000.

Byens historie går tilbage til 1616, hvor Kong Christian IV købte gården Reykjavik og først da Landfoged Skúli Magnússon med 12 indfødte islandske embedsmænd stiftede et selskab, som skulle drive virksomhed på Island, kom der gang i tingene. Men langt ind i 1700-tallet var byen blot en bygd med landbrug og fiskeri, Først i 1786 fik byen købstadrettigheder, og efter at Altinget blev genoprettet i 1843 kom der for alvor gang i byen. Men det var først i starten af 1900-tallet da byen havde fået et gasværk, et vandværk og elektrisk belysning i 1921 at byen udviklede sig som en moderne hovedstad. 

Overnatning i Reykjavik

Þingvellir - Geysir - Gullfoss - Selfoss (185 km)

Dagen starter med et  besøg i Þingvellir National Park, hvor det urgamle parlament blev grundlagt i år 930. Dette område er også geologisk interessant, eftersom det ligger på toppen af den midtatlantiske højderyg, hvor to af Jorden's tektoniske plader langsomt rykker fra hinanden (den Nordamerikanske Plade og den Eurasiske Plade). Af samme grund kan man vandre ned gennem en kløft, kaldet Almannagjá, der er skabt mellem de to plader.

Herfra går turen videre til nogle af Islands mest ikoniske og berømte seværdigheder: Gullfoss Vandfaldene, der af mange anses for at være Islands smukkeste vandfald, samt Geysir's varme kilde med med spydende Strokkur og en masse spruttende og boblende kilder. Ca. hvert 5. minut spyder Strokkur en vand og damp søjle ca. 20 meter i vejret.

Overnatning i Selfoss

Seljalandsfoss - Skogar - Dyrhólaey - Kirkjebæjarklaustur (225 km)

I dag følger I sydkysten mod øst og det første stop bliver ved Seljalandsfoss, et smukt vandfald, som er ganske specielt, da I kan gå bag om vandfaldet, hvis I ikke er bange for at blive lidt våde. Dernæst bør I besøge Skógar Folk Museum, en fantastisk udstilling af gamle håndværk og husgeråd. Og I vil heller ikke gå glip af Skógafoss, et smukt 60 meter højt vandfald! 

Herfra går turen til gletscher-tungen Sólheimajökull, så I kan få et nærmer kig på dette enestående naturfænomen. Det er også muligt at køre op til Dyrhólaey klippen og se lunder eller søpapegøjer, som de også kaldes. Fra maj til midten af august er der lunder overalt, og hvis vejret arter sig, har I en formidabel udsigt mod Mýrdalsjökull glacier.

Efter et kort besøg i Vík fortsætter I over Mýrdalssandur's smeltevandsslette til landsbyen Kirkjubæjarklaustur.

Overnatning i Kirkjubæjarklaustur

Jökulsárlón - Skaftafell - Höfn (210 km)

I dag fortsætter turen mod øst. Stop i Dverghamrar (dværgklipperne) med de spektakulære sekskantede basaltsøjler. Et geologisk fænomen som i folkemunde er blevet til at overmennesker byggede dem i glemte tider.  

På vej til Skaftafell National Park passerer i Skeiðarársandur, en smeltevandsslette med sort sand, skabt af oversvømmelser efter et vulkanudbrud under gletscheren Vatnajökull. Det er absolut værd at bruge nogle timer på at udforske den spændende og smukke nationalpark. En spadseretur til Svartifoss vandfaldende (ca. halvanden time frem og tilbage) er absolut anbefalelsesværdigt.

Dagens måske største seværdighed er Jökulsárlón gletscher lagune, hvor store isbjerge flyder rundt i den store lagune. Det er muligt at købe en ca. 45 minutter lang sejltur i et amfibie-køretøj eller en større gummibåd, hvor I kommer tæt på isbjergene, og har mulighed for at tage spektakulære og fantastiske billeder. 

Herfra går turen til jere hotel, der ligger mellem lagunen og Höfn.

Overnatning nær Höfn

Höfn - Stöðvarfjörður - Egilsstaðir (260 km)

Denne morgen har I mulighed for at tage en 'Snowmobile' udflugt op på gletscheren Vatnajökull. F.eks. tilbyder firmaet Extreme Iceland, der har 'basecamp' på en farm 38 km vest for Höfn. Det eneste turen kræver er et kørekort, og turen inkluderer engelsktalende guide, snowmobile, isoleret heldragt, hjelm, og en 'balaclava' ansigtsmaske. I skal bare have noget varm tøj og godt fodtøj med. Samt lidt frokost eller en snack, som i kan købe i basecamp. En forrygende oplevelse!

Herefter kører I langs de østlige fjorde  og nyder det fantastiske scenerier og de vidunderlige panoramaer der dukker op efter hvert sving. Undervejs kan I besøge Höfn, en landsby med en vigtig fiskerihavn samt den lille fiskerlandsby Djúpivogur.  

Næste stop er det berømte Steinasafn Petru (Petra Stone Collection), som har en spændende og formidabel udstilling om Islands 150 forskellige mineraler. Herfra kører I genne en tunnel og over et mindre bjergpas frem til Egilsstaðir, den vigtigste by i det østlige Island.

Overnatning i Egilsstaðir

Dettifoss - Húsavìk - Mývatn (310 km)

Fra Egilsstaðir kører I gennem den frodige dal Jökuldalur og derefter op over højlandsplateauet Möðrudalsheiði, et ensomt og forrevet område. Videre nordpå gennem Hólssandur frem til Islands kraftigste vandfald Dettifoss.

Dernæst kommer i til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft, hvior en lille skov putter sig i læ af de 100 meter høje klippevægge. Tag en lille spadseretur til den lille sø 'bagerst' i kløften.

Fortsæt til den lille fiskelandsby Húsavík og tag et kig på den lille pittorekse haven. Eller bestil en hvaludflugt hos en af de lokale udbydere. Her er også et hvalmuseum , en charmerende kirke og et lille, spændende lokalt museum.

Overnatning i Húsavík eller i Mývatn-området

Mývatn - Akureyri (100 km)

I kan bruge hele dagen på sightseeing omkring Mývatn-søen. Besøg del vulkaske område Krafla, som var anset for udslugt, indtil det pludseligt gik i udbrud i 1980'erne. Vi anbefaler at I besøger "pseudo-kraterne" i Skútustaðir og Dimmuborgir, en smukt lava-labyrint, hvor nogle besynderlige klippefomationer giver ly for en frodig vegetation. Det er en god idé med en spadseretur! Om den er på 10 min. eller et par timer, er op til jer selv. 

Et andet interessant sted er Námaskarð svovlkilderne med sine grå, kogende mudderpøle, gule svovlaflejringer og sin uforglemmelige lugt. I kan også bestige den sovende vulkan Mount Hverfjall eller besøge Grjótagjá and Stóragjá, smalle kløfter fyldt med varmt vand. Og så må I endelig ikke undlade at besøge Mývatn Nature Baths, hvor I kan slappe af i naturligt varmt vand.

Endelig kører I til Goðafoss vandfaldet, et af Islands mest charmerende vandfald, iden turen går videre til Akureyri, norden hovedstad. Her vil der være mulighed for lidt shopping og lidt sightseeing, bl..a findes der her en skøn botanisk have. 

Overnatning i Akureyri.

Skagafjörður - Hrútafjörður - Skógaströnd - Stykkisholmur (410 km)

Turen går videre gennem provinsen Skagafjörður, mest berømt for sine avl af islandske heste. Og her er mulighed for både at forsøge sig på hesteryg eller prøve 'white water rafting'. Sidstnævntre tager ca. 3 timer, så det bør nok planlægges på forhånd. 

Dernæst kan I besøge Glaumbær Turf Farm Museum, hvir I kan se hvor folk på landet levede tidligere. Dette hus var beboet indtil 1939, og giver jer et godt indtryk af menneskernes hverdag i det det 19. århundrede og begyndelsen af det 20. århundrede.

Herfra går turen gennem landsbyen Blönduós til Hrútafjörður fjorden og over det smalle bjergpas Laxárdalsheiði til Skógaströnd-området. Endelige kommer I frem til halvøen Snæfellsnes, hvor I overnatter i en af de små charmerende fiskerlandsbyer på halvøens nordside.

Overnatning i Ólafsvík, Grundarfjörður eller Stykkishólmur

Snæfellsnes - Djúpalónssandur - Arnarstapi - Borgarnes (350 km)

I dag har I god tid til at udforske halvøen Snæfellsnes. Først kører I gennem fiskerlandsbyern på halvøens nordside og derfra videe mod vest rundt om gletscheren Snæfellsjökull, der ligger yderst på halvøen. Herude er der mange pittoreske steder at standsen ved, f.eks. fuglefjeldet Þúfubjarg (det indebærer en kort spadseretur fra hovedvejen) og Djúpalónssandur stranden, hvor en klippesti fører jer ned til en imponerende sort strand.

Fortsæt til landsbyen Hellnar, vor der ligger et besøgscenter Snæfellsnes National Park. Og I må naturligvis ikke misse fuglefjeldene Arnarstapi, hvor en kort spadseretur stærkt anbefales, dels på grund af de fantastiske basaltformationer, og dels for de mange ynglende fugle (i sæsonen) som rissa'er og havterner. 

Til sidst kører I langs halvøens sydkyst gennem er landbrugsområder frem til provinsen Borgarfjörður

Overnatning i Borgarfjörður

Hraunfossar - Reykholt - Deildartunguhver - Reykjavik (250 km)

Dagen starter med et besøg i sommerområdet Húsafell, hvor I kan besøge en herlig swimmingpool, inden turen går videre til Hraunfossar vandfaldene, hvor en hel række mindre vandfald vælter ud af lavaen i en flod. Brug derefter lidt tid på et besøge landsbyen Reykholt, der var hjemsted for Islands berømte forfatter Snorri Sturluson, der levede fra 1206-1241. En urgammel geotermisk pool er opkaldt efter ham og der fin des et lille museum om ham.

Endelig bør I besøge Deildartunguhver, som er Islands største varme kilde, der producerer 230 liter næsten kogende vand i minuttet, og som forsyner boliger over 40 km borte med varme. 

Hefra kører I rundt om den sceniske fjord Hvalfjörðurtil Reykjavík, hvor I nu har tid til at udforske Islands hovedstad, og afslutte dagen med middag på en af byens mange fremragende restauranter.

Overnatning i Reykjavik 

Afrejse, eller....? (50 km)

Hvis I har en eftermiddagsafgang kan I brugen dagen i Reykjavik eller nå et besøg i Den Blå Lagune (husk at bestille plads), hvis I ikke nåede det på ankomstdagen.

Det er også muligt at købe ekstra nætter i Reykjavik, hvis i f.eks. har mod på en udflugt.
Fra Reykjavik arrangerer Elding forskellig ture (maj - august):

 • Classic Whale Watching
 • Evening Whale Watching under midnatssolen
 • Express Whakle Watching fra en RIB
 • Classis Puffin Tour (Lunde)
 • Express Puffin Tour med en RIB
 • Nordlys Tur (vinter)

Hvis I er trætte af at køre bil tilbyder Reykjavik Excursion en lang række udflugter med bus fra Reykjavik.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 18.781 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Reykjavik retur med Icelandair
 • 10 nætter inkl. morgenmad på standard overnatning
 • 11 dages billeje gruppe A
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om hotellerne

Superior hoteller er områdernes bedste hoteller, ikke nødvendigvis på grund af hotellets standard, men på grund af en fantastisk beliggenhed, en særlig charme eller lignende. Værelser med bad/toilet m.m. 

Standard overnatning kan være alle former for hoteller. Almindelige hoteller, en værelsesfløj på en bondegård, en hytte eller en skole der er indrette som hotel om sommeren. Men altid med privat badeværelse og altid med restaurant på stedet eller lige i nærheden.

Gæstehuse m.m. Det vil også være muligt at bo på gæstehuse, privat indkvartering o.l. uden eget bad/toilet.

 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt eller forlænge turen med nogle ekstra nætter i Akureyri eller Reykjavik, hvis I fx vil kombinere med hvaludflugter eller andet. 

I forbindelse med rundturen kan I også bestille udflugter som hvalsafari, gletschervandring, ishuler og meget mere...

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011