En livsnydertur rundt om Lissabon og et par dage på Madeira

11 dages kør-selv-ferie rundt om Lissabon og på den skønne ø madeira

Denne 11-dages kør-selv-tur tager jer rundt i Lissabons smukke omegn, hvorefter I flyver direkte videre til et par dage på Madeira. Turen går efter et par dage i Lissabon mod nord til Obidos, hvor I kan nyde den smukke by og tage en tur til de fascinerende kystbyer ved Atlanterhavet. Turen fortsætter mød øst til et par dage i Evora, hvorfra I har mulighed for at besøge de historiske byer Monsaraz, Vila Vicosa og Estremoz.
Nu er det tid til at par afslappende dage på Madeira, hvor I med udgangspunkt i Funchal har mulighed for både at opleve øen med dens smukke natur og kystbyer samt gå på opdagelse i Funchal.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Portugals storslåede landskaber.

Fra 17.508 kr.
pr. person inkl. flybilleter, ophold i dobbeltværelse i 10 nætter inkl. morgenmad samt 9 dages billeje

Rejseperiode: 
Marts - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
560 km

2.087 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Lissabon

I dag venter Lissabon på at blive udforsket på egen hånd, hvor I fx kan besøge et af byens mange spændende museer, eller nyd bare livet på en fortovscafé, mens I drikker en god kop kaffe. I kan også tage en vandring gennem det centrale Lissabon og opleve livet på et par af de centrale pladser og måske tage en tur i den sjove elevator Elevador de Santa Justa, som forbinder de lavere beliggende gader i bydelen Baixa med de højere beliggende gader ved Carmo-pladsen.

Eller vil I hurtigere rundt i byen, så tag på en cykeltur.

Overnatning på Pousada de Lisboa

Lissabon - Obidos (104 km)

I dag henter I jeres udlejningsbil i Lissabon, og det første stop på vejen er lidt vestpå, hvor I kan opleve Sintra og de charmerende paladser. Midt i landsbyen Sintra ligger Sintra National Palace i maurisk stil med sine koniske skorstene, specielle vinduer og kakler. Et andet slot er det romantiske Pene Palace, der ligger på bjergkædens højeste top. 

Nyd en spadseretur rundt i Sintras smalle gader med mange butikker med typiske portugisiske fliser og klinker. En vandring tilbage i tiden. Og prøv også den lækre tærte, kendt som 'queijadasa'.

Her fra går det nordpå mod middelalderbyen Óbidos, en af de mest pittoreske og bedst bevarede i Portugal. Skjult af bymuren kan I studere den arkitektoniske harmoni, de forskellige håndværk og de hvide huse, blomstrende vinduer og smalle gader belagt med smukke sten.

Overnatning på Pousada Vila de Óbidos

Óbidos - eller udflugt til Atlanterhavet og Nazare

Brug dagen til at dykke ned i historien i Óbidos, hvor I let kan gå på opdagelse eller kombinere med afslapning en hel dag.

Eller er I til at komme lidt ud i omegnen, så kan vi foreslå en tur til Atlanterhavet og Nazare, der kun ligger en halv times kørsel væk. Kombiner turen til Nazare med en frokost, mens i går oplevelse i den typiske fiskerby og mon ikke turen slutter ved Atlanterhavet, hvor frygtløse surfere ofte udfordrer de store bølger.

Slut dagen af i Obidos med slentretur rundt i byen, hvor I kan finde et passende sted til aftensmad.

Overnatning på Pousada Vila de Óbidos

Óbidos - Évora (188 km)

Efter morgenmad går det sydpå gennem kork-regionen Alentejo mod den charmerende by Évora. Den smukke by er på UNESCO's Verdensarvsliste, fuld af tradition og historie, håndværk og gastronomi.

Gå en tur forbi kirken St. Francis med 'Capela des Ossos' (benkapellet), fortsæt op gennem den gamle bydels smalle gader til Giraldo-pladsen, hvor inkvisitionen engang havde sit hovedkontor. Se også det gamle romerske tempel og de gotiske katedreal.

Évora er det perfekte sted at udforske det lækre Alentijo-køkkender, der er er kreativt og opfindsomt med spændende dufte og smage. Naturligvis ledsaget af egnens herlige hvid- og rødvine  

Overnatning på Pousada Convento de Evora

Évora - eller udflugt til Monsaraz, Vila Vicosa og Estremoz

I dag kan I vælge at slappe af og udforske Évora eller tage en tur i omegnen og besøge et par ad de spændende og nærliggende byer.

Vælger I en tur på oplevelse udenfor Évora, så kør fx til Reguengos de Monsaraz, der er en af Alentejos typiske middelalderbyer og omgivet af en beskyttende mur. Byen er et passende stop til en forfriskning og en frokost.

Efter frokost kan I fortsætte videre til Vila Vicosa med det fantastiske palads "Paço Ducal de Vila Viçosa" fra 1500-tallet. Det var her kongerne af Portugal i svundne tider tilbragte deres somre.

Herfra går turen til den historiske by Estremoz, der har været besat af både romere, visigotere og muslimer, hvilket forklarer de omfattende fortifikationer fra den 17. århundrede Byen har også et kæmpe marmorbrud.

Overnatning på Pousada Convento de Evora

Évora - Lissabon lufthavn - Funchal, Madeira (131 km)

Turen går nu den korte vej fra Évora til Lissabons lufthavn, hvor I afleverer jeres lejebil inden turen går videre med fly til Madeira. Når I lander her, henter I jeres bil i lufthavnen og sætter kursen mod Funchal og jeres hotel til de næste fire nætter.

Madeira venter jer med en eksplosion af farver, subtropiske skove, klippekyster og springende delfiner. Øen byder på kør-selv-ferie i et unikt landskab blandt øens grønne bjergtinder og frodige dale, og med masser af spændende aktiviteter.

Overnatning på Casa Velha do Palheiro i Funchal

Funchal - oplev byen

Funchal er hovedbyen på Madeira med en historie, der går tilbage til midten af 1400-tallet, hvor portugisiske opdagelsesrejsen bosatte sig her. Med sin placering godt på vej mod den nye verden blev Madeira og havnen i Funchal hurtigt et centralt sted for de portugiske ”opdagelser” af verden.

Byen ligger smukt på bjergskråningerne ned mod Atlanterhavet, og er opkaldt efter de store mængder af vild fennikel – på portugisisk funcho – der fandtes omkring byen.

Klimaet i Funchal er dejlig solrigt og byen ligger godt i læ af øens bjerge, så den er godt beskyttet vejrmæssigt.

Brug den første dag til at opdage ældste del af Funchal, der hedder Sé – opkaldt efter Domkirken, som byen er bygget op om. Læg også vejen rundt om Mercado dos Lavradores, hvor der er fuldt hus med eksotiske frugter, grøntsager, kød og traditionelt kunsthåndværk, og i underetagen kan I se fiskemarkedet med fiskearter, som vi normalt ikke ser i Danmark.

Overnatning på Casa Velha do Palheiro, Funchal

Funchal - udflugt til Parque Naturel do Ribeiro Frio

I dag kan I fx tage en tur op i det nordøstlige hjørne af Madeira, hvor I kan besøge byen Caniçal på øens østlige tip. Byen var centrum for Madeiras hvalfangst, som indtil 1982 udgjorde en stor del af øens industri, og her kan I besøge hvalmuseet i byen, hvor der både er hvalfangerskibe og imponerende fotografier. Caniçal er desuden kendt for sine smukke strandpromenader, udsøgte fiskerestauranter og den lille havn med de mange farverige fiskerbåde.

På vejen retur til Quinta do Furão kan I gøre et stop i Santana, hvor I kan slentre en tur i byen, tage en kop kaffe på en cafe og måske finde et spisested til aftensmåltidet.

Har I vandrestøvler med, så kan I fortsætte på en god tur til fods i området omkring Madeiras højdepunkt, Pico Ruvio. Med sine 1.862 meter over havets overflade er det det tredje højeste punkt i hele Portugal.

Om aftenen kan I være retur på hotellet eller i Funchal og nyde et godt måltid inden i fyldt af spændende oplevelser går til køjs.

Overnatning på Casa Velha do Palheiro, Funchal

Funchal - oplev byen

Tag en tur lidt udenfor den centrale del af Funchal, hvor I kan komme op i højderne bag byen med kabinebanen til byen Monte. Børn og barnlige sjæle vil nyde turen, der kan minde om en skilift, men specielt turen retur til Funchal er en klassisk Madeira tur. Tag en slædetur i de velkendte 2-personers slæder, der i et rask tempo glider afsted på de stejle og smalle asfaltveje godt styret af to hvidklædte slædeførere.

I kan også lægge vejen rundt om byens botaniske have Jardim Botanico, der ligger godt 2 kilometer udenfor byen. Fra haven er der ikke blot en flot udsigt over Funchal, men I kan også nyde resultatet af det skønne klima, der afspejles i havens over 2000 forskellige planter og blomster. Her er farverige blomsterbede, imponerende palmer og overvældende kaktusser - Jardim Botanico er et unikt grønt helle. 

Overnatning på Casa Velha do Palheiro, Funchal

Afrejse Madeira lufthavn - Danmark

Efter et par oplevelsesrige dage går turen nu mod lufthavnen på Madeira, hvor I efter at have afleveret jeres udlejningsbil tager flyet mod Danmark.

Men - I kan også vælge at forlænge turen med et par dage, hvor I tager turen hele vejen rundt om Maderia - se mere her.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 17.508 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Lissabon - Madeira og retur
 • 10 unikke overnatninger med morgenmad
 • 5 dages billeje gruppe A fra Lissabon-Lissabon lufthavn
 • 4 dages billeje gruppe A fra Funchal lufthavn-Funchal lufthavn

 

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Citytax i Lissabon (2 € pr. person/dag)

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger på Pousada de Lisboa i Lissabon
 • 2 overnatninger på Pousada Vila de Obidos i Obidos
 • 2 overnatninger på Pousada Convento de Evora i Evora
 • 4 overnatninger på Casa Velha do Pasheiro i Funchal

Ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Lissabon eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011