Portugal for livsnydere

9 dages kør-selv-forslag med vin og gastronomi i Portugal

Denne 9-dages kør-selv tur tager jer rundt til nogle af Portugals mest spændende, romantiske og mest velsmagende steder. Fra Porto over Coimbra, Cascais og Estoril, gennem smukke og fascinerende landskaber med mange charmerende små landsbyer, til Portugals levende hovedstad.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Portugals pragtfulde landskaber.

Fra 15.253 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 8 nætter inkl. program samt 9 dages billeje

Rejseperiode:
Marts- oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
980 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst. Porto (310 km)

Kør til Porto, en tur på ca. 3 timer afhængig af trafikken.

Overnatning på Hotel Pestana Vintage Porto, 4*superior

 
 

Porto

Efter morgenmaden har I en tre en halv times engelsk-guidet byvandring i Porto - med tema omkring gastronomi, hvor guiden vil introducere jer til det 'rigtige' Porto og hvor I vil smage forskellige mad og drikkevarer.

Eftermiddagen er på egen hånd. Besøg en af byens portvinskældre, der ligger tæt ved Dourofloden og nyd den gode stemning ved kajen, eller gå på opdagelse i de små, stejle gader, der strækker sig op i byen fra floden. I kan også tage en sejltur på Douro-floden. Byens centrum er UNESCO Verdensarv og stammer helt tilbage fra romerne, der i sin tid byggede en fæstning, hvor de krydsede Douro-floden.

Til middag anbefaler vi I går en tur til Douro flodbredden. I finder mange restauranter nær Dom Luis Broen med udsigt til floden. Og glem ikke at smage tapas og vin i Quay Wine Bar.

Overnatning på Hotel Pestana Vintage Porto, 4*superior

Porto - Covas do Douro (135 km)

Efter morgenmaden går turen ud i Douro-dalen, hjemsted for den berømte portvin. Dourodalen hører til et af de smukkeste områder i Portugal. Her snor og bugter floden sig 900 km gennem landskabet, heraf de godt 200 km på den portugisiske side. Især de terrasseformede vinmarker langs med floden vækker begejstring. På de smalle terrasser dyrker bønderne de berømte druer, der især ender som portvin i forskellige portvinshuse. Men der dyrkes også både rød-, hvid- og rosévin foruden frugt og grønt som mandler, oliven, ferskner, citroner og figner. Jeres næste oplevelse er hos vinproducenten Quinta Nova Wine.

Tjek in på det Quinta Nova Luxury Winery House, hvor I har to afslappende nætter

Overnatning på Quinta Nova Luxury Winery House

Covas do Duoro

Efter morgenmaden, ca. kl. 11 får I en ægte vinoplevelser med besøg i Quinta Nova's vinkælder og med smagsprøver på tre af deres vine.

Resten af dage er på egen hånd. I kan udforske regionen eller slappe af på hotellets terrasser  eller haver  eller i den dejlige swimmingpool mellem vinmarkerne.

Overnatning på Quinta Nova Luxury Winery House

Covas do Douro - Coimbra (235 km)

Idag går turen sydpå gennem det bjergrige bagland til Viseu, der er center for Däo vingårdene. En gammel by, hvor smalle gader og indgange med våbenskjolde indgraverede i granit, udgør den gamle bydel, i skyggen af den  store katedral.

Efter et besøg i byen er det tid til at teste nogle lokale smage med en vinoplevelse i Casa da Insua, ca. 26 km fra Viseu. Her besøger I Museum Casa da Insua, der stammer tilbage fra det 17. århundrede, hvor besøget afsluttes med en smagsprøve på tre vine, hvid, en rød og en rosé, akkompagneret brød, skinke, søde sager og Serra da Estrela ost fra Casa da Ínsua.

Herfra kører I op til Coimbra til hotellet. I Coimbra anbefaler vi at I lytter til den unikke Fado-musik i À Capella Cultural Center, et kapel fra det 14. århundrede.

Overnatning på Hotel Quinta das Lagrimas.
 

Coimbra - Lissabon (235 km)

Nyd formiddagen i Coimbra med et besøg på et af de ældste universiteter i verden med et enestående barokt bibliotek og en fantastisk atmosfære af gamle traditioner, fx studenter i sorte kapper. Også kirken St. Clara med Dronning St. Isbel grav, heltinden i Jean Genet's bog "Miracle of the Rose". Og i byens centrum kan I beundre Coimbra's eksklusive keramik.

Herfra går turen til Lissabon, men undervejs anbefaler vi at I tager jer tid til at besøge klosteret Mosteiro do Alcobaca, Portugals første og største gotiske kirke. Ligeledes er det ulejligheden værd at stoppe i Nazaré, en typisk fiskerby med mange traditioner og legender.

Næste stop er Obidos. Den smukke, hvide by er omgivet af en bymur, hvor I blandt andet kan beundre flere hundrede år gamle kakler. I modsætning til mange andre middelalderbyer er husene inden for murene stadig beboede, og det vrimler med små butikker, cafeer og restauranter. Her må I også prøve den lokale og berømte bitre kirsebærlikør Ginginha, der som regel drikkes af et lille bæger.

Overnatning på Hotel Porto Bay Liberdade i Lissabon

Lissabon

Idag venter Lissabon på at blive udforsket. I har en tre en halv times guidet byvandring, hvor I bl.a. besøger steder der forbinder tradition og modernisme og spændende genopfundne resaturantionskoncepter, fra marked til bord, og hvor der opfindes kulinarisk opskrifter der går verden rundt.

Resten af dagen på egen hånd. Besøg fx et af byens mange spændende museer, eller nyd bare livet på en fortovscafé, mens I drikker en god kop kaffe. I kan også tage en vandring gennem det centrale Lissabon og opleve livet på et par af de centrale pladser og måske tage en tur i den sjove elevator Elevador de Santa Justa, som forbinder de lavere beliggende gader i bydelen Baixa med de højere beliggende gader ved Carmo-pladsen. Alternativt kan I tage en Hop-on-Hop-off sightseeingbus, der tager jer rundt til alle byens seværdigheder. 

Middagen er inkluderet på restaurant Casa do Leão, hvor I får en 3-retters menu inkl. en halv flaske husets vin pr.person samt vand og kaffe.

Overnatning på Hotel Porto Bay Liberdade

Lissabon

Idag foreslå vi at I besøger Sintra. Når det blev for varmt om sommeren i Lissabon, fortrak de adelige og den kongelige familie til det køligere Sintra uden for Lissabon. Her i de pinjeklædte bakker ligger pragtvillaer og kongeslotte spredt ud og udgør en romantisk helhed, der er erklæret for Verdenskulturarv af UNESCO. H. C. Andersen har beskrevet stedet som det smukkeste sted i Portugal. Her kan I besøge det historiske kongepalads Palacia Nacional de Sintra, der med sine kegleformede skorstene er let genkendelig på lang afstand. Slottet er blevet ud- og ombygget gennem mange hundrede år og består derfor af mange arkitektoniske stilarter. De mange sale imponerer, og mange steder ses inspirationen fra maurerne slå igennem i smukke kakkelmønstre. 

Smag også noget af Sintra's berømte bagværk.

Herefter kører I til Cascais med den dramatiske klippeformation Baco do Inferno med de voldsomme bølgebrud og skumsprøjt og ikke mindst en fantastisk udsigt over Cascais-bugten og kysten. Videre til Estoril, med det berømte casino.

Om aftenen venter en 3-retters middag på Restaurant Cantinho do Avillez i Lissabon, inkl. et glas husets vin samt vand, kaffe eller te. 

Overnatning på Hotel Porto Bay Liberdade

 

Afrejse......

Efter morgenmaden er det tid til at aflevere lejebilen i lufthavnen og rejse hjem. 

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 15.253 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Porto / Lissabon - Kastrup
 • 9 dages billeje, gruppe A
 • 2 x overnatninger på Hotel Pestana Vintage Porto med morgenmad
  3-retters middag i restauranten på Hotel Pestana Vintage Porto
  Transfer fra hotel til mødested for bytur i Porto samt 3,5 times byvandring med engelsk guide og vinsmagning i Porto
 • 2 x overnatning i  Quinta Nova Luxury Winery House med morgenmad
  3-retters middag i restauranten på Quinta Nova Luxury Winery House
  Besøg i vinkælder med tre smagsprøver
 • 1 x overnatning i Hotel Quinta das Lágrimas i Coimbra med morgenmad
  Besøg på museet Casa da Insua med smagsprøver på tre vine med lokale specialiteter, bl.a. Serra da Estrela-ost fra Casa da Ínsua
 • 3 x overnatning i Hotel Porto Bay Liberdade i Lissabon med morgemad
  Transfer fra hotel til mødested for bytur i Lissabon samt 3,5 times byvandring med engelsk guide samt smagsprøver
  3-retters middag inkl. en halv flaske vin, vand og kaffe på Restaurant Casa do Leão i Lissabon
  3-retters middag inkl. et glas vin samt vand og kaffe på Restaurant Cantinho do Avillez i Lissabon 

 

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Citytax i Lissabon (2 € pr. person/dag)
   

Tillæg

 • Weekendtillæg fredag og lørdag nat:
 • Hotel Quinta das Lagrimas, Coimbra  8 € pr. person pr. nat
 • Hotel Porto Bay Liberdade, Lisboa 14 € pr. person pr. night

ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Lissabon eller Porto eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011