Eventyr langs Australiens østkyst

26 dages kør-selv-forslag langs Stillehavet fra Sydney til Cairns

Oplev fantastiske Sydney og selve essensen af Australien på denne fascinerende tur langs Australiens østkyst. Her ligger oplevelserne tæt, fra skønne storbyer til imponerende natur. Det perfekte indblik i den australske "way of life", lige til at tage fat på.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i det østlige Australien

Fra 41.966 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 25 nætter og 24 dages billeje

Rejseperiode:
Hele året

Startdag:
Daglig

Varighed:
26 dage/25 nætter

Længde:
Ca. 3.867 km

14.129 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

Sydney, New South Wales

Sydney er ikke bare Australiens største by, men også et overflødighedshorn af store oplevelser og spændende indtryk.
Historien om Sydney starter med ankomsten af de første straffefangers ankomst til kyststrækningen som i dag huser byen, og her kan I gå på opdagelse i kolonihistorien ved The Rocks, nyde Jørn Utzons fabelagtige operahus, og i det hele taget lade jer forføre af stemningen ved havneområdet Circular Quay med udsigt til Harbour Bridge. Byen byder på en skøn blanding af gamle sandstensbygninger og moderne højhuse. Oplev og nogle af de mange forstæder, tag bussen eller en færge og nyd stemningen blandt Sydney Siders.

Overnatning: Sydney

Sydney - Blue Mountains, New South Wales (100 km)

Forlad storbylivet og kør vestpå den korte tur til Blue Mountains. Bjergene og nationalparken har fået sit navn efter den blå dis, som jævnligt ligger over bjergene og kløfterne. Området er et af de mest spektakulære bjergområder i Australien. Bjergenes mest kendt attraktion er Echo Point, med den fabelagtige udsigt over Jamison Valley og klippeformationen, De tre søstre. Nyd også vandfaldene, Wentworth Falls, de utallige vandrestier og ikke mindst de charmerende landsbyer, Katoomba og Leura. Sidstnævnte har en række hyggelige små restauranter.

Overnatning: Leura, Blue Mountains

Leura - Hunter Valley, New South Wales (436 km)

Nyd en stille morgen i bjergene. Den tidlige morgenstund lokker fugle og små Wallabies ud på de grønne områder. I kører nu videre nordpå og ud af bjergene gennem byerne Mt. Victoria og Bilpin. Nær Kurrajong kommer I ind på den snoede, Putty Road, som bringer jer op mellem en del af Wollemi National Park og Yengo National Park, før I kører ind i Hunter Valley, Australiens ældste vinområde. 

Overnatning: Hunter Valley.

Hunter Valley - Port Stephens, New South Wales (105 km)

Idag forlader i den grønne vin dal og fortsætter oplevelserne mod øst og kysten omkring Port Stephens, også kendt som Blue Water Wonderland. Dagens køretur er ikke så lang, så giv jer god til til oplevelser undervejs i Hunter regionen og Hunter Wetland Nationalpark.
Centrum for Port Stephens området er den smukke naturlige bugt, som er to en halv gang større end havnen i Sydney, og næsten fuldt afskærmet af to landtanger med gamle hvilende vulkaner. Området er berømt for sine 26 gyldne strande og ikke mindst for fantastisk seafood. 

Overnatning: Port Stephens.

Port Stephens - Coffs Harbour , New South Wales (388 km)

Fortsæt nordpå til Bulahdelah og indgangen til Myall Lakes National Park. Kør af Lakes Way, en smuk rute gennem regnskov med fantastiske udsigtspunkter over de flotte indsøer og strande. Fortsæt turen gennem Forster og I kommer igen ud til Pacific Highway. I fortsætter gennem Manning Valley og Taree til Port Macquarie og til sidst Coffs Harbour, dagens mål. Coffs Harbour er starten af den subtropiske nordlige del af New South Wales, og meget stolte af bl.a. deres bananproduktion.

Overnatning: Coffs Harbour.

Coffs Habour - Byron Bay, New South Wales (233 km)

Kyststrækning i den nordlige del af New South Wales byder på nogle af de smukkeste landskaber i landet. Fra Coffs Harbour følger I hovedvejen kysten til Woolgoolga for herefter at dreje ind i landet mod Grafton, en yndefuld gammel landsby ved bredden af Clarence floden. Fra Grafton fortsætter I mod nord til Woodburn og videre til Ballina og de sidste 31 km til Byron Bay og Cape Byron - det østligste punkt af det australske fastland.

Byron Bay er verdenskendt for at have nogle af de bedste surferstrande og specielt Wategos Beach på Cape Byron tiltrækker surfere fra nær og fjern.

Overnatning: Byron Bay.

Byron Bay

Dagen er til fri disposition. Nyd livet blandt de mange cafeer og restauranter. Tag en lektion i surfing eller slap af på en af strandene mellem Lennox Head og Brunswick Heads. Besøg også Australiens østligste punkt ved Cape Byron Lighthouse. 

Overnatning: Byron Bay.

Byron Bay - Lamington National Park, Queensland (152 km)

Afgang fra den smukke kystby, Byron, af Pacific Motorway nordpå. Tag omvejen ad kystvejen forbi Hastings Point, Cabarita Beach og Kingscliff, før I igen rammer hovedvejen forbi Tweed Heads og Coolangatta, I er nu kørt ind i delstaten Queensland. Tag afkørslen mod Nerang og fortsæt gennem de frodige landbrugsområder ved Canungra, hvor der bl.a. dyrkes vindruer til små lokale Wineries med mulighed for stop og smagsprøver før I kører op i nationalparken. Efter Canungra begynder vejen at sno sig opad gennem den eviggrønne skov og Lamington National Park i baglandet til guldkysten.

Overnatning: Lamington Nationalpark.

Lamington National Park

I bor midt i den smukke nationalpark der dækker et område på mere end 200 km2 subtropisk regnskov. Her er naturen i højsæde, og I vil opleve en stor mængde eksotiske fugle samt små- og store pungdyr i den tætte skov. I de tidlige morgentimer vil i se små Wallabies og en del af de mange fugle arter nyde det dugvåde græs. Tag på oplevelse i skoven og kom bl.a. helt op i trætoppene på en Treetop walk, 16 meter over skovbunden, eller tag nogle af de mange smukke afmærkede vandrestier af forskellig længde.

Overnatning: Lamington National Park.

Lamington National Park - Montville, Queensland (208 km)

Turen går nu igen ned fra det bakkede landskab omkring Lamington, og tilbage mod kysten af Bruce Highway. Har I lyst kan I vælge at besøge Brisbane, Som er den største by i Queensland. Nyd byen og dens dejlige variation af byliv, grønne parker og strande, før I kører mod Glass House Mountains National Park.

Glass House Mountains er gammelt aboriginerland bl.a.  med en række gamle vulkanske klipper, som dramatisk rejser sig lodret op i landskabet. Området byder på utallige og smukke udsigtspunkter, med kig til kystlinjen. Nyd livet i landsbyerne Maleny og Montville.

Overnatning: Montville.

Montville - Rainbow Beach, Queensland (180 km)

Start jeres dag med lidt mere forkælelse for øjne og gane i de grønne bakker iSunshine Coast Hinterland. Tag evt. tid til lidt vandring på Hinterland Great Walk, nyd nogle af de små lokale butikker med speciale fra øl til honning. Herefter kører ned fra højdedragene mod kysten, og den tilbagelænede luksus som møder jer ved Sunshine Coast. Nyd en god frokost ved Noosa Heads og måske en dukkert fra de lækre strande.

Fortsæt nu nordpå gennem det frodige vådområde ved Noosa North Shore. Lige efter Goomborian drejer I mod havet igen og følger Tin Can Bay Road mod Rainbow Beach. Kysten åbner op når I kører gennem Great Sandy National Park og kommer frem til Rainbow Beach ved Stillehavet. 

Overnatning: Rainbow Beach.

Rainbow Beach

Dagen er afsat til oplevelser på og omkring Rainbow Beach. Nyd fx en guidet halvdagstur med 4WD kørsel på stranden. Oplev mange km perfekt strand og nyd Carlo Sand Blow samt ikke mindst det farvede sand og Double Island Point. Er I til oplevelser  med vand, er her mange muligheder for aktivitet med paddleboard, kajak, delfinsejlads og meget andet. 

Overnatning: Rainbow Beach.

Rainbow Beach - Hervey Bay og færge til K’gari (Fraser Island), Queensland (150 km)

Fortsæt nu turen nordpå langs Great Sandy Strait, den ganske korte køretur til Hervey Bay området. Tager I turen i perioden omkring september til november, så hold øje med mulige hvaler i farvandet langs kysten. I Hervey Bay kører I til River Heads, hvorfra båden til K´gari (Fraser Island) afgår.

Det er ikke muligt at medbringe bilen til K´gari, øen er verdens største sand-ø og det er ikke forsvarligt at køre almindelig biler på øen og. Parker bilen i det sikrede område på havnen, og overnatningsstedet vil sørge for, at I kommer til færgen. Sejlturen tager kun ca. 50 minutter, men I føler at I ankommer til en anden verden.

Overnatning: Kingfisher Bay Resort, Fraser Island. 

K’gari (Fraser Island)

I dag skal I opleve verdens største sandø, K´gari. Efter morgenmad har vi inkluderet en heldags guidet rundtur i firehjulstrækker. Her får I et indblik i den komplekse natur på denne fascinerende ø, med mulighed for at svømme i ferskvandssøer, vandre gennem regnskov og køre langs den smukke Seventy-Five Mile Beach. Andre højdepunkter på turen er Lake McKenzie og Wanggoolba Creek. Frokost og eftermiddagste er inkluderet i turen. 

Overnatning: Kingfisher Bay Resort, K´gari (Fraser Island).

 

K’gari (Fraser Island) - Hervey Bay - Agnes Water, Queensland (261 km)

I dag forlader I den store sand-ø og sejler tilbage til fastlandet. Efter at have hentet jeres bil, sætter I kursen mod nord. Der er masser af muligheder for afstikkere både mod kysten og ind i landet. Gør f.eks. et stop i byne Bundaberg kendt for sin romproduktion, eller drej ind i landet til landsbyen Gin Gin, som ligger omgivet af sukkermarker og andet landbrug. Dagens mål er Agnes Water og Seventeen Seventy på kanten af Stillehavet og Eurimbula Nationalparken.

Overnatning: Agnes Water.

 

 

Agnes Water - Yeppoon, Queensland (265 km)

Fortsæt nordpå langs kysten forbi Gladstone og ind i området kendt som Capricorn Coast, i det centrale Queensland bl.a. kendt for sine smukke strande. Dagens mål er byen Yeppoon ved Great Keppel Island.

Overnatning: Yeppoon.

Yeppoon - Airlie Beach, Queensland (506 km)

I fortsætter mod den nordligste del af Queensland langs Bruce Highway mod Marlborough og videre til Mackay. Fortsæt til Poserpine og Airlie Beach med Shute Harbour. I er nu i hjertet af en af Australiens mest populære ferieområder, og den sydlige del af Great Barrier Reef, udgangspunkt for ture til de 72 øer kendt som Whitsundays, et himmerrige af krystalklart vand og hvide sandstrande.

Overnatning: Airlie Beach. 

Airlie Beach - Townsville, Queensland (272 km)

Dagens mål er Townsville, den administraive hovedby for den nordlige del af Queensland. Men før I når hertil, bør I køre via småbyerne Bowen og tvillingebyerne, Home Hill og Ayr. Vel fremme i Townsville kan det anbefales, at sætte tid af til et besøg i Great Barrier Reef Wonderland, som fortæller om både fisk og koraller og bl.a. har et af  verdens største akvarier med levende koraller. Aftenlivet i byen leves ved havnen, her går både de lokale og turisterne tur på esplanaden kendt som The Strand.

Overnatning: Townsville.

Townsville - Atherton Tableland, Queensland (373 km)

Denne morgen kører I videre af Bruce Highway via Ingham og Tully, men før I drejer ind i landet, anbefaler vi at I gør et stop ved Mission Beach, som indbyder til en dejlig dukkert eller en god frokost direkte på stranden. Fortsæt af hovedvejen til Innisfail og videre ind i de tropiske skove omkring Johnstone River Valley, og op i det køligere klima i det bakkede Atherton Tableland.

Overnatning: Atherton Tableland

Atherton Tablelands

Brug dagen på at køre rundt i Tablelands og nyd den smukke natur. Nogle af højdepunkterne er de gamle vulkansøer, Lake Barrine og Lake Eacham, og ikke mindst det store, Curtain Fig træ i området. Tag også en tur på, Waterfall Curcuit, til Millaa Millaa Falls, Elinjajaa Falls og Zillie Falls, nogle steder med mulighed for en dukkert.

Overnatning: Atherton Tableland.

Port Douglas ved Great Barrier Reef

Nyd livet i dette smukke ferieparadis med besøg på Four Mile Beach. Et oplagt valgt vil også være en heldagstur til Great Barrier Reef, med mulighed for snorkling eller dykning ved dette fantastiske naturområde. Der finde bogstavelig talt et hav af forskellige muligheder fra havnen i Port Douglas.

Vil I hellere udforske på landjorden, kan vi anbefale en tur nordpå til Mosman Gorge, hvorfra I bl.a kan komme på korte flodsejladser med mulighed for at se krokodiller. Længere nordpå finder I Cape Tribulation med en helt unik natur og dyreliv.

Overnatning: Port Douglas. 

Port Douglas - Cairns, Queensland (68 km)

Nu går turen sydpå, på en kort køretur til Cairns. Turen bringer jer gennem sukkerrørsmarker og undervejs kan I også nyde nogle smukke udsigtspunkter. Vi anbefaler at I tager en lille omvej til det lille strandområde, Palm Cove, med hyggelige cafeer og restauranter, og en tur op i højlandet til turistbyen, Kuranda, er også muligt før I ankommer til Cairns. Ved ankomst til Cairns kan I aflevere Jeres bil, og nyde de sidste dage i Queenland.

Overnatning: Cairns.
 

 

Cairns og hjemrejse

Sidste dag kommet og det er tid til at tage til lufthavnen, og påbegynde hjemrejsen eller måske drage videre til andre eventyr i Australien.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 41.966 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund - Sydney / Cairns - Kastrup/Billund
 • 25 nætter i dobbeltværelse
 • 24 dages billeje
 • Guidet heldagstur på K´gari (Fraser Island)
 • Lokale skatter
   

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller.
Ønsker I Budget, Superior hoteller eller unikke overnatninger undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Sydney , på Fraser Island eller på en af de andre destinationer undervejs.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011