Drømmeøen Jersey

5 dages kør-selv-forslag på kanaløen jersey

Jersey, den lille ø med den store personlighed. Formet af havet, hvor noget af verdens mest dramatiske tidevand favner kysten og samtidig bringer lækkerier til øens middagsborde. Hvor smalle landeveje med høje stengærder åbner sig mod klippetoppe med fantastiske udsigter over havet, der aldrig er mere end få minutter væk, og en ø, der trods sin lidenhed er pakket med oplevelser. Og øens beliggenhed nær den franske kyst i et mildt og frodigt klima styret af havet og havstrømmene gør den yderst velegnet til et lille sommerbesøg.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til vidunderlige Jersey.

Fra 1.931 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 4 nætter samt 5 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
150-250 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen til Jersey

En skøn blanding af england og frankrig

 

Sammen med øerne Guernsey, Sark, Herm og Alderney udgør Jersey Kanaløerne, som ganske vist er under den engelske krone, omend uden at være en del af United Kingdom, ligesom øerne heller ikke er en del af EU. Jersey er den største og sydligste af øerne, kun ca. 20 km fra Normandiets kyst. Øen dækker kun et areal på små 120 kvadratkilometer, svarende til en femtedel af Bornholm. Jersey er da også kun ca. 15 km lang og godt 8 km bred på 'midten'. 

Gennem mange år var øerne kastebold mellem franske og engelske konger, og det sidste store slag var 'Battle of Jersey' i 1781, hvor en fransk invasionsstyrke uden held forsøgte at indtage øen. I nyere tid var Jersey, sammen med Guernsey, de eneste 'engelske' områder, der var besat af tyskerne under 2. vedenskrig, og bl.a. Jersey Wartunnels samt flere bunkere langs øens kyst, bærer vidnesbyrd om krigen på Jersey.

Jersey's natur er præget af bølgende bakker, klippekyster, brede sandstrande, og ikke mindst et tidevand med mere end 10 meters forskel mellem ebbe og flod. Og netop havet har stor betydning for Jersey med østers- og muslingebanker og fiskeri, ikke mindst af hummere og krabber. Derfor lokker mange restauranter med friske fisk og skaldyr. En anden betydningsfuld industri er produktionen af kartofler, de berømte Jersey Royals, som i vid udstrækning eksporteres til England, samt jordbær og andre grønsager.

 

Om at køre på Jersey

hold farten nede og pas på sidespejlene

 

Trods øens ringe størrelse er der over 550 km veje, mange af dem smalle 'country lanes', hvor man skal passe vældigt på de uskyldig udseende brinker, hvor der ofte skjuler sig klippefremspring bag den grønne frodighed. Forsigtighed tilrådes, både af hensyn til sidespejle, men så sandelig også af hensyn til vandrere og cyklister.

Hele øen har en fartbegrænsning på maks. 40 miles (ca. 65 km/t) og på mange af de smalle sidevej er hastighedsbegrænsningen 15 miles, hvilket giver god mening, når man først har prøvet at køre lidt rundt på øen. Der køres i venstre side som i England, selv om vejnavne er skiltet på fransk.

Et fínurligt punkt er parkering. Næsten overalt skal der betales for parkering, og selv om det ikke er dyrt at parkere, er det ret nemt at få en bøde, hvis man ikke følger reglerne. I skal bruge et 'Paycard' som kan købes i de fleste butikker i hæfter med 10 stk med 3 forskellige værdier; 1, 2 eller 4 'units'. Det er som regel skiltet hvor mange 'units' det koster at parkere.

Men det er ulejligheden værd. God tur!
 

Rejsen til Jersey

med fly eller skib

 

Fly fra England
Desværre er det ikke helt billigt at komme til Jersey. I kan flyve via London, f.eks. med Norwegian til Gatwick og videre med British Airways, men det indebærer ud- og indtjekning af bagage i Gatwick, da flyselskaberne ikke samarbejder. Alternativet er med British Airways hele vejen, dog med lufthavnsskift i London, men i tilfælde af forsinkelse el. lign. kan det være en fordel at benytte samme flyselskab, og dermed have en 'gennemgående' billet.

Skib fra England
Alternativt kan I sejle fra Poole i Sydengland (nær Bournemouth) med Condors hurtigfærge der gør turen på kun fire en halv time. Sejltiderne skifter henover sæsonen på grund af tidevandet, så man må undersøge fartplanan for de ønskede rejsedage. Turen koster retur for bil og 2 personer ca. 400 £, mens prisen uden bil er ca. 225 £. Så skal man dog have en taxa til AVIS biludlejning ved Jersey lufthavn, men afstandene er ret korte.

Skib fra Frankrig
Kommer I fra Frankrig er der færger fra St. Malo til St. Helier på Jersey. Denne tur tager kun fra ca. halvanden time og koster for bil og 2 personer ca. 200-250 £ retur. Uden bil er prisen 115 £, men så skal I have en taxa til AVIS biludlejning ved Jersey lufthavn. Vær opmærksom på at afgangstider ændres hele tiden på grund af tidevandet.

.

Dagsprogram

Velkommen til Jersey

Velkommen til Jersey
Når I langt om længe, på den ene eller anden måde, er ankommet til Jersey, venter der nogle dejlige og hyggelige dage med mange gode oplevelser. Start opholdet med at udforske St. Helier, øens hovedstad. Byen lokker med et dejlig gågadeområde med masser af butikker og naturligvis med masser af restauranter, mange med fremragende fisk og skaldyr.

For at få en lille forsmag på øen kan I køre de 7 km langs bugten til St. Aubin, en hyggelige lille havneby med herlig udsigt over bugten over til St. Helier og ganske romantisk når mørket er faldet på. Her er flere gode restauranter, men prøv f.eks. The Old Courthouse Inn, som f.eks. lokker med en 'Summer Seafood Menu' og et fremragende vinkort. Til restauranten hører også en 'drawing room style' bar, hvor I kan planlægge de kommede dages oplevelser over en G&T.

Overnatning i St. Helier

 

 

Jersey´s spændende historie (25-50 km)

Elizabeth Castle, St. Helier
Idag kan I udforske lidt af Jersey's spændende historie. Start med at besøge Elizabeth Castle udenfor St. Helier i St. Aubin's Bay. Ved ebbe kan I gå derud eller I kan tage en af de charmerende amfibiekøretøjer fra Castle Ferry, der bringer gæster frem og tilbage, og som er inkluderet i entreprisen. Fortet har forsvaret Jersey i mere end 300 år, og ofte er der demonstrationer af kanon ild mm af historisk udklædte statister. Fortet blev bygget for at hjælpe Mont Orguil Castle længere nordpå, og blev navngivet efter den daværende engelske dronning Elizabeth 1.

Øster og muslinger
I det klare rene vand rundt om Jersey dyrker østers og muslinger i lange bane. Muslinger dyrkes på lange stolper der to gang i døgnet er dækket af tidevand, mens østers dyrkes i net, også under påvirkning af ebbe og flod. På vej nordpå kører I langs østkysten og Royal Bay of Grouville, hvor I kan smage friske Jersey østers på f.eks. Seymor Inn. Det er muligt at bestille tid til at komme ud på en vandretur mellem muslinge-stolperne og østersnettene, men det skal bestilles på forhånd og det er ikke alle dage det er muligt. Spørg evt. det lokale turistkontor.

Mont Orgeuil Castle, Gorey
Længere nordpå ligger Mont Orgueil Castle højt på en pynt over byen Gorey, med fantastiske udsigt over bugten. Mont Orgeuil Castle er et verdens fineste eksempler på et middelalderfort, og i 800 år har fortet kastet sin skygger over Gorey. Er vejret klar han I endda se den franske kyst fra toppen af fæstningsværket. Fortet har fem ting I skal gøre: se 'Dance of Death' statuen, der er gemt i slottet, nyde udsigten over havet, gå ned af trapperne til 'Witches in Hell', finde 'Wheel og Urine' og 'Prayer Nuts' i et af fortets værelser. 

La Hougue Bie Museum, Grouville
Ikke langt fra St. Martin ligger St. Savoir med 'La Hougue Bie Museum'. Her findes en af verdens ti ældste bygninger, bygget lang tid før pyramiderne og på linje med jævndøgn. Har kan I kravle/gå ind i en af de ældste grave i verden, ca. 6.000 år gammel. Museet byder også på en udstilling af spændende fund, ikke mindst Keltisk møntskat, og udenfor kan I opleve en tysk kommandobunker  fra besættelsestiden, bl.a. med et mindesmærke for de slavearbejdere der blev hentet til øen.

Overnatning i St. Helier

 

Rundt på øen (50-100 km)

Jersey Wartunnels
Start dagen med et besøg i Jersey War Tunnels, kun 4 miles nordvest for St. Helier. Det er et fascinerende 'bygningsværk' dybt i Jersey's klippegrund, og et markant minde fra besættelsestiden. Tunnelsystemet blev påbegyndt i 1941, men blev aldrig helt færdiggjort på grund af manglende ressourcer.

Vandmølle
Lidt derfra, i en af Jersey's mest pittoreske dale, ligger Le Moulin de Quetivel, der er øens eneste overlevende vandmølle. Her kan I se hvorfor øen eksporterede mel til Amerika og få et indtryk af Jersey's landbrugs- og industrielle arv.

Durrell Wildlife Conservation Trust
Zoologiske haver findes overalt i verden, men lige præcis denne beskæftiger sig mest med dyr, der er truede i deres naturlige hjemsted, f.eks. den røde orangutang, gorilla, skildpadder og mange andre dyr. Fonden arbejder samtidig mod krybskytteri og lokal forståelse for de truede dyr der lever f.eks på Madagascar. 

Jersey Pearls
Har I lyst til at frådse lidt kan I lægge vejen forbi vestkysten og besøg Jersey Pearls, der ligger for enden af Five Mile Road ved St. Ouen Bay. Her kan I finde en fantastisk udstilling af perlesmykker og høre alt om perlernes forskelligheder. Perler kommer primært fra Fjernøsten inkl. Australien og Fransk Polynesien. Og naturligvis er smykkerne til salg, ligesom det er muligt at få designet sit eget perlesmykke.

Jersey Lavender
På vej tilbage mod St. Helier kan I evt. besøge Jersey Lavender Farm, hvor man dyrker egen lavendel, som bl.a. destilleres til lavendelolie. Og et par gange om dagen fortælles løst og fast on lavendel, dyrkning, høst og anvendelse. 

På vej rundt på øen er der masser af pub'er, tearooms og restauranter der lokker med frokost, eftermiddagskaffe og andre lækkerier. Så der er ingen undskyldning for at at lide afsavn for hverken vådt eller tørt i løbet af dagen.

Overnatning i St. Helier

Oplevelser i øens fascinerende natur (60-100 km)

Jersey National Park
Jersey National Park dækker ca 30 miles af Jersey's kystlinie og ca. 1.900 hektar beskyttet kyststrækning, hvor mennesker bor, arbejder og leger. Øen er beundret for sin diversitet i naturlig skønhed, kulturel arv, aktivitesmuligheder og ikke mindst mere afsondrede og øde strækninger. Det største område er hele St. Ouen Bay på vestkysten samt de dramatisk klippe ved den nordlige kyst, St. Catherine og Grouville Bay på østkysten samt et par rev ude i havet.

La Corbière
Start med turen langs  bugten til St. Aubin og fortsæt over land til Le Grouet, et af de meste spektakulære steder på Jersey. Sæt bilen på parkeringpladsen ved tårnet fra 2. Verdenskrig og gå ud til det 36 m høje La Corbière Lighthouse. Hvis tidevandet er ude er der en gangsti til fyrtårnet, hvis ikke må I nøjes med at betragte det fra kysten.

Devil's Hole
Fortsæt nordpå til St. Mary og Devil's Hole, et naturligt krater, der har fået navn fra den djævlestatue, der vogter over det. En ret stejl sti fører ned til 'hullet', hvor I kan høre de mærkeligste lyde fra bølgerne der slår ind og suges ud i havet igen. Lokale fortæller en mere farverig historie. Turen ned tager 10-15 min., men husk I skal op igen. Der er dog bænke hvor man kan hvile sig på vej op.

Lidt længere østpå lokker Wolf's Cave med endnu en tur ned og og af klipperne, men måske er det bedre at fortsætte til Bonne Nuit, en lille naturlig havn i Vingtain du Nord ved St. John. Her er også en lille cafe, hvor I kan få slukket tørsten. Og i St. John ligger St. John's Inn, som serverer fremragende mad til meget fornuftige priser. 

Tearoom
På den videre færd kan I lægge vejen ind over St. Martin, hvor byens lille Village Tearoom lokker med kaffe eller te og herlige hjemmebagte kager. De smører også gerne en sandwich, hvis frokosten er langt overskredet.

Overnatning i St. Helier 

 

Goodbye from Jersey

Afrejse - eller måske et par ekstra nætter på Jersey? 

Ellers kan I fortsætte med FDM travels kør-selv-forslag "Langs Englands Sydkyst" eller "Fantastiske Normandiet".

 

 

 

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 1.931 kr.

Prisen inkluderer

  • 4 nætter i dobbeltværelse på 3* hotel
  • 5 dages billeje (fra Jersey Airport) gruppe A
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

ekstra oplevelser

Selv om Jersey er en forholdsvis lille ø, kan man sagtens bruge flere dage på at udforske øen.

Hvis I synes 4 nætter er i underkanten, kan I vælge at forlænge opholdet med nogle ekstra nætter.

ekstra oplevelser

Jersey er perfekt som kombination til kør-selv-ferie i Sydlige England eller i Normandiet

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Vi er altid tæt på dig med 4 butikker
  • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
  • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011