Kør-selv-ferie til Rhinen med seks dages vandring

8 dages Kør-selv-ferie til rhinen med 6 dages vandretur fra rüdesheim til koblenz

Rhinen byder på noget af Tysklands smukkeste natur. Herlige vinklædte bjergskråninger hvor borge og slotte knejser på toppen, små hyggelige vinbyer og masser af fascinerende udsigter, så det er ikke uden grund området er opført som UNESCO's Verdensarv. 

Turen gennem vinbjergene går meget op og ned og er til tider ganske anstrengende. På en skala fra 1-5 ligger sværhedsgraden på 3, men til gengæld belønnes I med en pragtuld oplevelse. Dagsetaperne når op på 24 km med op til 6 timers vandring, så I skal være i god form

 

Fra 4.875 kr.
pr. person i dobbeltværelse i mellemsæsonen 2020 jvf. program

Rejseperiode:
4. april til 10. oktober 2020

Sværhedsgrad:
O O O O

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
111 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst til Rüdesheim

I Rüdesheim kan I besøge Siegfried's Mechanisches Musikkabinett med alverdens historiske musikinstrumenter, en ganske forunderlig oplevelser. Rüdesheim er også hjemsted for Asbach og i Asbach Besucher Center kan I lære alt om den berømte brandy. Er man mere til vin, skorter det ikke på muligheder for at få et glas eller to på en af de mange vinstuer, f.eks i den berømte Drosselgasse. 

Overnatning i Rüdesheim

Rüdesheim - Lorch (21 km)

Fra Rüdesheim vandrer I op til Niederwald, eller I kan vælge kabineliften,der svæver over vinmarkerne over Rüdesheim. Fra Niederwald Denkmal har I en fantastisk udsigt over Rüdesheim og Rhinen. 

Fortsæt den forholdsvis korte tur gennem Niederwald og fortsæt ned til Assmannshausen. Her kan I vælge at tage stoleliften, der giver en ganske særlig oplevelse på vej ned. Fortsæt ad Rheinsteig til Lorch, en lille by ved Rhinen, der domineres af den imponerende Pfarrkirche St. Martin.

Dagens tur 21 km, ca. 5,5 time, med en højdeforskel på +660/- 670 m. 

Overnatning i Lorch

Lorch - Dörscheid/Kaub (13 km)

Følg stien langs bjergryggen med fantastiske udsigter over Rhin-dalen til den historiske havn Kaub, mest kendt på det imponerende Burg Pfalzgrafenstein eller Dörscheid, der ligger 3,5 km længere nordpå oppe i 340 m højde.

Dagens etape er en rigtig flot oplevelse med Ruine Nollig, Burg Gutenfels og uden tvivl dagens højdepunkt Burg Pfalzgrafenstein.

Dagens tur, 13 km, ca. 4,5 time med en højdeforskel på +460/-450 m.  

Overnatning i Kaub eller Dörscheid

Dörscheid/Kaub - St. Goarshausen/omegn (19 km)

Idag går turen går over den berømte Loreley-klippe, hvorfra I har en eventyrlig udsigt over Rhinen. Klippen rejser sig 120 m over floden og markerer det smalleste stykke af Rhinen mellem Schweiz og Nordsøen. En meget stærk strøm og skjulte klipper i vandet forårsagede tidligere mange grundstødninger og Lorelei er netop navnet på en ånd svarende til sirener og havfruer, der lokker skibe nær klipper så søfolkene omkommer. Oppe på klippen nær udsigtspunktet ligger Besucherzentrum Loreley, men alle mulige informationer.

Fra Loreley går det ned til St. Goarshausen ved Rhinen. Her venter tre spændende fæstninger; Burg Katz, Burg Maus og Burg Rheinfels på den anden side af floden. I St. Goarshausen er det også muligt at krydse flode med de små færger der sejlier i fast rutefart på tværs af Rhinen.

Dagens tur 19 km, ca. 6 timer med en højdeforskel på +580/-620 m.  

Overnatning i St. Goarshausen eller i nærområdet 

St. Goarshausen - Kamp Bornhofen (21 km)

Fra St. Goarshausen går I ad den idyllisk vandrerute Rheinsteig gennem vinområdet. Undervejs passerer I fæstningerne Burg Liebenstein og Burg Sterrenberg, de to såkaldte  "fjendtlige brødre" fra det 12/13. århundrede. Hvorfor de kaldes de fjendtlige brødre står lidt hen i det uvisse, for det kom aldrig til kamp mellem borgen. 

Kamp Bornhofen er en stille by langs Rhinen, uden de store attraktioner. Her findes valfartskirken Wallfahrtskloster Bornhofen samt et lille flod- og skibsfartsmuseum. Men til gengæld er det herligt afslappende at sidde på en af byens caféer eller restauranter og nyde udsigten over floden og flodprammene der langsomt sejler forbi.  

Dagens tur 21 km, ca. 6 timer med en højdeforskel på +690/-690 m. 

Overnatning i Kamp Bornhofen

Kamp Bornhofen - Braubach (17 km)

Idag fortsætter I ad Rheinsteig forbi Schloss Liebeneck, et jagtslot fra 1600-tallet, og Dinkholder Mühle, en velbevaret vandmølle der var i funktion frem til 1982. Længere f´remme mod Braubach ligge det imponerende Schloss Marksburg, der stammer fra det 12. århundrede. Borgen er fredet som kulturmindesmærke og side 202 en del af UNESCO's Verdensarv Oberes Mittelrheintal.

Lidt længere fremme ligger Braubach, en lille vinby med bymur og mange bindingsværkshuse.

Dagens tur 17 km. ca. 5,5 time. med en højdeforskel på +610/-620 m. 

Overnatning i Braubach

Braubach - Koblenz (20 km)

I dag passerer I floden Lahn, der udspringer i Rothaar-bjergene i Hessen og løber ud i Rhinen her. I fortsætter op i Westerwald, et område på 3.000 kvadratkilometer mellem floderne Lahn, Dill, Sieg og Rhinen.

Dages næste højdepunkt er Ruppertsklamm ved Lahnstein, en dramatisk slugt, der udgør en af Rheinsteigs smukkeste strækninger. Ruppertsklamm er en næsten alpin vandreoplevelse med 235 højdemeter på halvanden kilometer. Herefter krydser I Rhinen til Deutsches Eck i Koblenz, hvor Mosel og Rhinen løber sammen.

Deutsches Eck er en landtange der stikker ud hvor Mosel og Rhinen mødes. I 1897 blev der rejst en monumental rytterstatue af Kejser Wilhelm 1. på stedet. Den originale statue blev ramt af en granat under 2. Verdenskrig, men blev restaureret i 1990. Overfor Deutsches Eck, på en klippe i 120 m højde troner fæstningen Ehrenbreitstein, Europas største bevarende borganlæg, hvorfra man nok har den bedste udsigt over Koblenz. En kabinelift bringen besøgende over floden til og fra fæstningen.

Byen Koblenz, der jo ligger hvor de to floder mødes, er en af Tysklands ældste og smukkeste byer, omgivet af bjerge med skov og vinmarker. Her er en charmerende Altstadt med små stræder,  romantiske kroge og hyggelige pladser med mange vinstuer, traditionelle bierstuber og restauranter. Koblenz har naturligvis også sine museer, bl.a. Mittelrhein-Museummed både permanente og vekslende udstillinger. En anden og lidt utraditionel interaktiv oplevelsesudstilling finder I på Romanticum, hvor I kan opleve Rhinens mangfoldighed at kende.

Dagens tur 20 km, ca. 5,5 time med en højdeforskel på +680/-680 m.  

Overnatning i Koblenz 

Afrejse

I dag går turen fra Koblenz retur til Rüdesheim. Der går flere tog i timen og turen tager mellem 1 og 1,5 time. 
Pris ca. 20-25 € pr. person. 

Alternativt kan I tage skib til Rüdesheim med fx KD-line. Der afgår skib ca. kl. 10 og 14 og sejlturen tager ca. 6 timer.
Pris ca. 45 € pr. person. Se mere her.

Har I lyst til at blive ved Rhinen et par dage kan vi anbefale det dejlige Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen. 

 

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.875 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 x Overnatning på mellemklassehoteller
 • 7 x Morgenbuffet
 • 6 x Bagage transfer
 • Rutebeskrivelse (engelsk/tysk) og rejsedokumenter
 • Vinsmagning (engelsk/tysk)
 • GPS-data tilgængelige
 • Service Hotline

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Evt. turistskatter

 

FLERE PRISER 2020

Tillæg for enkeltværelse fra 1.500 kr.
Ekstra nat i Rüdesheim fra 495 kr. pr. pers. i dob.vær.
Ekstra nat i Rüdesheim fra 745 kr. pr. pers. i enk.vær.
Ekstra nat i Koblenz fra 520 kr. pr. pers. i dob.vær.
Ekstra nat i Koblenz fra 850 kr. pr. pers. i enk.vær.

PARKERING I RÜDESHEIM 

Hotellerne i Rüdsheim har oftest gratis parkering, uden mulig reservation. Offentlig parkering fra ca. 10 € pr. nat. 

RETURREJSE FRA Koblenz 

Tog eller skib. Se dagsprogram dag 8. 

 

ekstra oplevelser før eller efterVandreturen langs Rhinen ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage f.eks. i Koblenz, Assmannshausen eller Rüdesheim.

Vandreturen kan også købes uden de ekstra overnatninger i Schwalenberg og Rüdesheim før og efter. 

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011