Sydsverige for livsnydere

5 dages kør-selv-forslag til skønne sydsverige

Engang var Skåne, Halland og Blekinge en del af Danmark, og egnens kirker og herregårde bærer stadig præg af den danske indflydelse. Denne tur tager jer gennem disse herlige sydsvenske landskaber kombineret med smukke Småland og mulighed for at besøge den spændende ø Øland.

Sydsverige byder på et væld af oplevelser. Her er skøn natur, en masse historie, imponerende slotte og borge og en tradition for fremragende gastronomi, der rækker langt ud over Jansons Fristelser og Gubbröra. Og oplevelserne starter kort tid efter, I er kørt over Øresundsbron.

Fra 2.823 kr.
pr. person i dobbeltværelse 4 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
ca 1.175 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

København - Brösarp (150 km)

Fra København går turen over Øresundbroen til det skønne Skåne. Men det bliver næppe den direkte vej til Brösarp, for overalt i det gamle danske land venter spændende oplevelser. Utallige gårdbutikker lokker med sydsvenske specialiteter og spændende butikker tilbyder lokalt kunsthåndværk og skandinavisk design.

Dagen byder på mange muligheder. I kan besøge den historiske, gamle, danske by Lund, lægge vejen syd om til Ystad, kigge på slotte og klostre på 'Slotsrundan' eller bare nyde den fantastiske natur.

Overnatning på Brösarps Gästgifveri & SPA

Brösarp - Söderåkra (215 km)

Dagen starter med et besøg i Åhus, der især er kendt for sin hyggelige bymidte, fremstilling af Absolut Vodka, ålefiskeriet og de kilometerlange sandstrande syd for byen. Åhus er en hyggelig by og bymidten er en af Sveriges bedst bevarede middelalderbyer. Det smukke brostenbelagte torv stammer fra middelalderen, hvor Åhus var en livlig handels- og søfartsby. Og så er Åhus hjemsted for Absolut Vodka, et af verdens stærkeste brands.

Senere venter den spændende by Kristianstad. Kristianstad blev grundlagt af Christian IV i 1614 som Skånes bolværk mod Sverige, og den dag idag indgår kongens monogram (et 4-tal i et kronet C) i Kristanstads byvåben. Byens historiske bykerne med de middelalderlige gader er en slentretur værd, og her ligger også Den Hellige Trefoldigheds Kirke, en af de smukkeste renæssancekirker i Norden. Nær centrum omkring Helge Å finder I også Kristianstads Vattenrike, der er et biosfæreområde på UNESCOs verdensarvsliste.

Videre går turen til Karlskrona, der om noget er et historisk modstykke til Kristianstad. Her var det Svenskekongen, der skulle sikre sig en befæstning mod danskerne. Og måske var det værd at besøge Marinmuseum på Stumholmen med spændende maritime udstillinger.

Overnatning på Stufvenäs Gästgifveri i Södeåkra

Söderåkra - Øland - Söderåkra (200 km)

Dags første stop er Kalmar, en charmerende by smukt beliggende ved Kalmarsund og den seks km lange bro til Øland. Kalmar byder på historiske bygninger, smukke parker og en lang række seværdigheder fra storhedstiden i 1600-tallet, og byen har to gange modtaget ”Europa Nostra prisen” for sit velbevarede bymiljø. Men gem Kalmar Slot til i morgen, og brug rsten af dagen på skønne Øland. 

Efter et godt kig på byen går turen over den lange bro til Øland. Øland har flere solskinstimer og mindre nedbør end resten af Sverige, en unik natur præget af en kalkholdig undergrund og omkring 14.000 fortidslevn. Her er masser af muligheder for oplevelser: tag på vandretur eller cykeltur, eller tag på bilferie, hvor du kører ad de små veje og opdager Øland. 

Naturen på Øland er enestående – nogle steder gold og barsk, andre steder frodig og artsrig. Den sydlige tredjedel af Øland består overvejende af alvar - en flad kalkstensslette med en stor artsrigdom af planter og en af øens største seværdigheder. Den midterste og nordlige del af Øland er især skov og landbrug, mens den nordvestlige klintekyst er domineret af kalksten. Stort set hele østkysten er lavtliggende strandeng med græssende kreaturer og ynglende og rastende vadefugle.

Øens tørre klima og kalkrige undergrund har skabt betingelser for et meget rigt planteliv og spændende landskaber.

Söderåkra - Diö (Älmhult) (250 km)

Så går turen mod nordvest over Emmaboda til Glasriget Kosta Boda mellem Nybro og Växjö. Her kan I opleve alt om fremstilling af glas og helt sikkert få lov til at købe en masse med hjem.

Herfra kan I lægge vejen gennem Växjö, som med ca. 70.000 indbyggere er den største by i det sydlige Småland. Växjö blev i middelalderen anlagt på en halvø beskyttet at den store Helgasjön nord for byen og fire mindre søer syd for byen. I dag er Växjö et økonomisk og kulturelt centrum i regionen. Växjös bymidte har et livligt handelsliv omkring den lange gågade Storgatan. Gaderne i centrum er anlagt vinkelret på hinanden - noget man ofte ser i svenske byer med en byplanlægning fra 1600-tallet. Selv om Växjö blev hærget af storbrande i 1838 og 1843, har den bevaret en oprindelig charme. Besøg evt. 'Utvandrarnas Hus' med udstillingen Drømmen om Amerika

Er I naturelskere er Åsnens Nationalpark et besøg værd. I kan stille bilen på parkeringspladsen ved Trollberget. Ellers kan I slutte dagen med et besøg i Älmhukt på IKEA Museum, hvis udstillinger fylder fire etager og fortæller om det svenske møbeleventyrs historie.

Overnatning på Möckelsnäs Herrgård i Diö

Möckelsnäs - København (260 km)

Her på sidstedagen kan I starte dagen med et besøg på kulturreservatet Linnés Råshult. Her kan I opleve et spændende kulturlandskab og høre om Linnés fascinerende verden, og måske nyde en kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage, inden turen går videre.

Næste stop er Smålandet Markaryds Elgsafari, hvor I kan opleve de store elge, enten fra jeres egen bil eller under kyndig vejledning fra det lille tog der på en lille time kører gennem parken.

Herfra kan I køre sydpå gennem Småland til Tykarpsgrotten lige syd Hässleholm. Tykarpsgrottan er en enorm labyrint 10-12 meter under jordoverfladen, hvor egnens bønder har brudt kalk i århundreder. I dag er Tykarpsgrottan en turistattraktion med guidede rundvisninger i dele af grotten.

Og så er der vist ikke mere tilbage at gøre, end at vende næsen hjemad efter nogle herlige dage i det sydsvenske.

 

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 2.823 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 4 overnatninger i dobbeltværelse 
  • 4 x morgenmad
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

1 overnatning på Brösarps Gästgifveri
2 overnatninger på Stufvenäs Gästgifveri
1 overnatning på Möckelsnäs Herrgård

ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger undervejs.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Vi er altid tæt på dig med 4 butikker
  • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
  • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011