Kør-selv-ferie til Rhinen med tre dages vandring

5 dages Kør-selv ferie til rhinen med 3 dages vandretur fra Rüdesheim til St. Goarshausen

En del af en kør-selv-ferie kan sagtens være en pragtfuld vandreferie. Og netop Rhinen byder på noget af Tysklands smukkeste natur. Herlige vinklædte bjergskråninger hvor borge og slotte knejser på toppen, små hyggelige vinbyer og masser af fascinerende udsigter, så det er ikke uden grund området er opført som UNESCO's Verdensarv. 

Turen gennem vinbjergene går meget op og ned og er til tider ganske anstrengende. På en skala fra 1-5 ligger sværhedsgraden på 3, men til gengæld belønnes I med en pragtuld oplevelse. Dagsetaperne når op på 24 km med op til 6 timers vandring, så I skal være i god form

 

Fra 2.395 kr.
pr. person i dobbeltværelse 4 nætter jvf. program

Rejseperiode:
6. april til 13. oktober 2019

Sværhedsgrad:
OOOO

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
55 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

Dag 1: Undervejs. Schwalwenberg
Dag 2: Ankomst Rüdesheim 
Dag 3: Rüdesheim - Lorch 
Dag 4: Lorch - Dörscheid/Kaub 
Dag 5: Dörscheid/Kaub - St. Goarshausen/Omegn 
Dag 6: Rüdesheim
Dag 7: Afrejse

Schwalenberg (Kruså 405 km, Puttgarden 380 km)

Turens første overnatning er på Hotel Schwalenberger Malkasten i den lille idyllliske bindingsværksby Schwalenberg nær Rottefængerbyen Hameln. 

Hotel Schwalenberger Malkasten ligger midt i en herlig idyl med pæne værelser med badeværelse, tv og telefon. Desuden har hotellet en lille, hyggelig Bierstube og en fortræffelig restaurant med et bredt udbud af det gode tyske køkken. Alt sammen til yderst rimelige priser.

Her er ikke tale om noget luksushotel, men om et rart hotel med en behagelig og uformel atmosfære, ideelt til nogle fredelige dage med afslapning og gode oplevelser. Hotel Schwalernberger-Malkasten er et familiedrevet hotel, nu på 3. generation med Diane Vandieken (født Kotzenberg) ved roret.

Schwalenberg & omegn
Schwalenberg ligger ca. 50 km fra rottefængerbyen Hameln og er den mest idylliske, lille bindingsværksby man kan forestille sig, og allerede når man kører ind gennem byen ad de toppede brosten mod hotellet, betages man af de smukke gamle huse.

Byen var traditionelt et tilholdssted for kunstmalere, og kunsten lever da også stadig i de gamle bindingsværkshuse. Her findes flere små gallerier, og malere kommer stadig på besøg for at arbejde med deres kunst. Og ikke mindst hotellets navn bærer præg af byens maleriske fortid.

Omegnen Weserbergland og Naturpark Teutoburger Wald byder på et væld af seværdigheder, både kulturelt og naturmæssigt, og på hotellet får I ved ankomst en oversigt (på dansk) over de mange udflugtsmuligheder. Også skovene omkring byen lokker med dejlige vandreture, og på turistkontoret kan I få brochurer over de afmærkede vandrestier.

 

Ankomst Rüdesheim

Ankomst til Rüdesheim. Starthotellet har begrænset fri parkeringsplads (kan ikke reserveres). I nærheden findes offentlig p-plads mod betaling.

I Rüdesheim kan I besøge Siegfried's Mechanisches Musikkabinett med alverdens historiske musikinstrumenter, en ganske forunderlig oplevelser. Rüdesheim er også hjemsted for Asbach og i Asbach Besucher Center kan I lære alt om den berømte brandy.

Er man mere til vin, skorter det ikke på muligheder for at få et glas eller to på en af de mange vinstuer, f.eks i den berømte Drosselgasse. 
Overnatning i Rüdesheim

Rüdesheim - Lorch (21 km)

Fra Rüdesheim vandrer I op til Niederwald, eller I kan vælge kabineliften,der svæver over vinmarkerne over Rüdesheim. Fra Niederwald Denkmal har I en fantastisk udsigt over Rüdesheim og Rhinen. 

Fortsæt den forholdsvis korte tur gennem Niederwald og fortsæt ned til Assmannshausen. Her kan I vælge at tage stoleliften, der giver en ganske særlig oplevelse på vej ned. Fortsæt ad Rheinsteig til Lorch, en lille by ved Rhinen, der domineres af den imponerende Pfarrkirche St. Martin.

Dagens tur 21 km, ca. 5,5 time, med en højdeforskel på +660/-680 m. 
Overnatning i Lorch

Lorch - Dörscheid/Kaub (13 km)

Følg stien langs bjergryggen med fantastiske udsigter over Rhin-dalen til den historiske havn Kaub, mest kendt på det imponerende Burg Pfalzgrafenstein eller Dörscheid, der ligger 3,5 km længere nordpå oppe i 340 m højde.

Dagens etape er en rigtig flot oplevelse med Ruine Nollig, Burg Gutenfels og uden tvivl dagens højdepunkt Burg Pfalzgrafenstein.

Dagens tur, 13 km, ca. 4,5 time med en højdeforskel på +460/-460 m. 
Overnatning i Kaub eller Dörscheid

Dörscheid/Kaub - St. Goarshausen/omegn (19 km)

Idag går turen går over den berømte Loreley-klippe, hvorfra I har en eventyrlig udsigt over Rhinen. Klippen rejser sig 120 m over floden og markerer det smalleste stykke af Rhinen mellem Schweiz og Nordsøen. En meget stærk strøm og skjulte klipper i vandet forårsagede tidligere mange grundstødninger og Lorelei er netop navnet på en ånd svarende til sirener og havfruer, der lokker skibe nær klipper så søfolkene omkommer. Oppe på klippen nær udsigtspunktet ligger Besucherzentrum Loreley, men alle mulige informationer.

Fra Loreley går det ned til St. Goarshausen ved Rhinen. Her venter tre spændende fæstninger; Burg Katz, Burg Maus og Burg Rheinfels på den anden side af floden. I St. Goarshausen er det også muligt at krydse flode med de små færger der sejlier i fast rutefart på tværs af Rhinen.

Dagens tur 19 km, ca. 6 timer med en højdeforskel på +590/-620 m. 
Overnatning i St. Goarshausen eller i nærområdet 

Rüdesheim

Fra St. Goarshausen kan I tage toget tilbage til Rüdesheim. Der er afgang ca. hver halve time og turen varer ca. 25 min. og koster ca. 6,50 € pr. person.

I Rüdesheim bor I på det dejlige Rheinhotel, der er et særdeles dejligt og rart hotel centralt beliggende i Rüdesheim. Samtlige værelser er meget nydelige og velindrettede med badeværelse, telefon og tv. De fleste har også balkon. Hotellet har spiselokale hvor morgenmaden serveres samt en pæn lille wellnessafdeling med indendørs swimmingpool, finsk sauna og aromadampbad.

Værtsfamilien Dries har desuden produceret vin i 12 generationer, og I kan naturligvis både smage og købe vinene på hotellet.

Afrejse

Efter morgenmaden er der afrejse. Så går turen hjemad - eller måske videre på en anden af vores kør-selv-forslag?

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 2.395 kr.

Prisen inkluderer

  • 4 overnatninger med morgenbuffet
  • Bagage transfer  på vandreturen
  • Rutebeskrivelse af vandreturen (engelsk/tysk) og rejsedokumenter
  • Service Hotline på 

 

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter
  • Billeje
  • Evt. turistskatter

Parkering i Rüdesheim 

Hotellerne i Rüdsheim har oftest gratis parkering, uden mulig reservation. Offentlig parkering fra ca. 10 € pr. nat. 

 

det får i til vandreturen: 

Hjemmefra: Hotelliste pr. e-mail ca. 14 dage før afrejse

Ved ankomst: Detaljeret turbeskrivelse samt rutekort

 

ekstra oplevelser før eller efterVandreturen langs Rhinen ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage f.eks. i Rüdesheim eller Assmannshausen.

Det er også muligt at købe vandreferie uden de ekstra overnatninger i Schwalenberg og Rüdesheim.

få et tilbud

Intern kommentar

Leverandør Eurohike. Bestilles direkte

Bestillingskode: DE-PFERG-05X

Kontakt: Elisabth Stadler, e.stadler@eurohike.at

Verena Sonnenberg, v.sonnenberg@eurofun-touristik.at   
Eurofun Touristik GmbH
A-5162 Obertrum, Mühlstraße 20
Tel. +43 (0)6219 7444-160, Mobil +43 (0)664 80 183 160


Bruttopriser pr. person 20919. 20% provision

06APR-19MAJ ● 30SEP-13OKT  319 €
20MAJ-23JUN
 ● 19AUG-08SEP  339 €
24JUN-18AUG
● 09SEP-29SEP  369 €