Rhinen med seks dages vandring

10 dages kør-selv-ferie til Rhinen med 6 dages vandretur fra Rüdesheim til Koblenz

Rhinen byder på noget af Tysklands smukkeste natur. Herlige vinklædte bjergskråninger hvor borge og slotte knejser på toppen, små hyggelige vinbyer og masser af fascinerende udsigter, så det er ikke uden grund området er opført som UNESCO's Verdensarv.

Turen gennem vinbjergene går meget op og ned og er til tider ganske anstrengende. På en skala fra 1-5 ligger sværhedsgraden på 3, men til gengæld belønnes I med en pragtuld oplevelse. Dagsetaperne når op på 24 km med op til 6 timers vandring, så I skal være i god form

 

Fra 7.557 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 9 nætter inkl. program

Rejseperiode: 
Ultimo marts - primo oktober
Vi anbefaler maj - september

Sværhedsgrad:
O O O O

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Turens længde i bil:
1.415 km fra Flensborg
1.385 km fra Puttgarden

Vandreturens længde:
111 km

Klimapåvirkning:
255 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Danmark - Hildesheim (335 km/320 km)

Afstand: 335 km fra Flensburg / 320 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Schwalenberg, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen.

 I fortsætter mod syd og efter Hannover drejer I fra og kører ind til Hildesheim.

Overnatning på i Hildesheim

Hildesheim - Rüdesheim (370 km)

Fra Hildesheim fortsætter I syd over forbi Kassel til Frankfurt, hvor I drejer fra mod Wiesbaden og herfra kan I følge Rheingauer-Riesling-ruten frem til Rüdesheim. 

I Rüdesheim kører I til hotellet, hvorfra jeres vandretur starter. Der er begrænset fri parkeringsplads ved hotellet (kan ikke reserveres), men i nærheden findes offentlig p-plads mod betaling.

I Rüdesheim kan I besøge Siegfried's Mechanisches Musikkabinett med alverdens historiske musikinstrumenter, en ganske forunderlig oplevelser. Rüdesheim er også hjemsted for Asbach og i Asbach Besucher Center kan I lære alt om den berømte brandy.

Er I mere til vin, skorter det ikke på muligheder for at få et glas eller to på en af de mange vinstuer, f.eks i den berømte Drosselgasse. 

Overnatning i Rüdesheim

 

Rüdesheim - Lorch (21 km vandring)

Fra Rüdesheim vandrer I op til Niederwald, eller I kan vælge kabineliften,der svæver over vinmarkerne over Rüdesheim. Fra Niederwald Denkmal har I en fantastisk udsigt over Rüdesheim og Rhinen. 

Fortsæt den forholdsvis korte tur gennem Niederwald og fortsæt ned til Assmannshausen. Her kan I vælge at tage stoleliften, der giver en ganske særlig oplevelse på vej ned. Fortsæt ad Rheinsteig til Lorch, en lille by ved Rhinen, der domineres af den imponerende Pfarrkirche St. Martin.

Dagens tur 21 km, ca. 5,5 time, med en højdeforskel på +660/- 680 m. 

Overnatning i Lorch

Lorch - Dörscheid/Kaub (13 km vandring)

Følg stien langs bjergryggen med fantastiske udsigter over Rhin-dalen til den historiske havn Kaub, mest kendt på det imponerende Burg Pfalzgrafenstein eller Dörscheid, der ligger 3,5 km længere nordpå oppe i 340 m højde.

Dagens etape er en rigtig flot oplevelse med Ruine Nollig, Burg Gutenfels og uden tvivl dagens højdepunkt Burg Pfalzgrafenstein.

Dagens tur, 13 km, ca. 4,5 time med en højdeforskel på +460/-450 m.  

Overnatning i Dörscheid eller Kaub

Dörscheid/Kaub - St. Goarshausen/omegn (19 km vandring)

Idag går turen går over den berømte Loreley-klippe, hvorfra I har en eventyrlig udsigt over Rhinen. Klippen rejser sig 120 m over floden og markerer det smalleste stykke af Rhinen mellem Schweiz og Nordsøen. En meget stærk strøm og skjulte klipper i vandet forårsagede tidligere mange grundstødninger og Lorelei er netop navnet på en ånd svarende til sirener og havfruer, der lokker skibe nær klipper så søfolkene omkommer. Oppe på klippen nær udsigtspunktet ligger Besucherzentrum Loreley, men alle mulige informationer.

Fra Loreley går det ned til St. Goarshausen ved Rhinen. Her venter tre spændende fæstninger; Burg Katz, Burg Maus og Burg Rheinfels på den anden side af floden. I St. Goarshausen er det også muligt at krydse flode med de små færger der sejlier i fast rutefart på tværs af Rhinen.

Dagens tur 19 km, ca. 6 timer med en højdeforskel på +590/-620 m.  

Overnatning i St. Goarshausen eller i nærområdet 

St. Goarshausen - Kamp Bornhofen (21 km vandring)

Fra St. Goarshausen går I ad den idyllisk vandrerute Rheinsteig gennem vinområdet. Undervejs passerer I fæstningerne Burg Liebenstein og Burg Sterrenberg, de to såkaldte  "fjendtlige brødre" fra det 12/13. århundrede. Hvorfor de kaldes de fjendtlige brødre står lidt hen i det uvisse, for det kom aldrig til kamp mellem borgen. 

Kamp Bornhofen er en stille by langs Rhinen, uden de store attraktioner. Her findes valfartskirken Wallfahrtskloster Bornhofen samt et lille flod- og skibsfartsmuseum. Men til gengæld er det herligt afslappende at sidde på en af byens caféer eller restauranter og nyde udsigten over floden og flodprammene der langsomt sejler forbi.  

Dagens tur 21 km, ca. 6 timer med en højdeforskel på +690/-700 m. 

Overnatning i Kamp Bornhofen

Kamp Bornhofen - Braubach (17 km vandring)

I dag fortsætter I ad Rheinsteig forbi Schloss Liebeneck, et jagtslot fra 1600-tallet, og Dinkholder Mühle, en velbevaret vandmølle der var i funktion frem til 1982. Længere fremme mod Braubach ligger det imponerende Schloss Marksburg, der stammer fra det 12. århundrede. Borgen er fredet som kulturmindesmærke og en del af UNESCO's Verdensarv Oberes Mittelrheintal.

Lidt længere fremme ligger Braubach, en lille vinby med bymur og mange bindingsværkshuse.

Dagens tur 17 km. ca. 5,5 time. med en højdeforskel på +620/-620 m. 

Overnatning i Braubach

Braubach - Koblenz (20 km vandring)

I dag passerer I floden Lahn, der udspringer i Rothaar-bjergene i Hessen og løber ud i Rhinen her. I fortsætter op i Westerwald, et område på 3.000 kvadratkilometer mellem floderne Lahn, Dill, Sieg og Rhinen.

Dages næste højdepunkt er Ruppertsklamm ved Lahnstein, en dramatisk slugt, der udgør en af Rheinsteigs smukkeste strækninger. Ruppertsklamm er en næsten alpin vandreoplevelse med 235 højdemeter på halvanden kilometer. Herefter krydser I Rhinen til Deutsches Eck i Koblenz, hvor Mosel og Rhinen løber sammen.

Deutsches Eck er en landtange der stikker ud hvor Mosel og Rhinen mødes. I 1897 blev der rejst en monumental rytterstatue af Kejser Wilhelm 1. på stedet. Den originale statue blev ramt af en granat under 2. Verdenskrig, men blev restaureret i 1990. Overfor Deutsches Eck, på en klippe i 120 m højde troner fæstningen Ehrenbreitstein, Europas største bevarende borganlæg, hvorfra man nok har den bedste udsigt over Koblenz. En kabinelift bringen besøgende over floden til og fra fæstningen.

Byen Koblenz, der jo ligger hvor de to floder mødes, er en af Tysklands ældste og smukkeste byer, omgivet af bjerge med skov og vinmarker. 

Dagens tur 20 km, ca. 5,5 time med en højdeforskel på +690/-680 m.  

Overnatning i Koblenz 

Koblenz (transport til) Rüdesheim - Göttingen (285 km)

I dag går turen fra Koblenz retur til Rüdesheim. Der går flere tog i timen og turen tager mellem 1 og 1,5 time. 
Pris ca. 25 € pr. person. 

Alternativt kan I tage skib til Rüdesheim med fx KD-line. Der afgår skib ca. kl. 09 og 12, sejlturen tager ca. 6 timer.
Pris ca. 50 € pr. person. Se mere her.

Tilbage i Rüdesheim er det blevet tid til at tage afsked med Rhinen, med mindre I ønsker at forlænge opholdet med et par dage. I kan også fortsætte ud på nye oplevelser med en af vores mange andre kør-selv-forslag, fx Smagen af Tyskland, hvor Franken og Bamberg venter - eller turen ad Den tyske eventyrvej, der er fyldt med prinsesser og andre figurer fra Brødrene Grimms eventyr.       

Vælger I at vende næsen hjemad, så kan I naturligvis køre samme vej hjem igen, men vi foreslår I vælger en anden rute og får lidt andre oplevelser. Fra Rüdesheim tager I den smukke tur langs Rhinen til Koblenz, hvor I drejer fra og kører via Limburg, Marburg og Kassel til Göttingen, hvor en overnatning venter. 

Overnatning i Göttingen

Göttingen - Danmark (425 km/410 km)

Afstand: 425 km til Flensburg / 410 km til Puttgarden.

I dag er den letteste rute mod Danmark ad motorvejen forbi Hannover og Hamburg, og har I lyst at opleve en eller flere af byerne, så arrangerer vi gerne et ophold med en nat eller to for jer.  

Har I ikke lyst at tage hjem endnu, så kan vi foreslå mange andre spændende oplevelser fx turen til de 9 historiske byer i Niedersachsen, der kan køres både nord - syd og i omvendt rækkefølge.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 7.557 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 x Overnatning på mellemklassehoteller
 • 7 x Morgenbuffet
 • 6 x Bagage transfer
 • Udførlig digital beskrivelse af vandreruten (engelsk/tysk) og rejsedokumenter
 • 1 x Vinsmagning (engelsk/tysk)
 • GPS-data tilgængelige
 • Service Hotline
 • 1 overnatning på udrejsen i Hildesheim 
 • 1 overnatning på hjemrejsen i Göttingen  
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter (ud over nævnte) 
 • Returtransfer fra Koblenz til Rüdesheim
 • Evt. turistskatter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Parkering i Rüdesheim 

Hotellerne i Rüdesheim har oftest gratis parkering, uden mulig reservation. Offentlig parkering fra ca. 15 € pr. nat. 

Returrejse fra Koblenz 

Tog eller skib. Se dagsprogram dag 9. 

 

Ekstra oplevelser før eller efter

Vandreturen langs Rhinen ligger fast, men vi kan tilpasse dagene før og efter turen helt efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

I kan også forlænge rejsen med nogle ekstra dage i f.eks. Koblenz eller Rüdesheim.

Vandreturen kan også købes uden overnatningerne på ud- og hjemrejsen. 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011