Eventyr på østkysten

23 dages kør-selv-forslag fra Sydney til Cairns

Oplev fantastiske Sydney og essensen af Australien på denne fascinerende tur langs Australiens østkyst. Her ligger oplevelserne tæt, fra skønne storbyer til imponerende natur. Det perfekte indblik i den australske "way of life", lige til at tage fat på.

Turen er vores forslag til en kør-selv-rundrejse, hvor der er masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

Fra 25.589 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse 22 nætter i valgte kategori, inkl. billeje

Rejseperiode:
Hele året

Startdag:
Daglig

Varighed:
23 dage/22 nætter

Længde:
Ca.3.414 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Sydney - Hunter Valley (212 km)

Efter afhentning af jeres bil, starter jeres østkyst-eventyr med en tur over et af de største landemærker i Sydney og Australien, Sydney Harbour Bridge. I kører nordpå mod Pacific Highway og  store eventyr de næste mange dage. Dagens mål er Hunter Valley, et af de mest kendte vinområder i landet, en smuk dal med fokus på det gode liv. På vej mod Hunter, kan i passende tage en lille omvej til byerne Gosford og Newcastle. Newcastle er landets 6. største by og efter Sydney, det tæt befolkede område i New South Wales. Gør et stop og nyd en gåtur lang byens aktive havnefront.

Fra Newcastle der i øvrigt ligger ved udmundingen af Hunter River, som giver navn til området, fortsætter I via Maitland og ind i Hunter Valley til de mange små landbyer, vingårde, bryggerier, restauranter og butikker.   

Hunter Valley - Port Stephens (100 km)

Idag forlader i den grønne dal og fortsætter oplevelserne mod nordøst i Port Stephens, også kendt som Blue Water Wonderland. Centrum for området er den smukke naturlige bugt, som er to en halv gang større end havnen i Sydney, og næsten fuldt afskærmet af to landtanger med gamle hvilende vulkaner. Området er berømt for sine 26 gyldne strande og ikke mindst for fantastisk seafood. 

Port Stephens - Coffs Harbour (418 km)

Fortsæt nordpå til Bulahdelah og indgangen til Myall Lakes National Park. Kør af Lakes Way, en smuk rute gennem regnskov med fantastiske udsigtspunkter over de flotte indsøer og strande. Fortsæt turen gennem Forster og I kommer igen ud til Pacific Highway. I fortsætter gennem Manning Valley og Taree til Port Macquarie og til sidst Coffs Harbour, dagens mål. Coffs Harbour er starten af den subtropiske nordlige del af New South Wales, og meget stolte af bl.a. deres bananproduktion.

Coffs Habour - Byron Bay (240 km)

Kyststrækning i den nordlige del af New South Wales byder på nogle af de smukkeste landskaber i landet. Fra Coffs Harbour følger I hovedvejen kysten til Woolgoolga for herefter at dreje ind i landet mod Grafton, en yndefuld gammel landsby ved bredden af Clarence floden. Fra Grafton fortsætter I mod nord til Woodburn og videre til Ballina og de sidste 31 km til Byron Bay og Cape Byron - det østligste punkt af det australske fastland.

Byron Bay er verdenskendt for at have nogle af de bedste surferstrande og specielt Wategos Beach på Cape Byron tiltrækker surfere fra nær og fjern.

Byron Bay

Dagen er til fri disposition. Nyd livet blandt de mange cafeer og restauranter. Tag en lektion i surfing eller slap af på en af strandene mellem Lennox Head og Brunswick Heads. Besøg også Australiens østligste punkt ved Cape Byron Lighthouse. 

Byron Bay - Lamington National Park (127 km)

Afgang fra den smukke kystby, Byron, af Pacific Motorway nordpå. Tag omvejen ad kystvejen forbi Hastings Point, Cabarita Beach og Kingscliff, før I igen rammer hovedvejen forbi Tweed Heads og Coolangatta, I er nu kørt ind i delstaten Queensland. Tag afkørslen mod Nerang og fortsæt gennem de frodige landbrugsområder ved Canungra, hvor der bl.a. dyrkes vindruer til små lokale Wineries. efter Canungra begynder vejen at sno sig opad gennem den eviggrønne skov og Lamington National Park.

Lamington National Park

I bor midt i den smukke nationalpark der dækker et område på mere end 200 km2 subtropisk regnskov. Her er naturen i højsæde, og I vil opleve en stor mængde eksotiske fugle samt små- og store pungdyr i den tætte skov. Tag på oplevelse i skoven og kom bl.a helt op i trætoppene på en Treetop walk, 16 meter over skovbunden, eller tag nogle af de smukke afmærkede vandrestier af forskellig længde.

Lamington National Park - Montville (184 km)

Turen går nu igen ned fra det bakkede landskab omkring Lamington, og tilbage mod kysten af Bruce Highway. Har I lyst kan I vælge at besøge Brisbane før I kører mod Glas House Mountains National Park. Glas House Mountains er gammelt aboriginerland bl.a.  med en række gamle vulkanske klipper, som dramatisk rejser sig lodret op i landskabet. Området byder på utallige og smukke udsigtspunkter, med kig til kystlinjen. Nyd livet i landsbyerne Maleny og Montville.

Montville - Rainbow Beach (188 km)

Start jeres dag med lidt mere forkælelse for øjne og gane i Sunshine Coast Hinterland. Tag evt. tid til lidt vandring på Hinterland Great Walk. Herefter kører Imod nord til Gymbie og ud mod kysten til Rainbow Beach. Her åbner landskabet op mod Stillehavet, og mulighed for store oplevelser både på landjord og på havet. 

Rainbow Beach

Dagen er afsat til oplevelser på og omkring Rainbow Beach. Nyd fx en guidet halvdagstur med 4WD kørsel på stranden. Oplev mange km perfekt strand og nyd Carlo Sand Blow samt ikke mindst det farvede sand og Double Island Point. Er I til oplevelser  med vand, er her mange muligheder for aktivitet med paddleboard, kajak, delfinsejlads og meget andet. 

Rainbow Beach - Hervey Bay (123 km)

Fortsæt nu turen nordpå, den ganske korte køretur til Hervey Bay. Tager I turen i perioden omkring september til november, så hold øje med mulige hvaler i farvandet langs kysten.
Hervey Bay er udgangspunkt for oplevelser på Fraser Island.

Fraser Island

I dag skal I opleve verdens største sandø, Fraser Island. Vi har inkluderet en heldags guidet rundtur for at få indblik i den komplekse natur på denne fascinerende ø, med mulighed for at svømme i ferskvandssøer, vandre gennem regnskov og køre langs den smukke Seventy-Five Mile Beach. Andre højdepunkter på turen er Lake Garawongera, Eli Creek og Maheno skibsvrag. Frokost og eftermiddagste er inkluderet i turen. 

Hervey Bay - Yeppoon (435 km)

Afgang videre nordpå fra Hervey Bay af Bruce Highway via Rockhampton til Yeppoon på Capricorn-kysten. Yeepoon er kendt for de omkringliggende strande, og ligger med en smuk udsigt til øen Great Keppel Island. 

Yeppoon - Airlie Beach (500 km)

I fortsætter mod den nordligste del af Queensland langs Bruce Highway mod Marlborough og videre til Mackay. Fortsæt til Poserpine og Airlie Beach med Shute Harbour. I er nu i hjertet af en af Australiens mest populære ferieområder, og udgangspunkt for ture til de 72 øer kendt som Whitsundays, et himmerrige af krystalklart vand og hvide sandstrande. 

Airlie Beach, Whitsundays

Idag er der dømt stranddag. Hvad enten I vælger at slappe af ved Airlie, eller drage på eventyr i ø-havet mellem de mange smukke øer. Vi anfaler at I tager en af de mange muligheder for ture ud blandt øerne, I Ailie findes der operatører og både i alle afskygninger.
 

Airlie Beach - Townsville (276 km)

Dagens mål er Townsville, den administraive hovedby for den nordlige del af Queensland. Men før I når hertil, bør I køre via småbyerne Bowen og tvillingebyerne, Home Hill og Ayr. Vel fremme i Townsville kan det anbefales, at sætte tid af til et besøg i Great Barrier Reef Wonderland, som fortæller om både fisk og koraller og bl.a har verdens største akvarie med levende koraller. Aftenlivet i byen leves ved havnen, her går både de lokale og turisterne tur på esplanaden kendt som The Strand.

Townsville - Atherton Tablelands (373 km)

Denne morgen kører I videre af Bruce Highway via Ingham og Tully, men før I drejer ind i landet, anbefaler vi at I gør et stop ved Mission Beach, som indbyder til en dejlig dukkert eller en god frokost direkte på stranden. Fortsæt af hovedvejen til Innisfail og videre ind i de tropiske skove omkring  Johnstone River Valley, og op i det køligere klima i det bakkede Atherton Tableland.

Atherton Tablelands

Brug dagen på at køre rundt i Tablelands og nyd den smukke natur. Nogle af højdepunkterne er de gamle vulkansøer, Lake Barrine og Lake Eacham, og ikke mindst det store, Curtain Fig træ i området. Tag også en tur på, Waterfall Curcuit, til Millaa Millaa Falls, Elinjajaa Falls og Zillie Falls, nogle steder med mulighed for en dukkert.

Atherton Tablelands - Port Douglas (135 km)

Dagens køretur er forholdsvis kort, men dette til trods vil I se en stor ændring i landskabet, når I igen bevæger jer nordpå. I kører ad Kennedy Highway til Mareeba, kendt for god lokalproduceret kaffe og ikke mindst kvægdrift og rodeo i bedste western stil. Fortsæt til den smukke kyst- og turistby, Port Douglas, der med sin placering direkte til havet og med omkringliggende strande, danner et perfekt ferieparadis.

Port Douglas ved Great Barrier Reef

Nyd livet i dette smukke ferieparadis med besøg på Four Mile Beach. Et oplagt valgt vil også være en heldagstur til Great Barrier Reef, med mulighed for snorkling eller dykning ved dette fantastiske naturområde. Der finde bogstavelig talt et hav af forskellige muligheder fra havnen i Port Douglas.

Vil I hellere udforske på landjorden, kan vi anbefale en tur nordpå til Mosman Gorge, hvorfra I bl.a kan komme på korte flodsejladser med mulighed for at se krokodiller. Længere nordpå finder I Cape Tribulation med en helt unik natur og dyreliv. 

Port Douglas - Cairns (68 km)

Nu går turen sydpå, på en kort køretur til Cairns. Turen bringer jer gennem sukkerrørsmarker og undervejs kan I også nyde nogle smukke udsigtspunkter. Vi anbefaler at I tager en lille omvej til det lille strandområde, Palm Cove, med hyggelige cafeer og restauranter, og en tur op i højlandet til turistbyen, Kuranda, er også muligt før I ankommer til sidste stop i Cairns.

Cairns

De Sidste dage af en spændende og meget alsidig tur er nået. I aflevere Jeres bil og kan bruge dagen i turistbyen Cairns, nyd marinaen og Cairns Promenade, eller indtag nogle af butikkerne på byens gågade. Også fra Cairns er der rig mulighed for dagsture til revet eller de omkringliggende øer. I kan også nyde det flotte og kunstigt anlagte badeanlæg ikke langt fra marinaen.
 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 25.589 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybilet Kastrup-Sydney / Cairns-Kastrup
 • 22 nætter i dobbeltværelse i valgte hotelkategori
 • 23 dages billeje i valgte bilkategori
 • Heldagstur til Fraser Island
 • Lokale skatter
 • Kørselsvejledning på engelsk

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier

Standard
Turistklasse hoteller og safaritelte

Superior
Turistklasse Hoteller

Boutique
Førsteklasse hoteller og mindre steder

 

ekstra oplevelser

Personlig rejsehåndbog

 • En personlig rejsehåndbog på engelsk, der beskriver jeres kør-selv-ferie og de mange oplevelser undervejs, samt diverse kort leveres til første hotel. 

Hvis turen køres som beskrevet, er denne håndbog uden beregning. Hvis der ændres i turen er prisen for håndbogen 350 kr.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011