Kør-selv-ferie Italien

La Bella Italia!

Få friheden til at tage på eventyr i dit eget tempo på en kør-selv-ferie i Italien. Her lever I la dolce vita, uanset om I nyder middelhavssmagen ved den guddommelige Amalfikyst, camperer med familien ved den maleriske Gardasø, forkæler jer selv med italienske delikatesser, gelato og vin i Toscana eller bliver forført af passionerede Sicilien. Italien gemmer på en verden af kulturelle perler, fashionable storbyer, charmerende middelalderborge og solkyssede adriaterhavsstrande. Giv jer selv lov til at opleve kontrasterne, smagen og skønheden i støvlelandet på en kør-selv-ferie.

Vi har kørt de vinruter, I vil elske. Fortæl os jeres ønsker, så skræddersyer vi jeres kør-selv-drømmeferie til Bella Italia.

Udvalgte Områder

Kør-selv-forslag

Vis på kort

Rejseformer

inspiration

Oplev Italien på en kør-selv-ferie

Italien er garant for en dejlig sommerferie, hvor du vender hjem med de skønneste ferieoplevelser på nethinden. I Italien kan du fx være storby-chic i Rom, møde Michelangelo i Firenze og lege gondolernes konge for en dag i Venedig. Ved Rivieraen og Adriaterhavet får du solmættede dage ved hav og strand. I de klassiske regioner som Toscana og Umbrien gør landskabet, maden og vinen dig ganske enkelt til et gladere menneske.

Den italienske Riviera - seafood og strandliv

Rivieraen er for dig, der ønsker at holde en sommerferie i Italien, hvor du kombinerer Middelhavets skønhed med frisk seafood og afslappet velvære i varmen. Her kan du nyde rivierabyerne, der ligger som perler på en snor med fine sand- og småstensstrande og hyggelige piazzaer med restauranter, caféer og butikker. 

I baglandet finder du stille romantiske dale og ensomme bjerglandsbyer. Midt på Rivieraen ligger havnebyen Genova, hvor Christoffer Columbus blev født. Cinque Terre øst for Genova er stedet for dig, der ønsker at vandre, når du holder sommerferie i Italien.

Gardasøens fristelser

Gardasøen i det nordlige Italien er en perle af et feriested. Her i det varme og milde klima vokser oliventræer, vinmarker og citrontræer på bjergskråningerne, der også huser en perlerække af charmerende adelspaladser og småbyer.

Det er nærmest umuligt at modstå områdets utallige fristelser - vingårde og små, unikke frokoststeder ligger som perler på en snor. Besøg fx Garda Natura - et lille, hyggeligt sted ca. 25 minutters kørsel fra Garda. Nyd din frokost som består af stedets egne produkter og råvarer fra køkkenhaven, olivenlunden og vinmarkerne.

Når du holder sommerferie ved Gardasøen i Italien kan du dyrke solbadning og svalende dukkerter. Og du har gode muligheder for både udfordrende vandsport og aktiv ferie. Allerede vores egen H.C. Andersen priste Gardasøens enorme skønhed. Nu er det din tur til at opleve den smukkeste sø i Europa. God sommerferie!

Adriaterhavet

Badebyer og skønne strande

Det nordlige Adriaterhav

Ved den nordlige Adriaterhavskyst, der ligger mellem Venedig i vest og Trieste i øst, finder du nogle af de mest eftertragtede strandområder i Italien. Holder du sommerferie ved en af de livlige badebyer her i området får du et herligt solrigt klima og brede, børnevenlige sandstrande. Nyd solen på stranden og lev livet om aftenen på de mange restauranter, barer og diskoteker. En udflugt til Venedig, Trieste eller  småøerne i lagunen er også en unik oplevelse.

Det sydlige Adriaterhav Den sydlige Adriaterhavskyst mellem Venedig og Rimini i Norditalien er et slaraffenland for dig, der elsker en sommerferie med badning, vandsport og afslapning ved stranden eller swimmingpoolen. I dette dejlige hjørne af Italien kan du også tage på udflugt til gondolernes Venedig, mosaikbyen Ravenna eller badebyen Rimini. Husk også miniputstaten San Marino.

Venedig - romantikken spirer Luk dine øjne et øjeblik og forestil dig en by, der svæver som en romantisk drøm ude midt på vandet i en lagune. En by, hvor kanaler, gondoler og broer gør det ud for gader, busser og metro. Holder du din sommerferie i Venedig – Adriaterhavets dronning - vil du få en oplevelse for livet. Fordyb dig i klassiske attraktioner som Markuspladsen, Rialtobroen og Dogepaladset og udforsk så de mindre kendte dele af byen i det nordøstlige Italien.

Rom - sommerferie i sødmefulde Rom

Rom er en af de byer, som du bare skal opleve, når du holder sommerferie i Italien. Her vil du fornemme, at byens mægtige historie danner en fascinerende ramme om nutidens livlige hverdagsliv.

Stil dig fx under Michelangelos kuppel i Peterskirken og mærk, hvordan det kildrer i maven. Eller sæt dig et par timer på Den Spanske Trappe og nyd et stykke romersk pizza bagt i stenovn, mens du betragter gadegøglerne. I Rom byder hver dag på nye spændende overraskelser. Et godt sted for en herlig sommerferie i Italien.

Apulien - italienernes foretrukne feriested

Har du allerede været på ferie i Italien og har lyst til at opleve endnu mere? Vi kan anbefale Gargarnohalvøen i Apulien. Italienerne selv holder deres sommerferie her. I det enestående område finder du de smukkeste klippekyster, hyggelige kystbyer og et køkken domineret af friske grøntsager og friskfanget fisk.

Toscana - vinmarker og olivenlunde

Toscana er altid et godt valg, hvis du skal på ferie i Italien. I Firenze finder du fx Europas fedeste renæssanceby. I de snævre gader i Siena og San Gimignano står Middelalderen på spring. Og menukortet i Toscana er også et paradis for dig, der sætter pris på lækker mad og vin.

Vil du fx på eventyr i Toscanas undergrund, kan vi anbefale et besøg i den 62 meter dybe spiralbrønd Skt. Patricius fra år 1537. Du får trænet benmuskulaturen op og ned af brøndens 248 trin, men møder ikke modgående besøgende, da brønden er forsynet med en dobbelt spiraltrappe.

I Toscana kan du også leje en bil og tage på udflugt i besnærende landskaber med vinmarker, olivenlunde og bølgende solsikkemarker.

Renæssancens vugge i Firenze

Firenze er den helt store renæssanceby i Italien. Og ikke nok med det - i Firenze får du både kulturelle wauw-oplevelser, shopping og lækker toscansk mad og vin. I Firenze mærker du kunsthistoriens vingesus. Her kan du fx fortabe dig i Michelangelos mesterværker, tage en gåtur hen over Ponte Vecchio broen i solnedgangens gyldne skær og stige højt til vejrs i domkirkens kuppel.

Umbrien - hvor Italiens grønne hjerte banker

Besøg det frodige Umbrien, som er et rigtig spændende alternativ, når du rejser til Italien. I Umbriens grønne bjerglandskaber finder du nemlig chokoladebyen Perugia, helgenbyen Assisi og middelalderbyen Gubbio. I Umbrien finder du også Trasimeno-søen med badning og vandsport. Og du spiser godt, når du rejser til Umbrien. Smag de verdensberømte trøfler og drik et glas eller to af den lokale Orvieto hvidvin.

De norditalienske søer - sommerferie for familien

Området omkring Como, Maggiore og Ledrosøen i Norditalien har en utrolig mangfoldighed - bjergområder, kystegne med subtropisk vegetation, adelspaladser, maleriske småbyer, vinbjerge, museer, forlystelsesparker og vandsport.

Når du holder sommerferie her på den sydlige side af Alperne kan du virkelig fornemme, at du er kommet til Sydeuropa. Her vokser citron- og morbærtræer, magnolier og mimoser. Klimaet ved søerne er mildt og naturen meget afvekslende med et frodigt planteliv, bjergskråninger med oliventræer, vinmarker og cypresser samt idylliske landsbyer.

Trentino/Sydtyrol - Dolomitterne dominerer

Rejs til Trentino-Sydtyrol og du bliver mødt af en fantastisk bjergverden, hvor Dolomitterne dominerer. Her kan du fx tage på vandreture eller mountainbiking i alle sværhedsgrader. Mellem de massive bjerge smyger vinmarkerne sig op ad bjerg-skråningerne, små landsbyer ligger spredt ud over området og imponerende slotte har en fabelagtig udsigt ud over landskabet.

Sardinien - aktiv og daseferie på samme tid

Lige syd for Korsika finder du Sardinien, en varm og indbydende middelhavsø, hvor du på din sommerferie kan dyrke badeferie på lækre strande med turkisblåt vand og nyde et fantastisk klima med hyggelige havnebyer og et spisekort af en anden verden.

Holder du sommerferie på den italienske ø Sardinien kan du også vandre, dykke eller gå på opdagelse i øens spektakulære grotter.
 

Sicilien - gastronomi og dramatisk natur

Siger du Sicilien, er du også nødt til at sige Mafia og Vulkan – sprudlende, farlig, spændende og eksotisk. Men øen er så meget mere end det – her serveres ruiner for enhver smag som tæller alt fra templer og romerske amfiteatre til borge. Sicilien er både aktiv ferie med vidunderlige og dramatiske vandreture omkring øens konstant aktive vulkan Etna og afslappende badeferie på smukke Middelhavsstrande.

Det sicilianske køkken, der kombinerer det bedste fra det italienske, arabiske og nordafrikanske køkken, er desuden en stor gastronomisk oplevelse og pulserende byer som Palermo og Catania er aldrig uinteressante.

Lazio - badeferie mellem Rom og Napoli

Rejser du til den sydvestlige del af Lazio provinsen mellem Rom og Napoli, kommer du til Terracina og Sperlonga. Her kan du kombinere en skøn badeferie med fantastisk kultur. Stemning i den gamle bydel af Terracina er super hyggelig og Sperlonga skiller sig ud med sine hvide huse, der ligger helt ud til stranden.

Amalfikysten - oplagt til en fantastisk køretur

Rejser du til Italien for at opleve noget særligt, er en køretur langs Amalfikysten et oplagt bud. Kyststrækningen klades for, "verdens smukkeste" og der er virkelig noget om det. Små hyggelige kystbyer som Amalfi, Minori og Maiori ligger side om side. Øen Capri er et andet højdepunkt langs Amalfikysten og Sorrento den største af feriebyerne.

Piemonte - landet ved bjergets fod

Piemonte ligger frodigt og bakket syd for de italienske alper og er i dag verdensberømt for sine rødvine Barolo og Barbaresco. Piemonte er ideel til en kør-selv-ferie, hvor du vil opleve de smukkeste naturscenerier. Hvis du er til aktiv ferie, så kan du finde masser af udfordringer - ikke mindst mountainbiking og vandring.

Emilia Romagna - Italiens spisekammer

Emilia Romagna aktiverer alle dine sanser. Tag på et smagseventyr i de mange lokale delikatesser, gå på opdagelse i de skønne renæssancebyer som Bologna og Parma, oplev en af de mange Agriturismoer og besøg Ferrari museet. Det hele bliver krydret med toner fra Pavarotti, helbredende kurbade, det store Po-delta og pragtfulde strande ved Adriaterhavet.