Tysklands 'Alpenstrasse' for livsnydere

9 skønne dage langs de tyske Alper

Tag på en panoramisk rejse igennem de sydtyske Alpers storslåede natur ad den berømte 450 km lange Deutsche Alpenstrasse, der går fra Lindau ved Bodensee til Berchtesgaden nær Königssee. Dette syv dages kør-selv-forslag tager jer forbi krystalklare bjergsøer, middelalderlige borge og pompøse slotte, idylliske alpine landsbyer og knitrende bjergtinder.

Her midt i Alpernes spektakulære landskab vil I blive mødt af bayersk gæstfrihed og charme i ølhaver og beværtninger. På denne fantastiske rejse får I mulighed for at opleve Alperne fra deres absolut smukkeste side.

På denne tur bor I på de hyggelige og charmerende 4-stjernede Romantik Hotels, både i Alperne og på vej ud og hjem.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske alpelandskaber.

Fra 6.525 kr.
pr. person i dobbeltværelse 8 nætter med morgenmad på Romantik Hotels

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Turens længde:
2.710 km fra Flensburg
2.665 km fra Puttgarden
2.655 km fra Rostock  

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Bad Hersfeld (520 km / 510 km / 505 km)

Afstand: 520 km fra Flensburg / 510 km fra Puttgarden / 505 km fra Rostock

Fra Danmark fører de tyske motorveje jer den hurtigste vej mod Sydtyskland. Lige syd for Hamburg mødes vejene fra Flensburg og Puttgarden. Herfra går turen over Lüneburger Heide via Hannover til Kassel, hvorefter i drejer af mod Bad Hersfeld, hvor første overnatning venter. 

Det var her i Kassel, at brødrene Grimm skrev de mange eventyr, som de senere er blevet så berømte for, og på Brødrene Grimm Museet i Kassel kan I få et indblik i brødrenes liv og livsværk. I dag er Kassel dog mindst lige så berømt for at være en pulserende kulturby, hvor kunstværker pryder gadebilledet, teatret trives og den årlige kunstfestival tiltrækker berømtheder.

Overnatning på Romantik Hotel zum Stern i Bad Hersfeld

Bad Hersfeld - Meersburg (515 km)

Fra Bad Hersfeld er kursen sat direkte syd og via Fulda, Würzburg og Ulm, hvorefter i trækker lidt mod vest til Meersburg og næste overnatning 

Overnatning på Romantik Hotel Residenz am See i Meersburg

Meersburg - Friedrichshafen - Lindau - Oberstdorf (125km)

Dagens første stop er Zeppelinbyen Friedrichshafen. Byen ligger smuk ved Bodensøens nordlige bred og byder bl.a. på et fremragende klima. Besøg fx Zeppelin Museum med verdens største samling af luftskibsfartens historie, Dornier Museum, der også er vigtig i luftfartssammenhæng samt mange andre større eller mindre attraktioner, ikke mindst den imponerende Schlosskirche.

Efter Friedrichshafen kommer I til den smukke by Lindau, efter bare 30 km's kørsel. Det er her i Lindau ved Bodensøen, at Deutsche Alpenstrasse starter og de næste 450 km bliver tur, hvor den ene bjergtagende udsigt afløser den anden. Byen Lindau ligger på en lille ø i en af Tysklands smukkeste søer, Bodensee, hvor ikke mindre end tre lande, Tyskland, Østrig og Schweiz, grænser op. I Lindau vil I opleve charmerende bindingsværkshuse og ægte bayersk stemning.

Turen fra Lindau til Oberstdorf tager jer forbi små idylliske landsbyer som Oberstaufen med de tre omkringliggende vandfald, Buchenegger, Krebs og Grosser Osterdorf.

Overnatning på Romantik Hotel Freiberg i Oberstdorf 
 

Oberstdorf - Grainau ved Garmisch-Partenkirchen (135 km)

Dagen starten med en fantastisk oplevelse. Inden længe passerer I Oberjoch Passet, der er en af Bayerns smukkeste kørestrækninger, hvorefter I kommer til den hyggelige by Füssen. Füssen er Bayerns højest beliggende by og ligger ligger på bredden af den mælkeblå flod Lech, ved foden af de majestætiske alper.

Herfra kommer Deutsche Alpenstrasse's mest begivenhedsrige strækning, når rejsen tager jer ind i Ludwig II af Bayerns magiske og eventyrlige verden. Besat af eventyr brugte kongen formuer på at bygge pompøse slotte, og Neuschwanstein, der skyder op af klippen på den ufremkommelige bjergside ved Schwangau, bringer mest af alt tankerne hen på middelalderlige riddereventyr. Ikke langt derfra ligger Hohenschwangau, der stråler solgult i de grønne omgivelser. Fra Schwangau kan I også tage svævebanen til toppen af Tegelberg, hvor den panoramiske udsigt over dalen vil få jeres hjerter til at banke.

Fra Schwangau kan I køre syd om gennem Østrig og tilbage gennem Ammergebirge og Etttaler Forst til Ettal med Kloster Ettal, et ekstravagant kloster, der er kendt langt ud over Tysklands grænser. Fortsæt mod sydpå til Garmisch-Partenkirchen og Grainau, hvor der venter to overnatninger.

Overnatning på Romantik Alpenhotel Waxenstein i Grainau 
 

Oplevelser i og omkring Grainau og Garmisch-Partenkirchen (50 km)

Brug morgenen på at udforske skønne Garmisch-Partenkirchen og glid igennem de historiske områder med udsmykkede balkoner, kirker og biedermeiernuancer, før I sætter af sted på en naturskøn lille tur for at opleve nogle af de imponerende omgivelser byen har. 

I må ikke snyde jer selv for at opleve den bjergtagende udsigt fra verdens tag, Zugspitze, der med 2.964 meter er Tysklands højeste bjerg. Her vil I bogstaveligt talt stå på toppen af Tyskland. I kan tage svævebanen op fra Eibsee, der i sig selv er et besøg værd.   

Fra Eibsee kører I til Partnachklamm kløften, der har status som nationalt naturmonument, og her venter jer en vidunderlig lille vandretur langs den kraftfulde flod. Herfra kører i tilbage til Garmisch-Partenkirchen og nyder resten af dagen der.     

Overnatning på Romantik Alpenhotel Waxenstein i Grainau 

Grainau - Bad Aibling (115 km)

I forlader nu Grainau  og fortsætter ad Alpenstrasse gennem de frodige alpedale flankeret af grønplettede klippesider og spidse bjergtinder. Mellem Walchensee og Kochelsee bugter og snor vejen sig over Kellselberg Pass og åbenbarer det unikke alpine landskab i al sin pragt med de tætte grantræer om de blå og dybgrønne søer, mens bjergene kaster deres skygger over marker og idylliske landsbyer. 

I passerer den menneskeskabte sø Sylvenstein, med den imponerende Faller-Klamm-Brücke, og fortsætter gennem natur, der er så smuk, at man næsten taber pusten. Efter Tegernsee, Schliersee og Bayrischzell, hvorfra I kan tage bjergbanen op til Wendelstein og 1.838 m højde med fantastisk udsigt til Alperne og forbjergene, kan I vælge at lægge vejen forbi det brusende Tatzlwurm vandfald.

Overnatning på Das Lindner Romantik Hotel & Restaurant i Bad Aibling.

Oplevelser i og omkring Bad Aibling og Berchtesgaden (235 km)

Besøg Nussdorf, Europas smukkeste landsby, inden turen går gennem Rohrdorf og endnu engang i Ludwig II af Bayerns overdådige fodspor. Ved Bayerns største sø Chiemsee finder I Schloss Herrenchiemsee. Besøg også den idylliske landsby Reit im Winkel, der emmer af sommer i Tyrol og alpin skønhed. I slutter passende dagen på det smukkeste sted i Tyskland, Berchtesgaden, hvor der venter verdensberømte monumenter og fascinerende naturlige scenarier.

Brug dagen på at opleve historiske Berchtesgaden og det fantastiske naturområde, der omkranser byen. Tag f.eks. en fascinerende rejse igennem kunsthistoriske æraer på Berchtesgaden slot, der både har været kloster og kongeligt sommerresidens, besøg den barokke franziskanerkirche eller kirkegården og snus byens historie til jer. 

Det er dog et must at lægge turen forbi Königssee, hvis krystalklare vand risler igennem den alpine nationalpark. I Berchtesgaden Nationalpark ligger også Wimbachklamm kløften, hvor I kan bevæge jer langs klippekanten og det brusende vand. Som en smuk afslutning kan I nyde den sidste alpine udsigt fra restauranten i Kehlsteinhaus i 1.834 m højde, også kendt som Ørnereden, der var en del af Hitlers sommerresidens.

Overnatning på Das Lindner Romantik Hotel & Restaurant i Bad Aibling.

Kort

Vis på kort

Galleri

priser

Fra 6.525 kr. pr. person

Prisen inkluderer

8 nætter i dobbeltværelse med morgenmad på 4-stjernede hoteller

 • 1 nat i Bad Hersfeld: Romantik Hotel zum Stern
 • 1 nat i Meersburg: Romantik Hotel Residenz am See 
 • 1 nat i Oberstdorf: Romantik Hotel Freiberg 
 • 2 nætter i Grainau: Romantik Alpenhotel Waxenstein
 • 2 nætter i Bad Aibling: Das Lindner Romantik Hotel 
 • 1 nat i Bad Sooden-Allendorf: Romantik Hotel Ahrenberg
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 nat i Bad Hersfeld
 • 1 nat i Meersburg
 • 1 nat Oberstdorf
 • 2 nætter Grainau
 • 2 nætter Bad Aibling
 • 1 nat i Bad Sooden-Allendorf

ekstra oplevelser

I kan også køre Alpenstrasse fra Berchtesgaden til Friedrichshafen, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. Fra Riesling til Pinot eller Romantische Strasse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011