Fra Riesling til Pinot

10 dages oplevelser med de bedste tyske og franske vine.

Tag på en sanselig rejse langs Deutsche Weinstrasse til franske Alsace og oplev nogle af Tyskland og Frankrigs bedste vinområder. Smag på de exceptionelle dråber blandt vinmarker og frodige landskaber og bliv charmeret af den afslappede sydtyske stemning og de karakteristiske småbyer, der emmer af munterhed og folkeeventyr.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands og Frankrigs pragtfulde vinområder.

Fra 5.655 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 9 nætter inkl. de anførte ydelser

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage

Længde:
950 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

FDM travels forslag tager jeg gennem nogle at Europas skønneste vinområder. I Rheingau kan I opleve nogle af de bedste Riesling-vine der findes; sprøde og klare i smagen og med en smuk lys farve, der nærmest får dem til at glitre i glasset. Variantionerne er uendelige og forskellige fra egn til egn. Smagseventyret forsætter sydpå lange Deutsche Weinstrasse og munder ud i en helt vidunderlig og for mange ukendt vinoplevelse i Glottertal. Turen slutter i det altid elskelige Alsace, der med sine syv druer fuldender eventyret; Riesling, Gewürztraminer, Muscat, Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris og Pinot Noir.

God tur!

Dagsprogram

dag for dag

Dag 1: Ankomst Assmannshausen 
Dag 2: Rheingauer Riesling Route 
Dag 3: Rüdesheim 
Dag 4: Assmannshausen - Glottertal ad Deutsche Weinstrasse: 
Dag 5: Glottertal 
Dag 6: Baden - et mekka for feinschmeckere 
Dag 7: Glottertal til Kaysersberg i Alsace 
Dag 8: Route des vins D’Alsace - Nord 
Dag 9: Route des vins D’Alsace - Syd 
Dag 10: Afrejse 

Ankomst Assmannshausen

Placeret ved floden Rhein midt i det tyske vinland og omringet af grønne bakker og frodige vinmarker ligger byen Assmannshausen, som ikke er kendt af mange uden for Tyskland. Denne utroligt charmerende by ligner mest af alt noget fra de gamle folkeeventyr med fine bindingsværkshuse, træbalkoner og spidse spir. Her produceres også nogle af de mest karakterfyldte tyske vine som Spätburgunder (Pinot Noir) og Riesling, så I bør selvfølgelig bruge eftermiddagen på et besøg hos vinhuset Weingut Krone eller på én af de hyggelige vinbarer i byen. Også Hotel Zwei Mohren byder på et flot vinkort. 
Overnatning på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen

Rheingauer Riesling Route (100 km)

Vinområdet Rheingau's centrum er bjergskråningerne langs Rhinen fra Wiesbaden til Rüdesheim, hvor vinstokke med den elegante Riesling og blide Spätburgunder (Pinot Noir) dækker skråningerne. Rieslingvejen går netop gennem dette fascinerende vinområde område fra Lorch gennem Assmannshausen til Flörsheim øst for Wiesbaden og byder på mange spændende oplevelser og rig mulighed for at smage på de gyldne dråber.
Overnatning på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen

Rüdesheim

I dag går turen til den nærliggende by Rüdesheim, der overgår Assmannshausens charme. I kan tage svævebanen op ad bakken og opleve den smukke udsigt over det romantiske tyske landskab af byer og vinmarker. På toppen finder I nogle skønne vandreruter og I kan opleve den fortryllede hule ved Niederwald-monumentet.

I Rüdesheim kan I slentre igennem den berømte Drosselgasse, nyde de flotte 1500-talshuset Klunkhardshof samt de aristokratiske huse på Oberstrasse. En hyggelig afslutning på dagen kan være at tage en båd tilbage til Assmannshausen og opleve byerne fra vandvejen. Har I mod på en mindre køretur er Schlos Johannesburg og Kloster Eberbach lidt øst for byen begge et besøg værd.
Overnatning på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen

Assmannshausen - Glottertal ad Deutsche Weinstrasse (310 km)

Der er et utal af smukke stop på vejen til området Glottertal, så det er bare at vælge, hvor I vil tilbringe dagen. Turen går igennem den smukke vinregion langs den franske grænse og er strøet med sirlige vinmarker og maleriske landsbyer. Besøg f.eks. byen Worms med domkirken St. Peter og det store Luther-mindesmærke, eller læg vejen forbi den lidt større by Mannheimer, hvor der findes et stort udvalg af kulturelle aktiviteter og oplevelser. Neustad er et absolut must og i Karlsruhe kan I opleve 2. verdenskrigsmuseet Badisches Landesmuseum, som ligger i et imponerende slot, hvis park er fyldt med kulturelle oplevelser. Stop evt. i byen Landau in der Pfalz til et glas af områdets lokale vin. 
Overnatning i Glottertal på Hotel Zum Kreuz
 

Glottertal

Glottertal er nok den mest frodige og smukke af områdets dale og vingårdene her hører til de højst beliggende i Tyskland. Dalen grænser op til Schwarzwald som er et imponerende naturområde med bjergtoppe, dybe skove, klare skovsøer og vingårde, Landsbyen Glottertal, der hører til vinområdet Breisgau, byder på Winzergenossenschaft Glottertal, der er en af de mindste vinsammenslutninger i hele Baden-regionen.

Egnens jordbund af forvitret gneis og granit passer druer som Blauer Spätburgunder, Grau-, Weißburgunder og Chardonnay særdeles godt. Men også sorter som Riesling, Müller-Thurgau og Gewürztraminer har det godt på Glottertals sydvendte skråninger, hvor de 60 hektar vinstokke strækker sig over områderne "Roter Bur" und "Eichberg". Foruden de fine vine tilbyder Winzergenossenschaft Glottertal perlende frugtrige vine (Seccos) og Winzer-Sekte, fremstillet på den traditionelle Champagnermetode. Brug dagen på at udforske Glottertal og omegn.
Overnatning på Hotel Zum Kreuz i Glottertal. 
 

Baden - et mekka for feinschmeckere (240 km)

Omkring byen Baden-Baden findes der et fantastisk vinområde, som I kan udforske i dag. I den nærmest magiske trekant mellem Varnhalt, Steinback og Neuweier finder I vinslotte, sanselige oplevelser og smukke landskaber til den helt store guldmedalje.

Regionen er et mekka for feinschmeckere. Baden-Baden er i sig selv en meget smuk kurby, hvor I kan forkæle jer selv med lidt velfortjent luksus, shopping, teatre og kulturelle oplevelser. Besøg fx de gamle romerske bade, Fabergé museet eller det tekniske museum. Alternativt kan I besøge den stemningsfyldte by Freiburg, der byder på et stort udvalg af kulturelle aktiviteter.
Overnatning på Hotel Zum Kreuz i Glottertal
 

Glottertal til Kaysersberg i Alsace (70 km)

Dagens rejse tager jer ind i det fransk-tyske vinland, Alsace, der de næste par dage danner rammen om sanselige oplevelser. Området er en frodig have, hvis natur, ligesom de vine, der produceres der, er uovertruffen.

Kaysersberg er én af de mest charmerende af byerne i Alsace-området og ligger fint placeret blandt vingårde og skovbeklædte bakketoppe i nationalparken Ballons des Vosges. Byens centrum med farvede bindingsværkshuse og middelalderstemning emmer af charme, og den gamle stenbro, der krydser floden Weiss, samt kirken Sainte-Croix fuldender det pittoreske bybillede. Uden for byen finder I ruinerne af Chateau de Kaysersberg, hvorfra der er en fantastisk udsigt over byen og et imponerende naturområde med fine vandreruter. 
Overnatning på Hotel Les Remparts i Kaysersberg
 

Route des vins D’Alsace - Nord (100-200 km)

I dag begiver I jer ud på den traditionelle Alsace-vinrute. Området byder på omkring 50 grand cru-vine, smukke landskaber, slotte og charmerende byer, så der vil være oplevelser for alle sanserne. Start dagen med at køre til Strasbourg og gå en tur i byens ældste kvarter, La Petite France.

Herfra kan I køre til Marlenheim, der markerer starten på vinruten. Middelalderbyer og vingårde ligger herfra som perler på en snor, og der er rig mulighed for at finde en personlig favorit lidt væk fra ruten.  Dog bør I besøge de smukke og historiske byer Obernai og Mittelbergheim samt nogle af de lidt mindre byer så som Rosheim og Kintzheim.
Overnatning på Hotel  les Remparts i Kaysersberg
 

Route des vins D’Alsace - Syd (100 km)

Nogle af Frankrigs smukkeste byer ligger gemt i de grønne bakkedale, der omkranser Kaysersberg, så brug dagen på at besøge disse små nærliggende perler. Riquewihr vil bringe jer godt 400 år tilbage i tiden, da byens charmerende centrum med brostensbelagte gader mellem de farverige små huse, slottet og den gamle fæstningsmur får byen til at ligne noget fra et middelaldereventyr.

Også Hunawihr er et absolut must med sin sceniske placering i vinmarkerne og mange små vinhuse. Colmar er én af de større byer i området og især den gamle bydel, der kaldes for Petite Venise, er rigtig hyggelig. Eguisheim, der bugner af blomster i sommerperioden, Turckheim og Munster bør også opleves.
Overnatning på Hotel les Remparts i Kaysersberg
 

Afrejse

Efter 9 dages md pragtfulde vinoplevelser er det tid tila at vende næsen hjemefter. 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.655 kr.

Prisen inkluderer

 • Assmannshausen: Hotel Zwei Mohren: Miniferie "Weltkulturerbe Rhein"

 • 1 x 1 glas sekt som velkomstdrink
 • 3 x overnatning i komfort-værelse med morgenbuffet
 • 2 x 3-retters menu med menuvalg
 • 1 x 4-retters "Feinschmecker" menu
 • 1 x hyggeaften med levende musik i Höllengasse (på egen hånd)
 • 1 x Niederwald-tur
 • 1 x Loreley-tur
   
 • Glottertal: Hotel Zum Kreuz: Luksus Miniferie

 • 1 x velkomstcocktail
 • 3 x overnatning i komfort-værelse
 • 3 x stor morgenbuffet
 • 2 x 4-retters menu
 • 1 x Geniesser-menu med tilhørende vine
 • 1 x Konuskarte til bus og tog i hele regionen
   
 • Kayserberg: Hotel les Remparts

 • 3 x overnatning med morgenmad

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje

 

Om rejsen

Standard, fra 5.655 kr.
pr. person i dobbeltværelse
 

3 overnatninger i Assmannshausen (Rhinen)
3 overnatninger i Glottertal (Schwarzwald)
3 overnatninger i Kaysersberg (Alsace)

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Kayserberg over Glottertal til Assmannshausen, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, f.eks. Deutsche Alpenstrasse eller Romantische Strasse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Intern kommentar

Stored Criteria

3 nætter i Assmannshausen -  Zwei Mohren HFRAZWMO  (3 nætters miniferie "Weltkulturerbe Rhein") 2.450 kr.
3 nætter i Glottertal - Zum Kreuz HSTRKREU  (3 nætters miniferie "Luksus Miniferie") 1.880 kr.
3 nætter i Kaysersberg - Hotel Remparts HSXBREMP (3 x overnatning/morgenmad) 1.325 kr.
Priser fra maj 2018.