Fra Riesling til Pinot

9 dages oplevelser med de bedste tyske og franske vine

Tag på en sanselig rejse langs Deutsche Weinstrasse til franske Alsace og oplev nogle af Tyskland og Frankrigs bedste vinområder. Smag på de exceptionelle dråber blandt vinmarker og frodige landskaber og bliv charmeret af den afslappede sydtyske stemning og de karakteristiske småbyer, der emmer af munterhed og folkeeventyr.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands og Frankrigs pragtfulde vinområder.

Fra 4.710 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 8 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Turens længde:
2.235 km fra Flensburg
2.200 km fra Puttgarden  

Vi skræddersyr din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Assmannshausen (710 km / 690 km)

Afstand: 710 km fra Flensburg / 690 km fra Puttgarden.

Fra Danmark vil den hurtigste rute til Rhinen være de tyske motorveje, og nær Hamburg mødes vejene fra Flensburg og Puttgarden. Herfra går turen mod syd og et stop i vidunderlige Hildesheim kunne være et godt forslag til en pause undervejs. Synes I det er lidt langt at køre hjemmefra til Assmannshausen i et stræk, kan vi anbefale en overnatning på det hyggelige Hotel Schwalenberger-Malkasten (omkring midtvejs mellem Hamburg og Frankfurt), en lille omvej på bare 30 km. 

Velkommen til Assmannshausen, der ligger lige ned til “Vater Rhein“. Byen imponerer med sine gamle, snoede gader, de frodige vinterrasser og den smukke Rhinpromenade, hvor Hotel Zwei Mohren, der med første parket til Rhinen, er det perfekte hotel.

Her i Assmannshausen begynder Rhindalen med sine stejle bjergskråninger, utallige borge og slotte. På skråningerne vokser vin så langt øjet rækker, og langs flodbredderne i de små, pittoreske byer tilbydes vinsmagning og -salg i charmerende bindingsværkshuse. Og som alle andre byer ved Rhinen ligger Assmannshausen, og dermed hotellet, klemt inde mellem floden og jernbanen, hvilket kan være til gene for enkelte.

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen

Rheingauer Riesling Route (100 km)

Efter hotellets dejlige morgenbuffet kan I tage på tur i det berømte vinområde Rheingau, hvis centrum er bjergskråningerne langs Rhinen fra Wiesbaden til Assmannshausen. Her står vinstokkene med den elegante Riesling og blide Spätburgunder (Pinot Noir) i snorlige rækker og dækker skråningerne.

På Rieslingvejen ligger vinbyerne som perler på en snor, og I vil få rig mulighed for at smage den lækre, gyldne drik på vinslotte og -klostre, der ligger og pynter i det kuperede landskab (kan være Covid-19 lukkede). Besøg smukke Kloster Eberbach og charmerende middelalderbyer som Mittelheim og Hallgarten. Sagn, legender og spændende historie giver en ekstra dimension, og uanset, hvor I kommer hen, emmer det af dejlig lokal atmosfære. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen

Rüdesheim

Nyd morgenmaden på hotellet inden turen i dag går til den nærliggende by Rüdesheim. I kan tage stoleliften op og opleve den smukke udsigt over det romantiske tyske landskab af byer og vinmarker. På toppen er der en kort vandrerute gennem skoven Niederwald til det store monument Niederwald-denkmal, der ligger over Rüdesheim. Herfra tager I svævebanen ned til byen, der er en af de mest besøgte byer i Tyskland. 

I Rüdesheim kan I slentre igennem den berømte Drosselgasse, nyde det flotte 1500-talshus Klunkhardshof samt de aristokratiske huse på Oberstrasse. En hyggelig afslutning på dagen kan være at tage en båd tilbage til Assmannshausen og opleve byerne fra vandvejen. Har I mod på en mindre køretur er Schloss Johannesburg lidt øst for byen et besøg værd. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen

Loreley

Efter den store morgenbuffet foreslår vi et besøg ved Loreley, enten i bil eller måske endnu hyggeligere med skib fra Assmannshausen. Tager I skibet vil der undervejs være mulighed for at gøre stop i to smukke vinbyer. Turen tager ialt ca. 6 timer.

Skibet fra Bingen-Rüdesheimer afgår fra Assmannshausen Brücke 3 f.eks. kl. 11 og sejler ned ad Rhinen gennem Oberes Mittelrheintal, der er på UNESCO's Verdensarvsliste, til Loreley. Ved Loreley kan I evt. stå af i St. Goar kl. 12:30. St. Goars er en fortryllende by omgivet af vinmarker, og med en charmerede middelalderlig bykerne og ikke mindst et væld af vinbønder, hvor I både kan smage og købe de herlige dråber.

Kl. 14 går det videre med skibet til Bacharach, hvor I ankommer kl. 15:20. Også Bacharach er en smuk by omgivet af borge og slotte på hver en bakketop. Omkring byen er bakkerne dækkede af snorlige rækker af vinstokke og i byen snor brostensbelagte gader sig mellem de smukke bindingsværkshuse. Er I stået af i Bacharach må I forberede jer på at bruge de næste par timer i byen, idet skibet næste gang afgår kl. 17:20. Men når I ikke skal køre bil, hvad kan så være mere passende end at tage en vinsmagning eller to. I er tilbage i Assmannshausen kl. 18:20. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren, Assmannshausen

Assmannshausen - Kaysersberg, Frankrig (310 km)

Efter en dejlig morgenmad går turen videre. Vi anbefaler at I kører ad Deutsche Weinstrasse fra Bockenheim (ca. 80 km syd fra Frankfurt) til Schweigen-Rechtenbach ved den fransk-tyske grænse, en strækning på godt 85 km. Der er et utal af smukke stop på vejen til Kaysersberg, så det er bare at vælge, hvor I vil tilbringe dagen.

Turen går igennem den smukke vinregion til den franske grænse og er strøet med sirlige vinmarker og maleriske landsbyer. Tag en afstikker til f.eks. byen Worms med domkirken St. Peter og det store Luther-mindesmærke, eller læg vejen forbi den lidt større by Mannheim, hvor der findes et stort udvalg af kulturelle aktiviteter og oplevelser. Neustad er et absolut must og i Karlsruhe kan I opleve 2. verdenskrigsmuseet Badisches Landesmuseum, som ligger i et imponerende slot, hvis park er fyldt med kulturelle oplevelser. Stop evt. i byen Landau in der Pfalz til et glas af områdets lokale vin.  

Omkring byen Baden-Baden findes der et fantastisk vinområde, som I kan udforske, og selve byen Baden-Baden er i sig selv en meget smuk kurby, der også er værd at opleve. Alternativt kan I besøge den stemningsfyldte by Freiburg, der byder på et stort udvalg af kulturelle aktiviteter.

Overnatning i Kaysersberg på Hôtel les Remparts
 

Colmar og Kaysersberg (30 km)

Colmar er vinens hovedsted og tilbyder utallige gastronomiske oplevelser. Maden i Alsace er ofte tilsat lidt af områdets vin og inspireret af både det franske og tyske landkøkken. 

'Winstubs' er hjertet af Alsace's gastronomi. Oprindeligt var det kroer eller værtshuse, og mange er stadig lavloftede og udsmykkede med alverdens dagligdags ting og har en afslappet uformel atmosfære. Og så byder de på de gode traditionelle rette og lokale vine. (OBS: Om mandagen er mange butikker i Colmar lukket frem til kl. 14).

Der går hurtigt nogle timer med at udforske Colmar og måske nyde en dejlig frokost på en af de mange restauranter. Så det sidste af eftermiddagen bruges på at slentre rundt i den lille by Kayserberg, der nærmest er et stille paradis efter Colmars's storbytrængsel.

Overnatning på Hotel Les Remparts i Kaysersberg

Ribeauvillé, Kintzheim og Riquewihr (65 km)

Efter morgenmad er det tid til at køre ud i det skønne Alsace. Fra Kaysersberg går turen gennem de sirlige vinmarker til byen Ribeauvillé, der ligger mellem vinmarker på 'Route des Vins'. Byens centrum har en vidunderlig middelalderstemning og bakkerne rundt om byen domineres af 3 gamle fæstningsruiner.

Der går hurtigt et par timer i denne hyggelige by og tiden nærmer sig frokost. Vi anbefaler at I kører et par km videre til den lille by Kintzheim og besøger Auberge Saint-Martin, der bl.a. er berømt for sine ekselente 'Tarte Flambée'. Restaurenten liger på venstre hånd når I kører ind i byen og har egen parkeringsplads gennem porten. Auberge Saint-Martin er absolut et besøg værd.

Herfra går det tilbage mod Kaysersberg, men hjemturen byder også på mange oplevelser. Besøg Château du Haut Koenigsbourg, der er det største slot i Alsace og fortsæt herefter til middelalderbyen Bergheim, der nok er en lille by, men den er rig på historier.  

En sidste affstikker på turen og I kan besøge endnu en vidunderlige middelalderby, Riquewihr, en af Frankrigs smukkeste landsbyer. I byen er der utallige vinproducenter, så husk at komme forbi mindst et af smagslokalerne, hvor I også kan købe en flaske med til bagagerummet.  

Herfra er der ikke langt hjem til Kaysersberg. 

Overnatning på Hotel  les Remparts i Kaysersberg

Lapoutroie, Munster og Eguisheim (75 km)

Efter dagens croissant går turen op til den lille landsby Lapoutroie, hvor I kan besøge det sjove lille museum Musée des Eaux de Vie. Her kan I se alle mulige remedier til destillation og høre en masse om eux des vie i almindelighed. Der findes også en lille butik, hvor I både kan smage og købe de dyre dråber. 

I Lapoutroie ligger også et lille mejeri der fremstiller den meget karakterfulde Munster-ost, men lad være med at købe en! Det kræver stor tålmodighed at have den liggende i bilen, ikke mindst hvis solen skinner!

Herfra går turen videre til Munster. Ikke fordi byen i sig selv er noget specielt, men fordi både den katolske kirke Eglise Saint-Leger og den nærliggende protestantiske har op til fem storkereder på tage og spir. Storkereder er der også nok af i Eguisheim, der er næste stop på vejen.

Eguisheim ligger også på Route des Vins og i byen finder I mange vinproducenter, der tilbyder vinsmagning. Desuden er det en charmerende oplevelse at slentre rundt i de smalle brostensbelagte gader mellem de smukt blomstersmykkede bindingsværkshuse. 

Overnatning på Hotel les Remparts i Kaysersberg

Kaysersberg - Danmark (945 km / 930 km)

Afstand: 945 km til Flensburg / 930 km til Puttgarden.

Efter 8 dages med pragtfulde vinoplevelser er det tid til at vende næsen hjemefter. I kan naturligvis tage turen hjem i ét stræk, men hvorfor ikke stoppe undervejs og tage en overnatning fx på det hyggelige Hotel Schwalenberger-Malkasten omkring halvvejs på turen. En helt anden mulighed er, at I fortsætter ud på nye eventyr, og her kan vi bl.a. anbefale Tysklands 'Romantische Straße'.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.710 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 4 x overnatning i dobbeltværelse inkl. morgenmad
  på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen

 • 4 x overnatning i dobbeltværelse inkl. morgenmad
  på Hotel les Remparts i Kaysersberg

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen 2020

 • De to dele kan købes hver for sig
   
 • 4 nætter: Skønne dage ved Rhinen på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen (Rhinen)
   
 • 4 nætter: Skønne Alsace på Hotel Les Remparts i Kaysersberg (Alsace)

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Kayserberg til Assmannshausen, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, f.eks. Deutsche Alpenstrasse eller Romantische Strasse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 4 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011