Fra Riesling til Pinot

9 dages oplevelser med de bedste tyske og franske vine.

Tag på en sanselig rejse langs Deutsche Weinstrasse til franske Alsace og oplev nogle af Tyskland og Frankrigs bedste vinområder. Smag på de exceptionelle dråber blandt vinmarker og frodige landskaber og bliv charmeret af den afslappede sydtyske stemning og de karakteristiske småbyer, der emmer af munterhed og folkeeventyr.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands og Frankrigs pragtfulde vinområder.

Fra 4.710 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 8 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Længde:
Ca. 365 km  

Vi skræddersyr din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Assmannshausen

Lige op ad “Vater Rhein“ ligger Asmanshausen. Byen imponerer med sine gamle, snoede gader, frodige vinterrasser og smukke Rhinpromenade. Den romantiske middelalderby er desuden hjemsted for en af områdets mest berømte rødvine og for Hotel Zwei Mohren, der med første parket til Rhinen, er det perfekte hotel.

Her i Assmannshausen begynder Rhindalen med sine stejle bjergskråninger, utallige borge og slotte. På skråningerne vokser vin så langt øjet rækker, og langs flodbredderne i de små, pittoreske byer tilbydes vinsmagning og -salg i charmerende bindingsværkshuse. Og som alle andre byer ved Rhinen ligger Assmannshausen, og dermed hotellet, klemt inde mellem floden og jernbanen, hvilket kan være til gene for enkelte.

Assmannshausen er reelt en forstad til Rüdesheim, hvor det myldrer af liv i gaderne, i de mange knejper og restauranter. Men Assmannshausen kalder sig selv for porten til UNESCO's verdensarv "Oberes Mittelrheintal" - den mest romantiske del af Rhinens løb.

Overnatning på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen

Rheingauer Riesling Route (100 km)

Vinområdet Rheingau's centrum er bjergskråningerne langs Rhinen fra Wiesbaden til Rüdesheim, hvor vinstokke med den elegante Riesling og blide Spätburgunder (Pinot Noir) dækker skråningerne. Rieslingvejen går netop gennem dette fascinerende vinområde område fra Lorch gennem Assmannshausen til Flörsheim øst for Wiesbaden og byder på mange spændende oplevelser og rig mulighed for at smage på de gyldne dråber.

Overnatning på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen

Rüdesheim

I dag går turen til den nærliggende by Rüdesheim, der overgår Assmannshausens charme. I kan tage svævebanen op ad bakken og opleve den smukke udsigt over det romantiske tyske landskab af byer og vinmarker. På toppen finder I nogle skønne vandreruter og I kan opleve den fortryllede hule ved Niederwald-monumentet.

I Rüdesheim kan I slentre igennem den berømte Drosselgasse, nyde de flotte 1500-talshuset Klunkhardshof samt de aristokratiske huse på Oberstrasse. En hyggelig afslutning på dagen kan være at tage en båd tilbage til Assmannshausen og opleve byerne fra vandvejen. Har I mod på en mindre køretur er Schloss Johannesburg og Kloster Eberbach lidt øst for byen begge et besøg værd. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen

Loreley

Efter den store morgenbuffet foreslår vi et besøg ved Loreley, enten i bil eller måske endnu hyggeligere med skib fra Assmannshausen. Tager I skibet vil der undervejs være mulighed for at stoppe ved to smukke vingårde. Turen tager ialt ca. 6 timer.

Skibet fra Bingen-Rüdesheimer afgår fra Assmannshausen Brücke 3 f.eks. kl. 11 og sejler ned ad Rhinen gennem Oberes Mittelrheintal, der er på UNESCO's Verdensarvsliste, til Loreley. Ved Loreley kan I evt. står af St. Goar kl. 12:30. St. Goars er en fortryllende by omgivet af vinmarker, og med en charmerede middelalderlig bykerne og ikke mindst et væld af    vinbønder, hvor I både kan smage og købe de herlige dråber.

Kl. 14 går det videre med skibet til Bacharach hvor I ankommer kl. 15:20. Også Bacharach er en smuk by omgivet af borge og slotte på hver en bakketop. Omkring byen er bakkerne dækkede af snorlige rækker af vinstokke og i byen snor brostensbelagte gader sig mellem de smukke bindingsværkshuse. Er I stået af i Bacharach må I forberede jer på at bruge de næste par timer i byen, idet skibet næste gang afgår kl. 17:20. Men når I ikke skal køre bil, hvad kan så være mere passende end attage en vinsmagning eller to. I er tilb age i Assmannshausen kl. 18:20 og har tid til at blive frisket op inden middagen venter. 

Overnatning på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen

Assmannshausen - Kaysersberg (310 km)

Der er et utal af smukke stop på vejen til Kaysersberg, så det er bare at vælge, hvor I vil tilbringe dagen. Turen går igennem den smukke vinregion langs den franske grænse og er strøet med sirlige vinmarker og maleriske landsbyer. Besøg f.eks. byen Worms med domkirken St. Peter og det store Luther-mindesmærke, eller læg vejen forbi den lidt større by Mannheim, hvor der findes et stort udvalg af kulturelle aktiviteter og oplevelser. Neustad er et absolut must og i Karlsruhe kan I opleve 2. verdenskrigsmuseet Badisches Landesmuseum, som ligger i et imponerende slot, hvis park er fyldt med kulturelle oplevelser. Stop evt. i byen Landau in der Pfalz til et glas af områdets lokale vin.  

Omkring byen Baden-Baden findes der et fantastisk vinområde, som I kan udforske i dag. I den nærmest magiske trekant mellem Varnhalt, Steinback og Neuweier finder I vinslotte, sanselige oplevelser og smukke landskaber til den helt store guldmedalje.

Regionen er et mekka for feinschmeckere. Baden-Baden er i sig selv en meget smuk kurby, hvor I kan forkæle jer selv med lidt velfortjent luksus, shopping, teatre og kulturelle oplevelser. Besøg fx de gamle romerske bade, Fabergé museet eller det tekniske museum. Alternativt kan I besøge den stemningsfyldte by Freiburg, der byder på et stort udvalg af kulturelle aktiviteter.

Overnatning i Kaysersberg på Hôtel les Remparts
 

Colmar og Kaysersberg (30 km)

Colmar er vinens hovedsted og tilbyder utallige gastronomiske oplevelser som tartes flambées, fleischschnackas, backeoffe, bouchée à la reine (Kylling vol-au-vent), choucroute, palette fumée (røget svineskank), spaetzle (Alsace nudler) samt de velkendte kombinationer af lokale vine og specialiteter: Foie gras og Pinot gris, Munster-ost og Gewurztraminer, Choucroute og Riesling, Kougelhopf og Muscat og mange mange flere. Den traditionelle kage Kougelhopf spises til morgenmad, til eftermiddagskaffen eller som aperitif.

'Winstubs' er hjertet af Alsace's gastronomi. Oprindeligt var det kroer eller værtshuse, og mange er stadig lavloftede og udsmykkede med alverdens dagligdags ting og har en afslappet uformel atmosfære. Og så byder de på de gode traditionelle rette og lokale vine. (OBS: Om mandagen er mange butikker i Colmar lukket frem til kl. 14).

Der går hurtigt nogle timer med at udforske Colmar og måske nyde en dejlig frokost på en af de mange restauranter med udendørsservering, når vejret tillader det. Så det sidste af eftermiddagen bruges på at slentre rundt i den lille by Kayserberg, der nærmest er et stille paradis efter Colmars's storbytrængsel.

Overnatning på Hotel Les Remparts i Kaysersberg

Ribeauvillé, Kintzheim og Riquewihr (60 km)

Efter dagens morgenmad er det tid til at køre ud i det skønne Alsace. Fra Kaysersberg går turen gennem de sirlige vinmarker til byen Ribeauvillé, der ligger mellem vinmarker på 'Route des Vins'. Den charmerende var i middelalderen sæde for Seigneurs de Ribeaupierre, deraf navnet Ribeauvillé, som byggede 3 fæstninger, hvis ruiner den dag idag dominerer bakkerne rundt om byen. En del af byens middelalderforsvar er stadig intakt med rester af bymuren og forsvarstårne som 'Tour des Bouchers' (slagternes tårn).

Efter nogle timer i denne hyggelige by nærmer tid sig frokost, og vi anbefaler at I kører et par km videre til den lille by Kintzheim og Auberge Saint-Martin, der bl.a. er berømt for sine ekselente 'Tarte Flambée'. Restaurenten liger på venstre hånd når I kører ind i byen og har egen parkeringsplads gennem porten. Auberge Saint-Martin er absolut et besøg værd.

Herfra går det tlbage mod Riquewihr, evt. med et besøg på Château du Haut Koenigsbourg, der største slot i Alsace, på kanten af Vogeserbjergene. Slottet blev opført af en schweizisk familie i det 12. århundrede men under Trediveårskrigen blev borgen i 1633 brændt af svenske tropper og lå i ruiner frem til 1901, da Alsace var tysk, hvor kejser Wilhelm 2. lod slottet genopføre som en middelalderlig ridderborg.

Dagens sidste besøg er Riquewihr, en anden vidunderlige middelalderby, klassificeret som en af Frankrigs smukkeste landsbyer. Byens smukke bindingsværkshuse stammer tilbage fra den 15-187. århundrede og byen har gennem tiderne kombineret arkitektur med verdensberømte vine. Og den dag idag rummer byen utallige vinproducenter med eget smagslokale og udsalg. 

Overnatning på Hotel  les Remparts i Kaysersberg

Lapoutroie, Munster og Eguisheim (75 km)

Efter dagens croissant går turen op til den lille landsby Lapoutroie, hvor Ikan besøge det sjove lille museum Musée des Eaux de Vie. Her kan I se alle mulige remedier til destillation og høre en masse om eux des vie i almindelighed. Der findes også en lille butik, hvor I både kan smage og købe de dyre dråber. Prøv f.eks en Absint fortyndet med vand dryppetgennem en sukkerknald!

I Lapoutroie ligger også et lille mejeri der fremstiller den meget karakterfulde Munster-ost, men lad være med at købe en! Det kræver stor tålmodighed at have den liggende i bilen, ikke mindst hvis solen skinner!

Herfra går turen viee til Munster. Ikke fordi byen i sig selv er noget specielt, men fordi både den katolske kirke Eglise Saint-Leger og den nærliggende protestantiske har op til fem storkereder på tage og spir. Storkereder er der også nok af i Eguisheim, der er næste stop på vejen.

Eguisheim ligger også på Route des Vins og en medlem af 'Les Plus Beaux Villages de France' (Frankrigs smukkeste landsbyer) og det er bestemt ikke uden grund. Byens hyggelige gader er anlagt i koncentriske cirkler rundt om byens slot, og det er en charmerende oplevelse at slentre rundt i de smalle brostensbelagte gader mellem de smukt blomstersmykkede bindingsværkshuse. 

Overnatning på Hotel les Remparts i Kaysersberg

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.710 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 4 x overnatning i dobbeltværelse inkl. morgenmad
  på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen
   

 • 4 x overnatning i dobbeltværelse inkl. morgenmad
  på Hotel les Remparts i Kaysersberg
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen 2020

 • De to dele kan købes hver for sig
   
 • 4 nætter: Skønne dage ved Rhinen på Hotel Zwei Mohren i Assmannshausen (Rhinen)
   
 • 4 nætter: Skønne Alsace på Hotel Les Remparts i Kaysersberg (Alsace)

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Kayserberg til Assmannshausen, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, f.eks. Deutsche Alpenstrasse eller Romantische Strasse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011