I magtens centrum - fra Capitol Hill til Liberty bell

7 dages kør-selv-forslag gennem den amerikanske historie i østlige usa

Oplev den amerikanske hovedstad Washington D.C. med Det Hvide Hus og Capitol Hill, inden I kører mod Philadelphia med den berømte Liberty Bell, Lancaster County med Amish-landsbyerne og Gettysburg, hvor det blodigste slag i Den Amerikanske Borgerkrig fandt sted. I skal også besøge Baltimore og den smukke havneby Annapolis, inden I vender tilbage og afslutter rundrejsen i Washington D.C.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse med fokus på den amerikanske hovedstad og magtens centrum.

Fra 10.417 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 7 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
April - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
803 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Washington D.C.

Washington D.C. bugner af verdensberømte monumenter og bygninger, så det er bare at starte fra en ende af. Klassikere som Det Hvide Hus, Capitol med Senatet og Repræsentaternes Hus og den amerikanske højesteret på Capitol Hill bør naturligvis være på programmet. Hertil kommer de mange monumenter som det 169 meter høje Washington Monument og Lincoln Memorial. Det førstnævnte kan I faktisk komme op i takket være en indvendig elevator. I bør dog booke billet hjemmefra.

Når I står på den brede boulevard The Mall med udsigt til magtens vælde, kan I næsten mærke gåsehuden. Men det er også lidt meningen. Washington D.C. og The Mall er bl.a. bygget for at skabe respekt for det amerikanske demokrati og dets mange institutioner. Langs The Mall ligger der også en række museer i absolut verdensklasse som fx National Air and Space Museum og National Gallery of Art for de kunstinteresserede.

Der er vel at mærke gratis adgang til de fleste museer i Washington D.C., så her rækker feriebudgettet lidt længere. I må heller ikke gå glip af et besøg på det berømte Vietnam Veterans Memorial med navnene på alle de 58.272 soldater, der faldt under den 20 år lange krig fra 1955-1975. Har I tid, så læg også vejen forbi Arlington kirkegården, hvor John F. Kennedy ligger begravet – og hvor der brænder en evig flamme ved hans grav. Washington D.C. rummer rigeligt med oplevelser til to dage.

Washington D.C. – Philadelphia, Pennsylvania (227 km)

Fra Washington D.C. går det mod nordøst og Philadelphia, der er lidt overset af europæiske turister. For amerikanerne betyder den tidligere hovedstad imidlertid en hel del, da det var her, frihedsklokken ringede frihedsbudskabet ind i 1776, da USA løsrev sig fra Storbritannien.

Netop frihedsklokken, der hænger i Liberty Bell Pavilion, skal man naturligvis se. Overfor ligger Independence Hall, hvor Thomas Jefferson den 4. juli 1776 underskrev Uafhængighedserklæringen. Philly, som amerikanerne kærligt kalder Philadelphia, har også en af USA’s bedste zoologiske haver med 1.300 dyr, der hvert år besøges af mere end 1,2 millioner.

Philadelphia – Bucks County – Lancaster County, Pennsylvania (214 km)

Fra Philadelphia går turen videre til Bucks County, hvor I kan besøge Washington Crossing Historical Park, som ligger smukt ned til Delawarefloden. Og på vej mod Lancaster County ligger de kendte Amish-byer, hvor tiden længe har stået stille. Lancaster-området er netop kendt for sin store koncentration af Amish-folk, der i store træk har fravalgt moderne bekvemmeligheder og stadig lever, som man gjorde det i 1800-tallet. Af samme grund vil I sikkert støde på hestevogne med Amish-folk bag tømmerne. Også deres klædedragter ligner noget, der er hentet på et frilandsmuseum.

Mange Amish-borgere er forholdsvis sky og bryder sig ikke om den store opmærksomhed fra de mange turister, så I skal tænke jer om, inden I skyder løs med kameraet – selvom motivet kan være meget fristende. Der findes dog flere besøgsgårde i Lancaster County, hvor I kan opleve Amish-traditionerne og købe fremragende landbrugsprodukter fremavlet af de lokale Amish-folk. Filmen ”Vidnet” med Harrison Ford fra 1985 er i øvrigt stadig en rigtig fin introduktion til Amish-kulturen og traditionerne.

Lancaster – Gettysburg, Pennsylvania (104 km)

I dag står også i historiens tegn, men der venter jer to meget forskellige oplevelser – den ene ganske velsmagende. Hershey-chokoladebaren var tilbage i 50’erne et ikon på den amerikanske kultur, og Hershey-fabrikkerne eksisterer stadig i bedste velgående. Nu er fabrikken så blevet suppleret med en forlystelsespark med rutsjebaner og andre forlystelser – naturligvis tilsat rigeligt med smagsprøver og mulighed for at købe fabrikkens produkter. Så hvis I har en sød tand, så læg vejen forbi Hershey Park – i byen Hershey såmænd.

Fra chokoladehistorie går det videre og tilbage i historien til Den Amerikanske Borgerkrig. Gettysburg National Military Park er stedet, hvor det blodigste slag i borgerkrigen fandt sted med 51.000 ofre på blot tre dage i løbet af sommeren 1863. Et besøgscenter på stedet fortæller om kronologien i det blodige slag og den historiske baggrund for, hvorfor netop slaget ved Gettysburg blev så blodigt. Hvis tiden tillader det, kan I også besøge Gettysburg Museum of the Civil War.

Gettysburg – Baltimore – Annapolis, Maryland (149 km)

Baltimore er ligesom Philadelphia fyldt med historie og historiske seværdigheder – ikke mindst det amerikanske krigsskib USS Constellation, der var den amerikanske flådes sidste sejlskib. Baltimore har også ubåden Torsk fra 2. verdenskrig liggende ved kajen. Fra Baltimore kører I videre til Annapolis, der er hovedstaden i Maryland. Annapolis er en smuk, historisk havneby, der ligger ud til Cheasepake Bay, og er hjemsted for et af den amerikanske flådes store akademier. Det var bl.a. her, at man holdt en stor fredskonference mellem israelere og palestinensere i 2007. Oplandet omkring Annapolis er ganske smukt med bl.a. på flere karakteristiske fyrtårne.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 10.417 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup/Billund-Washington retur
  • 6 hotelovernatninger
  • 1 uges billeje inkl. forsikring


Prisen INKLUDERER IKKE

  • Måltider
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Standard og Superior.

+ børn: Overnatning for 2 børn under 17 år uden ekstra opredning er inkluderet.

 

 

ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen ved at tage en dag eller to ekstra i Washington D.C, inden I tager hjem.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011