I magtens centrum - fra Capitol Hill til Liberty Bell

7 dages kør-selv-forslag gennem den amerikanske historie i østlige USA

Oplev den amerikanske hovedstad Washington D.C. med Det Hvide Hus og Capitol Hill, inden I kører mod Philadelphia med den berømte Liberty Bell, Lancaster County med Amish-landsbyerne og Gettysburg, hvor det blodigste slag i Den Amerikanske Borgerkrig fandt sted. I skal også besøge Baltimore og den smukke havneby Annapolis, inden I vender tilbage og afslutter rundrejsen i Washington D.C.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse med fokus på den amerikanske hovedstad og magtens centrum.

Fra 12.930 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 7 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
April - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
Ca. 800 km

Klimapåvirkning: 
4.445 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Washington D.C. (43 km)

Efter ankomst til lufthavnen henter I jeres lejebil og kører ind til 'D.C.', som de lokale omtaler byen. Washington D.C. bugner af verdensberømte monumenter og bygninger, så det er bare at starte fra en ende af. Klassikere som Det Hvide Hus, Capitol med Senatet og Repræsentanternes Hus og den amerikanske højesteret på Capitol Hill bør naturligvis være på programmet. Hertil kommer de mange monumenter som det 169 meter høje Washington Monument og Lincoln Memorial. Det førstnævnte kan I faktisk komme op i takket være en indvendig elevator. I bør dog booke billet hjemmefra.

Overnatning i Washington D.C.

Oplevelser i Washington D.C.

I har hele dagen til at nyde den denne fantastiske by. Det er naturligvis op til jer, hvordan dagen skal bruges, vi kommer dog gerne med lidt anbefalinger.  

Når I står på den brede boulevard The Mall med udsigt til magtens vælde, kan I næsten mærke gåsehuden. Men det er også lidt meningen. Washington D.C. og The Mall er bl.a. bygget for at skabe respekt for det amerikanske demokrati og dets mange institutioner. Langs The Mall ligger der også en række museer i absolut verdensklasse som fx National Air and Space Museum og National Gallery of Art for de kunstinteresserede.

Der er vel at mærke gratis adgang til de fleste museer i Washington D.C., så her rækker feriebudgettet lidt længere. I må heller ikke gå glip af et besøg på det berømte Vietnam Veterans Memorial med navnene på alle de 58.272 soldater, der faldt under den 20 år lange krig fra 1955-1975. Har I tid, så læg også vejen forbi Arlington kirkegården, hvor John F. Kennedy ligger begravet – og hvor der brænder en evig flamme ved hans grav. Washington D.C. rummer rigeligt med oplevelser til to dage.

Overnatning i Washington D.C. 

Washington D.C. – Philadelphia, Pennsylvania (228 km)

Fra Washington D.C. går det mod nordøst og Philadelphia, der er lidt overset af europæiske turister. For amerikanerne betyder den tidligere hovedstad imidlertid en hel del, da det var her, frihedsklokken ringede frihedsbudskabet ind i 1776, da USA løsrev sig fra Storbritannien.

Netop frihedsklokken, der hænger i Liberty Bell Pavilion, skal man naturligvis se. Overfor ligger Independence Hall, hvor Thomas Jefferson den 4. juli 1776 underskrev Uafhængighedserklæringen. I kan også besøge det berygtede fængsel, Eastern State Penitentiary, eller hvis I er til kunst vil Magic Gardens være et sjovt indslag. Philly, som amerikanerne kærligt kalder Philadelphia, har også en af USA’s bedste zoologiske haver med 1.300 dyr, der hvert år besøges af mere end 1,2 millioner.

Sørg for at komme afsted fra Washington D.C. fra morgenstunden, så I har hele eftermiddagen og aftenen til at opleve Philadelphia. 

Overnatning i Philadelphia

Philadelphia – Bucks County – Lancaster County, Pennsylvania (216 km)

Fra Philadelphia går turen videre til Bucks County, hvor I kan besøge Washington Crossing Historical Park, som ligger smukt ned til Delawarefloden. Og på vej mod Lancaster County ligger de kendte Amish-byer, hvor tiden længe har stået stille. Lancaster-området er netop kendt for sin store koncentration af Amish-folk, der i store træk har fravalgt moderne bekvemmeligheder og stadig lever, som man gjorde det i 1800-tallet. Af samme grund vil I sikkert støde på hestevogne med Amish-folk bag tømmerne. Også deres klædedragter ligner noget, der er hentet på et frilandsmuseum.

Mange Amish-borgere er forholdsvis sky og bryder sig ikke om den store opmærksomhed fra de mange turister, så I skal tænke jer om, inden I skyder løs med kameraet – selvom motivet kan være meget fristende. Der findes dog flere besøgsgårde i Lancaster County, hvor I kan opleve Amish-traditionerne og købe fremragende landbrugsprodukter fremavlet af de lokale Amish-folk. Filmen ”Vidnet” med Harrison Ford fra 1985 er i øvrigt stadig en rigtig fin introduktion til Amish-kulturen og traditionerne.

Overnatning i Lancaster-området

Lancaster – Gettysburg, Pennsylvania (87 km)

I dag står også i historiens tegn, men der venter jer to meget forskellige oplevelser – den ene ganske velsmagende. Hershey-chokoladebaren var tilbage i 50’erne et ikon på den amerikanske kultur, og Hershey-fabrikkerne eksisterer stadig i bedste velgående. Nu er fabrikken så blevet suppleret med en forlystelsespark med rutsjebaner og andre forlystelser – naturligvis tilsat rigeligt med smagsprøver og mulighed for at købe fabrikkens produkter. Så hvis I har en sød tand, så læg vejen forbi Hershey Park – i byen Hershey såmænd.

Fra chokoladehistorie går det videre og tilbage i historien til Den Amerikanske Borgerkrig. Oplev Gettysburg National Military Park med dens blodige historie fra borgerkrigens mest voldsomme slag med 51.000 faldne soldater i løbet af tre dage i sommeren 1863. Det var også her i Gettysburg, at præsident Lincoln holdt sin berømte Gettysburgtale, Gettysburg Address.

Gettysburg National Military Park byder bl.a. på mindesmærket Eternal Light Peace Memorial og Gettysburg Museum om borgerkrigen. Overvej en guidet vandretur rundt i stearinlysenes skær med Farnsworth House Candlelight Walks, hvor du vises rundt af en guide iført historisk tøj i de gader, hvor soldaterne gik rundt. Om aftenen er der mulighed for at indtage middagen i Gettysburgs ældste hus kaldet Dobbin House Tavern fra 1776.

Overnatning i Gettysburg

Gettysburg – Baltimore – Annapolis, Maryland (130 km)

Baltimore er ligesom Philadelphia fyldt med historie og historiske seværdigheder – ikke mindst det amerikanske krigsskib USS Constellation, der var den amerikanske flådes sidste sejlskib. Baltimore har også ubåden Torsk fra 2. verdenskrig liggende ved kajen. I kan også tage elevatoren op til udsigtsplatformen World Observation Level, der byder på en uforglemmelig 360 graders panoramaudsigt over Baltimores skyline og havn.

Fra Baltimore kører I videre til Annapolis, der er hovedstaden i Maryland. Annapolis er en smuk, historisk havneby, der ligger ud til Cheasepake Bay, og er hjemsted for et af den amerikanske flådes store akademier. Det var bl.a. her, at man holdt en stor fredskonference mellem israelere og palestinensere i 2007. Oplandet omkring Annapolis er ganske smukt med bl.a. på flere karakteristiske fyrtårne.

Overnatning i Annapolis

Annapolis – Washington D.C. for afrejse - Danmark (98 km)

Sidste del af turen bringer jer retur til Washington D.C. og giver jer måske mulighed for at udforske lidt mere af Washington D.C., inden I slutter rundrejsen. Vælger I at rejse hjem i dag, kan I måske nå at besøge byen Alexandria, som George Washington betragtede som sin hjemby, eller tage en shoppingtur i Leesburg Corner Premium Outlet og finde mærketøj til billige penge på vej til lufthavnen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 12.930 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Washington retur
 • 6 hotelovernatninger (3½ og 4 stjerner)
 • 1 uges billeje gruppe A (compact) inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på Superior hoteller.
Ønsker I Budget eller Standard hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen ved at tage en dag eller to ekstra i Washington D.C, inden I tager hjem.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011