Californien i børnehøjde

13 dages kør-selv-forslag i det vestlige USA for børnefamilier med op til 6 personer

Se det vestlige USA i børnehøjde – her er sprængfyldt med oplevelser fra de kendte nationalparker som fx Grand Canyon og Yosemite til storbyerne San Francisco, Los Angeles og Las Vegas. På rundrejsen bor I på børnevenlige hoteller med plads til hele familien.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i det vestlige USA.

Fra 9.738 kr.
pr. person inkl. flybillet v/ 2 voksne og 4 børn under 17 år for 13 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
April - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
13 dage/12 nætter

Længde:
2.280 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Los Angeles, Californien

Når I ankommer til Los Angeles, gælder det bare om at finde jeres hotel hurtigst muligt. Det ligger heldigvis tæt ved lufthavnen. Hvis I af hensyn til børnene ikke orker at afhente jeres udlejningsbil den første dag, kan I bare hoppe på den gratis bus, der kører jer fra lufthavnen til hotellet. Så kan én af jer hente bilen dagen efter og samle resten af familien op.

Los Angeles - Lake Havasu, Arizona (480 km)

Selvom denne dag mest handler om at komme fra Los Angeles halvvejs til Grand Canyon, kan man jo godt tage et par hyggelige pit stop undervejs. Sådan et findes der i Barstow, omtrent halvvejs på dagens etape: Her kan I snuppe lidt klassisk fast food på en utraditionel McDonalds: Den eneste McDonalds-restaurant i verden, der er indrettet i tre gamle togvogne. Barstow er et jernbaneknudepunkt, så det giver rigtig god mening. Den pågældende McDonalds ligger på Main Street, der endda er en del af Route 66.

Der er naturligvis også mulighed for istedet at vælge den sydlige rute via Palm Springs og Joshua Tree nationalpark. Afstanden er den samme - det er blot et spørgsmål om oplevelser undervejs.     

VIDSTE DU...

I har mulighed for tage en afstikker til San Diego og bruge en dag eller to i den skønne by ved kysten. Besøg San Diego Zoo og få nogle vilde oplevelser. Parken, der har mere end 4.000 dyr, er i absolut verdensklasse og lokker med alt fra flodheste til leoparder og isbjørne, men de største berømtheder er pandabjørnene. Parken er kendt for sin børnevenlighed, og børnene vil elske en tur i parkens særlige børneafdeling med mulighed for at komme tæt på eksotiske dyreunger eller en tur i svævebanen hen over alle dyrene.

Lake Havasu - Flagstaff, Arizona (335 km)

Vil I køre Route 66, er den flotteste og mest oplagte rute strækningen mellem Kingman og Seligman i Arizona.  Den er langt sjovere end Interstate 40 - og næsten lige så hurtig. Og ungerne vil elske det. Ellers går turen direkte til dagens stop i Flagstaff, hvor I let kan få et par timer til at gå. Det er en ret hyggelig by med fine shoppingmuligheder og det fremragende Museum of Northern Arizona.

Grand Canyon, Arizona

I har hele dagen til at nyde de fantastiske naturoplevelser i nærheden af Flagstaff.  Grand Canyon ligger halvanden times kørsel nord for Flagstaff, så det er en overkommelig distance. Men hvis I vil være næsten fri for at køre bil, så tag toget til Grand Canyon, som kører fra nabobyen Williams og op til kanten af Grand Canyon. Så kan hele familien slappe af. Vælger I Grand Canyon Railway, har I cirka fire timer ved kanten af Grand Canyon - ud over to timers togtur hver vej. Der er i øvrigt en udpræget risiko for at blive overfaldet af togrøvere på tilbagevejen...
 

Flagstaff – Las Vegas, Nevada (410 km)

Hvis I ikke fik kørt ad Route 66 på dag 3, får I chancen igen i dag. Turen går tilbage mod Kingman og videre til Las Vegas. Og I har langt bedre tid til at nyde turen i dag. Turen fra Flagstaff til Kingman er Route 66, når den er bedst: Ungerne skal naturligvis besøge det rigtige ”Kølerkildekøbing” fra filmen ”Cars”. Seligman var hovedinspirationen til at lave ”Cars”, og byen har flere hyggelige butikker med utallige souvenirs.

I Grand Canyon Caverns er der mulighed for at tage en elevator 64 meter ned under jorden i nogle huler, der hele året rundt er 13 grader varme. Tættere på Kingman møder I Hackberry General Store, der også er et klassisk Route 66-stop. Endelig må I ikke snyde jer selv for et stop ved Hoover Dam, den gigantiske dæmning, der tæmmede Coloradofloden. Overvej en guidet tur ned til turbinerne, hvis I har tid.

I ender i Las Vegas, hvor I kan fejre ankomsten med en køretur op og ned ad The Strip.

Las Vegas

I har hele dagen til at slå gækken løs i Las Vegas, så tag en slapper og nyd den vanvittige by midt ude i Mojaveørkenen. Børnene vil elske at se fontænen springe foran Bellagio eller vulkanen eksplodere foran The Mirage.

Hvis det skal være børnevenlige forlystelser, har Circus Circus sin helt egen forlystelsespark for børn under ét tag. Er børnene lidt større, skal de måske udsættes for rutsjebanen i New York New York - med udsigt til Manhattans skyline. I kan også tage op i Eiffeltårnet - eller se det gigantiske lysshow på undersiden af taget i Fremont Street, der kører hver hele time. Vil I bare slappe lidt af, så overvej et show. Der findes adskillige børnevenlige shows i Las Vegas, bl.a. eftermiddagsshows med trylleri og lignende.

Las Vegas – Mammoth Lakes, Californien (500 km)

Det er en rigtig god ide at stå tidligt op, for i dag har I mulighed for at opleve et af de mest særprægede steder på kloden, men også et af de varmeste og mest ugæstfrie. Så kør tidligt af sted for at undgå den værste varme midt på dagen.

Death Valley er med sit bizarre landskab og sine ekstreme temperaturer noget helt for sig. Men samtidig også dybt fascinerende, og der er liv i Death Valley - bl.a. klapperslanger - men også nogle særdeles hårdføre planter, som har tilpasset sig det tørre og varme klima. Det er i Death Valley, I finder det laveste punkt i hele Nordamerika. Badwater ligger 86 meter under havets overflade. Husk litervis af vand, inden I begiver jer ud i Death Valley. Dagen slutter i Mammoth Lakes i Sierra Nevada-bjergene.

Mammoth Lakes – Yosemite/Bass Lake, Californien (230 km)

I dag venter en kortere, men særdeles smuk køretur. I skal tværs gennem Yosemite National Park. Turen gennem parken går via Tioga Pass, den eneste gennemgående landevej over Sierra Nevada-bjergene i miles omkreds. Tioga Road er lukket det meste af året pga. sne i bjergene, men om sommeren er vejen åben og byder på det ene fantastiske sceneri efter det andet. Undervejs kan I holde ind og gå ture ad naturstierne. Men vent med at udforske Yosemite Valley. Det har I hele dagen til i morgen. Kan I ikke vente, så tjek det imponerende vandfald Bridalveil Fall - Brudesløret. Dagens destination er Bass Lake syd for Yosemite National Park, hvor I bor de næste to nætter.

Yosemite National Park, Californien

I dag skal I igen i nærkontakt med en af USA’s mest spektakulære nationalparker. Yosemite er et brag af en park med USA’s højeste vandfald. Parkens hjerte er Yosemite Valley, en smal og frodig dal omgivet af gigantiske klippepartier. Der er adskillige naturstier i Yosemite Valley, og I skal naturligvis se Yosemite Falls, et todelt vandfald med et samlet fald på ikke mindre end 739 meter.

Vil I se Yosemite lidt fra oven, kan I køre til udsigtspunktet Glacier Point. Yosemite har også nogle af de gigantiske sequoiatræer, verdens tykkeste træer. Mariposa Grove ligger i den sydlige del af parken, og her kan I gå igennem et af træerne - det midterste af stammen er savet ud og gangstien ført lige gen nem træet - et sikkert hit hos børnene.

Yosemite/Bass Lake – San Francisco, Californien (325 km)

Nu sætter I kursen mod Stillehavet. Dagens tur byder på skiftende landskaber, og I vil blive præsenteret for USA’s spisekammer. I kører lige gennem nogle af Californiens mest frodige plantager med frugttræer og buske. Her er alt, hvad hjertet kan begære af sunde og lækre frugter og snacks, der kan købes i små (og store) boder langs vejen. Priserne er særdeles rimelige, og varerne helt friske - plukket direkte fra træerne i nabolaget.

San Francisco

I bor lige midt i hjertet af San Francisco ud til byens rådhusplads på det dejlige Handlery Union Square Hotel og har to dage til at nyde San Franciscos seværdigheder. De berømte kabeltrukne sporvogne kører kun et stenkast fra hotellet, så bare hop ombord. Når sporvognen ikke kører længere ad de stejle gader, er I ved Fisherman’s Wharf. Her kan I slentre en tur langs San Francisco Bay, nyde folkelivet, de mange gøglere og udsigten til Golden Gate Bridge.

Lidt længere henne ligger det hyggelige shopping- og forlystelsesområde Pier 39 med endnu flere fristelser - bl.a. endnu et godt akvarium, Aquarium of the Bay. Hvis børnene er store nok, vil en tur til fængselsøen Alcatraz sikkert stå højt på ønskesedlen. Husk at bestille billetter i forvejen og afsæt mindst tre timer. Chinatown kan passende nydes på en aftentur, hvor der er rig mulighed for at spise kinesisk. Men undgå de største turistfælder og restauranter langs bl.a. Grant Avenue. Husk også at shoppe lidt i de mange forretninger omkring Union Square.

Det kan anbefales at bruge den ene dag til en tur langs Stillehavskysten ad Californiens Highway 1, der er en af de mest berømte køreture i verden. Tag en tur til Monterey via kystbyen Santa Cruz. Og netop Santa Cruz må I ikke køre udenom: Byen har den skønneste strandpromenade med høje palmer og sandstrand. Og så har man et hyggeligt tivoli på Santa Cruz Boardwalk med en skøn trærutsjebane, The Giant Dipper fra 1925, den 5.-ældste rutsjebane i USA. Men den er absolut ikke tandløs af den grund. Er The Giant Dipper for vild, findes der en stribe mere børnevenlige forlystelser på strandpromenaden.

Monterey har et af verdens bedste akvarier, og det skal I naturligvis opleve. Placeret i en af de gamle konservesfabrikker fra dengang byens fiskeindustri var hovederhvervet, ligger akvariet lige på kanten af Stillehavet - en fantastisk placering. Det er netop Stillehavets fisk og dyreliv, det handler om i Monterey Bay Aquarium, og der er rigeligt med oplevelser til flere timer. Snup også køreturen ad 17 Mile Drive, der går fra Monterey til nabobyen Carmel. Turen koster godt nok 10 dollars pr. bil, men så kommer I også helt tæt på Californiens jetset - og kan nyde turen ud over den meget smukke Stillehavskyst.

Og så går det retur til San Francisco, hvor I skal forberede jer på hjemrejsen - hvis I da ikke planlægger at tage hele turen ned langs Highway 1.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 9.738 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Los Angeles / San Francisco-Kastrup/Billund
 • 12 hotelovernatninger
 • 2 ugers billeje inkl. forsikring
 • Elektronisk personlig rejsehåndbog på dansk
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

God plads til hele familien - også den store familie med op til 6 personer.  

Prisen er beregnet på 2 voksne og 4 børn under 17 år. Ved andre kombinationer af voksne/børn eller alder – spørg os om pris.

Hotelstandard:
Kombination af Standard og Superior

Personlig rejsehåndbog
Inden afrejse får I en elektronisk rejsehåndbog tilsendt, som beskriver jeres kør-selv-ferie.

Ønsker I også at få rejsebogen på trykt, er det muligt mod et tillæg på 285 kr.

 

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i San Francisco eller fortsætte ned til Los Angeles ad den ikoniske Highway 1.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011