Det vestlige USA og Canada for naturelskere

14 dages kør-selv-forslag i det vestlige usa og canada, hvor naturen er i fokus

Denne 14 dages kør-selv-ferie i det nordvestlige USA og sydvestlige Canada er et must for alle naturelskere, da ruten går gennem en række af de smukkeste nationalparker i Nordamerika, bl.a. Banff National Park og Yellowstone. Velkommen til den vildeste del af prærien.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse det vestlige USA og Canada.

Fra 18.979 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 14 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Juni - medio september

Startdag:
Daglig

Varighed:
14 dage/13 nætter

Længde:
3.758 km

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Seattle, Washington

Seattle er jeres første møde med det nordvestlige USA og det sydvestlige Canada, der de næste 14 dage vil tæppebombe jer med naturoplevelser i absolut særklasse. Start med at nyde den naturskønne amerikanske storby, der er omgivet af bjergtoppe næsten hele vejen rundt. Hvis det kniber med at finde døgnrytmen pga. jetlag, er Seattle lige stedet at få en kop frisklavet kaffe hos Starbucks, der opstod i Seattle og som har kaffebarer på næsten hvert gadehjørne.

I har ikke været i Seattle, hvis I ikke har været en tur oppe i toppen af Space Needle og kørt ud til foden af tårnet med Seattles Monorail – begge dele bygget til verdensudstillingen i Seattle i 1962. De mere alternative seværdigheder udgøres bl.a. af et af USA’s bedste musikmuseer, Experience Music Project (Jimmy Hendrix er født i Seattle) og nabomuseet Science Fiction Hall of Fame.

Vancouver

En af de oplagte oplevelser i Vancouver er Stanley Park, Vancouvers svar på Central Park, med en række museer og rekreative udfoldelsesmuligheder. Man kan ikke sige Vancouver uden også at sige Hong Kong-kinesere, der sætter deres aftryk på byen, ikke mindst i Chinatown, den største i Nordamerika efter San Francisco. Vil I shoppe og fornemme det ”gamle” Vancouver, så læg vejen forbi Gastown med sine mange butikker og restauranter.

Vancouver – Kamloops, BC (346 km)

Nu begynder eventyret for alvor, for nu lægger I millionbyerne bag jer og bevæger jer ud i det naturskønne canadiske landskab med store vidder og fantastiske panoramaer. I første omgang skal I dog blot ud over stepperne, så I tager en lang dagtur til kvægbyen Kamloops, hvor I overnatter.

Kamloops – Banff (487 km)

Stå tidligt op, for der venter jer en lang etape og mange gode oplevelser. Glæd jer til mødet med Rocky Mountains, der som dagen skrider frem langsomt tårner sig op i det fjerne. I dag kører I hele dagen på Trans Canadian Highway, en af verdens længste landeveje (8.000 km), der går tværs over Canada fra Atlanterhavet til Stillehavet. Hovedparten af dagens tur foregår i den østlige del af British Columbia, men dagens mål ligger i Alberta, Lake Louise og Banff National Park, en af de største turistattraktioner i Canada.

Banff National Park

Endnu en dag, hvor det gælder om at komme tidligt op, så I undgår den værste trængsel ved bredden af Lake Louise. Og I vil garanteret gnide øjnene en ekstra gang for lige at sikre jer, at I ikke ser syner. Men den er god nok: Vandet i Lake Louise er ganske rigtigt helt turkisgrønt, og man har ikke smidt farve i søen for at snyde.

Fortsæt nordpå ad Highway 93, også kaldet Icefields Parkway, der betragtes som en af verdens smukkeste landeveje, mens den pløjer sig tværs gennem de canadiske Rocky Mountains fra det ene fantastiske udsigtspunkt til det næste. Og med det ene kraftfulde vandfald efter det andet, en gletsjer her og der, brusende floder og betagende bjergtinder med sne. Kort sagt: Smagen af paradis på toppen af Rocky Mountains.

Banff – Waterton Lakes National Park (360 km)

Hvis I endnu ikke har haft tid til det, så er det nu, I skal ud at tjekke det canadiske svar på en tysk alpeby. Banff by er et af de største canadiske skisportssteder om vinteren, og byen vrimler med butikker med friluftsudstyr, barer og restauranter. Hyggelig, men meget turistet.

Sørg for at komme afsted fra morgenstunden, når I skal fra Banff, for i dag har I muligheden for lige at få en snert af endnu en canadisk storby. Calgary ligger lige øst for Banff National Park og var hovedby for Vinter OL i 1988. Hvis I har lyst, kan I besøge de olympiske anlæg i den vestlige udkant af Calgary, hvor man bl.a. kan komme op på toppen af den store skihopbakke. Fra Calgary kører I sydpå, og her flader landskabet ud igen, så sæt fart på og kør ned til dagens endestation, Waterton Lakes National Park, der ligger på grænsen til USA.

Waterton Lakes National Park – Kalispell, Montana (266 km)

I dag får I endnu et brag af et møde med Rocky Mountains, men I starter dagen med at køre over grænsen til USA. Vel ankommet til USA sætter I kursen mod Glacier National Park, hvor I får en tur op i højderne, I sent vil glemme.

Dagens bjergetape bringer jer ud på Going to the Sun Road. Undervejs skal I op over Loganpasset i 2.200 m højde. Vejen klamrer sig kun lige akkurat til bjergsiden, og udsigten fra toppen er helt i særklasse. Bjergkørsel a la carte, og pas på ikke at køre en af de mange Mountain Goats ned – store, hvide bjerggeder, der har deres gang oppe i højderne. Nedkørslen fra Glacier National Park bringer jer ned til jeres hotel i byen Kalispell.

Kalispell – Great Falls, Montana (390 km)

I dag går det sydover på Highway 93 langs Flathead Lake til National Bison Range i Montana, et område der i 1908 blev udråbt som beskyttelseszone for den amerikanske bison, der på det tidspunkt var næsten uddød. Nu lever der et sted mellem 350 og 500 bisonokser i området, og en række grusveje i parken gør det muligt at komme tæt på. Dyrelivet i parken omfatter også hjorte og bjerggeder. Venter I med at få bisonokser på menuen til I kommer til Yellowstone, så overvej i stedet den smukke og øde Highway 83 kombineret med Highway 200, der vil tage jer med gennem noget at det smukke landlige Montana og understrege, hvorfor Montana også kaldes Big Sky Country.

Dagens mål er den mellemstore by Great Falls i det centrale Montana.

Great Falls – Yellowstone, Wyoming (440 km)

Endnu en fantastisk køretur gennem det skovrige Montana venter jer i dag, hvor det går sydpå ad den smukke Highway 89, som går direkte ned gennem Yellowstone. Men inden I kommer så langt, skal I lige tilbagelægge nogle hundrede kilometer gennem Montanas store skove og græssletter. Bliv ikke overrasket, hvis I pludselig bliver stoppet af en cowboy til hest, der standser jer, fordi han er ved at flytte kvæget fra et græsareal til et andet. Montana er stadig ægte cowboyland. US 89 bringer jer direkte ned til endnu et af turens helt store højdepunkter, Yellowstone, verdens ældste nationalpark.

Yellowstone National Park

Yellowstone har det hele. Et fantastisk dyreliv med bisonokser, brune og sorte bjørne, ulve, hjorte, elge og bjerggeder. Og en undergrund, der konstant syder og bobler under fødderne på jer med dertil hørende gejsere, varme kilder, boblende mudderpøle, gigantiske kalkaflejringer, forstenede træer, store søer, høje bjerge, brede kløfter og buldrende vandfald. Kort sagt: Et festfyrværkeri af naturoplevelser, hvis lige man ikke finder andre steder i verden. Intet mindre! Og stil vækkeuret tidligt, for det gør dyrene i Yellowstone.

Kommer I om foråret, vil floderne bruse af smeltevand og vandfaldet Grand Canyon of the Yellewstone vil buldre løs med massive vandmængder. Andre lokaliteter I ikke vil gå glip af er det fascinerede område med varme kilder, Norris Geyser Basin, kalkformationerne ved Mammoth Hot Springs, den boblende muddervulkan Mud Vulcano og naturligvis Old Faithful Geyser – den trofaste gejser, man næsten kan stille uret efter.

Yellowstone – Missoula, Montana (450 km)

Nu sætter I igen kursen vestover fra Yellowstone – vælg den vestlige udkørsel fra parken via servicebyen West Yellowstone. Herfra kan I snuppe Highway 287, der vil bringe jer ud til Interstate 90, som vil være jeres følgesvend de næste dage retur til Seattle.

Missoula i det vestlige Montana er kendt som en by med mange kulturtilbud, så brug et par timer i centrum og nyd udbuddet af gallerier og lokal brugskunst. I kan også besøge Smokejumpers Center i Missoula, en brandstation for flyvende brandmænd og kvinder, der træner i at slukke skovbrande i det vestlige USA ved at springe ud fra fly med faldskærm og begynde brandslukningen i øde og fjerntliggende områder.

Missoula – Spokane, Washington (320 km)

I dag kører I videre vestpå ad Interstate 90 og til trods for, at I kører på en motorvej, hører denne strækning til en af de smukkere motorveje i USA, når den krydser sig vej op gennem det bjergrige terræn i det vestligste Montana. I får også lov til at smage lidt på Idaho, som I krydser for en kort bemærkning. Vil I tage et stop i Idaho, bør det være i den smukt beliggende Coeur d’Alene. Dagens destination er Spokane i Washington State på den anden side af grænsen til Idaho.

Spokane – Seattle, Washington (475 km)

I nærmer jer langsomt men sikkert Seattle, hvor rundrejsen slutter, men I har stadig en dagstur tværs over Washington State til gode.

Tag et langt og tidligt stræk på Interstate 90 gennem den østlige del af Washington State og læg vejen forbi Mount Rainer National Park sydvest for Seattle – et af de bjerge, I kunne se fra Seattle, da I ankom til byen for to uger siden. Mount Rainer er dog i virkeligheden en vulkan, der dog ikke har været i udbrud for nylig, og toppen er med sine 4.392 m det højeste punkt i Cacades-bjergkæden.

I har mulighed for at førlænge rejsen med et par dage i Seattle eller fortsætte ud på andre spændende eventyr. 

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 18.979 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • Flybillet Kastrup/Billund-Seattle retur
  • 13 hotelovernatninger
  • 2 ugers billeje inkl. forsikring
  • Elektronisk personlig rejsehåndbog på dansk


Prisen INKLUDERER IKKE

  • Måltider
  • Entre til nationalparker
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Standard og Superior.

+ børn: Overnatning for 2 børn under 17 år uden ekstra opredning er inkluderet.

Personlig rejsehåndbog
Inden afrejse får I en elektronisk rejsehåndbog tilsendt, som beskriver jeres kør-selv-ferie.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i storbyen Seattle.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.


 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

  • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011