Portugal rundt i autocamper

11 dages kør-selv-forslag i romantiske Portugal

Denne 11-dages kør-selv tur i autocamper tager jer rundt til nogle af det centrale og nordlige Portugals mest spændende og romantiske steder. Fra Obidos over Porto til Coimbra og Estoril, gennem smukke og fascinerende landskaber med mange charmerende små landsbyer.

På denne tur er hotellerne byttet ud med en autocamper, så I er fri for at checke ind og ud hver eneste dag. Samtidig har I frihed til selv at vælge campingpladser og rute både langs kysten og inde i landet - og har I børn med på turen, så regn med at de er vilde med ferie i autocamper hvor der konstant er adgang til toilet, soveværelse og køkken.

Fra 9.155 kr. 
pr. person ved 2 personer i autocamper inkl. flybillet, 1 overnatning på hotel i Lissabon samt 10 dages leje af autocamper.

Rejseperiode:  
Vi anbefaler marts - oktober, men hele året er muligt i autocamper.

Startdag: 
Daglig 

Varighed: 
11 dage/10 nætter 

Længde: 
1.380 km

2.395 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Portugal rundt i autocamper kan forlænges med flere dage eller køres i modsatte retning. Du bestemmer selv ruten.

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

dag for dag

Turen kan køres i begge retninger eller i kan vælge jeres helt egen rute. Overnatning foregår på campingpladser som i selv finder undervejs.

Ankomst til Lissabon (0 km)

Velkommen til Portugal. Alt efter hvilket flyselskab I flyver med, kan ankomsten til Lissabon lufthavn være alt fra midt på formiddagen til sent om aftenen. Fra lufthavnen kører der metro og busser ind til centrum af byen - turen tager 30-40 minutter. I kan også vælge at tage en taxa ind til byen på ca. 20 min.

I kan bruge eftermiddagen eller aftenen på at suge de første indtryk til jer med en gåtur gennem byens stejle og hyggelige gader og spise en god middag på en af de mange restauranter.

Autocamperen skal først afhentes næste dag, derfor foregår overnatning på hotel her på feriens første dag.

Lissabon - Obidos (98 km)

Afhent jeres autocamper så tidligt på dagen som muligt. Sæt et par timer af til selve afhentningen og sæt jer ind i hvordan alt fungerer. Efter afhentning bør I køre lidt nordpå og derefter proviantere (fx. i Torres Vedras efter ca. 50 km), så i har mad og drikkevarer til de kommende dage, da I nu er på campingferie i Portugal.

Første stop er Obidos, hvor I er fremme på lidt over en time. Obidos er en betagende bjerglandsby med bymure fra 1300-tallet og kendt for sine hvide huse, blomstrende vinduer og snævre brostenbelagte gader. Nyd også det smukke landskab omkring byen.

Overnatning på en campingplads eller autocamper stellplads i nærheden af Obidos, fx. "Casa Azzurra"  /  "Parque de Pernoita de Autocaravanas"  /  "Parque de Campismo Orbitur Foz de Arelho"  /  "Parque de Campismo Colina do Sol"  /  "Parque de Campismo Baía Azul".

Obidos

Efter den første overnatning i autocamper er I nu klar til at opleve den smukke gamle by. Har i overnattet langt fra byen, så find en parkeringsplads i udkanten og gå ind til bymidten.

Obidos er en af de gamle og rigtig velholdte byer i Portugal, hvor I kan slentre rundt mellem middelalder huse, der fortsat er beboede og gør byen levende og nutidig. Her er smalle brostensbelagte gader og stræder, hvor I kan finde butikker og caféer, men husk også at trække væk fra de mere befærdede og besøgte turistprægede hovedgader.

Overnatning på en campingplads eller autocamper stellplads i nærheden af Obidos, fx. den samme som i allerede har overnattet på eller en af de andre pladser helt ude langs kysten eller lidt længere nordpå mod Nazaré.

Obidos - Porto (276 km)

Vejen i dag går mod nord, hvor målet er Porto, men brug lidt tid undervejs, så I både får et indtryk af den lange og spændende Atlanterhavskyst og de byer I kører igennem.

Læg vejen forbi den pittoreske fiskerby Nazaré med pragtfulde strande omgivet af høje klipper - et sandt paradis for surfere. Atlanterhavets bølger samler sig lige her til enorme bølger, som surfere valfarter for at prøve - og med surferne følger tilskuere, der skal se vovehalsene.

Længere mod nord kommer i forbi Portugals svar på Venedig - Aveiro - hvor I kan sejle på kanalerne, se flotte art-nouveau bygninger og nyde det afslappede byliv med en frokost eller en kop kaffe. I kan overveje at tage en overnatning i autocamperen i dette område.

Turen går videre nordpå til Porto ved floden Douro, der går igennem Porto's vinområder. Her har i tre overnatninger, der giver god mulighed for at udforske byen, besøge en eller flere portvinskældre og tage en tur op ad Douro floden.

Portos centrum er UNESCO Verdensarv og byen stammer helt tilbage fra romerne, der i sin tid byggede en fæstning, hvor de krydsede Douro-floden.

Overnatning på en campingplads eller autocamper stellplads langs kysten inden Porto, fx. ved Aveiro. I kan også køre hele vejen til Porto og finde en campingplads, fx. "Istas Garden" / "Parque de Campismo Marisol" eller "Orbitur Canidelo", hvor i kan bo i flere dage.

Porto - udflugt til Braga og Guimarães (169 km)

Turen går i dag nord for Porto til den nordlige del af Portugal, hvor vi anbefaler jer at besøge de to historiske og meget forskellige byer; Braga og Guimarães.

Braga er Portugals religiøse hovedsæde, og det er her i finder landets bispesæde Antigo Paço. Lige udenfor byen finder I også en af de mere spektakulære religiøse bygninger - kirken Igreja de Bom Jesus do Monte. Tag de 600 trin op til kirken og nyd både arkitekturen og udsigten herfra.

På vejen retur mod Porto kommer i til Guimarães. Byen er omtalt som Portugals "nationale vugge", da det var herfra hertugerne af Braganza havde sit udgangspunkt, da de besejrede maurerne. Her er flere smukke pladser Toural og Oliveira i det historiske centrum, og ikke mindst befæstningen Castelo de Guimarães. Guimarães historiske centrum er UNESCOs verdenarv, bl.a. fordi en del af de byggeteknikker, der blev udviklet her blev overført til portugisiske kolonier i Afrika og Fjernøsten. 

Overnatning på en campingplads eller autocamper stellplads i Porto, fx. "Istas Garden" / "Parque de Campismo Marisol" eller "Orbitur Canidelo".

Porto - udflugt til Douro floden (275 km)

Tag en dag ud af Porto op langs Douro floden. Douro-floden, der er den tredjelængste flod på den iberiske halvø, snor sig hele vejen til den spanske grænse, hvor den på en strækning på over 100 km danner grænse mellem de to lande.

Vindistriktet Douro, hvor vinen dyrkes på stejle terrasser langs floden, ligger mellem Peso da Régua og den spanske grænse. Her dyrkes flotte anerkendte rød- og hvidvine, men over halvdelen af produktionen går til portvin.

Overnatning på en campingplads eller autocamper stellplads i Porto, fx. "Istas Garden" / "Parque de Campismo Marisol" eller "Orbitur Canidelo". I kan også flytte til en campingplads øst eller syd for Porto, da turen går videre i sydlig retning.

Porto - Coimbra (226 km)

Tag turen ind i landet, hvor dagens første mål er Viseu. Her midt i Dão vinområdet ligger den charmerende by Viseu, hvor I kan nyde den gamle bydel inden I besøger byens katedral og det international anerkendte museum Grão Vasco National Museum med sin fantastiske samling af Grão Vascos malerier fra det 16. århundrede

Kør videre til Coimbra og brug resten af dagen i denne meget specielle by, der er en af landets ældste, tidligere har været landets hovedstad og i dag huset et af Europas ældste universiteter. 

Overnatning på en campingplads eller autocamper stellplads i nærheden af Coimbra , fx. den bynære plads "Parque de campismo de Coimbra". Husk at booke 2 nætter.

Coimbra

Coimbra er en perle blandt Portugals mange historiske og smukke byer, og I kan let få hele dagen til at gå med at slentre rundt, besøge museer og seværdige attraktioner - og nyde byen fra en cafe eller to.

Tag turen op ad byen hovedstrøg Rua Ferreira Borges fyldt med butikker, cafeer og restauranter og læg vejen rundt om Praca do Comércio. Og fortsætter I ned gennem Baixa kvarteret, så får I et rigtig godt indblik i de historiske dele af byen. Men snyd ikke jer for et besøg på byen gamle Universitet, der blev flyttet til byen fra Lissabon i 1537. Tag en guidet rundtur så I er sikker på at få hele historien med og set alle de smukke bygninger.

Undervejs i byen har I sikkert fundet et godt sted, hvor I kan nyde et godt aftensmåltid og tillige fordøje dagens oplevelser.

Fortsat overnatning på en campingplads eller autocamper stellplads i nærheden af Coimbra , fx. den bynære plads "Parque de campismo de Coimbra".

Coimbra - Estoril (298 km)

Start dagen blot 16 km syd for Coimbra ved Conimbriga, hvor I ved selvsyn kan opleve en af de største romerske bebyggelser i Portugal. Den første romerske invasion af den iberiske halvø med nutidens Spanien og Portugal fandt sted omkring 200 f.Kr. og i de efterfølgende århundreder etablerede romerne både sin administration og bosatte sig rundt på halvøen. Conimbriga er en af de største besættelser, hvor I kan se rester af den romerske tilstedeværelse.

Turen videre mod Estoril tager jer forbi Tempelridderbyen Tomar, hvor byens hovedattraktion er tempelridderfæstningen, men her er også romerske akvædukter og naturligvis en flot samling af kirker.

Fortsæt mod Estoril og Cascais, hvor I skal bo i området de næste to nætter. Estoril er en hyggelig lille by, "den portugisiske Riviera", med mange restauranter. Har I tid kan I måske også nå en tur rundt om Sintra-området med det spektakulære slot og den flotte natur.

Overnatning på en campingplads eller autocamper stellplads i nærheden af Estoril, fx. den store plads tæt på naturen, "Camping Orbitur Cascais". Alternativt er der også andre campingpladser lidt tættere på Lissabon, fx. "Lisboa Camping" og "Orbitur Costa de Caparic". Husk at booke 2 nætter.

Estoril - udflugt til Lissabon

I dag skal I opleve Lissabon endnu engang. Tag toget, som kører fra Estoril langs kysten gennem det smukke Belem og med flotte udsigter over Rio Tejo's udmunding. Der er afgang hver 20. minut til langt ud på aftenen, og prisen er kun godt 3 € pr. person for en 4-zoners billet.

Nyd dagen i Lissabons spændende kvarterer, Alfama og Mouraria, de typiske gader i Bairro Alto og Madragoa og slut dagen med en middag på en lokal restaurant inden turen går med toget retur til Estoril.

Overnatning på en campingplads eller autocamper stellplads i nærheden af Estoril, fx. den store plads tæt på naturen, "Camping Orbitur Cascais". Alternativt er der også andre campingpladser lidt tættere på Lissabon, fx. "Lisboa Camping" og "Orbitur Costa de Caparic".

Estoril - afrejse Lissabon lufthavn (32 km)

Efter en god rundtur i det centrale Portugal er det nu tid til at aflevere autocamperen i Lissabon.

Hvis I har en eftermiddags- eller aftenafgang tilbage til Danmark, kan I bruge noget af dagen på sightseeing i byen og et godt måltid mad.

Overvej at tage nogle ekstra nætter på hotel i Estoril eller Lissabon hvis I f.eks. vil have lidt ekstra luksus eller storbyliv efter campingturen rundt i Portugal.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 9.155 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund - Lissabon retur
 • 1 overnatning på 3* hotel i Lissabon
 • 10 dages autocamperleje
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring af autocamper

 

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Citytax i Lissabon og Porto (2 € pr. person/dag)
 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

Om rejsen

1 nat på hotel i Lissabon
2 nætter ved Obidos
1 nat ved Aveiro/Porto
2 nætter ved Porto
2 nætter ved Coimbra
2 nætter ved Estoril

Bemærk, du skal selv finde campingpladser undervejs.

ekstra oplevelser

I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre ruten i omvendt rækkefølge eller vælge en helt anden rute rundt i Portugal.

Forlæng evt. opholdet med nogle ekstra dage i autocamper eller på hotel i Lissabon og få flere oplevelser med i bagagen.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011