Vidunderlige Harzen

5 dages kør-selv-ferie til det bjergrige Harzen

Kun få timers kørsel fra Danmark kan du fordybe dig i Harzens store mangfoldighed. Blandt dramatiske bjerge, skove og søer ligger hyggelige og charmerende byer som Goslar, Bad Harzburg og Wernigerode. Rejser I til Harzen efter ekstraordinære naturoplevelser og aktiv ferie finder I alt fra stille vandreture i bjergene til udfordrende klatring på de stejleste klippesider eller hæsblæsende nedkørsler på overdimensionerene løbehjul. 

Udforsk fx den smukke Nationalpark Harz, der byder på masser af skønne vandre- og cykelture. UNESCO har sat nogle af de attraktive gamle bykerner i Harzen på deres liste over verdens kulturarv, f.eks. Goslar i det vestlige Harzen og Quedlinburg i øst. Quedlinburg er specielt kendt for sine mere end 1.000 fredede bindingsværkshuse.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Harzen's smukke natur.

Fra 2.280 kr.
pr. person i 4 nætter inkl. morgenmad i Classic Dobbeltværelse søndag-fredag i juni-august

Rejseperiode 2020: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober + december (med hyggelige julemarkeder bl.a. i Goslar og Wernigerode) 

Startdag:
Daglig (laveste pris med ankomst søndag eller mandag)

Varighed:
5 dage/4 nætter

Længde:
Ca. 465 km

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Dag for dag

Fra den danske grænse er der ca. 435 km til Braunlage, fra Puttgarden ca. 415 km og fra Rostock ca. 350 km af den dirkete vej. Vælger man motorvejen fra Rostock vest om Berlin er der 440 km, men køretiden er cirka den samme. 

Goslar - ankomst Braunlage

På vej til Braunlage kan i lægge vejen forbi den tusind år gamle by Goslar, en spændende by der ligger midt i Harzens smukke natur. Kejserbyens særlige historiske flair og kulturelle skatte gør den til en spændende attraktion for alle besøgende.

De imponerende seværdigheder, kirker og museer er en særlig oplevelse for alle, og Goslar er også perfekt for dem, der bare ønsker at slappe i skønne omgivelser. De smalle middelalderlige gyder med deres unikke atmosfære eller det livlige torv og dets caféer er ideelle steder til en afslappet slentretur og måske lidt shopping.

Erzbergwerk Rammelsberg (malmminen Rammelsberg) og den gamle by i Goslar blev erklæret UNESCO kulturarv i 1992. En imponerende udmærkelse, der har gjort vidnesbyrdene om minedrift og historien om byen Goslar til nogle af de mest værdifulde kulturelle mindesmærker i Tyskland. Vandforsyningssystemet Oberharzer Wasserwirtschaft, verdens største og mest betydningsfulde netværk af dæmninger og grøfter, har siden august 2010 også været på UNESCO’s verdensarvsliste. Rammelsberg mine er i dag et museum og en besøgsmine.

Overnatning i Braunlage

Hahnenklee - Bad Grund - Baumwipfelpfad (110 km)

Dagen starter med en herlige køretur gennem den smukke natur til den lille ferieby Hahnenklee, hvor I kan besøge "Gustav-Adolf-Stabkircke", der på en hver måde ligner en norsk stavkirke. Hahnenklee har også en bjergbane, der tager jer op på det 1.142 m høje Bocksbjerg (ikke af forveksle med Bloksbjerg, der på tysk er Brocken). Her findes også en Sommerrodelbahn, så I hurtigft kan komme ned igen!

Næste stop er HöhlenErlebnisZentrum Iberger Tropfsteinhöhle. Her kan I besøge de fantastiske drypstenshuler og på museet fortælles om Harzens lange og spændende historie.

På vej tilbage til Goslar, kan I lægge vejen forbi Baumwipfelpfad Harz ved Bad Harzburg. Her kan I få sus i håret med en spadseretur i trækronerne. Stien ligger midt i Bad Harzburgs kurpark, er ca. 1 km lang og fører op i ca. 26 m højde midt i træernes kroner. Undervejs fortælles om træindustrien, naturen og miljøet.

Overnatning i Goslar

Wernigerode - Brocken - Quedlinburg (225 km)

Start dagen med et besøg i den hyggelige lille by Wernigerode, hvor specielt torvet og det smukke rådhus tiltrækker sig opmærksonhed. 'Over' byen troner det eventyrlige Schloss Wernigerode, en middelalderborg, der var kejsernes bolig under deres jagtudflugter i Harzen. Under Trediveårskrigen blev slottet svært beskadiget, men blev restaureret af Graf Ernst zu Stolberg-Wernigerode i slutningen af det 17. århundrede. I dag kan over 40 delvist originale rum ses på en rundvisning.

Wernigerode er også hjemsted for Harzer Schmalspurbahn, en smalsporsjernbane med damplokomotiver og et jernbanenet på ca. 140 km omkring Wernigerode, Quedlinburg og Brocken. Og netop et besøg på Brocken er næsten et must. Turen fra Wernigerode til Brocken tager ca. halvanden time, så der går nemt en halv dag frem to tilbage. En anden mulighed er at tage toget fra Drei Annen Höhe eller fra Schierke og derved spare over en times kørsel hver vej. 

Når man er i Harzen, bør man absolut også besøge den romantiske by Quedlinburg, bindingsværkets moderby. Eller sådan opleves det i hvert fald, når man ser byens 1.300 bindingsværkshuse i skiftende stilarter. Byens centrum er UNESCO Verdensarv og byen er da også en af Tysklands best bevarede middelalderbyer.

Overnatning i Braunlage

Elbingerode - Rübeland - St. Andreasberg (130 km)

Idag går turen til Elbingerode og Rappbodetal hvor I ved siden af den imponerede dæmning finder Europa's længste hængebro, Hängebrücke Titan RT. Turen kræver faste sko og lidt mod, da I går i 75 m højde over søen. Og vejer man mellem 40 og 120 kg og har lyst til et større adrenalin-kick, kan man prøve Harzdrenalin Megazipline, en svævebane der sender dig flyvende af sted på tværs af søen. Bagefter kan man i ro og mag vandre de 25 min. tilbage til udgangspunktet. Det er en god idé at bestille tid på forhånd. 

Nær Elbingerode ligger Rübeland Baumannshühle, Tyskland ældste besøgsgrotte. Her har været besøgende siden 1646, hvor ikke mindst Goethe var imponeret af de gigantiske drypsten, og han har da også lagt navn til den største grotte, der idag rummer et naturlig teater, Goethesaal. Hulen blev oprindelige opdaget af en bjergmand Friedrich Baumann på jagt efter jernmalm, og idag kan alle nyde de fantastiske stalagmitter og stalagtitter.

Efter disse underjordiske oplevelser kan I lægge vejen tilbage mod St. Andreasberg, evt. over Sorge og Benneckenstein. Også her findes et bjergværksmuseum Grube Samson, der er på UNESCO Verdenarvsliste, hvor I kan kommen en tur ned i 190 m dybde og få et indblik i sølvminens historie. Har I efterfølfgende lyst til lidt frisk luft og lidt sjov og ballade kan I tage en tur i den 550 m lange Soimmerrodelbahn, der har et fald på 130 m ned ad Matthias-Schmidt-bjerget.

Overnatning i Braunlage

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 2.280 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 4 x overnatning på "relexa Waldhotel Braunlage"
 • 4 x morgenbuffet
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter

 

Flere priser 2020

Pris pr. person i 4 nætter inkl. morgenbuffet i:

 • Economy dobbeltværelse   2.110 kr.
 • Komfort dobbeltværelse     2.595 kr.
 • Studio                                 2.925 kr.
   
 • Ekstra seng barn 0 - 12 år     gratis
 • Ekstra seng barn 13-17 år    820 kr. 
 • Ekstra seng voksen           1.595 kr.
   
 • Halvpension pr. person         885 kr. 

Dobbeltværelser:

 • Economy: 21 m2 på 3. etage. 
  Skråvægge. Overdækket balkon.
 • Dobbeltseng (140 x 200)
   
 • Classic: 24 m2 på 1. og 2. etage.
  Overdækket balkon.
  Dobbeltseng (180 x 200)
   
 • Komfort: 32 m2. Siddehjørne med sovesofa. Overdækket balkon.
  Dobbeltseng (180 x 200)
   
 • Studio: 39 - 47 m2.
  Separat sove- og opholdsrum
  med tv i begge.
 • Dobbeltseng (180/200 x 200).

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011