Mosel & Rhinen

7 dages kør-selv-forslag til Mosel og Rhinen

Tag på en uforglemmelig syv dages rejse langs Mosel og Rhinens bredder, hvor vinrankerne står så tæt, at de kan hviske til hinanden på de bølgende bakker. Charmerende landsbyer, hvor historien lever i de brostensbelagte gader blandt blomsterbalkoner og bindingsværkshuse, danner rammen om fantastiske kulturoplevelser og masser af tysk gemütlichkeit.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands vidunderlige flodlandskaber.

Fra 2.595 kr.
pr. person 6 nætter i dobbeltværelse i juli 2020

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
Ca. 365 km  

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Romerbyen Trier

Trier er en by, der skal indtages ad historiens vej. 2.000 års historie har formet og farvet byen, og overalt dukker den op til overfladen, hvilket også har fået UNESCO til at sætte flere af bygninger på verdensarvslisten.

Det romerske amfiteater, basilikaen, kejsertermerne og den storslåede romerske byport, Porta Nigra, forvandler byen til et levende romersk museum, men også St. Peter domkirken med sine spir og spidse tårne og den gotiske Liebfrauenkirche er imponerende syn. I kan også lægge vejen forbi Karl Marx’ fødehjem, inden I mænger jer med byens liv på middelaldertorvet Hauptmarkt og nyder de sydlandske stemninger og den lækre cuisine, der henter sin inspiration i det franske naboland. 

Overnatning i Trier

Römische Weinstrasse: Trier til Bernkastel-Kues (100 km)

Begiv jer af sted langs Moselflodens bugtende bredder og nyd, at I har tid og frihed til at stoppe i nogle af de mange charmerende landsbyer, der ligger strøet ud i vinmarkerne. I kører langs Römische Weinstrasse, så stort set alle byerne har vinproducenter, weinstuben og andre skønne seværdigheder. Det er bare at udvælge de byer, der passer til jeres temperament.

Området, der minder om et frodiggrønt hav, indbyder til at I snor jer af sted i et roligt tempo, og snuser det hele til jer. Bernkastel-Kuse modtager jer om eftermiddagen med sine farvestrålende bindingsværkshuse og blomstrende balkoner i de smalle gågader. Har I ikke fået nok af moselvinen på vejen, så kan I besøge vinmuseet eller vingårdene uden for byen. 

Overnatning i Trier
 

Mosels perler: Trier til Koblenz (130 km)

I dag fortsætter I, hvor I slap i går, og bugter jer langs Mosel helt til den flyder sammen med Rhinen ved Deutsches Eck. Den charmerende by Pünderich ligger lunt i Moselflodens favn med udsigt til vinbeklædte bakkeskråninger, der rejser sig som en grøn bølge på den modsatte bred. I Zell kan I slentre gennem byens farverige historie i de snoede gader i den maleriske bymidte.

I kan besøge historiske vinkældre, smage på Zeller Schwarze Katz og fuldt ud nyde byen, hvor vinen virkelig er i centrum. Fortsæt til det eventyrlige Reichsburg Cochern, der som Mosels krone ligger højt og skuer ud over floden og den farverige landsby nedenfor. Burg Eltz ligner ligeledes et middelaldereventyr midt i sin grønne gryde og er værd at tage en afstikker til, inden I kommer til gæstfrie Koblenz. 

Overnatning i Koblenz

Rhinens eventyrlige slotte: Koblenz til Rüdesheim (80 km)

Hvis ikke I nåede at nyde Koblenz i går, så bør I bruge formiddagen på at udforske denne historietunge by, der ligger i en enestående smuk kulisse med bjerge og skove hele vejen rundt. Det er et must at opleve fæstningen Ehrenbreitstein, der kigger over på byen fra den modsatte bred og Schloss Stolzenfels lidt uden for byen, der på afstand liger et legoslot.

Turen videre går langs Rhinen, hvor der venter en perlerække af oplevelser. I kommer forbi Marksburg, der med sine gulbrune nuancer ligner et sandslot, den mere skumle Burg Maus og de tilgroede ruiner af Burg Rheinfels.  Lorelei-klippen, der pludselig og dramatisk rejser sig ved bredden, romantiske Burg Sooneck og den charmerende by Assmannshausen sørger for mange spændende timer på vejen. 

Overnatning i Rüdesheim

Tysk charme i Rüdesheim (25 km)

Dagen starter med turen sydpå langs Rhinen til Loreley, hvor I kan lægge vejen forbi Loreley Besucherzenttrum og gå ud til klippen, hvorfra I har en fantastisk udsigt over Rhinen. Længere sydpå ligger Rüdersheim for jeres fødder. Selve byen er intet mindre end fortryllende, når I slentrer igennem den berømte Drosselgasse, besøger 1500-talshuset Klunkhardshof, Siegfried's Mechanisches Musikkabinett og de aristokratiske huse på Oberstrasse.

Men området omkring Rüdesheim indbyder også til dejlige gåture. I kan opleve den smukke udsigt over det romantiske tyske landskab fra skoven Niederwald, hvor I finder nogle skønne vandreruter, og teste jeres overtro ved den fortryllede hule ved Niederwald-monumentet. Alternativt kan I bruge dagen på at besøge det smukke kloster Abtei St. Hildegard eller Schloss Johannisberg, verdens første Riesling-vingård. Aftenen spenderes med traditionel tysk mad, lokal vin og festlige stunder i den levende Rüdesheim. 

Overnatning i Rüdesheim

Rheingauer-Riesling-ruten: Rüdesheim til Wiesbaden (30 km)

Den blomsteragtige og parfumerede Riesling hersker her i området nord for Rhinens brusende strøm, og i dag begiver I jer af sted på Rheingauer-Riesling-ruten, der strækker sig hele vejen til Wiesbaden. Her ligger vinbyerne som perler på en snor, og I vil få rig mulighed for at smage den lækre, gyldne drik på vinslotte og -klostre, der ligger og pynter i det kuperede landskab.

Besøg charmerende middelalderbyer som Mittelheim, Hallgarten, smukke Eberbach Kloster og Rauenthal. Sagn, legender og spændende historie giver jeres rejse en ekstra dimension, og uanset, hvor I kommer hen, emmer det af sydtysk atmosfære. Wiesbaden venter på jer med velfortjent afslapning og selvforkælelse i varme kilder. Besøg Kaiser-Friedrich-Therme eller lad jer underholde på Kurhause, hvor I også finder byens kasino. 

Overnatning i Wiesbaden

Auf Wiedersehen

Fik I ikke chancen i går, så brug det, I har af dagen på at udforske smukke Wiesbadens historiske centrum med Schlossplatz og hertugernes byslot, det elegante Neues Radhaus, Marktkirchens spidse spir og byens mange spændende museer og shoppingmuligheder. Er I ikke færdige med at slappe af, så kan I jo unde jer selv endnu en lækker spaoplevelse og måske en ekstra overnatning, inden turen går hjemad eller videre til andre af Tysklands smukke områder.

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 2.595 kr. pr. person

Prisen inkluderer

  • 6 nætter i dobbeltværelse på gode 3- og 4-stjernede hoteller
     

Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybilletter
  • Billeje
  • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

2 overnatninger i Trier
1 overnatning i Koblenz
2 overnatninger i Rüdesheim
1 overnatning i Wiesbaden

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Wiesbaden til Trier, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Assmannshausen på det dejlige Hotel Zwei Mohren eller kombinere med andre kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
  • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
  • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011