Skønne Schwarzwald i elbil

9 dages kør-selv-forslag til Schwarzwalds vidunderlige verden

Schwarzwald (direkte oversat til den sorte skov) er et 11.100 kvadratkilometer stort bjerg- og skovområde i det sydvestlige Tyskland og er Tysklands største lave bjergkæde. Schwarzwald var tidligere domineret af bøg og ædelgran, som begge giver meget skygge, hvilket gjorde skoven tæt og mørk - heraf navnet Schwarzwald. I dag er den dominerende art i de højereliggende dele af Schwarzwald rødgran, mens de lavere liggende områder stadig domineres af blandingsskov med bøg og ædelgran og den indførte douglasgran, som nu har en betydelig rolle i blandingsskoven.

Schwarzwald byder på vidt forskellige landskaber fra de langstrakte skovbjerge i nord, de brede engdale i det centrale Schwarzwald og det sydlige Schwarzwald med nøgne bjergtoppe, hvor det højeste bjerg, Feldberg, rejser sig 1.493 meter.

Vi har tilpasset turen for jer med elbil, så der er fornuftige dagsetapper og konkrete forslag til, hvor I kan lade bilen undervejs. Der endnu ikke så mange hoteller i Tyskland som tilbyder ladestation, men forslaget vil blive opdateret efterhånden som ladestandere bliver endnu mere tilgængelige.

Fra 5.095 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 8 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 

Startdag:
Daglig

Varighed:
9 dage/8 nætter

Turens længde:
1.945 km fra Flensburg
1.915 km fra Puttgarden

Klimapåvirkning:
243 kg CO2  samlet for 2 personer - mere om grønnere kørs-selv-ferie

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Schwalenberg (405 km/390 km)

Afstand: 405 km fra Flensburg / 390 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Schwalenberg, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kører I over Padborg, så er der en god ladestation ved Rødekro, og tager I færgen til Puttgarden, kan I med fordel lade op ved Nørre Alslev. Er I godt opladet et af disse steder kan I nemt komme til hurtigladeren ved Soltau Süd inden I igen skal have ekstra strøm på batterierne.

Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger, og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen. I fortsætter mod syd og nede omkring Hannover drejer I fra og kører de sidste ca. 100 km for at komme til Schwalwenberg.

Allerede når I drejer ind i byen ad Alte Torstrasse og rumler hen over de ujævne brosten, fortrylles I af de gamle huse og den særlige stemning der omgiver den lille landsby. Fremme ved det store torv holder I til højre og kommer til det hyggelige Hotel Schwalenberger-Malkasten, og her venter jer en overnatning.  

Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Schwalenberg - Heidelberg (330 km)

Fra Schwalenberg er der ca. 330 km til Heidelberg, hvis I tager Bundesstrasse via Marburg og forbi Giessen, hvor I fletter sammen med motorvejen. Foretrækker I motorvejen hele vejen, så er turen ca. 35 km længere, men tiden er omkring den samme - via motorvejen passerer I også hurtigladeren ved Kirchheim, hvor I kan få strøm på batterierne. Hvis I vælger at bo på NH Hirchberg Hiotel i Heidelberg er der også ladestander ved hotellet. 

Det første I ser, når I ankommer til Heidelberg, er slottet, der troner på en bakketop over den gamle bydel. Sammen med den gamle bro er det nogle af Tysklands mest imponerende seværdigheder. 

Overnatning i Heidelberg

Heidelberg - Baden-Baden - Freudenstadt (150 km)

Efter besøget i den romantiske by Heidelberg, fortsætter turen videre sydpå med næste stop i Baden-Baden. Køreturen tager kun ca. 1 time, så I er hurtigt fremme og har tid til at kigge nærmere på den fornemme og elegante by. Har behov for strøm på bilen, så stop eventuelt ved hurtigladeren ved indkøbscenteret Karlsruhe-Oststadt. Der er også ladestander i Freudenstadt, blandt andet i Wildbaderstrasse 1-3.

Efter frokost går turen videre, og I har mulighed for f.eks at besøge den imponerende Baumwipfelpad (skovtårn) i Bad Wildbad, inden turen går sydpå gennem det smukke landskab til Freudenstadt, der ligger midt i Schwarzwald, omgivet af maleriske landsbyer.

Overnatning i Freudenstadt

Udforsk det Nordlige Schwarzwald

I dag kan I udforske det nordlige Schwarzwald. Nåede I ikke Badische Weinstrasse i går, kan det være et af dagens mål. Et andet kan være den smukke Schwarzwaldhochstrasse med besøg ved Mummelsee og en tur ad Lotharpfad.

Det er også på høje tid at smage lidt på Schwazwald, så lad jer gerne friste af et stykke Schwarzwälder Kirschtorte på en af Schwarzwalds mange, hyggelige caféer

Overnatning i Freudenstadt

Titisee-Neustadt - Glottertal - Freiburg (50 km)

Start evt. dagen med et besøg på det smukke bjerg Belchen og nyd den fabelagtige udsigt hele kompasset rundt. Efterfølgende kan I køre til Glottertal og beundre den smukke dal og evt. smage på den berømte Roter Bur i den lokale vinforretning.

Dagen slutter i Freiburg, hvor det er tid til at gøre status over de mange indtryk fra Schwarzwald. Vi anbefaler at I bor på Best Western Premier Hotel Victoria, hvor der er ladestander ved hotellet.

Overnatning i Freiburg

Freiburg - Göttingen (495 km)

I dag slutter besøget i Schwarzwald. Men måske har I lyst til et par ekstra overnatninger i den skønne by Freiburg, eller I kan vælge at forlænge ferien med nogle Skønne dage ved Rhinen, hvor I bor i Assmannshausen og vil opleve hyggelige byer, knejsende borge og vinstokke så lange øjet rækker.

En anden mulighed er at køre til i det herlige Alsace. Fra Freiburg er der kun ca. 65 km til Kayserberg, der ligger midt i de smukke vinmarker. På vores kør-selv-forslag Fra Riesling til Pinot, der kan køres fra nord til syd - og modsat, vil I kombinere Alsace med Rhinen.

Eller I kan fortsætte rejsen ad Tysklands Alpenstrasse, der starter i Friedrichshafen. Fra Freiburg til Friedrichshafen er der kun ca. 155 km.

Vælger I at køre hjem, sættes kursen mod nord, og hurtigste rute er motorvejen forbi Karslruhe, hvor I igen kan oplade elbilen. Derfra videre til Frankfurt hvorefter I igen kan oplade batterierne ved Kirchheim. Videre nordover til Kassel, hvorefter I drejer fra mod Göttingen, hvor der venter en overnatning. I Göttingen kan I kan tage en tur rundt om springvandet Gänseliesel, der trods sin beskedne størrelse er blevet byens vartegn. Der er en række ladestandere i byen blandt andet i Lutjen Feldsweg 2 tæt på Park Inn hotellet.

Overnatning i Göttingen

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 5.095 kr.. person

Prisen inkluderer

 • 8 overnatninger i dobbeltværelse på 3-4 stjernede hoteller
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

 • 1 overnatning i Schwalenberg
 • 1 overnatning i Heidelberg
 • 2 overnatninger i Freudenstadt
 • 2 overnatninger i Titisee-Neustadt
 • 1 overnatning i Freiburg
 • 1 overnatning i Göttingen

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i Titisee eller Freiburg eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011