Skærgård, Gotland og Øland

11 dages kør-selv-forslag Fra stockholms skærgård til Gotland og Øland 

Denne tur tager jer op gennem Sydsverige til den stockholmske skærgård, hvor I har tid til både at udforske Stockholm og den pragtfulde skærgård. Herfra går turen med færge fra Nynäshamn til Sveriges største ø Gotland, som rummer et væld af seværdigheder og attraktioner fra især vikingetiden

Efter nogle dage på Gotland sejler I til Oskarshamn på fastlandet og tilbringer de næste tre nætter på et hyggeligt gæstgiveri syd for Kalmar, så I har tid til at besøge både den spændende by Kalmar og den smukke ø Øland.

Fra 10.992 kr.
pr. person i dobbeltværelse 10 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler maj til oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
11 dage/10 nætter

Længde:
ca 1.175 km

Klimapåvirkning:
238 kg CO2 samlet for 2 personer eksklusiv færger - læs mere

Dette er blot et kør-selv-forslag , der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • egen bil eller fly+lejebil/autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

København - Vadstena (400 km)

Turens første dag går op gennem det sydsvenske landskab, hvor marker og enge langsomt udskiftes med skov, skov og mere skov. Undervejs til første overnatning i Vadstena har I dog mulighed for flere spændende stop.

Ved Markaryd passerer i Smålandet Elgsafari, hvor I nok kan bruge en times tid i toget, der kører rundt i parken eller I kan tage en frisk spadseretur i Store Mosse Nationalpark.

Overnatning på Vadstena Klosterhotel

Vadstena - Stockholm centrum - Värmdö (175 km)

Når I kører videre mod Stockholm, bør I dreje fra nord for Linköping ved Trafikplats 112, udkørsel Linköping Norra. Derfra er der kun små 7 km nordpå til Berg, hvor I kan besøge den store attraktion Bergs Sluser og Carl Johans Slusetrappe inden turen går videre til Stockholm. 

Kør direkte til hotellet og brug eftermiddagen på at udforske Värmdö, der er en ø i Stockholms indre skærgård. Øen er Sveriges femte største og har et areal på 181 km². 

Overnatning på Fredriksborg Hotell på Värmdö i Stockhoms skærgård

Skærgården

I dag bør I udforske den stokholmske skærgård. Rederiet Stromma, der også driver sightseeingbåde i København, tlibyder flere forskellige udflugter med båd, fx Djurgården rundt eller til Fjäderholmarna, Drottingholm og Vaxholm.

Tag fx med på frokostkrydstogtet Lilla Skärgårdsturen der tager 2,5-3 timer, perfekt til at have tid til at se det bedste af Stockholms indre skærgård. Om bord fortæller guiden om skærgården og alle de seværdigheder, I passerer undervejs. Udflugt er både smuk og lærerig! I kan bestille Lilla Skärgårdsturen med frokost og nyde en veltilberedt frokost om bord med den bedste udsigt til Stockholms smukke Skærgård. Restauratørens frokost er inkluderet i prisen og I vælger hvilken frokost (dagens kød, fisk eller vegetar) I vil have i forbindelse med bestilling af turen.

I kan også udforske den uberørte skønhed på tusindvis af øer i den stockholmske øgruppe på en heldagsbådtur fra Vaxholm. Stig om bord på en behagelig yacht og udforsk det uberørte vildnis og nyd en virkeligt afslappende dag på vandet inkl. frokost. 

I stedet for turbådene, kan I tage de almindelige færger, der binder skærgården sammen.

Overnatning på Fredriksborg Hotell på Värmdö i Stockhoms skærgård

 

 

Värmdö - Visby (80 km)

I dag skal I tidligt op og ud af døren. Der er lige knapt 100 km til Nynäshamn og turen tager i hvert fald halvanden til to timer. Måske kan hotellet lave en tidlig morgenmad til jer, men ellers må I vente til I er ombord på skibet. 

DestinationGotland.se kan I bestille en samlet færgebillet Nynäshamn-Visby og Visby-Oskarshamn. En billet til en almindelig bil med 2 personer koster fra SEK 1.900 (ca. 1.400 DKK). Der er afgang Nynäshamn ca. kl. 09:15 og overfarten tager ca. 3,5 time. Med morgenfærgen fra Nynäsahamn er I fremme i Visby ved frokosttid og har hele eftermiddagen og aftenen til at udforske den hyggelige by.

Visby er den eneste lidt større by på Gotland. Den imponerende 3,4 km lange bymur, som har sat byen på UNESCOs Verdensarvsliste, gør sammen med den gamle bydel med sine små, krogede middelaldergader og lave teglstensbeklædte byhuse, Visby til en rigtigl hyggelig oplevelse. Besøg også gotlands museum Fornsalen, som fortæller om øens spændende og dramatiske historie. Museet viser også dele af den 85 kg tunge sølvskat, som blev fundet på Gotland i 1999.

Overnatning på Hotell Slotsbacken i Visby 
 

Nordlige Gotland (200 km)

Gotland lokker med en fantastisk natur, skønt klima og masser af sol, hvilket gør at svenskerne selv valfarter til området i deres ferie. Du skal ikke køre langt fra Visby før der ånder fred og ro. Kør gennem de store skovområder, langs kysterne via de små grusveje og stop op for en lille pause, hvor du fx kan nyde lille picnic med den smukkeste udsigt.

I dag bruges tiden på Fårö i det nordligste Gotland, med masser af seværdigheder. Læg fx vejen forbi Kutens Benzin, hvis du er til nostalgi fra 50érne og fyldte pandekager.

Overnatning på& Hotell Slotsbacken i Visby

Visby - Oskarshamn - Söderåkra (110 km)

Formodentlig har I allerede købt billet og bestilt plads på færgen. Fra Visby er der afgang til Oskarshamn ca. kl. 16:40 og denne tur tager ca. 3 timer og 10 min. Men tjek alligevel afgangene her i god tid!

Da I først er i Oskarshamn ved 20-tiden går turen  direkte til Stufvenäs Gästgifveri

Overnatning på Stufvenäs Gästgifveri

Kalmar ( Glasriget) (190 km)

I dag skal du besøge den hyggelige by Kalmar, der er den største by i Sveriges sydøstlige del med et hyggeligt og autentisk centrum. Vi kan også anbefale et besøg på Kalmar Slot.

Det er også oplagt at besøge Glasriget og glaspusteriet Kosta Boda mellem Nybro og Växjö. Her kan du se fremstillingen af glas og helt sikkert få lov til at købe en masse med hjem. I kan også vælge at tage direkte til Øland eller slappe af i Kalmar.

Overnatning på Stufvenäs Gästgifveri

Øland (300 km)

Så er turen nået til Øland - øen med de fleste solskinstimer i hele Sverige, hvor der venter dig meget forskellige typer natur og et varieret planteliv med bl.a. orkideer. Det er isæt kalkstenssletten (alvar)i den sydlige del af Øland, der skiller sig ud og det er der du kan støde på orkideer og lavtvoksende planter. Ellers er det store landbrugsområder, skove og strandenge der dominerer Øland.

Overnatning på Stufvenäs Gästgifveri

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 10.992 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 10 overnatninger i dobbeltværelse på Countryside Hotels
 • 10 x morgenmad
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færgebillet til/fra Gotland
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

 • En overnatning på Vadstena Klosterhotel
 • Tre overnatninger på Fredriksborg Hotell på Värmdön
 • Tre overnatninger på Hotell Slotsbacken i Visby, Gotland
 • Tre overnatninger på  Stufvenäs Gästgifveri nær Kalmar/Øland

Ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, den kan forkortes eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger undervejs.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011