Det bedste af Sverige i elbil

8 dages kør-selv-forslag til sveriges højdepunkter

Sverige er meget mere end "köttbullar" og saml-selv-møbler. Denne tur giver dig skærgård, historiske byer og overraskende naturoplevelser - og vi har sørget for unikke overnatningssteder på alt fra slotte og herregårde til gæstgiverier og et kloster.

Dette er kun et forslag til rejseplan, oplevelser og hoteller. Kontakt os, så skræddersyer vi netop din kør-selv-ferie i Sverige.

Fra 5.140 kr.
pr. person i dobbeltværelse 7 nætter inkl. morgenmad

Rejseperiode: 
Hele året

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
ca 1.700 km

Klimapåvirkning:
321 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferie

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • egen bil eller lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Brösarp (150 km)

Fra København går turen over Øresundbroen til det skønne Skåne. Men det bliver næppe den direkte vej til Brösarp, for overalt i det tidligere danske land venter spændende oplevelser. Utallige gårdbutikker lokker med sydsvenske specialiteter og spændende butikker tilbyder lokalt kunsthåndværk og skandinavisk design.

Dagen byder på mange muligheder: I kan besøge den historiske gamle, danske by Lund, lægge vejen syd om til Ystad, kigge på slotte og klostre på 'Slotsrundan' eller bare nyde den fantastiske natur.

Overnatning på Brösarps Gästgifveri & SPA

Brösarp -Söderåkra (213 km)

Dagen starter med et besøg i Åhus, der især er kendt for sin hyggelige bymidte, fremstilling af Absolut Vodka, ålefiskeriet og de kilometerlange sandstrande syd for byen. Åhus er en hyggelig by, og bymidten er en af Sveriges bedst bevarede middelalderbyer. Det smukke brostenbelagte torv stammer fra middelalderen, hvor Åhus var en livlig handels- og søfartsby. Og så er Åhus hjemsted for Absolut Vodka, et af verdens stærkeste brands.

Senere venter den spændende by Kristianstad. Kristianstad blev grundlagt af Christian IV i 1614 som Skånes bolværk mod Sverige, og den dag idag indgår kongens monogram (et 4-tal i et kronet C) i Kristanstads byvåben. Byens historiske bykerne med de middelalderlige gader er en slentretur værd, og her ligger også Den Hellige Trefoldigheds Kirke - en af de smukkeste renæssancekirker i Norden. Nær centrum omkring Helge Å finder I også Kristianstads Vattenrike, der er et biosfæreområde på UNESCOs verdensarvsliste.

Videre går turen til Karlskrona, der om noget er et historisk modstykke til Kristianstad. Her var det Svenskekongen, der skulle sikre sig en befæstning mod danskerne. Og måske er det værd at besøge Marinmuseum på Stumholmen med spændende maritime udstillinger.

Overnatning på Stufvenäs Gästgifveri i Södeåkra

Söderåkra-Söderköping (257 km)

Start dagen med et besøg i hyggelige Kalmar by og på Kalmar Slot. Herfra foreslår vi at I vælger én af to oplevelser undervejs.

Vil man opleve UNESCO-natur, så tag turen over Ølandsbroen til Stora Alvaret. Her finder I også jernalderborgen Eketorp.

Alternativt kan I tage ind i landet og besøge Glasriget i Småland, hvor der er gode muligheder både for at se produktion af glaskunst og gøre en god handel i de mange outlets med glas og anden brugskunst.

Tager I den lige vej nordover fra Kalmar via E22, skal I regne med 3,5 times køretid. Kører I via Glasriget eller Øland, tager det en time længere ud over den tid, I skal afsætte til oplevelserne.

Overnatning på Söderköpings Brunn i Söderkjöping.

Söderköping -Stockholm (195 km)

Så er tiden kommet til et besøg i storslåede Stockholm, som ligger kun 2 timer væk i bil. Lav eventuelt et stop i Norrköping, som historisk har været blandt de største og vigtigste byer i Sverige.

Gør stop i Stockholm eller kør direkte til hotellet i det naturskønne område ved Lejondalssjõn nordvest for storbyen: Glæd jer til at udforske denne dejlige by. Er det jeres første besøg i Sveriges hovedstad, foreslår vi en aftentur ind til Gamla Stan. Find en hyggelig bistro i Gamla Stan eller i fashionable Östermalm på vej tilbage til hotellet.

Overnatning på Lejondals Slott ved Lejondalssjön

Stockhom-Vadstena (297 km)

Vi kan varmt anbefale at forlænge turen med en ekstra overnatning i Stockholmsormådet, men ellers går turen sydover, hvor vi foreslår overnatning på et kloster i historiske Vadstena. Køreturen fra Stockholms skærgård er kun på 3 timer, så der er rigelig tid til oplevelser undervejs. Vi kan f.eks. anbefale et besøg ved Göta Kanals sluser ved Linköping.

Overnatning på Vadstena Klosterhotel.

Vadstena - Gransholm (315 km)

Så går turen mod nordvest over Emmaboda til Glasriget Kosta Boda mellem Nybro og Växjö. Her kan I opleve alt om fremstilling af glas og helt sikkert få lov til at købe en masse med hjem.

Herfra kan I lægge vejen gennem Växjö, som med ca. 70.000 indbyggere er den største by i det sydlige Småland. Växjö blev i middelalderen anlagt på en halvø beskyttet at den store Helgasjön nord for byen og fire mindre søer syd for byen. I dag er Växjö et økonomisk og kulturelt centrum i regionen. Växjös bymidte har et livligt handelsliv omkring den lange gågade Storgatan. Gaderne i centrum er anlagt vinkelret på hinanden - noget man ofte ser i svenske byer med en byplanlægning fra 1600-tallet. Selv om Växjö blev hærget af storbrande i 1838 og 1843, har den bevaret en oprindelig charme. Besøg evt. 'Utvandrarnas Hus' med udstillingen Drømmen om Amerika

Overnatning på Villa Gransholm i Gransholm

Gransholm- Danmark (265 km)

Her på sidste dagen kan I starte dagen med et besøg på kulturreservatet Linnés Råshult . Her kan I opleve et spændende kulturlandskab og høre om Linnés fascinerende verden, og måske nyde en kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage, inden turen går videre.

Ellers er det nærliggende og noget af det mest svenske I kan opleve på disse kanter - et besøg i Älmhult på IKEA Museum, hvis udstillinger fylder fire etager og fortæller om det svenske møbeleventyrs historie.

Næste stop er Smålandet Markaryds Elgsafari, hvor I kan opleve de store elge, enten fra jeres egen bil eller under kyndig vejledning fra det lille tog der på en lille time kører gennem parken.

Herfra kan I køre sydpå gennem Småland til Tykarpsgrotten lige syd Hässleholm. Tykarpsgrottan er en enorm labyrint 10-12 meter under jordoverfladen, hvor egnens bønder har brudt kalk i århundreder. I dag er Tykarpsgrottan en turistattraktion med guidede rundvisninger i dele af grotten.

Og så er der vist ikke mere tilbage at gøre, end at vende næsen hjemad efter nogle herlige dage i det sydsvenske.

Her på sidstedagen kan I starte dagen med et besøg I kulturreservatet Linnés Råshult. Her kan I opleve et spændende kulturlandskab og høre om Linnés fascinerende verden og måske nyde en kop kaffe og et stykke hjemmebagt kage, inden turen går videre.

Et besøg i hyggelige Lund kan altid anbefales, og måske passer det med en tidlig aftensmad på en hyggelig "krog" inden turen går tilbage til Danmark.

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 5.140 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på unikke hoteller
 • 7 x morgenmad
   

Prisen inkluderer ikke

 • Øresundsbroen
 • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

Overnatning på følgende unikke hoteller:

 • Brösarps Gästgifveri
 • Stufvenäs Gästgifveri
 • Söderkjöbings Brunn
 • Lejondals Slott
 • Vadstena Klosterhotell
 • Villa Gransholm

Alle hoteller har ladestandere på området.

 

 

Ekstra oplevelser

Turen kan naturligvis også køres omvendt, eller I kan tage en eller flere ekstra overnatninger undervejs. Kombiner eventuelt med kør-selv-forslaget Vestsverige for livsnydere.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011