Skønne Schwarzwald

7 dages kør-selv-forslag til Schwarzwalds vidunderlige verden

Schwarzwald (direkte oversat til den sorte skov) er et 11.100 kvadratkilometer stort bjerg- og skovområde i det sydvestlige Tyskland og er Tysklands største lave bjergkæde. Schwarzwald var tidligere domineret af bøg og ædelgran, som begge giver meget skygge, hvilket gjorde skoven tæt og mørk - heraf navnet Schwarzwald. I dag er den dominerende art i de højereliggende dele af Schwarzwald rødgran, mens de lavereliggende områder stadig domineres af blandingsskov med bøg og ædelgran og den indførte douglasgran, som nu har en betydelig rolle i blandingsskoven.

Schwarzwald byder på vidt forskellige landskaber fra de langstrakte skovbjerge i nord, de brede engdale i det centrale Schwarzwald og det sydlige Schwarzwald med nøgne bjergtoppe, hvor det højeste bjerg, Feldberg, rejser sig 1.493 meter.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget til jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands fantastiske natur og spændende byer.

Fra 3.250 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 6 nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
1.975 km fra Flensburg
1.925 km fra Puttgarden

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Heidelberg (720 km)

Fra den danske grænse er der ca. 720 km til Heidelberg, og med turen hjemmefra til grænsen vil det for mange være an alt for lang strækning at køre på én dag.

Derfor anbefaler vi en overnatning undervejs, f.eks, på Hotel Schwalenberger Malkasten. Fra grænsen er der kun ca. 390 km til Schwalenberg og derfra til Heidelberg kun ca. 360 km. Dermed får I to ganske overkommelige dagsetaper, hvor der er tid til at nyde turen. Læs mere om Hotel Schwalenberger Malkasten her.

Ønsker I ikke den lille omvej til den charmerfende bindigsværksby, kan en overnatning i Göttingen eller Kassel også dele turen op i to rimelige dagsetaper.

Overnatning i Heidelberg

Heidelberg - Freudenstadt (150 km)

Efter besøget i den romantiske by Heidelberg går turen videre sydpå med næste stop i Baden-Baden. Køreturen tager kun ca. 1 time, så I er hurtigt fremme og har tid til at kigge nærmere på den fornemme og elegante by. 

Efter frokost går turen videre, og I har mulighed for f.eks at besøge den imponerende Baumwipfelpad (skovtårn) i Bad Wildbad, inden turen går sydpå gennem det smukke landskab til Freudenstadt, der ligger midt i Schwarzwald, omgivet af maleriske landsbyer.

Overnatning i Freudenstadt

Freudenstadt - Nordlige Schwarzwald

Idag kan I udforske det nordlige Schwarzwald. Nåede I ikke Badische Weinstrasse igår, kan det være et af dagens mål. Et andet kan være den smukke Schwarzwaldhochstrasse med besøg ved Mummelsee og en tur ad Lotharpfad.

Det er også på høje tid at smage lidt på Schwazwald, så lad jer gerne friste af et stykke Schwarzwälder Kirschtorte på en af Schwarzwalds mange, hyggelige caféer

Overnatning i Freudenstadt

Titisee-Neustadt - Glottertal - Freiburg (50 km)

Start evt. dagen med et besøg på det smukke bjerg Belchen og nyd den fabelagtige udsigt hele kompasset rundt. Efterfølgende kan I køre til Glottertal og nyde den smukke dal og evt. smage på den berømte Roter Bur i den lokale vinfoirretning.

Dagen slutter i Freiburg, hvor det er tid til at gøre status over de mange indtryk fra Schwarzwald.

Overnatning i Freiburg

Freiburg - Danmark (900 km)

Idag slutter besøget i Schwarzwald. Men måske har I lyst til et par ekstra overnatninger i den skønne by Freiburg, eller I kan vælge at forsætte ferien i det herlige Alsace. Fra Freiburg er der kun ca. 65 km til Kayserberg, der ligger midt i de smukke vinmarker. Her kan vi anbefale nogle nætter på det charmerende Hôtel Les Remparts. Læs mere om ferie i Alsace her.

En anden mulighed er at køre til Assmannshausen ved Rhinen og forlænge ferien med nogle dage i det skønne Rhin-land med hyggelige byer, knejsende borge og vinstokke så lange øjet rækker. Her kan vi anbefale det hyggelige Hotel Zwei Mohren. Læs mere om ferie ved Rhinen her.

Eller I kan fortsætte rejsen ad Tysklands Alpenstrasse, der starter i Friedrichshafen. Fra Freiburg til Friedrichshafen er der kun ca. 155 km.

Vælger I at køre hjem, bør I nok igen overveje en overnatning undervejs.

kort

Vis på kort

galleri

priser

Fra 3.250 kr.. person

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i dobbeltværelse
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Heidelberg
 • 2 overnatninger i Freudenstadt
 • 2 overnatninger i Titisee-Neustadt
 • 1 overnatning i Freiburg
   

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i Titisee eller Freiburg eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 4 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011