Tyskland og Frankrig i autocamper - Fra Riesling til Champagne

14 dages kør-selv forslag i autocamper til Rhinen, Alsace og Champagne

På denne tur i autocamper kommer I forbi nogle af de lækreste vinområder, med mulighed for at smage jer igennem Rhinen, Alsace og Champagne. Hvert område har sit eget unikke præg med charme og elegance og som derudover også byder på kulturelle oplevelser, historie og cuisine i særklasse.

I følger en overordnet rute fra Hamburg til Alsace og I vælger selv om turen går til højre eller venstre, om I holder ind ved en flod og tager en lur og en kop kaffe, eller om I ønsker at blive en dag længere end først planlagt.

Turen i autocamper er velegnet til par, børnefamilier og de aktive, som elsker at være på farten hver dag og holder af kombinationen med camping og mange forskellige oplevelser og attraktioner undervejs i naturen - ikke mindst vinoplevelser.

Der er indlagt enkelte hviledage undervejs, så der også er tid til at slappe af og nyde ferien eller udforske lokalområdet. Husk, I bestemmer selv rute og tempo og i kan skifte mening undervejs.

Fra 5.308 kr.
Pr. person ved 4 personer i autocamper

Rejseperiode:
Vi anbefaler april - oktober, men hele året er muligt i autocamper.

Startdag:
Daglig

Varighed:
14 dage/13 nætter

Længde:
ca. 2.500 km

825 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Velkommen

FDM travels forslag til en autocamper-rejse til Rhinen, Alsace og Champagne giver jer rig mulighed for at smage de boblende herligheder fra flere regioner. Den kendte hvide Riesling fra Rhinens skråninger, Crémant d'Alsace som vi kender fra en delikat velkomstdrink og endelig champagne i en eller anden form er nok alle bekendt og det er naturligvis kun produkter fra denne region, der må kalde sig champagne.

For at kunne opleve så meget af områdernes forskelligheder har vi valgt en tur på 14 dage med 13 overnatninger på campingpladser, men I kan naturligvis selv vælge til eller fra, som I ønsker det.

Rigtig god tur i autocamper!

Dagsprogram

Danmark - Hamburg - Göttingen (420 km)

Turen her begynder ved Hamburg. Da vi har forskellige leverandør, anvises det præcise afhentningssted ved bestilling. Det er også muligt at afhente autocamperen andre steder i Tyskland - kontakt os for at høre mere om mulighederne.

Selvom I sagtens kan køre til Hamburg samme dag, som I skal afhente autocamperen, kan det være en fordel at tage af sted dagen før, og tage en enkelt overnatning på hotel i Nordtyskland. Fordelen er at rejsen bliver en pakkerejse når I kombinerer 2 rejseprodukter (hotel + autocamper), og dels at I får god tid til afhentningen, da det tager lidt tid at sætte sig ind i alle detaljer om kørsel med autocamper. Herudover har I tid til at proviantere til de første dage på farten.

Feriens første køretur fører jer mod byen Göttingen, som er en by med masser af kultur. Her afholdes den internationale Händel-Festspiel hver forsommer. Barer, restauranter og natklubber præger også den kulturelle scene. I kan også besøge den etnologiske samling eller et af byens andre spændende museer, eller blot slentre en tur i den botaniske have fra 1736, der er en af ​​universitetets ældste skatte med flere historiske drivhuse, der bestemt er værd at besøge.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Göttingen, fx. "Camping Am Sultmer Berg", som ligger nord for byen.

Göttingen - Rüdesheim ved Rhinen (285 km)

Dagens etape i autocamper er på ca. 285 km og destination er hyggelige Rüdesheim ved Rhinen. På vejen anbefaler vi et stop ved Bergpark Wilhelmshöhe i Kassel.Gå en tur i parken og oplev den eventyrlige neogotiske Löwenburg og de imponerende spring- og vandfaldsanlæg - en oplevelse for sig.

Et andet muligt stop på ruten er Marburg, hvor brødrene Grimm studerede på universitetet. Gå Grimm-ruten, sirligt markeret med de elskede eventyrfigurer fra deres fortællinger.

Wiesbaden er en af Tysklands ældste kurbyer, og her er der mulighed for afslapning og selvforkælelse i byens varme kilder. I kan selvfølgelig også udforske det smukke historiske centrum med Schlossplatz og hertugernes byslot. Hver lørdag i sæsonen skiftes de lokale vinbønder til at præsentere deres produkter på det ugentlige marked. Snup et smagsprøve inden dagen slutter i Rüdesheim.

Selvom Rüdesheim er en mindre by med bare 10.000 indbyggere, så er det en af de mest besøgte byer i Tyskland. Rüdesheim er nok den mest kendte by langs Rhinen, ligesom forlystelsesgaden Drosselgasse er synonym med Rüdesheim. Her flokkes turister om souvenirbutikker og i de mange hyggelige vinstuer og vinhaver. Er du interesseret i vin vil et besøg på den gamle borg, Brömserburg, være interessant, for her er et stort vinmuseum og mulighed for at få smagsprøver på nogle af de mange vine, der dyrkes i området.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Rüdesheim, fx. "Campingplatz Rüdesheim", "Campingplatz am Rhein" eller en af de andre pladser længere nede ad floden. Reservér evt. plads hjemmefra.

Rüdesheim - Strasbourg (231 km)

I dag anbefaler vi at I starter ,ed at køre ad Deutsche Weinstrasse fra Bockenheim (ca. 80 km syd fra Frankfurt) til Schweigen-Rechtenbach ved den fransk-tyske grænse, en flot vejstrækning på godt 85 km. Der er et utal af smukke stop på vejen videre til Strasbourg, så det er bare at vælge, hvor I vil tilbringe dagen.

Turen går igennem den smukke vinregion til den franske grænse og er strøet med sirlige vinmarker og maleriske landsbyer. Tag en afstikker til f.eks. byen Worms med domkirken St. Peter og det store Luther-mindesmærke, eller læg vejen forbi den lidt større by Mannheim, hvor der findes et stort udvalg af kulturelle aktiviteter og oplevelser. Neustadt an der Weinstraße er et must og i Karlsruhe kan I opleve 2. verdenskrigsmuseet Badisches Landesmuseum, som ligger i et imponerende slot, hvis park er fyldt med kulturelle oplevelser. I kan også stoppe i Landau in der Pfalz til et glas af områdets lokale vin.

Omkring byen Baden-Baden findes der et fantastisk vinområde, som I kan udforske, og selve byen Baden-Baden er i sig selv en meget smuk kurby, der også er værd at opleve.

Dagen slutter med at I krydser grænsen til Frankrig og finder jer godt til rette på en campingplads i nærheden af Strasbourg.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Strasbourg, fx. "Camping de Strasbourg". Reservér evt. plads hjemmefra til 2 nætter.

Strasbourg - Europas gemte kulturby (0 km)

I har hele dagen til at udforske alt det, som Strasbourg - eller Europas gemte kulturby - har at byde på. Midt i denne fantastiske by finder I Grand Île; en ø, der forbindes til resten af byen af 20 charmerende broer. Øen udgør det historiske centrum, er bilfri og intet mindre end billedskøn.

Her finder I også Notre-Dame katedralen, som er et imponerende bygningsværk at opleve tæt på. Gå en tur langs Berg Piétonne ved kanalen, og få et smukt indblik i byens arkitektur. Sørg for at besøge området Le Petite France, der står nærmest urørt af tiden og bringer tankerne hen på romantiske eventyr. Byen er ligeledes smuk at opleve fra vandvejen, så brug evt. aftenen på en bådtur rundt i kanalen.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Strasbourg, fx. "Camping de Strasbourg". Reservér evt. plads hjemmefra.

Vinruten i Alsace: Strasbourg - Colmar (75 km)

I dag begiver I jer ud på den traditionelle vinrute "Route des Vins d'Alsace". Området byder på omkring 50 grand cru-vine, smukke landskaber, slotte og charmerende byer, så der vil være oplevelser for alle sanserne. Byen Marlenheim vest for Strasbourg markerer starten på vinruten, og herfra ligger middelalderbyer og vingårde som perler på en snor.

Der er rig mulighed for at finde en personlig favorit lidt væk fra ruten, men I bør besøge de smukke og historiske byer Obernai og Mittelbergheim samt nogle af de lidt mindre byer så som Rosheim og Kintzheim. Sørg selvfølgelig også for at tage jer tid til at smage på de lokale vine på vejen til Colmar.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Colmar, fx. den lille plads "Camping de l'Ill - Colmar" eller "Camping Trois Châteaux" ved Eguisheim. Der er også en stor stellplads i den sydlige del af byen.

Ribeauvillé, Kintzheim og Riquewihr (20-75 km)

Det er blevet tid til at køre ud i det skønne Alsace. Fra Colmar kører I lidt nordpå til middelalderbyen Bergheim, der nok er en lille by, men den er rig på historier. Der går hurtigt en times tid i denne hyggelige by og tiden nærmer sig så småt frokost. Vi anbefaler at I kører et par km videre til den lille by Kintzheim og besøger Auberge Saint-Martin, der bl.a. er berømt for sine ekselente 'Tarte Flambée'. Restaurenten ligger på venstre hånd, når I kører ind i byen.

Herfra fortsætter I til Château du Haut Koenigsbourg, der er det største slot i Alsace. Turen går herefter mod syd til Ribeauvillé, der ligger mellem vinmarker på "Route des Vins". Byens centrum har en vidunderlig middelalderstemning og bakkerne rundt om byen domineres af 3 gamle fæstningsruiner. Sæt tid af til at opleve byen.

I kan nu vælge at køre tilbage mod Colmar til den samme campingplads som dagen før eller tage en affstikker til endnu en vidunderlige middelalderby, Riquewihr, en af Frankrigs smukkeste landsbyer. I byen er der utallige vinproducenter, så husk at komme forbi mindst et af smagslokalerne, hvor I også kan købe en flaske med til campingpladsen.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Ribeauvillé eller Riquewihr, fx. "Camping Pierre de Coubertin", "Camping Riquewihr" eller "Camping de Kaysersberg". Husk at booke 2 nætter.

Kaysersberg, Lapoutroie, Munster og Eguisheim (50-70 km)

I dag kan du vælge at tage en hviledag på campingpladsen eller opleve endnu flere af Frankrigs smukkeste byer.

Efter dagens croissant går turen til den lille by Kaysersberg, der nærmest er et lille, charmerende, stille og romantisk paradis, som I kan slentre rundt i. Herfra fortsætter I op til den lille landsby Lapoutroie, hvor I kan besøge det sjove lille museum Musée des Eaux de Vie. Her kan I se alle mulige remedier til destillation og høre en masse om eux des vie i almindelighed. Der findes også en lille butik, hvor I både kan smage og købe de dyre dråber. 

I Lapoutroie ligger også et lille mejeri der fremstiller den meget karakterfulde Munster-ost, men lad være med at købe en! Det kræver tålmodighed at have den liggende i autocamperen!

Herfra går turen videre ad de små Vogeser-veje til Munster. Ikke fordi byen i sig selv er noget specielt, men fordi både den katolske kirke Eglise Saint-Leger og den nærliggende protestantiske har op til fem storkereder på tage og spir. Storkereder er der også nok af i Eguisheim, der er næste stop på vejen.

Eguisheim ligger også på Route des Vins og i byen finder I mange vinproducenter, der tilbyder vinsmagning. Desuden er det en charmerende oplevelse at slentre rundt i de smalle brostensbelagte gader mellem de smukt blomstersmykkede bindingsværkshuse. 

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Ribeauvillé eller Riquewihr, fx. "Camping Pierre de Coubertin", "Camping Riquewihr" eller "Camping de Kaysersberg".

På tværs af Vogeserne til Epinal (95-150 km)

I dag skal I krydse bjergkæden Vogeserne. Ruten byder på bjergkørsel og mange smukke udsigtspunkter. Samtidig er der mulighed for vandreture og andre aktiviteter undervejs, så tag tidligt afsted, så der er tid til det hele.

Første stop kunne passende være Vogesernes højeste punkt, Grand Ballon i 1.424 meters højde. Når vejret er godt er der en smuk udsigt ud over Alsace med kig til Schwarzwald i Tyskland. Col du Grand Ballon har flere gange været med på Tour de France ruten og har du cykel med kan du selv prøve kræfter med Vogesernes gigant.

Resten af turen vestpå mod Épinal kan køres ad forskellige ruter og I vælger selv om turen skal gå op over flere bjergpas eller om i hellere vil køre på de mindre snoede veje nede i dalen. Under alle omstændigheder, så tag jer god tid til kaffepauser så længe i kører i bjergene.

Dagens bjergetape slutter i Epinal ved Mosel-floden.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Épinal, fx. "Camping Club Lac de Bouzey", "Camping Parc du Château" eller "Camping Les Iles", som ligger 30 km nord for byen.

Epinal - Metz (100 km)

Videre til Metz - én af de grønneste byer i Frankrig med et hav af smukke parker og oaser. Kulturelle og arkitektoniske seværdigheder er desuden strøget ud over byen, hvor byens stolthed er den overvældende Saint-Etienne katedral, hvis arkitekt efter sigende solgte sin sjæl til djævlen, for at færdiggøre det imponerende bygningsværk. Hvis I er kunstinteresserede er et besøg i Pompidou Centret med moderne kunst i alle afskygninger et absolut must.

I kan også tage en hyggelig gåtur langs floden eller ned ad Avenue Foch, hvis palæer minder om romantiske dukkehuse. Metz og faktisk hele området Lorraine, er desuden kendt for sine mirabelle-blommer, så I må selvfølgelig også smage på egnsspecialiteter som mirabelle-likør og andre søde sager baseret på den smagfulde blomme samt den regionale moselle-vin.

Og så er der naturligvis den berømte Quiche Lorraine, der her fås i den originale udgave. Og for netop at styrke den lokale madkultur, har byen en sammenslutning af restauranter under fællesbetegnelse "Les Tables de Rabelais", som alle lægger vægt på tradition og lokale specialiteter. 

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden af Metz, fx. den bynære "Camping Municipal Metz" eller "Camping Paquis Corny" som ligger 17 km sydvest for byen.

Metz - Reims (210 km)

Alle veje fører til Reims, som er lidt af et knudepunkt i det nordlige Frankrig. På vejen kan I vælge, om det er krig eller idyl, der trækker mest.

Den korteste rute går forbi Verdun, der satte scenen for det blodigste slag under Første Verdenskrig og er kendt for krigsmonumenter, kirkegården og mindesmærker. I kan undervejs på ruten opleve et utal af verdenskrigsmonumenter som "Monument de Navarin" og museer som "Centre d’interprétation Marne", "Sommepy-Tahure Memorial Room" og "Fort de La Pompelle".

Turen kan dog også byde på stor skønhed, hvis I lægger vejen forbi den pittoreske Sainte-Ménehould eller farverige Barconnes, Chamery og Mourmelon-le-Grand med en overdådig flora. En alternativ rute tager jer derimod forbi Art Nouveau-byen Nancy, Châlons-en-Champagne, der kaldes for Frankrigs Venedig, og Champagnebyen Épernay. I kan evt. tage en afstikker til den karakterfulde renæssanceby Joinville eller Oger, der har vundet priser for sine farverige blomster.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i området omkring Épernay, fx. "Camping Municipal Epernay" eller "Camping de Chalons en Champagne Aquadis Loisirs".

Reims - i hjertet af Champagne (110 km)

I dag er skal I opleve byen Reims, som ligger smukt placeret i hjertet af Champagne, og der er også rig mulighed for at smage på de skønne bobler på nogle af de mange store champagnehuse som MUMM, Tattinger, Lanson, Veuve Clicquot, Pommery, Martel, Tattinger, Charles de Cazanove, Canard-Duchêne, Demoiselle og Ruinart.

Husk også at prøve en Biscuits Roses, en lille pink kage, der traditionen tro skal dyppes i et glas champagne. Byen huser hele tre UNESCO-beskyttede bygninger, domkirken Notre-Dame, et af de førende eksempler på gotisk arkitektur, Palais du Tau og basilikaen Saint-Remi. Brug også dagen på at opleve byens smukke Art deco-arkitektur, gå på opdagelse i vinkældre og champagnens historie og nyd livet og boblerne i denne levende by.

Efter dagens besøg i Reims kan I om eftermiddagen køre de ca. 110 km. i retning af Ardennerne og finde en hyggelig campingplads for natten.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i Ardennerne inden grænsen til Belgien, fx. "Camping Lac du Bairon", "Camping du Mont Olympe" eller "Camping Port Diseur".

Reims - Ardennerne - Düsseldorf (320 km)

Efter en række dage fyldt med cremant og champagne i Alsace, Lorraine og Champagne går turen mod nord gennem det sydøstlige hjørne af Belgien. Tag tidligt afsted, så I kan nyde turen gennem Ardennernes smukke naturområder med skove, floder og idylliske byer, der står i stor kontrast til områdets historie. 

Det var her under Ardenneroffensiven, at de allierede blev sat alvorligt under pres i december 1944. Turen går forbi byen Bastogne, der blev symbolet på, hvordan de amerikanske styrker under særdeles barske vejrmæssige betingelser holdt stand og stoppede den tyske offensiv. På byens torv står en Sherman tank som minde fra slaget og på byens Krigsmuseum kan I komme tættere på historien bag.

På den videre vej mod nord kan I holde kaffepause i en eller flere af de små charmerende byer i området, hvor fx. torvet i Malmedy lægger op til frokost med udsigt til byens katedral.

Dagen byder på en del kørsel og det kan anbefales at reservere en campingplads, så I er sikre på et sted at holde for natten når i når frem til området omkring Bonn og Düsseldorf, lige syd for Ruhr-området i Tyskland.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden Bonn eller Düsseldorf. Her er mange pladser at vælge imellem, fx. "Camping Heider Bergsee", "Campingplatz Stadt Köln", "Campingplatz Am Waldbad" eller "Campingplatz Rheinblick".

Düsseldorf - Bremen (330 km)

I dag fortsætter turen videre mod Bremen, men I bør bruge en del af dagen på at udforske det spændende Ruhr-område. Her er fortidens industrier omdannet til et stort kulturlandskab med over 1.000 industrielle monumenter, 200 museer og masser af teatre med en årlig kunst- og musikfestival, Ruhrtriennale. Læs mere om mulighederne i Ruhr-området.

Undervejs på ruten kommer I forbi Osnabrück, som er en større by med over 150.000 indbyggere og en idyllisk beliggenhed i en dal midt i naturparken Terravita, hvor I finder fantastiske vandre- og cykelstier. Byen tiltrækker mange aktive rejsende, da flere populære vandre- og cykelstier går lige igennem byen, og det derfor er nemt at komme ud i naturen.

Sidst på dagen ankommer i til Bremen hvor i kan installere jer på en campingplads og slappe af eller se lidt nærmere på byen.

Overnatning på en campingplads eller stellplads for autocampere i nærheden Bremen, fx. "Campingplatz Steller See", "Maerchencamping", "Campingpark Oyten" eller "Juliusplate".

Bremen - Hamburg - Danmark (300 km)

Turens uigenkaldeligt sidste dag byder på ca. 300 km til grænsen ved Flensburg eller færgen i Puttgarden (via Hamburg). Først skal autocamperen dog afleveres på udlejningsstationen. Husk at sætte tid af til tømning af tanke samt rengøring og udpakning af autocamperen.

Har du god tid enten før eller efter aflevering, så tag et smut ind til hansestaden Hamburg, Tysklands næststørste by med en hyggelig bykerne omkring Altstadt og Alsteren.

Turen tilbage til Danmark foregår nu i egen bil og med en masse dejlige autocamper-oplevelser i bagagen.

Aflevering af autocamper i Hamburg-området. Husk at sætte tid af til oprydning og rengøring inden turen går i egen bil tilbage til Danmark. I kan også vælge at tage 1-2 overnatninger på hotel i Hamburg og lige få de allersidste oplevelser med i bagagen.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.308 kr.

Prisen inkluderer

 • 13 dages autocamperleje
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring af autocamper

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

 

Om rejsen

1 nat ved Göttingen 
1 nat ved Rüdesheim
2 nætter ved Strasbourg
1 nat ved Colmar
2 nætter ved Riquewihr
1 nat ved Epinal
1 nat ved Metz
1 nat ved Epernay
1 nat ved Reims
1 nat ved Düsseldorf
1 nat ved Bremen

Bemærk, du skal selv finde campingpladser eller stellpladser undervejs.

 

ekstra oplevelser

I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre ruten i omvendt rækkefølge eller vælge en helt anden rute til det nordøstlige Frankrig.

Forlæng evt. opholdet med nogle ekstra dage i autocamper eller på hotel i Hamburg ifm. afhentning/aflevering af autocamperen og få flere oplevelser med i bagagen.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011