Route des Vins D'Alsace for livsnydere

10 dages kør-selv-forslag til vinruten i Alsace

Alsace, den eksklusive vinregion ved Rhinen med udsigt til de tyske naboer, er en frodig have, hvor naturen, ligesom de vine, som produceres, er uovertruffen. Denne rejse giver jer mulighed for at smage på områdets eksklusive dråber og blive charmeret af den karakteristiske fransk-tyske kultur, når I besøger nogle af Frankrigs smukkeste byer fyldt med tysk middelalderidyl og fransk skønhed.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Alsace's eventyrlige landskaber. Her har vi taget udgangspunkt i de bedre hoteller, der afspejler områdets kvaliteter.

Fra 6.063 kr.
pr. person i dobbeltværelse 9 nætter.

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag: 
Daglig

Varighed: 
10 dage/9 nætter

Længde:
Ca. 2.090 km

Klimapåvirkning:
402 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Velkommen

 

Alsace byder på en væld af oplevelser fra nord til syd. I starter turen i den spændende by Strasbourg, der har alt hvad I kan ønske sig fra kulturelle til gastronomiske tilbud. Herfra går turen til Marlenheim, der er Route du Vin D'Alsace's officielle startpunkt. 

Turen fortsætter sydpå og I kommer her ind i det kendte Alsace, hvor vinstokkene i snorlige rækker strækker sig så langt øjet rækker, kun afbrudt af små hyggelige byer.

Flere af byerne udmærker sig ved en helt eventyrlig stemning med gamle huse, torve og pladser. Og overalt finder I vinbutikker, der ikke bare sælger vin, men også tilbyder uforpligtende vinsmagninger.

God tur!

Dagsprogram

Danmark - Göttingen (425 km/410 km)

Afstand: 425 km fra Flensburg / 410 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Göttingen, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen. I fortsætter mod syd og nede omkring Hannover drejer I fra og kører de sidste ca. 100 km for at komme til Göttingen.

Overnatning på Romantik Hotel Gebhards

Göttingen - Strasbourg (475 km)

Dagens etape går via Kassel, Frankfurt og Mannheim inden I slår et sving og køre igennem naturparken Vosges du Nord, hvor I kan stoppe ved Château Neuf de Windsteins charmerende gamle slotsruiner. I kan også vælge at gå på opdagelse i byen Haugenaus historiske bygninger og monumenter. Eftermiddagen bør I bruge på at summe rundt i Strasbourgs charmerende gader. Byen er et miks af fransk og tysk indflydelse, middelalder og modernitet.

I finder nemlig både de moderne glasbygninger, der huser Europa-Parlamentet og Menneskerettighedsdomstolen og tysk landsbyidyl blandet med fransk arkitektur. Brug evt. aftenen på at nyde den pulserende stemning på Place du Marché-aux-Cochons-de-Lait eller besøge vinmuseet Cave Historique des Hospices de Strasbourg i den gamle hospitalskælder.

Overnatning på Hannong Hotel & Winebar i Strasbourg
 

Europas gemte kulturby

Brug denne dag på at udforske alt det, som Strasbourg har at byde på. Midt i denne fantastiske by finder I Grand Île; en ø, der forbindes til resten af byen af 20 charmerende broer. Øen udgør det historiske centrum, er bilfri og intet mindre end billedskønt.

Her finder I også Notre-Dame katedralen, som er et imponerende bygningsværk at opleve tæt på. Spadser langs Berg Piétonne ved kanalen, og få et smukt indblik i byens arkitektur. Sørg for at besøge området Le Petite France, der står nærmest urørt af tiden og bringer tankerne hen på romantiske eventyr. Byen er ligeledes smuk at opleve fra vandvejen, så brug evt. aftenen på en bådtur rundt i kanalen.

Overnatning på Hannong Hotel & Winebar i Strasbourg

Strasbourg - Obernai (50 km)

Efter at have oplevet dejlige Strasbourg er det nu tid til at nyde Alsace udenfor de store byer. I forlader Strasbourg og tager mod vest til Marlenheim, der markerer starten på vinruten, og herfra ligger middelalderbyer og vingårde som perler på en snor. 

I begiver jer nu ud på den traditionelle Alsace-vinrute. Området byder på omkring 50 grand cru-vine, smukke landskaber, slotte og charmerende byer, så der vil være oplevelser for alle sanserne. Der er rig mulighed for at finde en personlig favorit lidt væk fra ruten, men I kan glæde jer til at besøge de smukke og historiske Obernai, hvor en overnatning venter.

Dagens distance er kun omkring 25 km i fugleflugt, så der er rigtig mulighed for at komme ned i tempo, ankomme i god tid til Hôtel à la Cour d'Alsace og nyde stedet, der engang var Barons de Gail's imponerende hjem. Til middag kan I vælge mellem gourmetrestauranten "Le Jardin des Remparts" og den charmerende traditionelle winstub "Caveau de Gail".

Overnatning på Hôtel à la Cour d'Alsace i Obernai

Obernai - Colmar (65 km)

I fortsætter ad Route du Vin D'Alsace, der fører jeg gennem herlige vinområder som Barr, Dambach-la-Vill, Kintzheim, Bergheim, Ribeauvillé, og Kaysersberg til Colmar. Sørg selvfølgelig også for at tage jer tid til at smage på de lokale vine undervejs.

Dagen ender i Colmar, der ikke så overraskende betragter sig selv som Alsaces vinhovedstad. Byen kan nemlig bedst beskrives som et fortryllende centrum, hvor alt det bedste fra Alsace smelter sammen. Byen emmer af den specielle og afslappede rytme, der kendetegner området.

Placeret midt i vinmarkerne og fyldt med farverige traditionelle huse, berømte vine og en hyggelig og gæstfri stemning, kan man ikke andet end elske denne ofte oversete franske perle. Byen indeholder masser af kulturelle seværdigheder og den gamle bydel, La Petite Venise, er oplagt at spendere nogle timer i for at nyde den lokale vin, gastronomi og smukke arkitektur.

Overnatning på Le Maréchal i Colmar.

Frankrigs smukkeste byer (20 - 100 km)

Nogle af Frankrigs smukkeste byer ligger gemt i de grønne bakkedale, der omkranser Colmar, så brug dagen på at besøge disse små nærliggende perler. Riquewihr vil bringe jer godt 400 år tilbage i tiden, da byens charmerende centrum med brostensbelagte gader mellem de farverige små huse, slottet og den gamle fæstningsmur får byen til at ligne noget fra et middelaldereventyr.

Også Hunawihr er et absolut must med sin sceniske placering i vinmarkerne og de mange små vinhuse. Hyggelige Kaysersberg, Eguisheim, der bugner af blomster i sommerperioden, Turckheim og Munster bør også opleves.

For selv om I besøgte nogle af byerne på vej fra Strasbourg til Colmar, er flere virkelig et længere besøg værd.

Overnatning på Le Maréchal i Colmar.

Route du Vin D'Alsace: Colmar - Mulhouse (50-100 km)

Fra Colmar følger i vinruten gennem den smukke by Eguisheim, over Husseren-Les-Chateaux, rouffach og Buebwiller til Mulhouse.

Eguisheim, der nok er en af områdets smukkeste landsbyer, betragtes som vindyrknings fødested i Alsace. Den lille by ligger på en let bjergskråning med 339 ha vinmarker, og netop beliggenheden, den fremragende jordbunf og det exceptionelle mikroklima, og naturligvis vinbøndernes kunnen, har gjort Eguisheim's "Eichberg" og "Pfersigberg" til offcielt betregnede 'Alsace Grand Cru'.

Længe sydpå bliver vinmarkerne stejlere, og omkring Thann og Buebwiller er vinmarkerne så stejle, at høstmaskiner må bindes med tovværk. I Thann kan I besøge museet, der hjælper til forståelse af regionen specielle vin-landskaber og den geologiske diversitet i Alsace' terroir.

Overnatning på Hotel du Parc i Mulhouse

Mulhouse

Brug dagen på oplevelser i den hyggelige by Mulhouse. Byens historiske centrum lokker til afslapning og nydelse, mens flre museer kæmper og de besøgende gunst. Cité de l'Automobile - Collection Schlumpf er særdeles interessant, i hvert fald hvis man er til gamle biler: Bugatti, Peugeot, Renault, Rolls-Royce, Ferrari og mange mange flere. 

En anden spændende oplevelse er Marché du Canal Couvert på Quai de la Cloche nær centrum.  Her sælger ca. 300 handlende frugt og grønt, kød, fisk, beklædning og alverdens andre ting og sager. Vin og lidt andre lækkerier kan man såmænd også købe!

Eftermiddagen kan I evt. bruge på et besøg i Écomusée D'Alsace i Ungersheim, ca. 20 km nord for Mulhouse. Det er det største frilandsmuseum i Frankrig, og viser en Alsace-landsby fra det tidlige 20. århundrede. Museet afspejler livet var på landet i Alsace dengang, med datidens bygninger, håndværk, landbrug, madlavning og traditioner.

Overnatning på Hotel du Parc i Mulhouse

Mulhouse - Bad Sooden-Allendorf (515 km)

Det er blevet tid til at tage afsked med skønne Alsace og køre hjemad mod Danmark - men I kan naturligvis også vælge at udsætte hjemrejsen og fortsætte ud på nye oplevelser på et af vores mange andre kør-selv-forslag. Her er fx Tyskland's 'Alpenstrasse', hvor den 450 km vidunderlige rute fra Bodensee til Königsee med sin imponerende natur et godt bud.       

Vælger I at vende næsen hjemad, så foreslår vi, at I tager jer tid til lidt oplevelser undervejs. Fra Mulhouse kører i ind i Tyskland og sætter kurs mod nord forbi Freiburg im Breisgau, Heidelberg og Frankfurt. Vi har lagt en overnatning ind på Romantik Hotel Ahrenberg i Bad Sooden-Allendorf, så der fx er tid til at prøve et par tyske vinområder og besøge Baden-Baden og Heidelberg på vejen nordpå.

Overnatning på Romantik Hotel Ahrenberg i Bad Sooden-Allendorf

Bad Sooden-Allendorf - Danmark (460 km/445 km)

Afstand: 460 km til Flensburg / 445 km til Puttgarden.

I dag er den letteste rute mod Danmark videre ad motorvejen forbi Hannover og Hamburg, og har I lyst at opleve en eller flere af byerne, så arrangerer vi gerne et ophold med en nat eller to for jer.  

Har I ikke lyst at tage direkte hjem, så kan vi foreslå mange andre spændende oplevelser fx turen på den gamle saltvej fra Lüneburg til Lübeck, der kan køres både nord - syd og i omvendt rækkefølge.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 6.063 kr.

Prisen inkluderer

 • 9 nætter i dobbeltværelse på 3/4* hoteller
   

Prisen inkluderer ikke

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

1 overnatning i Göttingen
2 overnatninger i Strasbourg
1 overnatning i Willgotheim
2 overnatninger i Colmar
2 overnatninger i Mulhouse
1 overnatning i Bad Sooden-Allendorf

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Mulhouse til Strasbourg, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. i Tyskland. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011