Skotlands højland for livsnydere

10-dages kør-selv-forslag gennem pragtfulde Skotland

Oplev det bedste af Skotland på en 10-dages kør-selv tur for livsnydere, der tager jer gennem noget af den smukkeste og vildeste natur i verden. Overalt hvor man kommer frem mødes man af fascinerende scenerier med smukke søer, skovklædte bakker og imponerende bjerge. Skotland er bare bedst.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Skotlands storslåede landskaber.

Fra 20.604 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse på unikke hoteller med skotsk morgenmad inkl. 10 dages billeje.

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
1.100 km

Klimapåvirkning:
1.069 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier


 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Edinburgh Airport - Helensburgh (144 km)

Efter ankomsten til Edinburgh Airport, hvor I afhenter jeres udlejningsbil, så går ture mod Sterling. Byen ligger kun en halv times kørsel fra lufthavnen, og i Stirling træder I så at sige lige midt ind i den skotske historie. Her kan I besøge Stirling Castle, et af Skotlands mest imponerende slotte, beliggende på toppen af en udslukt vulkan med en formidabel udsigt over Stirlingshire. Slottet har en lang og ofte blodig historie, der går helt tilbage til 1100-tallet og har domineret så meget af Skotlands turbulente historie.

I Stirling kan I også bestige Wallace Monument, som er rejst til minde om William Wallace (filmatiseret som Braveheart) og vandre over til Bannockburn, hvor Robert the Bruce sejrede over King Edward II af England i 1314.

Fra Stirling fortsætter turen til jeres første overnatning Helensburgh. 

Overnatning på Riva Boutique Hotel i Helensburgh

 

Helensburgh - Loch Lomond - Oban (175 km)

Kør mod vestkysten via Loch Lomond, Storbritanniens største sø, kendt for sine fredfyldte og skovklædte bredder og de mange små øer, og udødeliggjort af Skotlands nationalpoet Robert Burns og i den berømte folkevise "The Bonnie Banks o' Loch Lomond" med omkvædet 

O ye'll tak' the high road, and I'll tak' the low road,
And I'll be in Scotland a'fore ye,
But me and my true love will never meet again,
On the bonnie, bonnie banks o' Loch Lomond.

Fra Loch Lomond kører I vestpå over Loch Fyne til Inverary, hvor det er værd at besøge Iverary Castle, hvor Duke of Argyll og Chief of Clan Campbell stadig residerer. I må absolut også besøge Inverary Prison, der fortæller sin egen særlige version af historien.

I dag er der også tid til at nyde byen Oban og de mange butikker og forretninger, pubber og restauranter. Flere af byen restauranter kræser meget naturligt om alt godt fra havet, da lokale fiskere jo netop bringer masser af frisk fisk, hummer, østers, muslinger og meget mere ind fra havet. Oban byder på flere attraktioner, fx McCag's Tower og McCaig's Warehouse, og desuden har byen et spændende havnemiljø med færgeforbindelse til Hebriderne.

Det lokale destilleri i Oban, Oban Distillery, et af Skotlands ældste destillerier fra 1794, og ligger midt i byen. Det blev bygget før byen var andet end et lille fiskerleje, men langsomt voksede Oban op omkring destilleriet. Turen rundt på destilleriet slutter naturligvis med en 'wee dram', en smagsprøve på deres 14 år gamle single malt med krystalliseret ingefær, en helt sensationel smagsoplevelse. 

Overnatning på Alltavona House i Oban

Oban - Isle of Skye (225 km via Mallaig)

I dag går turen til Isle of Skye og undervejs vil I opleve noget af det smukkeste natur, som højlandet byder på.

Glencoe er vel nok Skotlands mest berømte Glen, da det var her Clan Campbell brutalt nedslagtede Clan MacDonalds den 13. februar 1692 efter Jacite-oprøret. Her blev 38 mænd dræbt af regeringsstyrker, fordi de var for længe om at give de nye regenter William II og Mary II deres støtte. Det forlyder at yderligere mellem 40 og 100 døde af kulde, da de flygtede ud i bjergene i vinterkulden.

I dag er Glen Coe National Nature Reserve et center for bjergvandring og klatring, og de u-formede gletscherdal byder på fantastisk flot natur.

Vejen går videre til Fort William, og herfra kan I vælge mellem to ruter til Isle of Skye. Den ene via færge fra fra Mallaig til Armadale på Skye (afgang ca. hver time - en overfart koster ca. £ 25 for bil og to personer) eller den nordligere via broen ved Kyle of Lochalsh. 

Vælger i turen med færge går vejen mod Mallaig forbi Glenfinnan Monument, der blev rejst til ære for Prince Charles Edward Stuart's (Bonnie Prince Charles) landgang under Jakobitternes oprør i 1745. Herfra kan I nyde den panoramiske udsigt over Loch Shiel, de dramatiske bjerge og for Harry Potter fans ikke mindst Glenfinnan Viaduct, hvor I med lidt held kan se veterandamptoget "The Jacobite" passere forbi, mens I kigger.

Efter ankomsten til Armadale kan I besøge ´Armadale Castle, Garden & Museum of the Isles', hjemsted for Clan Donald. Også 'Dunvegan Castle and Garden', der har været hjemsted for Clan MacLeod i over 800 år, er absolut værd at besøge.

Vælger i turen over broen ved Kyle of Lochalsh passerer I Loch Druich & Eilean Castle, et af de mest pittoreske syn på vestkysten.

Overnatning på Duisdale House Hotel på Isle of Skye

 

Isle of Skye - Loch Ness - Inverness (195 km)

Kør sydpå over Cuillin Hills og broen ved Kyle of Lochals, hvor I kort efter på højre hånd passerer det berømte Eilean Donan Castle, en af Skotlands mest ikoniske seværdigheder og muligvis også en af de mest fotograferede. Øen har været beboet siden det 6. århundrede men det første befæstede slot blev bygget i midten af det 13. århundrede og er siden ombygget nogle gange under feudale uroligheder.

Herfra fortsætter I til Loch Ness og nordpå langs søen. Kør videre til Urquhart Castle ved bredden af Loch Ness, hvorfra de fleste "iagttagelser" af søuhyret er fortaget, nok oftest efter indtagelse af rigelige mængder lokale drikkevarer! Besøg slotsruinerne og læs om stedets spændende historie. Herfra kan I lægge vejen ind om Drumnadrochit, der har flere udstillinger om søens berømte indbygger, uhyret "Nessie". Det er også muligt at tage en sejltur på Loch Ness.

Overnatning i Culloden House ved Inverness

Inverness - Aberdeen

Fra Inverness går turen til Cawdor Castle, kendt fra Shakespeare's skuespil MacBeth. ‘This Castle hath a pleasant seat; the air Nimbly and sweetly recommends itself Unto our gentle senses' skrev William Shakespeare. Selv om ikke alle bifaldt stedets omtale, som The 5th Earl Cawdor udtryke det:  “I wish the Bard had never written his damned play!” Måske er et også værd at besøge Culloden Moor, hvor det sidste slag mellem skotter og englændere stod i 1746. Det var her Bonnie Prince Charlie blev besejret af den hanoveranske hær og dermed sluttede den 45. Jacobite opstand.

Kør videre til Speyside og følg The Whisky Trail og besøg et eller flere af de mange destillerier i området. Glenfiddich (gratis adgang), Glenlivet, McCallums, Grants, Cardhu, Strathisla og mange, mange flere. Alle giver de en guidet rundtur, der afsluttes med en smagsprøve. De fleste destillerier har desuden en shop, hvor der ydes rabat på en hel flaske whisky, hvis man har taget rundturen.

I dag har I mulighed for at besøge mange destillerier og noget af verdens bedste maltwhisky. Speyside må man bare besøge, hvis man holder af whisky, for her ligger Glenfiddich, Macallan, Glenlivet, Cragganmore, Aberlour og mange mange flere destillerier nærmest som perler på en snor langs floden Spey. Desuden kan I besøge Speyside Cooperage i Dufftown, det eneste sted i Storbritannien, hvor der fortsat fremstilles tønder til lagring af whisky.  

I kan også vælge at følge The Malt Whisky Trail der tager jer rundt til Benromach, The Glenlivet, Cardhu, Speyside Cooperage, Dallas Dhum, Glenfiddich, GlenGrant, Glenmoray og Strathisla. En anden whisky-sammenslutning er 'The Classic Malts' med Glenkinchie, Cragganmore, Oban og Dalwhinnie m.fl. Eller I kan bare køre rundt i området og lade jer styre af tilfældighederne.

Og Speyside har også på fantastiske natur-scenerier, smukke udsigter, historiske slotte og pittoreske landsbyer, så her er noget for enhver smag.

Overnatning på Maryculter House ved Aberdeen

Aberdeen - Pitlochry (250 km)

Fortsæt gennem Cairngorm National Park med en afstikker til Balmoral, Dronning Elisabeth II's skotske residence, via Braemar og Spittal of Glenshee, hvor I kan beundre de imponerende Cairngorm Mountains. Herfra videre til Pitlochry, en pittoresk lille by på kanten af det skotske højland. Byen er kendt for sin spektakulære laksetrappe og sine to destillerier, Edradour Distillery, Skotlands mindste destilleri og Blair Athol, der er med i 'Classic Malts Collection'.

Overnatning på Fonab Castle i Pittlochry.

Pittlochry - St. Andrews - Fife - Edinburgh (175 km)

Start dagen med et sødt tilsnit og læg vejen forbi den lille by Aberfeldy, hvor I kan smage på verdens bedste chokolade hos Highland Chocolatier. Er det for tidligt til søde sager, så provianter til senere på dagen, og fortsæt videre til Kenmore ved Loch Tay små 40 minutter fra Pitlochy. Her kan I opleve hvordan spændende gamle jernalderhytter bygget ude i søen for beskyttelse og herved få et indtryk af liver i jernalderen.

Fortsæt videre over Perth til Dundee, hvor I krydser Tay River over Tay Road Bridge mod St. Andrews, opkaldt efter Skotlands skytsengel. St. Andrews er golfspillets berømte hjemsted, hvor golf har været spillet på The Old Course siden det 15. århundrede.  

Fortsæt sydpå langs kysten gennem Anstruther, der har et lille spændende museum 'Scottish Fisheries Museum', der fortæller mange spændende og dramatiske historier okm fiskernes liv. Videre genne de små fiskerbyer Elie og Pittenweem, en charmerende fiskerlandsby med mange pittoreske huse og en havn i traditionelt 'Fife design'.

Fortsæt mod Edinburgh over Queensferry Crossing Bridge og fortsæt mod Edinburgh for sightseeing inden I lægger turen mod Dalhouse Castle lige udenfor Edinburgh.

Overnatning i på Dalhousie Castle ved Edinburgh

Edinburgh

Start dagen med en tur ad The Royal Mile. Start ved Edinburgh Castle og The Whisky Heritage Centre og nyd de mange charmerende forretninger, pubber og restauranter. 

Edinburgh har en perfekt størrelse til at opleve til fods, men start dagen på Royal Mile og arbejd jer ud derfra, så har I været byen rundt inden aftenstid.

Overnatning i på Dalhousie Castle ved Edinburgh

Edinburgh - Afrejse Edinburgh Airport

Så er det slut med Skotland for denne gang og turen går mod lufthavnen, hvor turen fortsætter mod Danmark efter I har afleveret jeres udlejningsbil.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 20.604 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Edinburgh retur
 • 9 x overnatning i dobbeltværelse på unikke hoteller
 • 10 dages billeje
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

 

Om priser og hotelkapacitet

I Skotland er priserne i højsæsonen juli og især august væsentlig højere end i for- og eftersæsonen. Dette skyldes primært det store Royal Edinburgh MilitaryTattoo, der får priserne i hele Skotland til at stryge i vejret. 

Samme Tattoo påvirker naturligvis også hotelkapaciteten, så det er en god idé at bestille tidligt, hvis I vil til Skotland i højsæsonen, specielt i august.
 

Isle of Skye

Isle of Skye er særdeles populær, og mange vil med god grund bo på øen en eller flere nætter. Imidlertid har Isle of Skye et forholdsvis begrænset antal overnatningsmuligheder, så det er en god idé at være ude i meget god tid.

 

Færger

Når I besøge de Indre Hebrider, skotske øer som Isle of Skye (der dog også har en bro ved Kyle of Lochalsh), Iona, Arran og Islay, og ikke mindst de Ydre Hebrider, er det vigtigt at bestille plads på færgerne i god tid. I kan ikke påregne at kunne komme med uden forudgående reservation.
 

Ekstra oplevelser

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011