Smagen af Tyskland

8 dages kør-selv-forslag med tyske øl- og vinoplevelser

Tag på en spændende otte-dages rejse i det sydtyske vinland fra Rheinland-Pfalz til Franken. Her vil storslået natur og maleriske middelalderbyer spækket med kulturelle skatte sætte en unik scene for en smagsrejse uden lige. Imødekommende vinbønder og smilende ølpiger i dirndl-kjoler på de frankiske bryggerier skaber ægte sydtysk stemning, når I by for by udforsker det tyske vin- og øllandskab.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Tysklands herlige vinregion.

Fra 2.895 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 7 nætter (sommer 2020)

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 2020

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
Ca. 450 km  

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Velkommen

 

Området fra Assmannshausen ved Rhinen over Frankfurt til Würzburg og Bamberg byder på en uendelig række hyggelige byer, natur, fantastiske vine og fremragende gastronomi. Om I vælger at køre turen i egen bil eller måske flyve til Frankfurt og leje en bil, er op til jer selv. I bestemmer også selv, hvor mange nætter I vil have i hver by.

Som beskrevet her er turen kun på ca. 275 km, plus naturligvis de kilometer, I kører på udflugter i vinområderne. Alligevel har vi valgt syv nætter, så der er tid til at opleve de mange spændende ting undervejs, men I kan naturligvis selv vælge til eller fra, som I ønsker det.

God tur!

Dagsprogram

Velkommen til charmerende Rüdesheim

Inden i ankommer til Rüdesheim bør I aflægge visit i den lille by Assmannshausen, placeret ved floden Rhein midt i det tyske vinland og omringet af grønne bakker og frodige vinmarker. Denne utroligt charmerende lille by ligner mest af alt noget fra de gamle folkeeventyr med fine bindingsværkshuse, træbalkoner og spidse spir. Her produceres også nogle af de mest karakterfyldte tyske vine som Pinot Noir og Riesling, så I bør selvfølgelig besøge vinhuset Weingut Krone eller en af de mange hyggelige vinbarer i byen. 

Overnatning i Rüdesheim på Ringhotel Central 

Romantiske Rüdesheim (15 km)

I dag kan i udforske Rüdesheim. I kan tage svævebanen op ad bakken og opleve den smukke udsigt over det romantiske tyske landskab af byer og vinmarker. På toppen finder I nogle skønne vandreruter, og I kan opleve den fortryllede hule ved Niederwald-monumentet.

I Rüdeseim kan I slentre igennem den berømte Drosselgasse, besøge det fascinerende Rheingau vinslot, 1500-talshuset Klunkhardshof samt de aristokratiske huse på Oberstrasse. En hyggelig afslutning på dagen kan være at tage en båd tilbage til Assmannshausen og opleve byerne fra vandvejen. Alternativt kan I bruge dagen langs Rheingau Riesling Route, der bl.a. løber fra Rüdesheim til Wiesbaden og som tager jeg forbi nogle af Tysklands fornemste vine. Her kan I også besøge Kloster Eberbach, der byder på et inponerende Vinothek med tilhørende butik.

Overnatning i Rüdesheim på Ringhotel Central 

Fra storby til Grimms eventyr: Rüdesheim - Würzburg (180 km)

Når I i dag begiver jer afsted mod den frankiske perle, Würzburg, kan I krydre jeres rejse med storby eller landidyl. Hvis I ønsker storbyvibes er Frankfurt am Main et ideelt stop for jer. Den kontrastfyldte og internationale metropol rummer både glasbeklædte skyskrabere, eminent shopping, ægte tysk charme i det historiske centrum og ikke mindst kultur i særklasse. Ønsker I derimod landsbycharme og tysk idyl, så findes der hyggelige vinlandsbyer hele vejen.

Eller læg vejen over skønne Heidelberg, der vil placere jer midt i et Grimm-eventyr. Tårnene på domkirken St. Kilians ses i horisonten, når I nærmer jer Würzburg. Byen, der ligger på bredderne af Mainfloden blandt ranke vinmarker, danner rammen om en hyggelig aften.

Overnatning i Würzburg

Vi anbefaler: Ringhotel Wittelsbacher Höh (3+) der ligger med fantastisk udsigt over Würzburg.

I Frankens perle: Würzburg

Würzberg, en historisk og atmosfærefyldt perle fuld af store seværdigheder og smagsoplevelser, ligger for jeres fødder i dag. Det overdådige bispeslot Residenz er et UNESCO-beskyttet vidnesbyrd om byens storhedstid, og den imponerende Alte Mainbrücke, Festung Marienberg og de mange fremragende museer, vil fylde jeres dag med spændende kulturelle oplevelser. Besøg også Residenz Würzburg, hvis imponerede sale nok kan tage pusten fra de fleste. Og dybt i det indre langt under Residenzen ligger den imponerede store Staatlicher Hofkeller med over 4.500 kvm lagerplads og plads til ca. 600.000 liter.

Og netop den berømte frankiske vin i de karakteristiske bochksbeutel-flasker, er nok byens største attraktion, som I selvfølgelig kan nyde på nogle af de mange traditionelle værtshuse eller traditionelle Weinstuben sammen med solid mad fra det franksiske køkken. Alternativt finders der også masser af gourmetrestauranter og internationale toprestauranter, hvis kvaliteten lige skal lidt i vejret, f.eks. Alte Meinmühle, lige ved Alte Mainbrücke, eller Bürgerspital Weinstuben i Theaterstrasse.
Overnatning i Würzburg

De frankiske vinbyer (50-100 km)

Her i hjertet af det frankiske vinland venter en hel dag med fantastiske smagsoplevelser på jer i dag. I Frankens mange vinbyer og på de charmerende vingårde, der ligger spredt omkring Würzburg, møder I nemlig et passioneret univers centreret omkring de dyrebare og velsmagende dråber. Vinbønderne viser gerne rundt, og mange steder kan I smage på deres egne vine.

Glæd jer især til at smage på Silvaner, Müller-Thurgau, Risling og Bacchus, imens I suger charmen og lokallivet til jer i byer som Kitzingen, Volkach og Iphofen. Besøg også byen Sommerach, hvor Winzer Sommerach Genossenschaft byder på et moderne og spændende smage- og dufterum, en dejlig butik og en fascinerende vinkælder. I kan også bytte bilen ud med den tohjulede – eller tobenede - og udforske de mange cykel- og vandreruter, der forbinder byerne. En smuk oplevelse, både sommer og efterår. Prost!

Overnatning i Würzburg

På grænsen mellem øl og vin: Würzburg – Bamberg (95 km)

Når jeres rejse i dag går mod den charmerende Bamberg, kan I benytte chancen til at opleve en smule af den populære Romantische Strasse og opleve nogle af Sydtysklands idylliske middelalderbyer, hvor bindingsværkshuse og farveladeglade blomstergader sætter en smuk scene. Besøg f.eks. middelaldercentrummet i Tauberbischofsheim, slottet i Weikersheim, den aldeles eventyrlige Rothenburg ob der Tauber og Dinkelsbühls 18 tårne, eller læg turen ad de små veje langs floden Main over Schweinfurt til Bamberg.

Blandt bindingsværkshusene i de middelalderlige gader, Tucherschloss og det enorme fæstningsanlæg, der stadig dominerer byen, hviskes der om middelalderfruer og ædle riddere. I Handwerkerhof kan I derimod gå på jagt efter spændende kunsthåndværk og specialiteter som Nürnberg-honningkagen, hvorefter en delikat Rostbratwurst skylles ned med en kold øl i de glade ølstuer. 

Overnatning i Bamberg

I Tysklands ældste kongesæde: Bamberg

I dag befinder I jer i en af øllets hovedstæder, hvor I kan vælte jer rundt i bryggerier, værtshuse og specialøl. Smag på den specielle Rauchbier, røgede øl, og de mange andre spændende sager. Men Bamberg er meget mere end øl, og her i Tysklands ældste kongesæde knejser domkirken Kaiser med sine fire tårne over byens tage.

Byen, der meget beskedent kalder sig selv for det frankiske Rom, byder også på historiske monumenter i den romantiske og UNESCO-beskyttede Altstadt. Det summer af liv i ”lille Venedig”, hvor bindingsværkshusene dypper sine tær i floden. Midt i det kringlede netværk af smågader ligger det gamle rådhus og slottet Neue Residenz med en farverig rosenhave og kræver sin opmærksomhed. I Bamberg går tiden hurtigt i gaderne, hvor tiden er gået i stå.

Overnatning i Bamberg

Hjemrejse

Brug en hyggelig morgen og formiddag på at indsnuse det sidste af Brambergs byggelige atmosfære og stoppe bilen med vin og andre gode sager, inden I begiver jer hjem eller videre på flere eventyr i Sydtyskland.


 

kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 2.895 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 7 nætter i dobbeltværelse
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Udflugter og entrebilletter

 

Om rejsen

 • 2 overnatning i Rüdesheim/Assmannshausen
 • 3 overnatninger i Würzburg
 • 2 overnatninger i Bamberg

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Bamberg til Rüdesheim, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f.eks. Fra Riesling til Pinot eller Romantsiche Strasse.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Vi er altid tæt på dig med 6 butikker
 • Få personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 
 • Vi er kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau 2019

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Søndergade 70, 1. etage
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kattebjerg 3
4700 Næstved
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011