Skønne Alsace

7 dages kør-selv-forslag til charmerende vinbyer i Alsace

Tag på en herlig 7 dages ferie i det smukke Alsace, hvor vinrankerne står på lige rækker på de smukke bakkeskråninger så langt øjet rækker og hvor små skønne byer lokker med bindingsværk, vinsmagning og masser af charme.

Udgangspunktet for turen er Hôtel Les Remparts i Kaysersberg, der ligger få km fra Colmar og er det perfekte udgangspunkt for oplevelser i den skønne vinregion. Route de Vins D'Alsace løber lige for og hvor I end vender jer kan I smage og købe nogle af de herlige Alsace-vine. 

Kaysersberg er ikke voldsom stor, men rigtigt hyggelig med charmerende bindingsværkshuse, smukt pyntede med blomster, og med adskillige gode restauranter i det hyggelige gågadeområde. Så hvis I vil nyde nogle af de dejlige lokale druer til middagen, er I i gåafstand til hotellet, der ligger få min. gang fra centrum . 

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Alsace's vidunderlige verden.

Fra 2.710 kr.
pr. person i dobbeltværelse 6 nætter inkl. morgenbuffet

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Længde:
Ca. 2.135 km  

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Assmanshausen (715 km/695 km)

Afstand: 715 km fra Flensburg / 695 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Assmannshausen, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen fx med en afstikker til byen Celle. I fortsætter mod syd og ved Frankfurt drejer I mod vest over Wiesbaden mod Assmannshausen.

Overnatning på Hotel Zwei Mohren

Assmannshausen - Kaysersberg (280 km)

Den sidste del af turen mod Alsace er kort, så det kan være en god ide med et stop og en frokost i Strasbourg. Tag et par timer ud, så der er tid til at gå på opdagelse byens miks af fransk og tysk indflydelse, middelalder og modernitet. Her finder I nemlig både de moderne glasbygninger, der huser Europa-Parlamentet og Menneskerettighedsdomstolen samt tysk landsbyidyl blandet med fransk arkitektur, der afspejler områdets historie.

Når I ankommer til Kaysersberg og Hotel Les Remparts fornemmer I slet ikke byens hyggelige og charmerende centrum. Vejen rundt om byen til hotellet er som alle andre ringveje uden specielle karakteristika. Men når I har parkeret bilen, fået nøglerne i receptionen og sat bagagen op på værelset, opdager I på vej nej ad Rue de Forgerons, at de smukke snævre brostensbelagte gader med hyggelige bindingsværkshuse kun ligger ganske få meter fra hotellet, 

Kommer I halvsent frem til hotellet kan I med fordel spørge i receptionen om de vil bestille plads på en restaurant, så I ikke den første aften skal bruge for megen tid på at finde plads. 

Overnatning på Hotel Les Remparts

Colmar og Kaysersberg (30 km)

Efter morgenmaden kan I køre den korte tur ind til Colmar, der er den administrative hovedby i departementet Haut-Rhin i Frankrig. Mens Alsace fra 1871 til 1918 var en del af det tyske kejserrige, hed byen Kolmar, men blev i 1697 tilknyttet Frankrig og fik sin nye stavemåde.

Colmar er vinens hovedsted og tilbyder utallige gastronomiske oplevelser som tartes flambées, fleischschnackas, backeoffe, bouchée à la reine (Kylling vol-au-vent), choucroute, palette fumée (røget svineskank), spaetzle (Alsace nudler) samt de velkendte kombinationer af lokale vine og specialiteter: Foie gras og Pinot gris, Munster-ost og Gewurztraminer, Choucroute og Riesling, Kougelhopf og Muscat og mange mange flere. Den traditionelle kage Kougelhopf spises til morgenmad, til eftermiddagskaffen eller som aperitif.

'Winstubs' er hjertet af Alsace's gastronomi. Oprindeligt var det kroer eller værtshuse, og mange er stadig lavloftede og udsmykkede med alverdens dagligdags ting og har en afslappet uformel atmosfære. Og så byde de på de gode traditionelle rette og lokale vine. Men Colmar har også en række kendte restauranter med højt gastronomisk niveau og et delikat og forfinet køkken. (OBS: Om mandagen er mange butikker i Colmar lukket frem til kl. 14).

Der går hurtigt nogle timer med at udforske Colmar og måske nyde en dejlig frokost på en af de mange restauranter med udendørsservering, når vejret tillader det. Så det sidste af eftermiddagen bruges på at slentre rundt i den lille by Kayserberg, der nærmest er et stille paradis efter Colmars's storbytrængsel.

Overnatning på Hotel Les Remparts

Ribeauvillé, Kintzheim og Riquewihr (60 km)

Efter dagens morgenmad er det tid til at køre ud i det skønne Alsace. Fra Kaysersberg går turen gennem de sirlige vinmarker til byen Ribeauvillé, der ligger mellem vinmarker på 'Route des Vins'. Den charmerende var i middelalderen sæde for Seigneurs de Ribeaupierre, deraf navnet Ribeauvillé, som byggede 3 fæstninger, hvis ruiner den dag idag dominerer bakkerne rundt om byen. En del af byens middelalderforsvar er stadig intakt med rester af bymuren og forsvarstårne som 'Tour des Bouchers' (slagternes tårn).

Har I parkeret ved den stor rundkørsel kommer I direkte op ad den charmerede hovedgade Grand Rue, med mange butikker, Winstubs og naturligvis vinhandlere, hvor I både kan smag og købe de gyldne dråber. 

Efter nogle timer i denne hyggelige by nærmer tid sig frokost, og vi anbefaler at I kører et par km videre til den lille by Kintzheim og Auberge Saint-Martin, der bl.a. er berømt for sine ekselente 'Tarte Flambée'. Restaurenten liger på venstre hånd når I kører ind i byen og har egen parkeringsplads gennem porten. Auberge Saint-Martin er absolut et besøg værd.

Herfra går det tlbage mod Riquewihr, eventuelt med et besøg undervejs på Château du Haut Koenigsbourg, der største slot i Alsace, på kanten af Vogeserbjergene. Slottet blev opført af en schweizisk familie i det 12. århundrede men under Trediveårskrigen blev borgen i 1633 brændt af svenske tropper og lå i ruiner frem til 1901, da Alsace var tysk, hvor kejser Wilhelm 2. lod slottet genopføre som en middelalderlig ridderborg.

Dagens sidste besøg er Riquewihr, en anden vidunderlige middelalderby, klassificeret som en af Frankrigs smukkeste landsbyer. Byens smukke bindingsværkshuse stammer tilbage fra den 15-187. århundrede og byen har gennem tiderne kombineret arkitektur med verdensberømte vine. Og den dag idag rummer byen utallige vinproducenter med eget smagslokale og udsalg. 

Her går også hurtigt et par timer med at slentre rundt, måske købe lidt vin, nogle friskbagte Macarons fra 'Au Petit Delice' eller måske et glas vin og en café express. Snart er det tid til at vende næsen mod Kaysersberg igen.

Overnatning på Hotel Les Remparts

Lapoutroie, Munster og Eguisheim (75 km)

Efter morgenens croissant går turen op til den lille landsby Lapoutroie, hvor I kan besøge det sjove lille museum Musée des Eaux de Vie. Her kan I se alle mulige remedier til destillation og høre en masse om eux des vie i almindelighed. Der findes også en lille butik, hvor I både kan smage og købe de dyre dråber. Prøv fx. en Absint fortyndet med vand dryppet gennem en sukkerknald!

I Lapoutroie ligger også et lille mejeri der fremstiller den meget karakterfulde Munster-ost, men lad være med at købe en! Det kræver stor tålmodighed og udfordrer lugtesansen at have den liggende i bilen, ikke mindst hvis solen skinner!

Herfra går turen videre til Munster. Ikke fordi byen i sig selv er noget specielt, men fordi både den katolske kirke Eglise Saint-Leger og den nærliggende protestantiske har op til fem storkereder på tage og spir. Storkereder er der også nok af i Eguisheim, der er næste stop på vejen.

Eguisheim ligger også på Route des Vins og en medlem af 'Les Plus Beaux Villages de France' (Frankrigs smukkeste landsbyer) og det er bestemt ikke uden grund. Byens hyggelige gader er anlagt i koncentriske cirkler rundt om byens slot, og det er en charmerende oplevelse at slentre rundt i de smalle brostensbelagte gader mellem de smukt blomstersmykkede bindingsværkshuse. 

Overnatning på Hotel Les Remparts

Kaysersberg - Schwalenberger (565 km)

Det er blevet til til at tage afsked med skønne Alsace, med mindre I ønsker at forlænge opholdet med et par dage. I kan også fortsætte ud på nye oplevelser med et af vores mange andre kør-selv-forslag, fx Tyskland's 'Alpenstrasse', hvor den 450 km vidunderlige rute fra Bodensee til Königsee venter jer med imponerende natur.       

Vælger I at vende næsen hjemad, så foreslår vi at I vælger en lidt anden rute og nogle nye oplevelser. Fra Kaysersberg kører I igen ind i Tyskland ved Oftenburg og tager turen mod nord forbi Baden-Baden og det skønne vinområde, videre forbi Heidelberg og Frankfurt op til Kassel og Schwalenberg, hvor en overnatning venter. 

Overnatning på Schwalenberg Malkasten i Schwalberg 

Schwalenberg - Danmark (410 km/390 km)

Afstand: 410 km til Flensburg / 390 km til Puttgarden.

I dag er den letteste rute mod Danmark er fra Schwalenberg nord på til Ritenl og videre ad Bundesautobahn 2 til Hannover og videre over Hamburg mod grænsen. 

Har I ikke lyst at tage hjem endnu, så kan vi foreslå mange andre spændende oplevelser fx turen til de 9 historiske byer i Niedersachsen, der kan køres både nord - syd og i omvendt rækkefølge eller den gamle saltvej fra Lüneburg til Lübeck.

kort

Vis på kort

galleri

Priser

Fra 2.710 kr.

Prisen inkluderer

 • 6 x overnatning i dobbeltværelse på 3/4* hoteller
 • 6 x morgenbuffet
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Flybilletter
 • Billeje
 • Afbestillingsforsikring

 

Flere priser 2020

Priser pr. person i:

 • 1 overnatning i Assmannshausen på Zwei Mohren
 • 4 overnatninger i Kayserberg på Hotel Les Remparts
 • 1 overnatning i Schwalenberg på Schwalenberger Malkasten

om rejsen

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011