Sydtysklands Alper og nationalparker i autocamper

10 vidunderlige dage i autocamper gennem Schwarzwald og Sydtysklands alper og nationalparker

Den sydlige del af Tyskland er et rent slaraffenland for naturelskere. Tag på autocamper-eventyr i den storslåede nationalpark Schwarzwald, og nyd en panoramisk rejse igennem de sydtyske Alper. Dette 10 dages kør-selv-forslag i autocamper tager jer forbi krystalklare bjergsøer, middelalderlige borge og pompøse slotte, idylliske alpine landsbyer og knitrende bjergtinder.

Her midt i Alpernes spektakulære landskab vil I blive mødt af bayersk gæstfrihed og charme i ølhaver og beværtninger. På denne fantastiske rejse får I mulighed for at opleve Tyskland fra en af de absolut smukkeste sider.

Fra 4.843 kr.
Pr. person ved 4 personer i autocamper inklusiv flybillet

Rejseperiode:
Hele året

Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
10 dage/9 nætter

Længde:
ca. 1220 km t/r fra München

1.666 kg CO2 samlet for 4 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

Dagsprogram

München - Augsburg (80 km)

I dag ankommer I med fly til München, og tager direkte ud og afhenter autocamperen. Da vi har forskellige leverandør, anvises det præcise afhentningssted ved bestilling. Det tager lidt tid at sætte sig ind i alle detaljer om kørsel med autocamper samt proviantere til de første dage. Derfor er første overnatning foreslået tæt på München. 

På turen til Augsburg kommer I forbi et af Europas største kongeslotte, der regnes som et af de smukkeste slotte i verden. I dag er slottet ejet af staten, og huser hele tre museer: Marstallmuseum, Porzellanmuseum og et naturmuseum. Et besøg her kan anbefales.

Ønsker I at opleve storbyen München også, anbefaler vi at udvide turen med en nat eller to på hotel inde i byen, inden autocamperen afhentes.

Det er også muligt at afhente autocamperen andre steder i Tyskland, kontakt os for at høre mere om mulighederne.

Vi anbefaler en campingplads i nærheden af Augsburg, f.eks. Campingplatz Bella Augusta der ligger 7 km udenfor byen. Vil du være sikker på en plads når du kommer frem, så reservér en campingplads hjemmefra eller nogle dage i forvejen. Alternativt kan du søge og overnatte på en Stellplatz i samme område.

 

Augsburg - Schwarzwald Nord (250 km)

Turen går nu mod et af Tyskland mest kendte nationalparker - Schwarzwald. I forslaget her er der lagt en enkelt overnatning ind i den nordlige del og 2 nætter i den sydlige del af parken, så i får mest muligt ud af den smukke natur.

Her er et væld af oplevelser, så udfordringen bliver at vælge til og vælge fra. Med et Schwarzwald-kort har I fri adgang til over 180 attraktioner i Schwarzwald (én gang pr. attraktion). I kan frit vælge 3 dage mellem 1. april og 31. marts det følgende år. Eller 3 dage i rap, naturligvis. Kortet giver adgang til termiske bade, museer, bjergbaner, lifte, aktive oplevelser og kulinariske tilbud. Derudover tilbyder mere end 50 bonuspartnere rabatter året rundt. 3-dages kortet koster ca. 40 €. Der findes også kort til børn og familier, med og uden entre til Europa Park. I kan læse mere om kortet her.

En af Schwarzwalds smukke turistruter Schwarzwaldhochstraße, løber i den nordlige del fra Freudenstadt til Baden-Baden og byder på fabelagtige udsigter langs ruten. Et must når I er på disse kanter.

Vi anbefaler en campingplads i Schwarzwalds nordlige del, f.eks. Natur-Camping Langenwald, eller en af de andre andre campingpladser i naturområdet ved Freudenstadt. Vil du være sikker på en plads når du kommer frem, så reservér en campingplads hjemmefra eller nogle dage i forvejen. Alternativt kan du søge og overnatte på en Stellplatz i samme område.

Schwarzwald Nord - Schwarzwald Syd (120 km)

På turen ned igennem Schwarzwald, er det med at udforske de mange kulturelle og kulinariske oplevelser området er kendt for. Sæt tænderne i den verdensberømte Schwarzwälder Kirschtorte, nyd et dejligt glas vin i den smukke vinby Glottertal, lær mere om kukurets oprindelse  der om noget er et af Schwarzwalds kendetegn, eller prøv en af de flotte hatte "Bollenhut" der er en del af en traditionel Schwarzwald-dragt.

På vejen finder I også Friluftsmuseet Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof og glem ikke muligheden for at køre på Schwarzwald Panoramastrasse, der giver jer et fantastisk indtryk af hele regionen. 

Overnatning i Schwarzwalds Sydlige del. Vi anbefaler en campingplads i nærheden af Titisee-Neustadt, f.eks. Camping Bankenhof eller en af de andre 5-6 campingpladser i nærheden af Titisee. Vil du være sikker på en plads når du kommer frem, så reservér en campingplads hjemmefra eller nogle dage i forvejen. Alternativt kan du søge og overnatte på en Stellplatz i samme område.

Oplevelser i det Sydlige Schwarzwald

Så er det tid til at udforske det sydlige Schwarzwald der rummer et hav af naturoplevelser. Der er vandre- og cykelruter til alle aldre og i alle sværhedsgrader, og er et sandt slaraffenland for naturelskere. Bestig det smukke bjerg Belchen, nyd lyden af brusende vand i Todtnau-vandfaldet eller følg vinruten og bliv væk mellem de mange vinmarker. 

Besøg også det lille hjemstavnsmuseum Hüsli, der fortæller om de gode gamle dage, eller hvad med en slappende og nostalgisk køretur med et af områdets historiske damptog? Kun fantasien og tiden sætter sine begrænsninger i skønne Schwarzwald.

Vi anbefaler en campingplads i nærheden af Titisee-Neustadt, og det er oplagt at blive på samme plads som dagen i forvejen - f.eks. Camping Bankenhof eller en af de andre 5-6 campingpladser i nærheden af Titisee. Alternativt kan du søge på en Stellplatz i samme område.

Schwarzwald syd - Friedrichshafen (Bodensee) (140 km)

Nåede I ikke en tur med gamle charmerende damptog, kan I passende gøre det i dag, hvor turen går fra det sydlige Schwarzwald til Friedrichshafen ved Bodensee. Uanset om I er på den tyske, den schweiziske eller østrigske side af den smukke sø, er der ikke langt til idylliske landsbyer, vandre- og cykelturen eller sjove aktiviteter på søen. 

Vi anbefaler en campingplads i nærheden af Bodensee, f.eks. Campingplatz Schloss Kirchberg eller Campingplatz Alpenblick
der begge ligger ud til Bodensee, ca. 10 km vest for Friedrichshafen. Alternativt kan du søge på en Stellplatz i samme område.

Friedrichshafen (Bodensee) - Garmisch-Partenkirchen (190 km)

Efter Friedrichshafen ankommer I hurtigt til den smukke by Lindau, også beliggende ud til Bodensee. Her i Lindau begynder den smukke køretur ad Deutsche Alpenstrasse, hvor den ene bjergtagende udsigt afløser den anden. Den smukke vej er på 450 km som fordeles på de kommende dage. Fra Lindau går turen forbi små idylliske landsbyer som f.eks. Oberstaufen med de tre omkringliggende vandfald, Buchenegger, Krebs og Grosser Osterdorf. 

På Deutsche Alpenstrasse kommer I også forbi den smukke badesø Großer Alpsee, den naturskønne vej over Oberjoch Passet og videre til Bayerns højest beliggende by Füssen. Lige udenfor Füssen finder I Tysklands mest berømte slot Schloss Neuschwanstein. Husk at købe billetter på forhånd, da det er en meget populær attraktion året rundt. Inden I når dagens campingplads ved Garmisch-Partenkirchen, er der også mulighed for at opleve den berømte Pilgrimskirke ”Wieskirche” samt Kloster Ettal der dateres tilbage fra barokken.

Vi anbefaler en campingplads i nærheden af Garmisch-Partenkirchen, f.eks. Camping Resort Zugspitze eller en af de andre 4-5 campingpladser som ligger inden for 20 mins. kørsel fra Garmisch-Partenkirchen. Alternativt kan du søge på en Stellplatz i samme område.

Oplevelser i og omkring Garmisch-Partenkirchen

Brug morgenen på at udforske skønne Garmisch-Partenkirchen og glid igennem de historiske områder med udsmykkede balkoner, kirker og biedermeiernuancer, før I sætter af sted på tur for at opleve nogle af de imponerende omgivelser byen har.

I må ikke snyde jer selv for at opleve den bjergtagende udsigt fra verdens tag, Zugspitze, der med 2.964 meter er Tysklands højeste bjerg. Her vil I bogstaveligt talt stå på toppen af Tyskland. I kan tage svævebanen op fra Eibsee, der i sig selv er et besøg værd.   

Fra Eibsee kan I køre til Partnachklamm kløften, der har status som nationalt naturmonument, og her venter jer en vidunderlig lille vandretur langs den kraftfulde flod. 

Overnat evt. på samme campingplads som dagen før eller søg på en Stellplatz i samme område.

Garmisch-Partenkirchen - Berchtesgaden (280 km)

I forlader nu Garmisch-Partenkirchen og fortsætter ad Alpenstrasse gennem de frodige alpedale flankeret af grønplettede klippesider og spidse bjergtinder. Mellem Walchensee og Kochelsee bugter og snor vejen sig over Kellselberg Pass og åbenbarer det unikke alpine landskab i al sin pragt med de tætte grantræer om de blå og dybgrønne søer, mens bjergene kaster deres skygger over marker og idylliske landsbyer. 

I passerer den menneskeskabte sø Sylvenstein, med den imponerende Faller-Klamm-Brücke, og fortsætter gennem natur, der er så smuk, at man næsten taber pusten. Efter Tegernsee, Schliersee og Bayrischzell, hvorfra I kan tage bjergbanen op til Wendelstein og 1.838 m højde med fantastisk udsigt til Alperne og forbjergene, kan I vælge at lægge vejen forbi det brusende Tatzlwurm vandfald. Besøg også den idylliske landsby Reit im Winkel, der emmer af sommer i Tyrol og alpin skønhed. I slutter passende dagen ved det smukkeste sted i Tyskland, Berchtesgaden, hvor der venter verdensberømte monumenter og fascinerende naturlige scenarier.

Vi anbefaler en campingplads i nærheden af Berchtesgaden, f.eks. Camping-Resort Allweglehen der ligger små 5 km udenfor byen. Husk at booke 2 nætter. Dette område er meget populært om sommeren og du bør reservere en campingplads hjemmefra eller nogle dage i forvejen. Alternativt må du benytte dig af en Stellplatz i området.

Oplevelser i og omkring Berchtesgaden

Brug dagen på at opleve historiske Berchtesgaden og det fantastiske naturområde, der omkranser byen. Tag f.eks. en fascinerende rejse igennem kunsthistoriske æraer på Berchtesgaden slot, der både har været kloster og kongeligt sommerresidens, besøg den barokke franziskanerkirche eller kirkegården og snus byens historie til jer. 

Det er dog et must at lægge turen forbi Königssee, hvis krystalklare vand risler igennem den alpine nationalpark. I Berchtesgaden Nationalpark ligger også Wimbachklamm kløften, hvor I kan bevæge jer langs klippekanten og det brusende vand. Som en smuk afslutning kan I nyde den sidste alpine udsigt fra restauranten i Kehlsteinhaus i 1.834 m højde, også kendt som Ørnereden, der var en del af Hitlers sommerresidens.

Vi anbefaler at du bliver på samme campingplads som dagen før. Alternativt kan du overnatte på en Stellplatz i området.

Berchtesgaden - München (160 km)

Efter morgenmaden er det tid til den sidste kørestrækning i denne omgang, inden autocamperen skal afleveres i München.

Skal I lige havde de sidste oplevelser med på vejen inden hverdagen kalder igen, kan I slå et smut forbi Bayerns største sø Chiemsee. Tag en sejltur til Herreninsel og lær om den betagende ø, her finder I Schloss Herrenchiemsee, der er et kompleks af kongelige bygninger. Nyd en guidet tur på øen, der går tilbage til kong Ludwig II´s tid.

Når jeres kørende hjem gennem de sidste 10 dage er afleveret, er det tid til at tage i lufthavnen og finde flyet retur til Danmark igen.

Galleri

Kort

Vis på kort

Priser

Fra 4.843 kr. pr. person ved 4 personer i autocamper

Prisen inkluderer

 • Flybilletter til/fra München
 • 11 dages autocamperleje - München-München
 • Ubegrænset km kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring på autocamper

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

Om rejsen

1 nat i Augsburg
3 nætter i Schwarzwald (nord/syd)
1 nat ved Bodensee
2 nætter i Garmisch-Partenkirchen
2 nætter i Berchtesgaden

Bemærk, du skal selv finde campingpladser undervejs.

ekstra oplevelser

I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre ruten i omvendt rækkefølge eller vælge en helt anden rute.

Forlæng evt. opholdet med nogle ekstra dage i autocamper eller på hotel i München og få flere oplevelser med i bagagen.

Det er også muligt at køre i egen bil gennem Tyskland og bytte over til autocamper i München.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011